As irgi dariau viena, bet kadangi jie visi beveik vienodi, tai net nefotkinau
O dabar jau nelabei ir yra ka. I balta sluoksni idejau trintu braskiu su cukrumi saldytu, tai visai skanu buvo
Sveikos merginos,pirmiausiai su sventem.As daug cia skaiciau apie jusu torciukus zeles bet jus man paaiskinkit kaip istirpint gerai zelatina.Is pakeliu zele as tortus darau bet noreciau is zelatinos savo pasigamint.Jus cia tokiu skanestu gaminat kad ir pati uzsimaniau tik man neiseina istirpint zelatina, lieka gumuliukai
QUOTE(laurindre @ 2009 12 26, 19:26)
As irgi dariau viena, bet kadangi jie visi beveik vienodi, tai net nefotkinau
O dabar jau nelabei ir yra ka. I balta sluoksni idejau trintu braskiu su cukrumi saldytu, tai visai skanu buvo
isivaizduoju, kad skanu
QUOTE(jola1 @ 2009 12 26, 20:45)
Sveikos merginos,pirmiausiai su sventem.As daug cia skaiciau apie jusu torciukus zeles bet jus man paaiskinkit kaip istirpint gerai zelatina.Is pakeliu zele as tortus darau bet noreciau is zelatinos savo pasigamint.Jus cia tokiu skanestu gaminat kad ir pati uzsimaniau tik man neiseina istirpint zelatina, lieka gumuliukai
labai paprasta.paimate nedideli indeli, dedate reikiama kieki zelatinos ir uzpilate saltu vandeniu, kad siek tiek apsemtu.tada laukite, uztenka 10 min ir ji isbringsta.jei turite mikrobangu krosnele pasildykite nepilnai minute ir ji istirps, dar pamaisykite, nes kartais lieka gumuleliu ir vsio, o jei be mikrobanges tai uzsivirinkite puode vandens ir ydekite indeli su zelatina ir pakaitinkite.taip pat puikiai istirpsta tik jau saugokit kad nebepakliutu daugiau vandens geriausia yra mikrobangeje
QUOTE(*dew* @ 2009 12 20, 21:45)
ziuriu as tik viena darau zeliukus nu negaliu sustoti
jau suvalgytas, buvo liabai skanus visa seima suzaveta
jau suvalgytas, buvo liabai skanus visa seima suzaveta
Kaip grazu! Gal galit isduoti paslapti, kaip toki grozi isimti is formos, kad nesuirtu? Kazkada dariau, graziai isimti - niekaip. Isgramdziau nuo dugno drebucius
QUOTE(jola1 @ 2009 12 26, 21:41)
aciu uz atsakyma .Dariau anadien zele is zelatinos bet man ji nesustengo opasirodo ja brinkinau bet nepakaitinau kad istirptu iki galo .Teko ismest
na va, nepasiseke as visada naudoju paprastaja pirktine ir man labai gerai sustengsta
QUOTE(Vaiiva @ 2009 12 26, 21:51)
Kaip grazu! Gal galit isduoti paslapti, kaip toki grozi isimti is formos, kad nesuirtu? Kazkada dariau, graziai isimti - niekaip. Isgramdziau nuo dugno drebucius
forma patepti plonu sluoksniu aliejumi arba pries isimant ikisti keletui sekundziu i karsta vandeni.kartais ir tai nelabai padeda, tai as dar paemus plona peili pereinu per krastus, nesuzeidziant zeles ir labai gerai isslysta torciukas.o kad sluoksniai tarpusavyje sukibtu. reik pilti sekanti atsalusi sluoksni tada, kai ant sustengusio sluoksnio prilietus pirstu liktu antspaudas.nereik laukt kad per daug sustengtu ir dar, darant torta zele reik daryti santykiu 1 pok zeles : 300 ml vandens
QUOTE(jola1 @ 2009 12 26, 21:54)
o kaip ta zelatina kaip milteliai as apie ja cia nemazai skaiciau kuri stipri yra.As kai ja pirkau man sake kad ja net brinkint tipo nereik ,tiesiai dedi ir viskas.Bet man kazko tais kila itarimu ar tikrai
na as negaliu nieko pasakyti Cipciukas naudoja sia zelatina, bandykit pasieskoti jos patarimu apie zelatina, ju yra tikrai
Papildyta:
cia siek tiek apie ta stipriaja zelatina
http://www.supermama...;#entry23047968
Pamėgau ir aš želliukus Gaminau iki šiol iš pakelių, arba kokį sluoksnį su grietine darydavau Bet va vaikutis pamėgo želė ir norisi kažko natūralesnio, kad E nebūtų ir skanu būtų Prisiskaičiau kad ir iš kompoto daryt galima... Bandysiu Tikiuosi, mažiukui patiks
Merginos gelbekit,
nesuprantu kaip man cia nepavyko padaryti zele torto ;(
zele pagaminau taip kaip buvo parasyta ant pokelio, paskui uzpyliau ant vaisiu ir palikau saldytuve per nakti. Siandien ryte pasiziuriu, o ten niekas neuzsale. Bandziau dar atitaisyti padeti - idejau zelatinos. Bet vis tiek nestingsta mase.
Gal galit patart ka dar galeciau padaryt, kad nereiketu ismest?
nesuprantu kaip man cia nepavyko padaryti zele torto ;(
zele pagaminau taip kaip buvo parasyta ant pokelio, paskui uzpyliau ant vaisiu ir palikau saldytuve per nakti. Siandien ryte pasiziuriu, o ten niekas neuzsale. Bandziau dar atitaisyti padeti - idejau zelatinos. Bet vis tiek nestingsta mase.
Gal galit patart ka dar galeciau padaryt, kad nereiketu ismest?