Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių scenarijai - XIV

Pusseseres vestuvese Telsiuose irgi antra diena torta jaunieji pjove.

O as dabar galvoju 12 val jei ta sirdi degancia daryt... Pagalvojau, gal zvakutes idet i stiklines g.gif Kad neuzsidegtu suknele jaunosios. Tik kiek tu stikliniu tada reikia? g.gif

Na va su jaunaja apejom parduotuves, supirkom ko reikia valdzios rinkimam, bet dar ne viska. Dar klausimas, kur gaut soskiu saldainiu g.gif
Atsakyti
Dar klausimas, kur gaut soskiu saldainiu g.gif
[/quote]

jei tu esi vilniuje tai yra "saldus majai".Na bent jau as ten pirkau. mirksiukas.gif
Atsakyti
as klaipedoj saldziuose majuose pirkau taip pat:)
Atsakyti
O kokia kaina? Ir kiek ju reikia tiem karoliam suvert, kas veret g.gif
Atsakyti
QUOTE(leliukazz @ 2009 05 11, 18:05)
O kokia kaina? Ir kiek ju reikia tiem karoliam suvert, kas veret g.gif

o kam tau karoliai is soskiu g.gif
Atsakyti
sveikos svociutes,

Zadav - aciu uz pasaka .Dar viska renku , bet jau reiks pradet rasyt scenariju kad neuzpultu vervatriopka , nes jau kai ka pradedu uzmirsti,

Mergaiciuke...daraisi optimistiska biggrin.gif , taip ir laikyk.Tavo jaunieji gal ir keistoki bet ......jiems ir panika prasidejus bigsmile.gif

Kurgi musu svociutes biggrin.gif , speju geros buvo vestuves kad ilgai nesirodo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(airara* @ 2009 05 11, 19:07)
o kam tau karoliai is soskiu  g.gif

Galvoju jaunuju mamom padaryt, kad turetu kuom anukus ramint biggrin.gif O gal tiesiog saldainiu karolius padaryt? g.gif O jaunuju teveliam nupirkau buteliukus ir jaunystes eliksyro pripilsiu. Tik dar galvoju koki gerima pilt g.gif

QUOTE(astarna @ 2009 05 11, 22:09)
Kurgi musu svociutes biggrin.gif  , speju geros buvo vestuves kad ilgai nesirodo biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Na neskubinkit neskubinkit, gi pirma diena po vestuviu, dar paciom ispudziai turi susigulet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(astarna @ 2009 05 11, 21:09)
sveikos svociutes,

Zadav - aciu uz pasaka .Dar viska renku , bet jau reiks pradet rasyt scenariju kad neuzpultu vervatriopka , nes jau kai ka pradedu uzmirsti,

Mergaiciuke...daraisi optimistiska biggrin.gif  , taip ir laikyk.Tavo jaunieji gal ir keistoki bet ......jiems ir panika prasidejus bigsmile.gif
  Kurgi musu svociutes biggrin.gif  , speju geros buvo vestuves kad ilgai nesirodo biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

na paskutiniu metu nera nei dienos kad jie manes nenustebintu kokiu kvailu klausimu ar kvaila mintim ar replika (siandien pvz pasakiau kad tures nuvaryt i stiti is autobuso vairuotojo pasiimt skanumynus kuriuos ides moteris is mazeikiu iskepus jai, taisugebejo pasakyt "ka as dar i stoti pasiimt turesiu vaziuot" tai va) bet jau turbut pripratau matyt:) o kai pati viska jau turiu tai galvos nelabai besuku ka jie sneka nes jau visvien nieko nekeisiu ka pasidariau ta smile.gif beto turiu draugiu bureli kurios mane palaiko ir pastate i optimizmo stadija biggrin.gif

o svociutes turbut neatsigauna dar po vestuviu geros matyt tikrai buvo smile.gif
Atsakyti
LAAABAAS svočiutės.
O štai ir aš iš po veselės.
Įspūdžių dar labai daug, bet bandysiu jums papasakot kaip praėjo mūsų šventė. Aišku, buvo visko, bet kas bloga, tas labai greit užsimirš, o kas buvo gera - išliks ilgam.
Nuotraukų savo visai neturiu, nes nepasiėmėm savo fotoaparato, o ir laiko patiems fotkint nebuvo.

Taigi, ryte atsikeliu, debesys niaukas, nieko gero nežada. Nusiprausiau, jau eisiu rengtis, skambina jaunoji iš kirpyklos, kad neskubėčiau, o atvažiuočiau pusvalandžiu vėliau. Biški susinervinu, bet tą laiką paskiriu apsivilkti suknelei. Išeinu į mašiną - lyja lietus, tai gerai, kad mašina visai šalia laiptinės, labai nesulijau. Bet kirpykla tokiam bulvarėly, nėr privažiavimo, pradėjo pilt lietus, skėčius kaip tyčia palikom namie. Nubėgu sušlapus, aišku, nuotaika minusinė. Nuotaka kol kas gerai nusiteikus, o aš pažiūrėjus į pilką dangų optimizmu netrykštu. MB turėjo jaunąją paimt iš kirpyklos ir parvežt namo, bet išvažiavo iki savo mamos paimti skėčio. Nu žodžiu, tikimės, kad lietus tik tiek ir telis.
Mane išgražino: padarė makiažą, šukuoseną. Nuima peniuarą, atsistoju, o iš veidrodžio žvelgia Merlina Monro, tik su žalia suknele... Žodžiu, pati savęs nepažinau. MB atvažiavės irgi liko be žado, pradėjo juoktis, kad vestuvėse visus sužavės svočia, o ne jaunoji, sako negerai, jei užgoši.
Tai va, nuvažiuoju pas jaunąją, ji jau pradėjo rengtis, padedama mamos ir vyriausios pamergės. Baigus apsirengti, mama nuotakai įsegė į suknelę adatėlę, kad blogą energiją nuleistų žemėn. Dar paprašiau, kad pateptų jaunosios rankas švariu vandenuku, kad tyras vanduo saugotų nuo blogų minčių ir neigiamos energijos.
Tada jaunąją palikom vieną, pasiėmiau raktą, kad užrakinti ją. Tada jaunikis su piršliu atvyko su pamestu bateliu. Pradėjo ieškoti savo mergelės, matavo namie buvusiom mergaitėm ir moteriškėm tą batelį. Tada pasiūliau iš vyno taurės išsitraukti raktelį ir susirasti dar vieną nuostabaus grožio mergelę. Jaunikiui taurę tuštinti padėjo piršlys ir pabroliai. Rado raktelį, spyna nerakina, jaunikis išsigando, kad spyna užsikirto, ir jis nebegalės prieiti prie išrinktosios. Bet aš prisiminiau, kad durų neužrakinau, pasiūliau pabandyt atidaryt. Tai kažkas pradėjo juoktis, kad jaunikį išdūriau smile.gif
Tai va, rado jaunąją, tada sekė tėvų palaiminimas. Padovanojom jauniesiems taures, išgėrėm šampaną ir išvažiavom fotografuotis.
Fotosesijoj mus prisiminė fotografai dar iš mūsų vestuvių, paklausė koks vaidmuo sunkiausias - jaunųjų, krikštatėvių ar piršlių, pasijuokiau kad nemiegotų naktų daugiau buvo šį kart.
Paskui zagsas, bažnyčia. Prie bažnyčios perskaičiau tuos žodžius, kur "varvėkite žvakės...", jauniesiems labai patiko. Po šliūbo padovanojom jauniesiems balandžių porelę paleisti, tai buvo labai nustebę, o kartu ir išsigandę. Bet sakė labai patiko. Dar pasipaveikslavom aikštėj prieš savivaldybę. Ir išvažiavom į gamtą. Buvo planuota, kad prie ežeriuko su visais svečiais važiuosim pavalgyt, bet kadangi buvo labai vėjuota, mergaitės buvo plonai apsirengusios, o ir aš pati plika nugara, tai nusprendėm, kad svečiai važiuoja į viešbutį, o palyda į Kleboniškio liaudies buities muziejų.
Ten jaunieji pakaitė jumoristines priesaikas. Kol jie fotografavosi, palydai pravedėm žaidimą "Meilūs žodžiai". Tada nešė per tiltą, užrakino dėžutėj širdeles, raktelį atidavė upeliui.
Pavalgius sužaidėm tą žaidimą, kur čia mergaiciuke_ee buvo įmetus nuorodą, kur jaunoji su jaunikiu laiko virves, o poros turi perlipant per virves supinti kasą. Tai irgi visiem labai patiko toks judesys. Laimėjo jaunosios su pabroliais komanda, bet pamergių kasa buvo dailesnė, tai po prizą gavo abi komandos. Tada jaunieji vėl išėjo fotkintis ir filmuotis, o mes su porom žaidėm kortelių žaidimą "Meilūs žodžiai". Prisijuokėm, ir nepastebėjom, kaip prabėgo pusvalandis. Tada prie fotosesijos prisijungė ir poros, ir jau buvo laikas važiuoti į baliaus vietą.
Atsakyti
[quote=Linarte,2009 05 11, 21:46]
LAAABAAS svočiutės.

sveika gyva sugrizus smile.gif
tai gerai kad lijo turtingas gyvenimas jaunuju bus smile.gif
smagu kad viskas gerai:)
o as ir ta zaidima su virvem pasiruosiau:)

Atsakyti
Linarte, kaip smagu, kad jus jau po visko thumbup.gif
As tai nezinau net nuo ko pradeti doh.gif
Atsakyti
Grįžus jau laukė mūsų muzikantai ir tėveliai prie durų su duona, druska,vandeniu ir ugnimi.
Muzikantai buvo paruošę kliūčių ruožą. Pirmiausia gavo keturis balionus ir turėjo susprogdint, jie tai padarė greit ir sutartinai, tai pasakė, kad jų šeimoje nesutarimai sprogs greit kaip muilo burbulai. Tada turėjo praeiti paskutinį tiltą iš septynių buteliukų. Jaunasis nuvertė paskutinį, tai vadinas tik sekmadieniais biški išgers (jame buvo šiek tiek gėrimo) atsipalaidavimui. Paskui traukė iš po skarelės už ružavos ir mėlynos juostelės po siurprizą, ir ištraukė jaunasis mašiną, o jaunoji mažą lėlytę - žodžiu, kaip ir turi būti, jaunikis bus galva, o jaunoji kaklas. Dar gavo dubenėlį su ryžiais ir centais, rinkos finansininką šeimos. Laimėjo jaunoji. Tada gavo bliūdą bulvių, o kad jaunoji buvo su mainkiūru, tai gavom mes padėt. Aš pradėjau skust bulvę, muzikantas tada pasufleravo piršliui, kad jei jam gaila mano manikiūro, tai gali išsipirkti. Tai aš sakiau, parodysiu jaunajai kaip reik bulves skust, tai nuskutai visą. Paskui bulves skuto ir poros, taip pat išsipirkinėjo. Paskui buvo užduotis poroms. Gavo pamergės po vaikišką buteliuką, pabroliai gavo jas paimt ant rankų, ir turėjo sugirdyt jiem tą buteliukų turinį. Matės kad ten kažkas negero. Išgėrė tik pirmoji pora, visi kiti gavo išsipirkt, kad grąžino tarą dar su turiniu, vėliau išsiaiškinom, kad ten buvo vanduo su česnaku, druska ir pipirais, kurių buvo nepagailėta. Vargšai mano pabroliukai doh.gif lotuliukas.gif
Tada jaunieji ėjo prie tėvų. Atliko apeigas, buvau davus tėveliams žodžius, tai kadangi jaunosios mamytei jau nebe pirmo vaiko vestuvės, tai gražiai atlaikė, buvo mintinai išmokus. Jaunojo mama labai jaudinos, tai pamiršo žodžius, nieko nebesakė. Paskui įėjus pro duris radom netikrą veselę. Kai pamačiau kas "piršlys" galvoju amen man juze, nenukalbėsiu aš jo... Nu bet kažkaip kažkaip klausė ir ką aš kalbėjau. Dar pasakiau apie "jaunąją" kad sėdi kažkokia gražuolė su prispūstais papais, tai "piršlys" mane apkaltino nemandagumu, kad čia jaunoji iš Armėnijos, o ten yra toks grožio standartas. Nu žodžiu, buvo biški per ilgai, bet vis tiek linksmai mes ten išsipirkom tą stalą.
Tada sveikino svečiai jaunuosius, o mes su muzikantais dar nuėjom iki galo išsiaiškinti kas jiems buvo neaišku. Susidėliojom taškus ant i pirmai dienai.
Susėdus prie stalo aš prieš jaunuosius padėjau dvi žvakes, pasakiau, kad jos sibolizuoja dviejų žmonių sąjungą. Ir uždegiau jas, kad ugnis sušildytų ir būtų lengviau bendrauti dviems skirtingoms giminėms. Pristatėm ir atidavėm jauniesiems. Kol baigė sunešt karštus, išdalinau jumoristinę vestuvių programą su meniu. Tada pavalgėm ir mes, ir muzikantai su operatoriumi ir fotografu. Tada susipažinom. Buvau paruošus korteles su jaunųjų foto ir pažadų tekstukais. Tai piršlys išdalino korteles, o aš nešiojau mikrofoną. Irgi pasijuokėm visi. Susipažinus išsirinkom stalovaldžią: gaisrininką, sveikatos ir meilės ministrus, stalo muzikinį asistentą, du šimkorius ir jiems po pavaduotoją ir kontrolės departamentą. Tada biški svečius pakalbino muzikantai. Aš pristačiau vestuvių puotos taisykles, kurias piršlys pakabino ant sienos matomoj vietoj.
Dar padainavo muzikantai, padarėms pertraukėlę parūkymui ir pasilengvinimui. Tada susirinkom šokių aikštelėj. Mes su piršliuku pasšokdinom jaunuosius pagal rokenrolą, įvertinom jų šokių sugebėjimus, parašėm po 10 su ++. Tada jau jaunieji šoko valsą, o poros ir tėveliai surišo jauniesimes rankas spalvotais kaspinais, o antrą galą pasiliko pas save, taip ir sukosi toks vis didėjantis kamuoliukas. Buvo gražu, įdomu, visiems patiko. Nereikėjo jokių burbulų ar šaltųjų ugnelių. Visoms rekomenduoju thumbup.gif Kadangi MB labai skaudėjo koją, tai šokom polką su ragučiais, muzikantas davė piršliui ragiukus, ir iškvietėm visus šokti. Dar per šokius buvau padarius "Suartėjimo šokį", kai jaunoji turi pašolkti su jaunikio šeimos vyrais. Tas svečiams irgi patiko. Šokiai tęsės kol aikštelė pradėjo tuštėti, maždaug valandą. Tada muzikantų paprašiau sukviest visus prie stalo, tėveliai atnešė ir uždegė jaunųjų šeimos židinį. Mes su piršliu padovanojom varpelį ir kampų skarelę. Jaunieji padovanojo tėveliams dovanėles. Nupirko radę šeimos medelius, užklijavo savo nuotraukytes ir paliko po tris laisvas vietas būsimų vaikučių nuotraukytėms. Nu žinokit buvo žiauriai faina. Po to sekė daina tėvams. Slogumui išbalškyti muzikantui priminiau, kad nebuvo karti karti. Tai tą padarėm bendrom jėgom. Muzikantai biški aiškino, kur laikyt rankas, o besibučiuojant mum, piršlys priklaupė ant kelio, mane užsivertė, žodžiu, parodėm klasę. Teko bučiuotis ir visoms poroms bei tėveliams. Išmokėm jaunuosius, tai jie jau irgi klasę parodė. Ir kad gera nuotaika prie stalo buvo, tai paskaitė pirmoji pora patarimus jauniesiems. Muzikantas pradėjo groti muzikėlę, ir atseit jam kažkas paskambino į mobilų. Jis garsiai sako nu tuoj ateisiu. Visi suprato, kad kažkas bus - atnešė mums telegramą. Perskaitėm, kad suteikiamas jauniesiems medaus mėnuo. Padovanojom puodynę su užrašu "Medus" ir buvau pririšus Medaus vartojimo instrukciją. Kad nebūtų per ilgas sėdėjimas prie stalo, tai dar pakvietėm visus į šokių aikštelę. Ten laukėm vidurnakčio. Aš su jaunųjų draugų porele nuėjom papuošti jaunųjų kambario. Iš baltų irisų išdėliojom ant lovos širdutę, nunešėm jų taures ir šampano butelį, vaisių, ant stalo iš žvakučių išdėliojom širdutę. Dar liko laiko, tai sužaidėm žaidmuką "Kuri jaunoji", tai irgi visi prisijuokė kaip jaunikis spėliojo užrištom akim, kas jį bučiuoja lotuliukas.gif
Dvyliktą lauke paleidom dangaus žibintus, jaunieji - širdutę, tėveliai po baltą, poros ir mes po raudoną. Buvo be galo gražu, ir svečiams patiko, ir įspūdis geresnis, nei fejerverkų. Išgėrėm šampaną. Grįžom į vidų, ir ėjom pjaustyti torto, gerti kavos. Vėsu lauke vis tik buvo.
Jaunųjų palydėt susirinkom į šokių aikštelę. Jaunieji po vieną eilutę paskaitė meilės priesaiką. Metė jaunoji puokštę. Jaunikis ėjo nuimti keliaraištį. Dar prieš tai per šokius aš jam buvau padavus baltus stringus, tai jis palindęs po jaunosios sijonu tuos stringus ir išsitraukė. Jaunoji išsižiojo kiek tik leido žandikaulis. Piršlys aistras paramino, atnešė kėdę, ir pasakė, kad berniukai laikia keliaraiščio. Pagavo vienas pabroliukų, tai aš pakviečiau jo pamergytę, jai užmovė tą keliaraištį kaip pasižadėjimą. Kadangi jaunoji turėjo mano keliaraištį, jį nusprendė dėtis per savo vestuves, o ta pamergytė - jos pusseserė, tai man labai džiugu, kad mano keliaraištis tęsia savo kelią mūsų giminėj ax.gif
Dar atidavėm jauniesiems spec komplektėlį nakčiai - jaunajai pirštines, o jaunikiui šlipsas. Įteikėm šampano butelį ir krepšelį su lauknešėliu nakčiai. Palydėjom iki kambario. Užklijavau plaktą "Laikytis atstumo", pabarškinom kas raktais, kas šakutėm peiliais, baidydami piktas dvasias ir linkėdami ramios nakties jauniesiems.
Šokiai dar tęsės iki 3 nakties. Kadangi nuo to laiko jau mokami delspinigiai, o šoko tik trys poros, tai nusprendėm, kad dėl tiek neverta leisti pinigų, ir išsiskirstėm po kambarius. Jaunojo tėvai liko sužavėti ne tik mūsų pasiruošimu, bet ir kad ištempėm iki pirmos dienos galo thumbup.gif
Atsakyti