Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai - 5

Sveikutes 4u.gif

Turiu prisitaupiusi kiausiniu baltymu, ka patarumet issikept is ju g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2009 05 22, 10:47)
Sausainiai "ŠVILPUKAI"

Teslai:
200 g sviesto,
200 g grietines,
500-600 g miltu (plius minus),
5-6 kiausiniu tryniai.

Kremui:
5-6 kiausiniu baltymai,
2 stiklines cukraus,
citrinos rugsteles pagal skoni.

Suminkome tesla is nurodytu produktu (kad butu minksta), padaliname ja i rutuliukus, mazdaug kiausinio dydzio, ir dedame i saldytuva, kad pastovetu.

Kol tesla sala, issiplakame baltymus su cukrumi. Plakame ilgai, kol pasidarys tirsta tirsta mase, i plakimo pabaiga dedame citrinos rugsti, ir dar paplakame.

Imame viena rutuliuka, plonai plonai iskociojome,aptepame baltymu kremu ir padalijame blyna i kokius 8 trikampius. Tada kiekviena trikampeli suvyniojame ir dedame i skarda (as isklojau kepimo popieriumi). Ikaitiname orkaite iki 150 laipsniu ir dedame kepti. Is pradziu kepame ant kokiu 150-170 laipsniu, kol pakyla sausainiai, tada galime siek tiek padidinti temperatura, ir kepti kol parus.

Na labai skanu  is sitos normos gavosi 5 dideles skardos sausainiu!
Nuotraukoj dar ne visi 
Šią žinutę redagavo rugegele23: 2008 11 07, 20:22
-----------
Mergaitės kurios kepėt šiuos sausainius, pasidalinkit patirtim, ar ta grietinėlė bekepant neišbėga, kas iš jos lieka, atrodytu kad nuo karščio ji turėtų suskystėt?

O kur tu cia grietinele radai????? g.gif Kreme? , na bet kad ieina tik kiausinio baltymai ,cukrus ir rugstele , o sitie ingriedientai nuo karscio dziuna ar kaip paaiskinti g.gif
Atsakyti
)
Lusasita bigsmile.gif ...kas čia per triūbelės , kur jų būna unsure.gif ...taip gražiai atrodo wub.gif
[/quote]

Radau turgelyje. 100 gr 1.5 lt, o ju daug daug. Cia toki vafliukai cu dugnu smile.gif Tik man beze perdaug tirsta, kad i vidu prisvirkst su tokia tecnika blush2.gif tai tik pavirselyje ji pas mane ax.gif , bet tas nesutrukde ir jie labai greitai dingo thumbup.gif
Atsakyti
patarkit ka man daryti, turiu visciuko silikonine forma, koki biskvita geriau joje kepti.bijau ,kad gali nesigauti.
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2009 05 22, 13:16)
O kur tu cia grietinele radai????? g.gif  Kreme? , na bet kad ieina tik kiausinio baltymai ,cukrus ir rugstele , o sitie ingriedientai nuo karscio dziuna ar kaip paaiskinti g.gif

Ot velnias, turėjau galvoj baltymus ar neižtiš, o parašiau grietinėlę, tai kol tu sausainių tešla iškeps ar tie baltymai per daug nesuskrus?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2009 05 22, 13:14)
Ot velnias, turėjau galvoj baltymus ar neižtiš, o parašiau grietinėlę, tai kol tu sausainių tešla  iškeps ar tie baltymai per daug nesuskrus?

Ne, jie tik apdziuna, isbegt neisbega tikrai.
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2009 05 22, 12:14)
Ot velnias, turėjau galvoj baltymus ar neižtiš, o parašiau grietinėlę, tai kol tu sausainių tešla  iškeps ar tie baltymai per daug nesuskrus?

Pati dar nekepiau nors planuose jau senokai sie sausainiai numatyti, bet manau ,kad tikrai neturetu nieko jiems nutikti. Nors tiksliau galetu rugiagele23 atsakyti , tai jos receptas , nors va radau Aguonelekepe , tai jai isbego pro krastus , galvoju ,gal labai gausiai buvo pritepusi. g.gif vat dabar ir as suabejojau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amorosa: 22 gegužės 2009 - 13:24
skaniai atrodo, nusikopinau receptuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 05 22, 11:01)
Laba diena  4u.gif

Su kuo beze negali liestis? nuo ko ji ištyžta?
Planuoju savaitgalį kept ananasinį tortą ir bandyt puošt beze, kurios dar niekad nedariau  blush2.gif kaip ir torto  doh.gif

Pagal duotas ananasinio normas, kokio dydžio gaunas torčiukas? Kiek cm? Ar vieno kremo pakelio užtenka sutepimui ir papuošimui, ar tik sutept?

Va kiek klausimų, bet aš tik pradedu, praeitą savaitę pirmą kart kepiau medutį, visi gyrė, kad skaniau nei parduotuvėj, nors padus ir prisvilinau  blush2.gif

BEVEIK NUO VISKO doh.gif ....šitam tortui ji netiks , nebent tu jį aptepsi sviestiniu kremu .

Iš šitos normos išeina 22 cm torčiukas. Kremo reikėtu bent pusantro pokiuko . smile.gif

Papildyta:
QUOTE(nelle @ 2009 05 22, 12:04)
Sveikutes 4u.gif

Turiu prisitaupiusi kiausiniu baltymu, ka patarumet issikept is ju g.gif  ax.gif

Morengiukų , arba išsidžiovink ( orkaitėj ) morengo lakštą busimam tortui smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(amorosa @ 2009 05 22, 14:09)
Pati dar nekepiau nors planuose jau senokai sie sausainiai numatyti, bet manau ,kad tikrai neturetu nieko jiems nutikti. Nors tiksliau galetu rugiagele23 atsakyti , tai jos receptas , nors va radau  Aguonelekepe , tai jai isbego pro krastus , galvoju ,gal labai gausiai buvo pritepusi.  g.gif vat dabar ir as suabejojau g.gif

Nereikia per gausiai uztepti. Bet ir siaip, tas kremas toks standus gaunasi, kad ji uztepus, ir susukus, ir idejus i orkaite jis iskart dziut pradeda. Na gal siek tiek apsiterlioja pats sausainis, bet siaip neisbego man g.gif Reiks man vel kada pasidaryt siu sausainiu.
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 22, 20:22)
BEVEIK NUO VISKO doh.gif ....šitam tortui ji netiks , nebent tu jį aptepsi sviestiniu kremu .

Iš šitos normos išeina 22 cm torčiukas. Kremo reikėtu bent pusantro pokiuko . smile.gif

Ačiū už atsakymą rolleyes.gif

Dar paklausiu tada blush2.gif Kuom puošt aananasinį? Tuo pačiu kremu? Višta aš, nusipirkau du pokiukus ir dar skirtingus doh.gif Jį puošt reikia iškart ar jau pastovėjusį šaldytuve? Medutis pastovėjęs per patį viršų sutrūko doh.gif

O kur tada tinka beze? Medučiui mačiau naudojat,bet kaip tada apdorot jį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 23 gegužės 2009 - 09:15
Tinka jis gal ir visiems , tik šonus reikia aptepti sviestiniu kremu , medutį tepabt , kremo nedatepk iki krašto 0,5 c . jį paskui užpildys beze .

Na jei kremai grietininis , vanilinis , kiaušininis , tai jie tinka tam ananasiniui , o aptepk kiek palautuk , na pora valandėlių , bet aš iš karto aptepu ir puošiu ( tuo pačiu kremu ) .

Va čia mano ananasinis , pasididink paspaudus ...

------------------------------------user posted image
Atsakyti