*Dew*, be galo gražūs tavo sluoksniuoti tortukai .
Turbūt neklystu,kad jie daryti Tuperware formoj ?
Ar nebūtų sudėtinga papasakoti,kurio nors vieno gaminimo eigą iš eilės .
Aš jungiuosi irgi į šią temutę,nes be galo pamėgau gaminti želė tortukus.
Šiandien toks vienas jau pagamintas ir stingsta šaldytuve.Jei pavyks,galėsiu nufotografuoti.Aišku,jis nebus toks stebuklingas dėl grožio kaip jūsiškiai.
Ar galit man pradedančiajai gaminti želė tortus papasakoti.Kaip jūs padarote tokius gražius sluoksniukus?Ar pilat vieną ant kito,kai jau būna visiškai sustingę pirmieji?
Papasakokit truputį apie stinginimo procesą.Kur stingsta jūsų želė tortukai - šaldytuve ar lauke/balkone?
Ačiū labai už informaciją .
QUOTE(vyšnelė @ 2009 12 31, 17:45)
*Dew*, be galo gražūs tavo sluoksniuoti tortukai .
Turbūt neklystu,kad jie daryti Tuperware formoj ?
Ar nebūtų sudėtinga papasakoti,kurio nors vieno gaminimo eigą iš eilės .
Aš jungiuosi irgi į šią temutę,nes be galo pamėgau gaminti želė tortukus.
Šiandien toks vienas jau pagamintas ir stingsta šaldytuve.Jei pavyks,galėsiu nufotografuoti.Aišku,jis nebus toks stebuklingas dėl grožio kaip jūsiškiai.
Ar galit man pradedančiajai gaminti želė tortus papasakoti.Kaip jūs padarote tokius gražius sluoksniukus?Ar pilat vieną ant kito,kai jau būna visiškai sustingę pirmieji?
Papasakokit truputį apie stinginimo procesą.Kur stingsta jūsų želė tortukai - šaldytuve ar lauke/balkone?
Ačiū labai už informaciją .
Turbūt neklystu,kad jie daryti Tuperware formoj ?
Ar nebūtų sudėtinga papasakoti,kurio nors vieno gaminimo eigą iš eilės .
Aš jungiuosi irgi į šią temutę,nes be galo pamėgau gaminti želė tortukus.
Šiandien toks vienas jau pagamintas ir stingsta šaldytuve.Jei pavyks,galėsiu nufotografuoti.Aišku,jis nebus toks stebuklingas dėl grožio kaip jūsiškiai.
Ar galit man pradedančiajai gaminti želė tortus papasakoti.Kaip jūs padarote tokius gražius sluoksniukus?Ar pilat vieną ant kito,kai jau būna visiškai sustingę pirmieji?
Papasakokit truputį apie stinginimo procesą.Kur stingsta jūsų želė tortukai - šaldytuve ar lauke/balkone?
Ačiū labai už informaciją .
Naujus sluoksnelius reikia pilti tada, kai prieš tai buvęs sustingo, nes kitu atveju išsilies sluoksniukai ir nebebus tokie gražūs želiukai, nes susimaišys spalvos ir nebus tokios lygios linijos tarp sluoksnių.
Aš bent jau želiukus stingti padedu į šaldytuvą
Gaminimo eiga:
papraščiausiai pasidarai norimos žėlė (jei norėsi daug sluoksniukų ir kuo įvairesnių, tai pasidarai visas iškart, o jei kokius tris skirtingus sluoksnius, tada galima ir kai vieną supili, tada kitą pasidaryti, kad pravęstų )
Aš dažniausiai darau 3 sluoksnių skirtingų žėlė su skirtingais vaisiais (kartais vieną sluoksnį padarau iš jogurto + želatina)
Pasiimi norimos formos žėlė indą ir patepi truputėliu aliejumi. Tada pasidarytos žėlė (geriausia pakeliui pilti apie 300-350ml vandens - įpylus daugiau, žėlė gausis tokia skysta kaip valgoma su šaukštu tiesiai iš indelio). Tada supilti norimo storio sluoksnelį į indą ir padėti stingti į šaldytuvą (ar balkoną ). Aš žėlė pilu su šaukštu
Kai sustingsta pirmas sluoksnis, galima pilti antrąjį, vėliau sustingus antram - trečiąjį ir t.t
Aš darau su vaisiais, tai pirmą sluoksnelį pilu nedidelį į indą. Tada, kai jis gerai sustingsta, tada sudedu vaisius ir tada užpilu ta pačia žėlė (ne visada visą likusią žėlė, nes tada vaisiai pradeda plaukioti žėlė paviršiuje ir nesigauna norimas vaisių išdėliojimas). Kai užpilta žėlė sustingo, supilu likusiąją ir tada laukiu kol ji sustings. galiausiai pasidarius naujos spalvos žėlė - sudedu vaisius ir užpilu žėlė. Sustingus vėl užpilu likusia žėlė ir lakiu kol vėl sustings. Galiausiai pridarau tiek sluoksnių kiek telpa į indą arba kiek noriu kai paskutinis sluoksnis sustingsta - uždedu lekštę ir apverčiu žėlė. Ji kuo puikiausiai išsiima(pati lengvai išslysta iš formos), nes buvau patepus aliejumi.
Žėlė paruošta
QUOTE(vyšnelė @ 2009 12 31, 16:45)
*Dew*, be galo gražūs tavo sluoksniuoti tortukai .
Turbūt neklystu,kad jie daryti Tuperware formoj ?
Ar nebūtų sudėtinga papasakoti,kurio nors vieno gaminimo eigą iš eilės .
Turbūt neklystu,kad jie daryti Tuperware formoj ?
Ar nebūtų sudėtinga papasakoti,kurio nors vieno gaminimo eigą iš eilės .
aciu taip daryti TW formoj, super dalykelis na va lialytia gan issamiai papasakojo kaip daryti tortus tikrai nera sunku paskui buna labai skanu ragauti
su Naujaisiai metais
QUOTE(jola1 @ 2009 12 26, 22:41)
aciu uz atsakyma .Dariau anadien zele is zelatinos bet man ji nesustengo opasirodo ja brinkinau bet nepakaitinau kad istirptu iki galo .Teko ismest
įdomiai kaip
Na pvz. aš tai visada želė tortus darau iš akies , ta prasme nesilaikau jokių normų kiek želė pilti, kažkaip kai darai, tai ir matai kiek tos želė reikia, o tortai gaunasi pasakiški visada ir kieti, neištižę
Naujiem metam ir dariau:
1. dėjau biskvito šokoladinį paplotį ant jo daug gabalėliais pjaustytų mandarinų
2. Varškės sluoksnis + daug konservuotų gabaliukais pjaustytų persikų. Aišku reikia čia želė, kad sluoksnis šis sustingtų. Dėjau kiwi želė
3. Vėl dėjau biskvito paplotį ir laukiau kol sustings
4. Paskutinis sluoksnis: varškė + šviežios šaldytos avietės + braškių želė
5. papuošimas: raudonųjų vynuogių puselės, pjaustytas persikas ir į vidurį šviežių aviečių šaldytų
Skonis tai SUPER , labai gaivus ir toks normalus, nei labai saldus
Gaila tik foto nepadariau nebespėjau
na ka, galiu aptarti paskutiniuosius gamintus tortus(foto 40 psl) tortas su sausainiais jogurte buvo labai skanus man patiko.
o va su vyniotiniu, buvo per saldus.tas vyniotinis tikrai saldus ir jo kremas riebus, o ji dejau net 3-mis sluoksniais, tai jau tikrai neskanu.aisku kas megsta labai saldziai tai tam patiktu.daugiau nebedesiu tiek daug vyniotinio, geriau storesniais gabaleliais, bet tik viena sluoksni.
o va su vyniotiniu, buvo per saldus.tas vyniotinis tikrai saldus ir jo kremas riebus, o ji dejau net 3-mis sluoksniais, tai jau tikrai neskanu.aisku kas megsta labai saldziai tai tam patiktu.daugiau nebedesiu tiek daug vyniotinio, geriau storesniais gabaleliais, bet tik viena sluoksni.
lili oj kaip noreciau gabalelio pati dabar sluoksniuoju zeliuka, bet neteks paragaut
lili, labai apetitnas zeliukas
Koki gražūs želiukai o jau spalvos, mmmmmmm... tik aš kantrybės neturiu laukt kol sustingsta atskiri sluoksniai
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 02, 20:21)
Koki gražūs želiukai o jau spalvos, mmmmmmm... tik aš kantrybės neturiu laukt kol sustingsta atskiri sluoksniai
vot kantrybes tai reikia snd uztrukai 5 val su zeliuku, kazkodel labai nestengsta
*dew* super atrodo niam niam