Please gal galit parasyt kaip darot grietines pertepima?
QUOTE(kabesita @ 2010 01 07, 12:45)
O mazdaug reikia laukt apie 1 val? O gal galetum parasyt, kaip grietinine mase daryt?
Laukti reikia įvairiai,ir 10min ir gal ir apie val...Priklauso nuo storio,kiek želatino įdėjai ir nuo pačios masės.
Grietinės masė paprasta,grietinė+cukrus+vanilė.Galima dėti dar į masę riešutų,ar šokolado ar bananą įtarkuot.Skonio reikalas čia.Visas tortukas iš grietinės man per sunkus būtų,bet jei derinti su gaiviais sluoksniais tai man skanu.
Kai stingsta aš vis patikrinu,pirštu lengvai priliečiu,turi būt standu,bet ne perdaug,pvz aš vieną kart antrą sluoksnį užpyliau,kai prieš tai buvęs stovėjo kelias val,tai kaip laurindre ir sakė,valgant sluoksniai atsisluoksniavo.
QUOTE(laurindre @ 2010 01 07, 12:52)
Kartais ir 10 min uztenka Jei labai gerai sustings ir tada kita sluoksni uzpilsi, gali jie atsiskirti valgant. Visos dienos tikrai tortui nereikia, bet per 3 sunkoka padaryti jei sluoksniu daug. As sumasciau karta 9 val vakaro daryti, tai kokybe nukentejo
aš pradėjau daryt septintą vakaro tą tortuką makaliūzinį tai iki pirmos dariau
aš noriu paklaust o kai darai tuos labai plonus sluoksnius,ar nebūna taip,kad vienoj formos pusėje būna storiau,o kitoj pusėj ploniau Aš bandžiau ploniau sluoksniuot,tai kai įdėjau į šaldytuvą,per formą žiūriu persišviečia,kad vienos pusėj taip nuplonėja tas sluoksnis,o kitoje storesnis kodėl?
ir dar noriu paklaust kaip gražiai išdėliot vaisius?pirma užpilt želė ir į pastingusią dėti?aš kai bandžiau dėti į tuščią formą ir užpyliau trpty želė tai man jie plaukiot pradėjo
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 01 07, 13:18)
ir dar noriu paklaust kaip gražiai išdėliot vaisius?pirma užpilt želė ir į pastingusią dėti?aš kai bandžiau dėti į tuščią formą ir užpyliau trpty želė tai man jie plaukiot pradėjo
As tai dariau taip: uzpyliau mase, bet ne visa idejau i saldytuva kad pastingtu, kai pastingo, su likusia mase apvoliojau vaisius truputuka ir dejau i aptingusia mase Paskui i saldytuva, o po to uzpiliau likusia
Gal kas daro lengviau
Aš grietinės pertepimą dariau pagal šį receptą: 3 arb. šaukšteliai želatinos (upilami stikline verdančio vandens, kad išbrinktų), 1 stiklinė cukraus, 1 indelis grietinės (200g), vanilinio cukraus, citrinos rūgšties dėl skonio, galima įdėti vaisių.
Čia kažkurios supermamos receptas. Aš asmeniskai pamažinau vandens želatinui išbrinkinti, tai per greit sustingo.
Čia kažkurios supermamos receptas. Aš asmeniskai pamažinau vandens želatinui išbrinkinti, tai per greit sustingo.
As anksciau grietines sluoksni darydavau taip - zelatina isbrinkindavau, pildavau grietineles, galima ir liesa, pasildydavau, kad zelatina joje istirptu, cukraus, kiek reikia, kai ji atvesdavo truputi (kitaip sutraukia) dedavau grietine, jei dar mazai rugstumo, dedavau citrinos rugsties ar sulciu
Dabar gal geriau su jogurtu paprastu maisyciau Nors su grietinele irgi skanu
O jei sluoksniai skirtingai, reiskia nelygiai indas saldytuve stovi. O kad sluosniai vienodo storumo gautusi, Cipciukas mokino vienodais samciais pilti
Dabar gal geriau su jogurtu paprastu maisyciau Nors su grietinele irgi skanu
O jei sluoksniai skirtingai, reiskia nelygiai indas saldytuve stovi. O kad sluosniai vienodo storumo gautusi, Cipciukas mokino vienodais samciais pilti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 01 07, 11:34)
kuo plonesnis sluoksnis tuo greičiau stingsta.Dar žiūrint koks sluoksnis,pėvėzė grietinės masė stingsta super greitai.Bet vistiek jei daug žadi sluoksniuot,tai geriau pradėt daryt ryte,kad vakare nevėlai baigtum
as darydama plonais sluoksniukais pvz 10 sluoksniu uztrunku net iki 6 val bet dabar kai lauke labai salta, nesu i balkona, aisku jis istiklintas, tai daug greiciau uzstingsta
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 01 07, 12:18)
aš noriu paklaust o kai darai tuos labai plonus sluoksnius,ar nebūna taip,kad vienoj formos pusėje būna storiau,o kitoj pusėj ploniau Aš bandžiau ploniau sluoksniuot,tai kai įdėjau į šaldytuvą,per formą žiūriu persišviečia,kad vienos pusėj taip nuplonėja tas sluoksnis,o kitoje storesnis kodėl?
man irgi sluoksniai vienoj pusej ploniau, kitoj storiau nesuprantu kodel...
na o vaisiu dedu taip:isdelioju, uzpilu keliais saukstais zeles uzstingdau, o tada jau galima pilti kiek nori, nebeiskils o jei noriu kad vaisia butu toliau tai uzpuli sluoksniuka zele, uzstengdau, tada dedu vaisius, tada keliais saukstais zele apipilu, uzstengsta ir vel pilu kiek noriu zeles
as rytoj bandysiu daryti zele su trintom braskem ir jogurtu, kaip viena merginuke dare, pabandysiu ar skanu
Skanu, skanu
Saldytuvas kreivai stovi, todel sluoksniai kreivai uzstingsta As kai isnesu i balkona, man irgi taip gaunasi, nuolydis, taip sakant
Saldytuvas kreivai stovi, todel sluoksniai kreivai uzstingsta As kai isnesu i balkona, man irgi taip gaunasi, nuolydis, taip sakant
Šiandien gavau TW želė žiedą, iš karto išbandžiau, kaip sakant - pirmas blynas:
Labai skanus pirmas blynas
QUOTE(Gitusia @ 2010 01 07, 21:11)
Šiandien gavau TW želė žiedą, iš karto išbandžiau, kaip sakant - pirmas blynas:
Niam-niam!!! Jau koks menesis zele noriu - ypac tos baltos! Zele zieda turiu, tik beda, kad MB nieko tokio drebancio nevalgo Bala nemate, pasidarysiu sau ir kaposiu savaite!
QUOTE(Gitusia @ 2010 01 07, 21:11)
mano pirmas blynas irgi buvo toks, kazkas panasaus
jau pyp nesikeikus...uzprase sesers anyta kad padaryciau 2 zeliukus rytojuj, kazkokiam baliui, o ji seimininkauja...tai zodziu...kai darau sau valgymui, gaunasi gerai be jokiu kliocku ir panasiai...nu bet kaip nesiseka man su sitais zeliukais kurie skirti baliui, tai siaubas... kosmaras
QUOTE(*dew* @ 2010 01 07, 22:32)
mano pirmas blynas irgi buvo toks, kazkas panasaus
jau pyp nesikeikus...uzprase sesers anyta kad padaryciau 2 zeliukus rytojuj, kazkokiam baliui, o ji seimininkauja...tai zodziu...kai darau sau valgymui, gaunasi gerai be jokiu kliocku ir panasiai...nu bet kaip nesiseka man su sitais zeliukais kurie skirti baliui, tai siaubas... kosmaras
Čia juk tokia taisyklė, nieko nuostabaus Ir ne tik su želė - ir su pyragais, ir kepsniais
Savaitgalį žadu daryti želė sluoksniuotą. Tik kaži kiek laiko tam reikalui reikės skirti? Darysiu 4 spalvų, kartosiu po du kartus...