Įkraunama...
Įkraunama...

Cipciuko receptai - 5

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 21, 11:44)
Neperkepk, viskas gerai, jie tokie ir turi buti. Nuo grietineles suminkstes.

Meduti tai as esu kepus, bet paziurejau Cypciuko vaizdine medziaga ir ten palyginus su mano laksteliais, tai storesni biggrin.gif . Saku, gal permirks grietinelej ir is tiz doh.gif . Norejau kaip geriau, kuo ploniau kociojau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2009 05 21, 12:57)
Meduti tai as esu kepus, bet paziurejau Cypciuko vaizdine medziaga ir ten palyginus su mano laksteliais, tai storesni  biggrin.gif .  Saku, gal permirks grietinelej ir is tiz  doh.gif . Norejau kaip geriau, kuo ploniau kociojau  unsure.gif

Neturetu istizt. Mano mama man sakydavo, kad jos kaimyne kazkada kepdavo medaus tortus, tai sluoskneliai budavo tokie ploni, kad i normalu torta sueidavo kokie 11 laksteliu blink.gif neisivaizduoju, kaip jie turi buti iskocioti blink.gif
Atsakyti
vakar darydama beze iberiau siek tiek miltuku kur limonadus daro is pakeliu ( vysniu skonio) . Spalva ir skonis visai nieko. Va kas liko. Tik neturiu maiselio su antgaliai, naudoju paprasciausia cukraus maiseli nukirptu galu, todel vaizdo nera
user posted image
Atsakyti
sveikos kepejeles 4u.gif nerealu cia pas jus, tokie skanumynai ir groziai wub.gif

nezinau kur klaust blush2.gif gal cia man kas atsakytu? noriu pasigamint ananasini torta, bet neturiu kremo pusfabrikacio, gal ji galima kuom pakeist g.gif turiu pudinga, gal tiktu? dar turiu tiramisu skonio mousse(putesis) gal jis tiktu? buciau jums labai labai dekinga uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 21, 12:49)
Neturetu istizt. Mano mama man sakydavo, kad jos kaimyne kazkada kepdavo medaus tortus, tai sluoskneliai budavo tokie ploni, kad i normalu torta sueidavo kokie 11 laksteliu  blink.gif neisivaizduoju, kaip jie turi buti iskocioti  blink.gif

Cipsiuko meducio nebandziau ,bet kiek esu kepusiu pagal kitus receptus iskocioju plonai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Soltuna @ 2009 05 21, 19:14)
sveikos kepejeles 4u.gif nerealu cia pas jus, tokie skanumynai ir groziai wub.gif

nezinau kur klaust blush2.gif  gal cia man kas atsakytu? noriu pasigamint ananasini torta, bet neturiu kremo pusfabrikacio, gal ji galima kuom  pakeist g.gif turiu pudinga, gal tiktu? dar turiu tiramisu skonio mousse(putesis) gal jis tiktu? buciau jums labai labai dekinga uz patarimus 4u.gif

dek plakta grietinele,bus tikrai skanu,dariau jau kelis kartus,tik as dar idedu ananasines zele gabaliuku. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 05 21, 21:14)
dek plakta grietinele,bus tikrai skanu,dariau jau kelis kartus,tik as dar idedu ananasines zele gabaliuku. smile.gif

turiu kaip tik grietineles thumbup.gif o ar man issiplakus grietinele ir sviesta imaisyti ar jo jau nebedeti ax.gif atsiprasau uz kvaila klausima bandau mokytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Soltuna @ 2009 05 21, 22:24)
turiu kaip tik grietineles thumbup.gif o ar man issiplakus grietinele ir  sviesta imaisyti ar jo jau nebedeti  ax.gif  atsiprasau uz kvaila klausima bandau mokytis blush2.gif

man ir namiskiams skaniausi tortai vien su plakta grietinele pertepti.

Nors as vienintele seimoje kartais pasiilgstu sviestinio kremo blush2.gif Tik jau daug tokio torto nesuvalgysi, baisiai riebu. ( nors i ji dedasi kondensovke ir darkavos pilsi, bet vistiek)
Atsakyti
QUOTE(Soltuna @ 2009 05 21, 22:24)
turiu kaip tik grietineles thumbup.gif o ar man issiplakus grietinele ir  sviesta imaisyti ar jo jau nebedeti  ax.gif  atsiprasau uz kvaila klausima bandau mokytis blush2.gif

Ne , jau tada nebereikia . smile.gif
Bet tu kremų visose pardėse yra pirkti ,ar tu jo tiesiog nenori , jei dėsi mažiau sviesto , jis nebus riebus smile.gif

Lusasita bigsmile.gif ...kas čia per triūbelės , kur jų būna unsure.gif ...taip gražiai atrodo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 21 gegužės 2009 - 23:19
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 21, 23:17)
Ne , jau tada nebereikia . smile.gif
Bet tu kremų visose pardėse yra pirkti ,ar tu jo tiesiog nenori , jei dėsi mažiau sviesto , jis nebus riebus  smile.gif

Ne, ne del to kad nenoriu, siaip as ne lt gyvenu tu kremu cia nedidelis pasirinkimas doh.gif o ir siandien iseigine buvo, parduotuves nedirba doh.gif

Planavau kepti torta Margarita bet vaikai suvalge braskes smile.gif doh.gif tai teko kita galvot, bet padariau kaip margarita tik su ananasais blush2.gif nezinau kas gausis, saldytuve tupi dabar biggrin.gif

aciu labai visoms uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Su kuo beze negali liestis? nuo ko ji ištyžta?
Planuoju savaitgalį kept ananasinį tortą ir bandyt puošt beze, kurios dar niekad nedariau blush2.gif kaip ir torto doh.gif

Pagal duotas ananasinio normas, kokio dydžio gaunas torčiukas? Kiek cm? Ar vieno kremo pakelio užtenka sutepimui ir papuošimui, ar tik sutept?

Va kiek klausimų, bet aš tik pradedu, praeitą savaitę pirmą kart kepiau medutį, visi gyrė, kad skaniau nei parduotuvėj, nors padus ir prisvilinau blush2.gif
Atsakyti
Sausainiai "ŠVILPUKAI"

Teslai:
200 g sviesto,
200 g grietines,
500-600 g miltu (plius minus),
5-6 kiausiniu tryniai.

Kremui:
5-6 kiausiniu baltymai,
2 stiklines cukraus,
citrinos rugsteles pagal skoni.

Suminkome tesla is nurodytu produktu (kad butu minksta), padaliname ja i rutuliukus, mazdaug kiausinio dydzio, ir dedame i saldytuva, kad pastovetu.

Kol tesla sala, issiplakame baltymus su cukrumi. Plakame ilgai, kol pasidarys tirsta tirsta mase, i plakimo pabaiga dedame citrinos rugsti, ir dar paplakame.

Imame viena rutuliuka, plonai plonai iskociojome,aptepame baltymu kremu ir padalijame blyna i kokius 8 trikampius. Tada kiekviena trikampeli suvyniojame ir dedame i skarda (as isklojau kepimo popieriumi). Ikaitiname orkaite iki 150 laipsniu ir dedame kepti. Is pradziu kepame ant kokiu 150-170 laipsniu, kol pakyla sausainiai, tada galime siek tiek padidinti temperatura, ir kepti kol parus.

Na labai skanu is sitos normos gavosi 5 dideles skardos sausainiu!
Nuotraukoj dar ne visi

Šią žinutę redagavo rugegele23: 2008 11 07, 20:22

-----------
Mergaitės kurios kepėt šiuos sausainius, pasidalinkit patirtim, ar ta grietinėlė bekepant neišbėga, kas iš jos lieka, atrodytu kad nuo karščio ji turėtų suskystėt?
Atsakyti