patarikit koki torciuka noriu zele su varskes sluoksniu nes labai daug varskes is lenkijos parsivezem tokios pertrintos kiek i varske det zelatinos
QUOTE(laurindre @ 2009 12 23, 10:25)
Daug varskes nedek, gal koki paliuka i 1 l. Jei daug varskes, jis toks sunkus gaunasi, kita dali naudok grietinele, galima ir grietines deti ir zinoma kazkiek vandens zelatinui istirpinti
QUOTE(jumbonis @ 2009 12 23, 10:39)
patarikit koki torciuka noriu zele su varskes sluoksniu nes labai daug varskes is lenkijos parsivezem tokios pertrintos kiek i varske det zelatinos
Nepatingekit perskaityti bent paskutinio puslapio
Galima dar jogurtu skiesti, tik paprasta varske reiketu gerai pertrinti
Pirmasis tortas mano gyvenime
1.vyšnių želė
2.varškė+grietinė+baltas šokoladas+grietinėlė.Tikrįa bomba
3.apelsinų
4.persikų
Noriu profių pklaust apatinį sluoksnį dariau apelsinų ir persikų želė,norėjau ,kad būtų dryžuotas,bet gavosi kaip vienas koks vyšnių želė kodėl?
ir varškinis sluoksnis kodėl šiek tiek nelygi apačia
o kaio reikia daryti su vaisiais,pirma vaisiu išdėlioti o tada užpilti želė?ar jau į apstingusią želė dėti vaisius?
QUOTE(*dew* @ 2009 12 19, 16:03)
na va pirmas blynas zele ziede Persikinis jogurtas ir zele gabaliukai:Kivi, apelsinu ir braskiu
oho cia viskas ka as megstu o dar ir grazu
gal galima butu receptuka
QUOTE(juste10 @ 2009 12 23, 21:39)
SOS merginos siandien pirma karta dariau zeliuka tupperware ziede,bet ji pamirsau istepti aliejumi arba vandenuku,kaip dabar isimti nesugadinus zeliuko
Trumpam palaikyk šiltam vandeny ir išsiims
QUOTE(Karmenta @ 2009 12 23, 14:29)
okey labai paprasta.paimkite 3 rusiu zele, pvz braskiu, apelsinu ir kivi.uzpilkite karstu vandeniu santykiu 1 pok zeles : 300 ml karsto vandens.dubenelius patepkite aliejumi ir idejus i saldytuva palikite kol kietai uzstenks.geriausia tai daryti is vakaro.tada isimate zele is dubeneliu ir supjaustote ne per smulkiais kvadrateliais, trikampeliais.tada imate kambario temperaturos jogurta(megiamo skonio, geriausia persiku-abrikosu) 500 ml/0,5 kg ir dedate 20 gr istirpintos zelatinos, ismaisote, tada sumaisote su zele gabaliukais ir dedate i forma.uzstengsta per 2-3 val.laaabaai skanu
P.S.zelatina taip pat turi buti kambario temperaturos
Papildyta:
QUOTE(Saulėgrąža @ 2009 12 22, 14:44)
merginos, šaunuolės - padėkit, kiek dėti paprastos stambios želatinos į litrą jogurto? ant pokiuko nieko nerašo
na jei paprasta zelatina, kur galima nusipirkti bet kurioje parduotuveje, tai 3 valgomus saukstus.na o tai sudaro 40 gr.as dariau su tiek, ir gavosi labai piuikiai
QUOTE(Koop @ 2009 12 22, 20:50)
Dekui uz ats bandysiu su sausainiais sluoksni su bananais, ir viena vaisines zele su kokiais mandarinais zodziu 3 sluoksniai gausis.
O beja kaip zele tarkim is vysniu kompoto su vysniom? Kazin gautusi kazkas? ir kiek mazdaug zelatinos det reik
O beja kaip zele tarkim is vysniu kompoto su vysniom? Kazin gautusi kazkas? ir kiek mazdaug zelatinos det reik
0,5 L : 20g zelatinos.taip pat ir dviguba norma 1 L :35- 40 gr zelatinos.
si torta valgem per Kucias, nors jau ir nebuvo vietos skrandziuose, bet vistiek sugebejom suvalgyti beveik visa, neymanoma atsispirti receptukas:
Reikes:
1 pok. avieciu skonio zele
1 pok grietineles skonio zele
1 pok kivi skonio zele, 0,5 L misko uogu jogurto
20 g zelatinos
1 banano
1 biskvitinio vyniotinio su braskemis
Gaminimas:
1 pakelio grietineles skonio zele uzpilti 300 ml karsto vandens, kai atves pasidaryti gelytes(puikiai tinka formeles, su kuriom vaikai kepa smelio banduskas) uzpilti avieciu skonio zele 300 ml vandens laukti kol ataus, bus kambario temp.tada sudeti i forma gelytes ir uzpilti zele/deti i saldytuva, kol ataus.atvesus supjaustyti banana riekelemis ir isdelioti, uzpilti kiviu zele paruosta kaip ir avieciu zele (pilti vos vos, kad nepakiltu bananai, kai uzstenks supilti likusia zele, deti i saldytuva.tada plonu sluoksniu uzpiltu likusios grietineles skonio zele.uzstengus paskutiniajam sluoksniui pjaustyti vyniotini mazdaug 1 cm storio ir delioti ant zeles(turi likti tapeliu, kad sukibtu jogurtas su zele) ir pilti sumaisyta kambario temperaturos jogurta su istirpinta zelatina.na ir deti vel i saldytuva. skonis pasakiskas...mmm niam niam
Labai jau detaliai paaiskinau
o cia pjuvis
Labai skaniai atrodo, tik baltam sluoksniui matosi, kad truksta standumo, nukrito krasciukai
si tortuka irgi priskirsiu prie zele, nes dedasi zelatina
taigi, patobulintas Varskes tortas (is susitikime IKI)
Reikes:
2 pakeliu po 180 gr Karvutes karameliniu sausainiu(galima rasti Norfoje)
200 g sviesto
400 g varskes
20 g zelatinos
300 g persiku ar ananasu jogurto
2 bananu
100 g cukraus
1 a.s. vanilinio cukraus
Gaminimas:
sausainius sutriname trintuvu(breideriu) iki milteliu, sviesta istirpiname ir supilame i miltelius, gerai ismaisyti.forma iskloti maistine plevele ir sudeti sausainiu ir sviesto mase, gerai apspausti, kad neliktu tarpeliu, palikti saldytuve valandai laiko, per ta laika ruosiame varske, istrinam ja su cukrumi ir vaniliniu cukrum, supilam jogurta ir ismaisom.zelatina isbrinkinam saltame vandenyje, pasildome ir palaukiame kol atves iki kambario temperaturos.supyle i varskes mase ismaisome, tada supjaustom bananus kvadrateliais, ar kaip jums patogiau, dedame i mase ir ismaisome, kad bananai nesuliptu.tada visa mase sukriaciame ant sustengusiu sausainiu mases ir paliekam maziausiai 3 valandom stengti.puosti kaip tik sirdis geidzia labai skanu
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2009 12 26, 19:14)
Labai skaniai atrodo, tik baltam sluoksniui matosi, kad truksta standumo, nukrito krasciukai
standumo netruko tik per tankai sudejau vyniotini, todel nebuvo gero sukibimo, uz tai trupejo
Papildyta:
sorry uz dideles foto, siuo metu turiu laikina kompiuteri, neturiu microsoft ofice programu o kitaip nemoku