Rezervuoju tada imu imu:-)
QUOTE(ERVInga @ 2009 12 29, 15:45)
Sveikos
Pasiskaičiau visą temukę nuo pradžios iki galo - likau sužavėta visų darbais
Žėlė tortus ir aš darau karts nuo karto, o šį kartą noriu padaryti vieną sluoksnį (apatinį) kefyras + varškė + vyniotinis.
Iškilo klausimas: nusipirkau Dr.Oekter želatiną, ant kurio rašoma kad maišelis skirtas 1 litrui karšto virinto vandens, bet jei aš naudosiu kefyrą+varškę, kiek turėtų būti masės ? Ir kaip dabar su ta želatina daryt - ten parašyta kad ją reikia karštame vandenyje ištirpinti... Tai man ją brinkint ir po to kaitint?
Pasiskaičiau visą temukę nuo pradžios iki galo - likau sužavėta visų darbais
Žėlė tortus ir aš darau karts nuo karto, o šį kartą noriu padaryti vieną sluoksnį (apatinį) kefyras + varškė + vyniotinis.
Iškilo klausimas: nusipirkau Dr.Oekter želatiną, ant kurio rašoma kad maišelis skirtas 1 litrui karšto virinto vandens, bet jei aš naudosiu kefyrą+varškę, kiek turėtų būti masės ? Ir kaip dabar su ta želatina daryt - ten parašyta kad ją reikia karštame vandenyje ištirpinti... Tai man ją brinkint ir po to kaitint?
na neesu eksperte...bet jei litrui vandens, tai tada litrui mases.bent jau as tuom vadivaujuosiu darydama su kita zelatina.o zelatina uzpilkit saltu vandeniu, pabrinkinkit 10 min ir pasildykit mikrobangej arba karsto vandens voneleje
QUOTE(zirniuke1990 @ 2009 12 29, 16:29)
Rezervuoju tada imu imu:-)
?
QUOTE(*dew* @ 2009 12 29, 21:26)
na neesu eksperte...bet jei litrui vandens, tai tada litrui mases.bent jau as tuom vadivaujuosiu darydama su kita zelatina.o zelatina uzpilkit saltu vandeniu, pabrinkinkit 10 min ir pasildykit mikrobangej arba karsto vandens voneleje
Ačiū už atsakymą . Turbūt vis dėlto mažesnį kiekį masės imsiu
QUOTE(divuke @ 2009 12 30, 12:38)
Sveikos mamytes! Turiu skubu klausimuka-dariau jogurtini zele ir kai supyliau zelatina i jogurta, sutrauke tokiais gabaliukais(zelatina naudojau Dr Oetker pagal instrukcijas ant pakelio). Ka ne tai padariau?
tai tikriausiai neatsalusia zelatina supylet i joguta,aba jogutas buvo ka tik istauktas is saldytuvo
QUOTE(*Perla* @ 2009 12 30, 10:58)
tai tikriausiai neatsalusia zelatina supylet i joguta,aba jogutas buvo ka tik istauktas is saldytuvo
Zelatinos tai tikrai neatsaldziau, nes ant pakelio nieko neraso, pagalvojau, kad galima pilti is karto. Iki kokios temperturos reikia atvesinti ar ji atgal nesutirsteja?
Truputeli pasildyk, tik neperdaug, kad jogurto nesutrauktu ir maisyk.
Noriu daryt dryžuotą želiuką.Iškilo klausimas,kai pasiruošiate baltajį sluoksnį pvz jogurto,ar visą kiekį iškart su želatina(pvz visą litrą su pakeliu želatino)pasiruošiat ir sluoksniuojat?nes kol stingsta želė,tai ta paruošta masė irgi stingsta trpty,o jogurto juk nešidysi?aš tikiuos supratot ką čia klausiu
pagamintą kiekį laikai kambary, o šaldai sluoksniuką tai balkone arba šaldytuve užstingsta, pili kitą sluoksniuką ir vėl šaltai, žaidimas, ale gražu ir skanu einu ir aš pažaisiu
QUOTE(Paslaptingoji @ 2009 12 30, 13:14)
Noriu daryt dryžuotą želiuką.Iškilo klausimas,kai pasiruošiate baltajį sluoksnį pvz jogurto,ar visą kiekį iškart su želatina(pvz visą litrą su pakeliu želatino)pasiruošiat ir sluoksniuojat?nes kol stingsta želė,tai ta paruošta masė irgi stingsta trpty,o jogurto juk nešidysi?aš tikiuos supratot ką čia klausiu
Stingsta baltas sluoksnis ir kambario temperaturoje, truputi leciau, bet vistiek problema, jei ilgai sluoksniuoji. Tokiu atveju laikau dubeni istaciusi i silta vandeni, tik taip galima isvengti tokio greito stingimo
QUOTE(divuke @ 2009 12 30, 11:38)
Sveikos mamytes! Turiu skubu klausimuka-dariau jogurtini zele ir kai supyliau zelatina i jogurta, sutrauke tokiais gabaliukais(zelatina naudojau Dr Oetker pagal instrukcijas ant pakelio). Ka ne tai padariau?
Atrodo lyga aš kalbėčiau . Ką tik tai pat atsitiko, bet tie gumuliukai tokie lyg stingt jogurtas norėtų . Nors ir jogurtas kambario temperatūros buvo, ir atvėsintas želatinas... Nu manau nepagadinau
QUOTE(ERVInga @ 2009 12 30, 11:05)
Ačiū už atsakymą . Turbūt vis dėlto mažesnį kiekį masės imsiu
na as paprastos zelatinos imu 20 gr pusei litro jogutro, labai gerai uzstengsta
QUOTE(laurindre @ 2009 12 30, 14:56)
Stingsta baltas sluoksnis ir kambario temperaturoje, truputi leciau, bet vistiek problema, jei ilgai sluoksniuoji. Tokiu atveju laikau dubeni istaciusi i silta vandeni, tik taip galima isvengti tokio greito stingimo
o as uzstengus ikisu i mikrobange 10 sec
siuo metu darau torciuka rytdienai, su sausainiu ir jogurto pagrindu, bus matyt kas gausis