QUOTE(*Perla* @ 2009 12 09, 22:06)
na pavyzdziui as sudedu vaisius ir uzpilu zele tik tiek kad apsemtu vaisius ir dedu i saldytuva,o kai pastingsta,uzpilu daugiau tos pacios ar kitokios rusies zele
Aiskutis o kaip del formu,silikonines gal gerai
Laba vakara,
jetau kokia klaida padariau kad net baisu ir geda - supyliau salta jogurta ir vienas tortas kaip ir nieko o antram matesi kad susoko i gabaliukus nuo zelatinos...
norejau paklausti kas gausis? ar sustings tortukai ar baisiai atrodys ir ar skanu bus??? jei bus baisiai baisiai tai nenesiu ir niekam neduosiu ir nerodysiu...
laukiu padrasinanciu atsakymu....
jetau kokia klaida padariau kad net baisu ir geda - supyliau salta jogurta ir vienas tortas kaip ir nieko o antram matesi kad susoko i gabaliukus nuo zelatinos...
norejau paklausti kas gausis? ar sustings tortukai ar baisiai atrodys ir ar skanu bus??? jei bus baisiai baisiai tai nenesiu ir niekam neduosiu ir nerodysiu...
laukiu padrasinanciu atsakymu....
jogurtas visada turi būti kambario temperatūros, o želiukai ar želatinos mišiniai gerai atvėsinti.... na tavo atveju belieka laukti sustings ar ne ...nes šildyti jogurtą gal nelebai tikęs patarimas būtų
QUOTE(Olesta @ 2009 12 10, 09:56)
jogurtas visada turi būti kambario temperatūros, o želiukai ar želatinos mišiniai gerai atvėsinti.... na tavo atveju belieka laukti sustings ar ne ...nes šildyti jogurtą gal nelebai tikęs patarimas būtų
As visa ta gerai zinau ir visad laikausi nurodymu bet vakar kazkaip susisuko galvele ziuriu truksta jogurto tai greit istraukiau is saldytuvo ir dapyliau ir idejau tagal i saldytuva ir galvoju o velnias ka padariau bet baisiai nesutrauke, ryte ziurejau tai uzsales gavosi...
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2009 12 09, 20:54)
Laba vakara,
jetau kokia klaida padariau kad net baisu ir geda - supyliau salta jogurta ir vienas tortas kaip ir nieko o antram matesi kad susoko i gabaliukus nuo zelatinos...
norejau paklausti kas gausis? ar sustings tortukai ar baisiai atrodys ir ar skanu bus??? jei bus baisiai baisiai tai nenesiu ir niekam neduosiu ir nerodysiu...
laukiu padrasinanciu atsakymu....
jetau kokia klaida padariau kad net baisu ir geda - supyliau salta jogurta ir vienas tortas kaip ir nieko o antram matesi kad susoko i gabaliukus nuo zelatinos...
norejau paklausti kas gausis? ar sustings tortukai ar baisiai atrodys ir ar skanu bus??? jei bus baisiai baisiai tai nenesiu ir niekam neduosiu ir nerodysiu...
laukiu padrasinanciu atsakymu....
gal ir sustings,bet tie gabaliukai tikrai jausis,nebijok ant vandens puodo ta krema pasildyti,vis maisant,istirps visi nesklandumai,as jau ismeginau ir grietinele ir jogurta taip pataisyti.
QUOTE(kabesita @ 2009 12 02, 12:22)
Forma naudojau paprasta stikline salotine, o baltas sluoksnis is pieno, bet kita karta bandysiu is grietineles
aš kažkaip nesu bandžiusi grietinėlės, pieno sluoksnį , kažin ar skanu ,bet užtat jogurto ar varškės sluoksniai, tai
Papildyta:
kūčiom irgi darysiu želinį tortą , nusipirkau šiandien torto formą ir akcija kokia didelė
Sveikutės,
sakykit, o gal turit kokį receptuką su kondensuotu pienu? Teko girdėti, kad skani žele gaunasi...
Ačiū
sakykit, o gal turit kokį receptuką su kondensuotu pienu? Teko girdėti, kad skani žele gaunasi...
Ačiū
O as jua isbandziau kuciom torta koki darysiu Gaila neturiu foto,bet pazadu nufotografuoti ir idseti kuciu torta.Kazkada sioje temeleje radau receptuka deserto su Kursenu vyniotiniu ir zele.
Tai as darau taip:
Reikia:
Kursenu vyniotinio,
citrinos,
cukraus,
Dr. Ortgher zelatinos,
naturalaus jogurto.
Jogurta paruosiu kaip ir visos,i litra naturalaus jogurto spaudziu citrina,dedu cukraus,itarkuoju citrinos zievele, zelatina istirpinu puseje stiklines karsto vandens,tada viska atsargiai supilstau Pilu jogurta, laukiu kol truputi apstingsta,nesu i balkona,tai man visas desertas pasigamina per maziau nei valanda:)Saldytuve taip greitai niekad nesustingsta Kai jogurtine zele apstingsta, dedu centimetro storio riekelem supjaustyta kursenu vyniotini,iskloju inda ir vel uzpilu beveik baigiancia stingti jogurto mase ir taip pakartoju sluoksnius,kiek pasidariusi jogurto.
Tirpsta burnoje Tikrai...Esu dariusi ir su paprasta zele,ne tik jogurtine,bet man skaniausiai dera jogurtine ar grietineles skonio zele
Kai Kuciu stalui darysiu torta,tai reikes pasiskaiciuoti ,kad viskas butu proporcinga ir grazu,lygus sluoksniai,gal dar i jogurtine mase desiu spalvotos zeles kubelius,bus grazu ir skanu:)Virsu puosiu vaisiais ir jas apliesiu skaidre zele
Tikiuosi viskas pavyks ir nuotraukas galesiu parodyti:)
Tai as darau taip:
Reikia:
Kursenu vyniotinio,
citrinos,
cukraus,
Dr. Ortgher zelatinos,
naturalaus jogurto.
Jogurta paruosiu kaip ir visos,i litra naturalaus jogurto spaudziu citrina,dedu cukraus,itarkuoju citrinos zievele, zelatina istirpinu puseje stiklines karsto vandens,tada viska atsargiai supilstau Pilu jogurta, laukiu kol truputi apstingsta,nesu i balkona,tai man visas desertas pasigamina per maziau nei valanda:)Saldytuve taip greitai niekad nesustingsta Kai jogurtine zele apstingsta, dedu centimetro storio riekelem supjaustyta kursenu vyniotini,iskloju inda ir vel uzpilu beveik baigiancia stingti jogurto mase ir taip pakartoju sluoksnius,kiek pasidariusi jogurto.
Tirpsta burnoje Tikrai...Esu dariusi ir su paprasta zele,ne tik jogurtine,bet man skaniausiai dera jogurtine ar grietineles skonio zele
Kai Kuciu stalui darysiu torta,tai reikes pasiskaiciuoti ,kad viskas butu proporcinga ir grazu,lygus sluoksniai,gal dar i jogurtine mase desiu spalvotos zeles kubelius,bus grazu ir skanu:)Virsu puosiu vaisiais ir jas apliesiu skaidre zele
Tikiuosi viskas pavyks ir nuotraukas galesiu parodyti:)
Man du kartus sutrauke jogurta tais siuleliais... ir... nesustingo... gerai kad virsutiniai sluoksniai buvo neisvertus, tai nugramdziau tik...
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 12 11, 19:29)
Man du kartus sutrauke jogurta tais siuleliais... ir... nesustingo... gerai kad virsutiniai sluoksniai buvo neisvertus, tai nugramdziau tik...
tai tu pili i salta jogurta karsta zelatina?
As taip darau,jau pradedama ruostis daryti,jogurta laikau kambario temperaturoje,o vakar kai gaminau,tai bijodama,kad nesutrauktu,sekundei ikisau jogurta i mikrobange,ne minutes nepakaitinau,jis nebuvo siltas bet tikrai jau nebesaltas r viskas puikiai gavosi pabandyk,arba istatyk jogurto inda i kita inda su karstu vandeniu,vos vos tegul pasyla ir tikrai nebus jokiu nesusipratimu:)