QUOTE(gvazdikelis @ 2009 09 16, 15:52)
Laba diena,
Esu zalia zalia zele darymo srityje
, bet ji man labai patinka. Greitai MB gimtadienis, tai noreciau pabandyti koki nesunku varskes - zele tortuka padaryti
. Gal galetume parekomenduoti koki nelabai sudetinga
.
as darau paprastai -issikepu biskvita paprasta, pvz. -2 kiausiniai, du saukstai cukraus, du saukstai miltu.
Tada atvesusi sulaistau ji kokiom sultim -na pvz. kokiu kompotu, ar nuo uogienes skysciu atskiestu, bet kad nebutu labai saldus.
Tada pilu ant virsaus varskes sluoksni - varskes imam gal kokius 200 gr, jogurto (as imu persikini) irgi 200gr, cukraus, rugsteles pagal skoni, galima dar ko nors ipilt -kondensuoto pieno ar grietineles isplaktos...ismaisom, ir tada supilam isbrinkinta ir istirpinta zelatina- zelatina neturi but labai karsta, ir pilti plona srovele pastoviai maisant. Zelatina (as imu Dr.otker) yra skirta pakelis litrui, tai kadangi varskes mases gaunasi apie 500 ml, tai darausi puse pakelio.
Ir paskutinis sluoksnis -pvz. avietes ir uzpilt kokia nors zele is pakucio. Bet turi but jau sustinges varskes sluoksnis ir zele jokiais budais ne karsta, geriau isvis jau atvesusi, nes kitaip ta varske kils i virsu tokiais burbuliukais
Zodziu cia galima varijuot kaip norim, as paskutini kart butent toki dariau, gavosi labai skanu tikrai