Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai - 3

QUOTE(aga1 @ 2009 10 02, 02:14)
Man nardinti i vandeni yra geriausias variantas.
O va del aliejaus, tai nezinau. Nelabai noreciau tepti. Po to juk zele bus riebaluota doh.gif .

tai nereikia puse litro aliejaus, tik slakeli o paskui su pirstukais lengvai paskirstyti inde, jokio riebalumo nebuna thumbup.gif
Atsakyti
Reiks kada prie progos pabandyti ir alieju, bet paprastai nardinu inda kelioms sekundems i karsta vandeni.
Atsakyti
Labas rytas, mielos želiukų gamintojos bigsmile.gif

Atėjau pas Jus su vienu prašymu - pasiūlymu. Organizuojama gerumo akcija vėžiu sergantiems vaikučiams. Kažkur apie Kalėdas įvyks šventė Vilniaus vaikų onkologiniame skyriuje. Gal kažkas norėtumėt pagaminti želė tortuką (ar net du) šiai progai? Galėtume pavaišinti vaikučius neriebiu, saldžiu ir labai skaniu rankų darbo desertu bigsmile.gif
Klausimų ir pasiūlymų lauksiu į AŽ, o čia - tema į gerumo akciją

Ačiū iš visos širdies wub.gif

Rita
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rita*: 09 spalio 2009 - 09:00
Žele torčiukas

1 biskvito lakštas(torto „pasaka“ biskvitas):
1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus
1 a.š. krakmolo
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos rūgštimi)
100 g grietinės (15 proc.)
0,5 stikl. miltų
3 a.š. Kakavos

Pieno želė
1 kiaušinis
cukraus (pagal skonį)
1 l pieno
30 g želatinos
Vyšnių iš kompoto

Kiti sluoksniai:
Dr oetker braškinė žele
Dr Oetker kivi žele
Nektarinai
Obuoliai

Biskvito kepimas:
Kiaušinius suplakti su cukrumi, įdėti krakmolą, nugesintą sodą, viską permaišyti, įdėti grietinę. Toliau suberti miltus, kakavą.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsn. Temperatūroje.
Iškepti du biskvitus.

Pieno žele gamyba:
Išsukame kiaušinį su cukrumi. Sumaišome su pienu. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps. Atvėsinti.

Sluoksniavimas:
Ant biskvito užpilti 1/3 pieno želės (pastingusios), suberti vyšnias, dėti antrą biskvitą, užpilti pusę likusios pieno želės. Pastingdinti. Pilti raudoną želę, palaukti kol sustings, tada likusią baltą. Galiausiai dėlioti vaisius ir užpilti žalia žele.

user posted image
Atsakyti
Vaidulka,kaip graziai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Prašau patarimo: noriu daryti želė kaip ir tortą, į torto formą, su biskvitu. O biskvitą noriu daryti iš sausainių (Selga). Kaip tai reikia daryti? Skaičiau, kad vienos ant pakelio 50 g. sviesto išlydo, kitos sako, kad mažai tiek, o aš sviesto nenoriu - bijau, kad riebu bus ir mama nevalgys. Kitos sultimis sulaisto, bet gal kas darėte ir galite detaliai parašyti: sausainius laužyti ar blenderiu į trupinius sutrinti? Ką toliau? Tada ant viršaus pilčiau varškės-greitinėlės skonio želė-cukraus ir aguonų+ iš vakaro padarytos ir supjaustytos želė gabalėlius 4u.gif Jeigu galite, tai kuo greičiau parašykite - rytoj jau daryt turiu. O taip nenoriu pirkti biskvito. blush2.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 14, 09:39)
Žele torčiukas


Kaip apetitnai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos burtininkes... Jusu torciukai tiesiog is pasakos wub.gif
Norejau pasiteirauti: kai darot sluoksni su jogurtu ar varskyte, tai kokiomproporcijom derat su zelatina? Ir kiek toks torciukas atstovetu ant stalo (kad neistirptu).. ir dar vienas klausymelis: kokiose formuose tos torciukus darote, ypac tie apvalu su tusciu viduriu banguoti?
Atleiskit uz kvaulus klausymus, tiesiog siose dalykose esu zalia blush2.gif verysad.gif
Atsakyti
Siandien uzsimaniau ka nor grazaus seimynai padaryti,tai pagaminau zele tortuka smile.gif

user posted image


user posted image
Atsakyti
ne tik gražu, bet ir skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
Na tikrai kad skanu ir gaivu,megstu as tuos zele tortus niam,niam....
Atsakyti
Va čia mano aukščiau aprašytas torčiukas 4u.gif
Atsakyti