Žele torčiukas
1 biskvito lakštas(torto pasaka biskvitas):
1 kiaušinis
0,5 stikl. cukraus
1 a.š. krakmolo
1 a.š. sodos (nugesintos actu ar citrinos rūgštimi)
100 g grietinės (15 proc.)
0,5 stikl. miltų
3 a.š. Kakavos
Pieno želė
1 kiaušinis
cukraus (pagal skonį)
1 l pieno
30 g želatinos
Vyšnių iš kompoto
Kiti sluoksniai:
Dr oetker braškinė žele
Dr Oetker kivi žele
Nektarinai
Obuoliai
Biskvito kepimas:
Kiaušinius suplakti su cukrumi, įdėti krakmolą, nugesintą sodą, viską permaišyti, įdėti grietinę. Toliau suberti miltus, kakavą.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Kepti orkaitėje 15-20 min. 180 laipsn. Temperatūroje.
Iškepti du biskvitus.
Pieno žele gamyba:
Išsukame kiaušinį su cukrumi. Sumaišome su pienu. Pieno ir kiaušinių mišinį kaitiname puode iki virimo. Neužvirti, nes gali kiaušinio baltymą sutraukti ir gausis atskiri gumuliukai. Į karštą pieno-kiaušinių mišinį įpilti želatinos ir maišyti (šiek tiek kaitinant), kol želatina ištirps. Atvėsinti.
Sluoksniavimas:
Ant biskvito užpilti 1/3 pieno želės (pastingusios), suberti vyšnias, dėti antrą biskvitą, užpilti pusę likusios pieno želės. Pastingdinti. Pilti raudoną želę, palaukti kol sustings, tada likusią baltą. Galiausiai dėlioti vaisius ir užpilti žalia žele.
Jei nusprendei turėti vaiką, susitaikyk su mintimi, kad tavo širdis visada plaks atskirai nuo kūno..