QUOTE(rositta @ 2009 05 14, 14:34)
Ai , jau ir aš žolytę pasisėjau
Man vienas žmogutis patarė - ką ir padariau - paimti kelis lovelius į juos žemės iš savo sklypo ir pasėti bandymui keletą rūšių žolės mišinių , tai golfmaster ir shadamaster ( gal neteisingai parašiau tai atsiprašau) -- man nepatiko tokia jau pasirodė plonytė ir lepi golfmaster sudygo daug rečiau nei ahadamaster ir net po mėnesio ten niekas daugiau nepridygo ... ranka prispaudžiau tai tik po 2 parų atsistojo - na nežinau gal ir neteisi , bet užsodinom vokiška Zierasen -- dabar laukiu kol išdigs o ir kaimynai užsodino golfmaster tai sudygo kažkokiais lopais pas juos -- gal neteisingai sėjo , gali ir taip būti - kažkokią firmą per skelbimą samdė...
beje gal kam reikia kompostinis juodžemis ir sijotas 10m3 mašina po 500 lt
netyčia važiuodama prie sodų skelbimą pamačiau -- surizikavau ir labai likau patenkinta. Čia Vilniuje.
Man vienas žmogutis patarė - ką ir padariau - paimti kelis lovelius į juos žemės iš savo sklypo ir pasėti bandymui keletą rūšių žolės mišinių , tai golfmaster ir shadamaster ( gal neteisingai parašiau tai atsiprašau) -- man nepatiko tokia jau pasirodė plonytė ir lepi golfmaster sudygo daug rečiau nei ahadamaster ir net po mėnesio ten niekas daugiau nepridygo ... ranka prispaudžiau tai tik po 2 parų atsistojo - na nežinau gal ir neteisi , bet užsodinom vokiška Zierasen -- dabar laukiu kol išdigs o ir kaimynai užsodino golfmaster tai sudygo kažkokiais lopais pas juos -- gal neteisingai sėjo , gali ir taip būti - kažkokią firmą per skelbimą samdė...
beje gal kam reikia kompostinis juodžemis ir sijotas 10m3 mašina po 500 lt
netyčia važiuodama prie sodų skelbimą pamačiau -- surizikavau ir labai likau patenkinta. Čia Vilniuje.
kas liecia misinius tai zole ir yra zole, kokios firmos pakuoteje ji butu supilta nelabai svarbu. daniski misiniai turi privaluma nes del panasaus klimato labiau pritaikyti musu saliai, geriau ziemoja. Pagal dekoratyvuma Golfmaster ir shademaster vertinamos daugiausia balu. O neseniai sudygusi zloyte yra liauna todel nereikia is jos daug noreti, todel ir pasaugoti reikia pradzioje.
Visos parduodamos seklos turi seklos sertifikata, kurio galite paprasyti, bet kurioje parduotuveje ir Jums privalo pateikti. Yra minimalus daigumas ir jei buna ne mazesnis tai leidziama prekiauti. Paprasciausiai Shademaster daigumas galejo buti labai geras ir is to skirtumas. Del sudygimo lopais tai aisku, kad dirvos problema nes sejama juk ir skersai ir isilgai, tai ir sudygti turi visur vienodai, ypac jeigu vienur dygsta, o kitur ne. Todel labai svarbu tinkamai paruosti dirva.
Papildyta:
QUOTE(rositta @ 2009 05 14, 15:30)
Ai dar ir Vyckajaus noriu atsiprašyti , derėjaus čia derėjaus -- o gavosi , kad broliai ir seserys sulėkė ir pasisodinom patys .
Bet visvien gal dar reiks pristoti --- sakė laistymą pradės daryti
Bet visvien gal dar reiks pristoti --- sakė laistymą pradės daryti
Smulkmena