Dekui. tepti tai tepiau aliejumi, zinau sita. Tik va kad nesulaukem paskutinio sluoksnuo gerai sustingusio - nekantravo vaikai tai ir truputy minkstas buvo.
del sono, tik siandien perkelus i kompa nuotrauka tai pagalvojau.
QUOTE(Olesta @ 2009 05 09, 07:56)
man jau laikas keisti stilių, bet patinka nors Tu ką
O tu,visur visokiu groziu prigaminus!!!!
Ir nekeisk to stiliaus,labai grazu,noreciau zeliuko dabar.
ruzilona,itariu,kad skanus ten pas tave,su braskem
QUOTE(ruzilona @ 2009 05 09, 09:02)
Na gi, rodau ir as savo pirma "blyna". Smarikiai neispeikit
Vaizdo gal ir nera, bet jau skonis Sluoksniai - pienas, braskes, varske, braskes, pienas - vaikai sake
Vaizdo gal ir nera, bet jau skonis Sluoksniai - pienas, braskes, varske, braskes, pienas - vaikai sake
o gal galite pasakyti pieninio sluoksnio proporcijas? grietineles neturiu, galvoju, gal su pienu arba grietine kas iseitu? (lb tingiu per toki ora i parde pedint )
želiukas aną savaitę darytas į darželį dukrytės gimtadieniui, nes sukremais nieko neleidžia, ir ne visus darbus bekeliu į SM, tinklapin kėlioju, ir dabar jau prisikaupę, reikės MB įdarbinti iš to želiuko dar vieną idėją padarysiu ir bandysiu keisti kažką
QUOTE(rootha @ 2009 05 09, 11:24)
o gal galite pasakyti pieninio sluoksnio proporcijas? grietineles neturiu, galvoju, gal su pienu arba grietine kas iseitu? (lb tingiu per toki ora i parde pedint )
As piena su cukrumi isplakiau, idejau istirpintos zele ir viskas.
Varskes sluoksnis pilnai sustinges buvo per kietas nes kogero per daug zelatinos idejau (is akies viska dariau ). Gal ir sausokas, kitakart pieno daugiau reikes deti.
Papildyta:
Olesta, laabai grazu , imk
QUOTE(neaiski @ 2009 05 09, 08:45)
Cipciuk, kuriam sandely ta zele ?
BEVEIK VISUOSE , KUR PRASIDEDA MAISTO PRODUKTAI , AŠ PERKU 17 , TEN IĖJIMAS , KAIP Į ŽUVIES TURGŲ , YRA IR 16 IR 15 .
QUOTE(ruzilona @ 2009 05 09, 11:32)
As piena su cukrumi isplakiau, idejau istirpintos zele ir viskas.
Varskes sluoksnis pilnai sustinges buvo per kietas nes kogero per daug zelatinos idejau (is akies viska dariau ). Gal ir sausokas, kitakart pieno daugiau reikes deti.
Varskes sluoksnis pilnai sustinges buvo per kietas nes kogero per daug zelatinos idejau (is akies viska dariau ). Gal ir sausokas, kitakart pieno daugiau reikes deti.
dekui uz atsakyma, as grietine biski praskiedziau su pienu ir idejau zemuogines zeles, gal gausis kas nors
QUOTE(rootha @ 2009 05 09, 12:35)
dekui uz atsakyma, as grietine biski praskiedziau su pienu ir idejau zemuogines zeles, gal gausis kas nors
As grietines i varske dejau truputy. Na o jei dar skonio idedi - bus tikras liuks
kad ir kokia isvaizda bus - skonis gausis nerealus.
Atradau seną seną vaikystės receptą ir nusprendžiau pabandyt ( tuo labiau, kad IKI vyksta akcija plombyro skonio varškei )
TORTAS PAUKŠČIŲ PIENAS
200 g. sviesto
200 g. cukraus pudros
6 saldūs varškės sūreliai (dėjau 3 pakiukus plombyro skonio varškės)
6 kiaušiniai
3 šaukštai želatinos
1 stiklinė pieno
1 a. š. citrinos sulčių
Sviestą ištrinti su pudra iki purumo. Dėti po vieną trynį ir sūrelį ir maišyti. Po to sudėti citrinos sultis ir piene ištirpintą želatiną. Išplakti baltymus iki purumo, atsargiai maišant sudėti. Formą sudrėkinti vandeniu. Dėti į šaldytuvą.
Tik man atrodo želatinos mažoka (matyt dabartinė želatina nebe tokia ) nes toks labai jau netvirtas gavosi, bet skonis vaikai valgė su sriubiniais šaukštais
Neturiu jokių žiedų, tai įdėjau į paprastą silikoninę formą, ir su puošimu daug nesistengiau nes vyrija jau laukė alkanais žvilgsniais
TORTAS PAUKŠČIŲ PIENAS
200 g. sviesto
200 g. cukraus pudros
6 saldūs varškės sūreliai (dėjau 3 pakiukus plombyro skonio varškės)
6 kiaušiniai
3 šaukštai želatinos
1 stiklinė pieno
1 a. š. citrinos sulčių
Sviestą ištrinti su pudra iki purumo. Dėti po vieną trynį ir sūrelį ir maišyti. Po to sudėti citrinos sultis ir piene ištirpintą želatiną. Išplakti baltymus iki purumo, atsargiai maišant sudėti. Formą sudrėkinti vandeniu. Dėti į šaldytuvą.
Tik man atrodo želatinos mažoka (matyt dabartinė želatina nebe tokia ) nes toks labai jau netvirtas gavosi, bet skonis vaikai valgė su sriubiniais šaukštais
Neturiu jokių žiedų, tai įdėjau į paprastą silikoninę formą, ir su puošimu daug nesistengiau nes vyrija jau laukė alkanais žvilgsniais
koks skanuolis bus išbandytas kokio dydžio sūreliai, kiek gramų???? nes plombyrinės varškės tai esu mačius ir po 200 g, o mažesnių kažkaip neužkliuvo už akių
QUOTE(Olesta @ 2009 05 09, 19:55)
kokio dydžio sūreliai, kiek gramų???? nes plombyrinės varškės tai esu mačius ir po 200 g, o mažesnių kažkaip neužkliuvo už akių
čia tarybinis receptas, tai nelabai pamenu po kiek gramų būdavo tie sureliai be man atrodo panašiai kaip dabar tie neglaistyti, lietuviški (būna su razinom arba vaniliniai) o ta plombyrinė po 180 g , tai 180x3= 540 g
Na man varškės kaip tik, bet jei būtų ir daugiau nieko blogo, mažiau jau nee . Be to gaunas laaaabai saldu , kam nepatinka reikia mažint cukraus pudros ir man norėtusi biskvito kažkur , tai dabar mąstau kas čia tiktų gal plikytos tešlos sluoksnis