Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai - 3

Paskutinįsyk dėjau sutrintų spanguolių su cukrumi - toks gaivus skanumėlis, su kartumėlio prieskoniu...mhm! Dariau TW žiedą ir tą ryškią raudoną spanguolių tyrę sumaišius su želatina naudojau kaip pirmą, t.y. viršutinį žiedo sluoksnį, po to varškės baltą ir t.t. Labai spalviniai gražus gavosi ir skonis neišpasakytas, ne taip, kaip tos visos vienodai saldžios uogienės thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
As labai noriu pagaminti zeles torta, pasisiemiau siek tiek ideju is jusu, tik norejau paklaust koki inda reik naudot? Ir kaip graziai istraukt is formos blush2.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo, visai nesvarbu kokia indo forma. Jei turi kokį dubenį, puikiai tiks. Vienos ištepa aliejum, tada jis "iščiuožia" apverstas, kitos sekundei įmerkia į karštą vandenį...
Atsakyti
QUOTE(Smulkmena @ 2009 11 25, 16:34)
Man atrodo, visai nesvarbu kokia indo forma. Jei turi kokį dubenį, puikiai tiks. Vienos ištepa aliejum, tada jis "iščiuožia" apverstas, kitos sekundei įmerkia į karštą vandenį...

Ta prasme norejau paklaust ar yra skirtumo ar plastmasinis, metalinis ar stiklinis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Filia @ 2009 11 01, 20:40)
Va čia mano aukščiau aprašytas torčiukas 4u.gif

Dabar prasau viska detaliai papasakoti, ka ir kaip dariai su sausainiais, kiek ju dejai? Tada domina ta varskes-grietineles zele, kokiom proporcijom, kiek zelatinos dejai? Aciu! Savaitgali vestuviu metines, padaryciau vyrui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchideja85 @ 2009 11 26, 00:22)
Dabar prasau viska detaliai papasakoti, ka ir kaip dariai su sausainiais, kiek ju dejai? Tada domina ta varskes-grietineles zele, kokiom proporcijom, kiek zelatinos dejai? Aciu! Savaitgali vestuviu metines, padaryciau vyrui smile.gif

Atsakiau į jūsų a.ž. 4u.gif
500 g liesos varškės
50 gr aguonų
1 pokelis grietinėlės skonio žele
2 pokeliai įvairaus skonio žele (braškių ir citrinų, pvz.)
3 šaukštai cukraus
Iš anksto pasiruošiu vaisinės žele, sustingusią supjaustau gabaleliais.
Varškę, cukrų ir ištirpintą grietinėlės skonio žele sutrinu trintuve (plaktuvu, blenderiu…). Gaunasi puri varškės masė. I ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės žele gabalėlius ir gerai išmaišau.
Pagal šį receptą dariau. Pagrindas: 2 pakeliai Selga ir kivi skonio želė, ištirpinta pusėje normos.
Atsakyti

Mano pirmas blynas blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(kabesita @ 2009 12 01, 20:39)
Mano pirmas blynas  blush2.gif

user posted image

oi niam niam kaip skaniai atrodo drinks_cheers.gif kokia forma naudojot ir is ko ta balta daret? ax.gif
Atsakyti
Manyciau, cia jogurtas yra.
Atsakyti
QUOTE(*Perla* @ 2009 12 01, 22:24)
oi niam niam kaip skaniai atrodo drinks_cheers.gif kokia forma naudojot ir is ko ta balta daret? ax.gif

Forma naudojau paprasta stikline salotine, o baltas sluoksnis is pieno, bet kita karta bandysiu is grietineles mirksiukas.gif
Atsakyti
o kur galima rasti pirkti forma zele tortui? bigsmile.gif as turiu kelias formas, bet jos jau atsobode doh.gif
Atsakyti
Oi kiek dau ci agrozybiu ir skanumyny bigsmile.gif reikes ir man meginti daryti.Tik turiu kelsi klausimus,visu pirm atai kur rastu tu tokiu graziu formu zeliniam tortam,cia maciau įvairiu formu yra.Ir dar man įdomu,kaip sudeti tuos vaisius taip graziai ir lygiai,as pagalvojau kad kai pili skyst azele juk jie plaukia,tai juos deti į pradejusia jau stingti ar kaip,papasakokit man ,,žaliukei,, ax.gif blush2.gif
Atsakyti