Sveikutes
Turiu prisitaupiusi kiausiniu baltymu, ka patarumet issikept is ju
QUOTE(GITALE @ 2009 05 22, 10:47)
Sausainiai "ŠVILPUKAI"
Teslai:
200 g sviesto,
200 g grietines,
500-600 g miltu (plius minus),
5-6 kiausiniu tryniai.
Kremui:
5-6 kiausiniu baltymai,
2 stiklines cukraus,
citrinos rugsteles pagal skoni.
Suminkome tesla is nurodytu produktu (kad butu minksta), padaliname ja i rutuliukus, mazdaug kiausinio dydzio, ir dedame i saldytuva, kad pastovetu.
Kol tesla sala, issiplakame baltymus su cukrumi. Plakame ilgai, kol pasidarys tirsta tirsta mase, i plakimo pabaiga dedame citrinos rugsti, ir dar paplakame.
Imame viena rutuliuka, plonai plonai iskociojome,aptepame baltymu kremu ir padalijame blyna i kokius 8 trikampius. Tada kiekviena trikampeli suvyniojame ir dedame i skarda (as isklojau kepimo popieriumi). Ikaitiname orkaite iki 150 laipsniu ir dedame kepti. Is pradziu kepame ant kokiu 150-170 laipsniu, kol pakyla sausainiai, tada galime siek tiek padidinti temperatura, ir kepti kol parus.
Na labai skanu is sitos normos gavosi 5 dideles skardos sausainiu!
Nuotraukoj dar ne visi
Šią žinutę redagavo rugegele23: 2008 11 07, 20:22
-----------
Mergaitės kurios kepėt šiuos sausainius, pasidalinkit patirtim, ar ta grietinėlė bekepant neišbėga, kas iš jos lieka, atrodytu kad nuo karščio ji turėtų suskystėt?
Teslai:
200 g sviesto,
200 g grietines,
500-600 g miltu (plius minus),
5-6 kiausiniu tryniai.
Kremui:
5-6 kiausiniu baltymai,
2 stiklines cukraus,
citrinos rugsteles pagal skoni.
Suminkome tesla is nurodytu produktu (kad butu minksta), padaliname ja i rutuliukus, mazdaug kiausinio dydzio, ir dedame i saldytuva, kad pastovetu.
Kol tesla sala, issiplakame baltymus su cukrumi. Plakame ilgai, kol pasidarys tirsta tirsta mase, i plakimo pabaiga dedame citrinos rugsti, ir dar paplakame.
Imame viena rutuliuka, plonai plonai iskociojome,aptepame baltymu kremu ir padalijame blyna i kokius 8 trikampius. Tada kiekviena trikampeli suvyniojame ir dedame i skarda (as isklojau kepimo popieriumi). Ikaitiname orkaite iki 150 laipsniu ir dedame kepti. Is pradziu kepame ant kokiu 150-170 laipsniu, kol pakyla sausainiai, tada galime siek tiek padidinti temperatura, ir kepti kol parus.
Na labai skanu is sitos normos gavosi 5 dideles skardos sausainiu!
Nuotraukoj dar ne visi
Šią žinutę redagavo rugegele23: 2008 11 07, 20:22
-----------
Mergaitės kurios kepėt šiuos sausainius, pasidalinkit patirtim, ar ta grietinėlė bekepant neišbėga, kas iš jos lieka, atrodytu kad nuo karščio ji turėtų suskystėt?
O kur tu cia grietinele radai????? Kreme? , na bet kad ieina tik kiausinio baltymai ,cukrus ir rugstele , o sitie ingriedientai nuo karscio dziuna ar kaip paaiskinti
)
Lusasita ...kas čia per triūbelės , kur jų būna ...taip gražiai atrodo
[/quote]
Radau turgelyje. 100 gr 1.5 lt, o ju daug daug. Cia toki vafliukai cu dugnu Tik man beze perdaug tirsta, kad i vidu prisvirkst su tokia tecnika tai tik pavirselyje ji pas mane , bet tas nesutrukde ir jie labai greitai dingo
Lusasita ...kas čia per triūbelės , kur jų būna ...taip gražiai atrodo
[/quote]
Radau turgelyje. 100 gr 1.5 lt, o ju daug daug. Cia toki vafliukai cu dugnu Tik man beze perdaug tirsta, kad i vidu prisvirkst su tokia tecnika tai tik pavirselyje ji pas mane , bet tas nesutrukde ir jie labai greitai dingo
patarkit ka man daryti, turiu visciuko silikonine forma, koki biskvita geriau joje kepti.bijau ,kad gali nesigauti.
QUOTE(amorosa @ 2009 05 22, 13:16)
O kur tu cia grietinele radai????? Kreme? , na bet kad ieina tik kiausinio baltymai ,cukrus ir rugstele , o sitie ingriedientai nuo karscio dziuna ar kaip paaiskinti
Ot velnias, turėjau galvoj baltymus ar neižtiš, o parašiau grietinėlę, tai kol tu sausainių tešla iškeps ar tie baltymai per daug nesuskrus?
QUOTE(GITALE @ 2009 05 22, 13:14)
Ot velnias, turėjau galvoj baltymus ar neižtiš, o parašiau grietinėlę, tai kol tu sausainių tešla iškeps ar tie baltymai per daug nesuskrus?
Ne, jie tik apdziuna, isbegt neisbega tikrai.
QUOTE(GITALE @ 2009 05 22, 12:14)
Ot velnias, turėjau galvoj baltymus ar neižtiš, o parašiau grietinėlę, tai kol tu sausainių tešla iškeps ar tie baltymai per daug nesuskrus?
Pati dar nekepiau nors planuose jau senokai sie sausainiai numatyti, bet manau ,kad tikrai neturetu nieko jiems nutikti. Nors tiksliau galetu rugiagele23 atsakyti , tai jos receptas , nors va radau Aguonelekepe , tai jai isbego pro krastus , galvoju ,gal labai gausiai buvo pritepusi. vat dabar ir as suabejojau
skaniai atrodo, nusikopinau receptuka
QUOTE(Vaidullka @ 2009 05 22, 11:01)
Laba diena
Su kuo beze negali liestis? nuo ko ji ištyžta?
Planuoju savaitgalį kept ananasinį tortą ir bandyt puošt beze, kurios dar niekad nedariau kaip ir torto
Pagal duotas ananasinio normas, kokio dydžio gaunas torčiukas? Kiek cm? Ar vieno kremo pakelio užtenka sutepimui ir papuošimui, ar tik sutept?
Va kiek klausimų, bet aš tik pradedu, praeitą savaitę pirmą kart kepiau medutį, visi gyrė, kad skaniau nei parduotuvėj, nors padus ir prisvilinau
Su kuo beze negali liestis? nuo ko ji ištyžta?
Planuoju savaitgalį kept ananasinį tortą ir bandyt puošt beze, kurios dar niekad nedariau kaip ir torto
Pagal duotas ananasinio normas, kokio dydžio gaunas torčiukas? Kiek cm? Ar vieno kremo pakelio užtenka sutepimui ir papuošimui, ar tik sutept?
Va kiek klausimų, bet aš tik pradedu, praeitą savaitę pirmą kart kepiau medutį, visi gyrė, kad skaniau nei parduotuvėj, nors padus ir prisvilinau
BEVEIK NUO VISKO ....šitam tortui ji netiks , nebent tu jį aptepsi sviestiniu kremu .
Iš šitos normos išeina 22 cm torčiukas. Kremo reikėtu bent pusantro pokiuko .
Papildyta:
QUOTE(nelle @ 2009 05 22, 12:04)
Morengiukų , arba išsidžiovink ( orkaitėj ) morengo lakštą busimam tortui .
QUOTE(amorosa @ 2009 05 22, 14:09)
Pati dar nekepiau nors planuose jau senokai sie sausainiai numatyti, bet manau ,kad tikrai neturetu nieko jiems nutikti. Nors tiksliau galetu rugiagele23 atsakyti , tai jos receptas , nors va radau Aguonelekepe , tai jai isbego pro krastus , galvoju ,gal labai gausiai buvo pritepusi. vat dabar ir as suabejojau
Nereikia per gausiai uztepti. Bet ir siaip, tas kremas toks standus gaunasi, kad ji uztepus, ir susukus, ir idejus i orkaite jis iskart dziut pradeda. Na gal siek tiek apsiterlioja pats sausainis, bet siaip neisbego man Reiks man vel kada pasidaryt siu sausainiu.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 22, 20:22)
BEVEIK NUO VISKO ....šitam tortui ji netiks , nebent tu jį aptepsi sviestiniu kremu .
Iš šitos normos išeina 22 cm torčiukas. Kremo reikėtu bent pusantro pokiuko .
Iš šitos normos išeina 22 cm torčiukas. Kremo reikėtu bent pusantro pokiuko .
Ačiū už atsakymą
Dar paklausiu tada Kuom puošt aananasinį? Tuo pačiu kremu? Višta aš, nusipirkau du pokiukus ir dar skirtingus Jį puošt reikia iškart ar jau pastovėjusį šaldytuve? Medutis pastovėjęs per patį viršų sutrūko
O kur tada tinka beze? Medučiui mačiau naudojat,bet kaip tada apdorot jį
Tinka jis gal ir visiems , tik šonus reikia aptepti sviestiniu kremu , medutį tepabt , kremo nedatepk iki krašto 0,5 c . jį paskui užpildys beze .
Na jei kremai grietininis , vanilinis , kiaušininis , tai jie tinka tam ananasiniui , o aptepk kiek palautuk , na pora valandėlių , bet aš iš karto aptepu ir puošiu ( tuo pačiu kremu ) .
Va čia mano ananasinis , pasididink paspaudus ...
------------------------------------
Na jei kremai grietininis , vanilinis , kiaušininis , tai jie tinka tam ananasiniui , o aptepk kiek palautuk , na pora valandėlių , bet aš iš karto aptepu ir puošiu ( tuo pačiu kremu ) .
Va čia mano ananasinis , pasididink paspaudus ...
------------------------------------