QUOTE(Nefertari.Lina @ 2009 08 04, 23:56)
Sveikutes,
Gal mergaites patartumete man...
Skaitau skaitau cia tuos receptukus ir patarimus ir pasimeciau jau visai
Kaip ta balsta sluoksni daryti....
nes tiek ivairiausiu variantu ir su pienu ir su jogurtu ir su kefyru... nebezinau nei ka pirkti ir kaip daryti...
si penktadieni mano gimtadienis ir noriu padaryti is keliu sluoksniu zele tortuka, tai ka patartumete ir kokiom proporcijomis..?
Zinau, kad daug sykiu jau buvo rasyta ir as daug perskaiciau, bet dabar esu laabai pasimetu, koki butent ta balta sluoksni daryti, nes raso kad dar ir varskes galima deti...
p.s. aciu is anksto
Cia tik skonio reikalas. Su varske, gaunasi sunkesnis, su plakta grietinele riebiau. Su kefyru ar jogurtu liesiau.Dabar tik tau rinktis
Man labiausiai anksciau patikdavo su grietinele ir grietine.
Isbrinkini zelatina saltam vandeny, padedi ant ugnies, pasildai, kol istirpsta, supili grietinele ir dedi cukru. Nukeli nuo ugnies, kai pravesta, dedi grietine ir gerai ismaisai, kad neliktu grietines gumuliuku(jei desi i karsta, grietinele sutrauks)Vietoj grietines galima deti rugsteles arba citrinos sulciu.Ragaukite, viskas turi buti saldziau ir rugsciau, negu isivaizduojate, nes zelatinai stingstant, visi skoniai mazeja