QUOTE(vyšnelė @ 2009 12 31, 17:45)
*Dew*, be galo gražūs tavo sluoksniuoti tortukai

.
Turbūt neklystu,kad jie daryti Tuperware formoj

?
Ar nebūtų sudėtinga papasakoti,kurio nors vieno gaminimo eigą iš eilės

.
Aš jungiuosi irgi į šią temutę,nes be galo pamėgau gaminti želė tortukus.
Šiandien toks vienas jau pagamintas ir stingsta šaldytuve.Jei pavyks,galėsiu nufotografuoti.Aišku,jis nebus toks stebuklingas dėl grožio kaip jūsiškiai.
Ar galit man pradedančiajai gaminti želė tortus papasakoti.Kaip jūs padarote tokius gražius sluoksniukus?Ar pilat vieną ant kito,kai jau būna visiškai sustingę pirmieji?
Papasakokit truputį apie stinginimo procesą.Kur stingsta jūsų želė tortukai - šaldytuve ar lauke/balkone?
Ačiū labai už informaciją

.
Naujus sluoksnelius reikia pilti tada, kai prieš tai buvęs sustingo, nes kitu atveju išsilies sluoksniukai ir nebebus tokie gražūs želiukai, nes susimaišys spalvos ir nebus tokios lygios linijos tarp sluoksnių.
Aš bent jau želiukus stingti padedu į šaldytuvą
Gaminimo eiga:
papraščiausiai pasidarai norimos žėlė (jei norėsi daug sluoksniukų ir kuo įvairesnių, tai pasidarai visas iškart, o jei kokius tris skirtingus sluoksnius, tada galima ir kai vieną supili, tada kitą pasidaryti, kad pravęstų

)
Aš dažniausiai darau 3 sluoksnių skirtingų žėlė su skirtingais vaisiais (kartais vieną sluoksnį padarau iš jogurto + želatina)
Pasiimi norimos formos žėlė indą ir patepi truputėliu aliejumi. Tada pasidarytos žėlė (geriausia pakeliui pilti apie 300-350ml vandens - įpylus daugiau, žėlė gausis tokia skysta kaip valgoma su šaukštu tiesiai iš indelio). Tada supilti norimo storio sluoksnelį į indą ir padėti stingti į šaldytuvą (ar balkoną

). Aš žėlė pilu su šaukštu
Kai sustingsta pirmas sluoksnis, galima pilti antrąjį, vėliau sustingus antram - trečiąjį ir t.t
Aš darau su vaisiais, tai pirmą sluoksnelį pilu nedidelį į indą. Tada, kai jis gerai sustingsta, tada sudedu vaisius ir tada užpilu ta pačia žėlė (ne visada visą likusią žėlė, nes tada vaisiai pradeda plaukioti žėlė paviršiuje ir nesigauna norimas vaisių išdėliojimas). Kai užpilta žėlė sustingo, supilu likusiąją ir tada laukiu kol ji sustings. galiausiai pasidarius naujos spalvos žėlė - sudedu vaisius ir užpilu žėlė. Sustingus vėl užpilu likusia žėlė ir lakiu kol vėl sustings. Galiausiai pridarau tiek sluoksnių kiek telpa į indą arba kiek noriu

kai paskutinis sluoksnis sustingsta - uždedu lekštę ir apverčiu žėlė. Ji kuo puikiausiai išsiima(pati lengvai išslysta iš formos), nes buvau patepus aliejumi.
Žėlė paruošta