Įkraunama...
Įkraunama...

Žele , žele tortai ir desertai - 3

QUOTE(burbanti @ 2009 08 03, 15:02)
Sveikutes  merginos.Pabandziau ir as(pirma karta savo gyvenime  biggrin.gif  ) padaryti zele tortus-vaikišką ir šeip sau...Bet ,aisku,.pirmas blynas pridege ,nes pamazinau želatinos. biggrin.gif Bet skonis geras,nes buvo visa paletė skonių-braškinis,apelsininis,vanilininis,saldus,kivinis.Rodausi  biggrin.gif 
user posted image  user posted image

tikra vaivorykste thumbup.gif
o tas melynas is ko? g.gif
Atsakyti
Kazko neisidejo mano "vaikiškas".O melynazele-saldi,kad butu kontrastas kivinei ir apelsininei.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(burbanti @ 2009 08 04, 12:32)
Kazko neisidejo mano "vaikiškas".O melynazele-saldi,kad butu kontrastas kivinei ir apelsininei.

tai tiesiog cukrus,zelatina ir maistiniai dazai"??
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 08 04, 15:24)
tai tiesiog cukrus,zelatina ir maistiniai dazai"??

Jo
Atsakyti
O kur maistinius dažus gaunat? blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Gal mergaites patartumete man... ax.gif
Skaitau skaitau cia tuos receptukus ir patarimus ir pasimeciau jau visai blush2.gif
Kaip ta balsta sluoksni daryti.... g.gif nes tiek ivairiausiu variantu ir su pienu ir su jogurtu ir su kefyru... nebezinau nei ka pirkti ir kaip daryti... ax.gif
si penktadieni mano gimtadienis ir noriu padaryti is keliu sluoksniu zele tortuka, tai ka patartumete ir kokiom proporcijomis..?
Zinau, kad daug sykiu jau buvo rasyta ir as daug perskaiciau, bet dabar esu laabai pasimetu, koki butent ta balta sluoksni daryti, nes raso kad dar ir varskes galima deti...

p.s. aciu is anksto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2009 08 04, 23:56)
Sveikutes,
Gal mergaites patartumete man...  ax.gif
Skaitau skaitau cia tuos receptukus ir patarimus ir pasimeciau jau visai  blush2.gif
Kaip ta balsta sluoksni daryti.... g.gif  nes tiek ivairiausiu variantu ir su pienu ir su jogurtu ir su kefyru... nebezinau nei ka pirkti ir kaip daryti... ax.gif
si penktadieni mano gimtadienis ir noriu padaryti is keliu sluoksniu zele tortuka, tai ka patartumete ir kokiom proporcijomis..?
Zinau, kad daug sykiu jau buvo rasyta ir as daug perskaiciau, bet dabar esu laabai pasimetu, koki butent ta balta sluoksni daryti, nes raso kad dar ir varskes galima deti...

p.s. aciu is anksto  blush2.gif

man patinka su jogurtu arba su kefyru,pieniska zele dariau kazkada irgi nebloga thumbup.gif
pabandyk viena,kita,tada zinosi,kuri tau labiausiai prie sirdies mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nefertari.Lina @ 2009 08 04, 23:56)
Sveikutes,
Gal mergaites patartumete man...  ax.gif
Skaitau skaitau cia tuos receptukus ir patarimus ir pasimeciau jau visai  blush2.gif
Kaip ta balsta sluoksni daryti.... g.gif  nes tiek ivairiausiu variantu ir su pienu ir su jogurtu ir su kefyru... nebezinau nei ka pirkti ir kaip daryti... ax.gif
si penktadieni mano gimtadienis ir noriu padaryti is keliu sluoksniu zele tortuka, tai ka patartumete ir kokiom proporcijomis..?
Zinau, kad daug sykiu jau buvo rasyta ir as daug perskaiciau, bet dabar esu laabai pasimetu, koki butent ta balta sluoksni daryti, nes raso kad dar ir varskes galima deti...

p.s. aciu is anksto  blush2.gif

Cia tik skonio reikalas. Su varske, gaunasi sunkesnis, su plakta grietinele riebiau. Su kefyru ar jogurtu liesiau.Dabar tik tau rinktis 4u.gif
Man labiausiai anksciau patikdavo su grietinele ir grietine.
Isbrinkini zelatina saltam vandeny, padedi ant ugnies, pasildai, kol istirpsta, supili grietinele ir dedi cukru. Nukeli nuo ugnies, kai pravesta, dedi grietine ir gerai ismaisai, kad neliktu grietines gumuliuku(jei desi i karsta, grietinele sutrauks)Vietoj grietines galima deti rugsteles arba citrinos sulciu.Ragaukite, viskas turi buti saldziau ir rugsciau, negu isivaizduojate, nes zelatinai stingstant, visi skoniai mazeja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 08 05, 10:39)
Cia tik skonio reikalas. Su varske, gaunasi sunkesnis, su plakta grietinele riebiau. Su kefyru ar jogurtu liesiau.Dabar tik tau rinktis 4u.gif
Man labiausiai anksciau patikdavo su grietinele ir grietine.
Isbrinkini zelatina saltam vandeny, padedi ant ugnies, pasildai, kol istirpsta, supili grietinele ir dedi cukru. Nukeli nuo ugnies, kai pravesta, dedi grietine ir gerai ismaisai, kad neliktu grietines gumuliuku(jei desi i karsta, grietinele sutrauks)Vietoj grietines galima deti rugsteles arba citrinos sulciu.Ragaukite, viskas turi buti saldziau ir rugsciau, negu isivaizduojate, nes zelatinai stingstant, visi skoniai mazeja 4u.gif


Pasibandymui laiko nera schmoll.gif bet manau kad darysiu su jogurtu g.gif
O jogurta su zelatina - o dar ko nors reikia deti, kokio cukraus ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Sisi @ 2009 08 04, 20:46)
O kur maistinius dažus gaunat? blush2.gif

Sainsbury'je biggrin.gif As ne Lietuvoje.
Atsakyti
O Lietuvoj? ax.gif
Atsakyti
help, merginos 4u.gif jau nezinau gal koki 5, o gal ir daugiau zeliuku darau ir vis kaip nepavyksta man graziai isimti taip neiseina verysad.gif jau save pradejau beviltiska vadinti doh.gif arba perluzta man jie arba atitirpsta arba neina isimti...
niu ka as darau ne taip....

si karta jau rodos viskas turejo pavykti (beje, beveik geriausias variantas ir gavosi), atlipinau krastelius atsargiai, tada imerkiau kelioms sekundems i silta vandeni, tai nepavyko isversti, tada vel merkiau trumpam i valdeni ir vel nepavyko... kelis kartus taip kartojau, kai pagaliau pavyko isimti, tai vis delto pati virsunele jau buvo atitirpusi siek tiek doh.gif

niu ka as darau ne taip doh.gif
Atsakyti