Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkos tvarkymas

QUOTE(gitushke @ 2010 08 17, 10:23)
joo, del gelyciu - sutinku.. baisiai senoviska, tik nenorejau izeisti pagyvenusio zmogaus, kuris man jas atnese ir padovanojo wink.gif  Vietoj ju ir noriu kazkokiu aukstesniu augaliuku, beje vienoje sodyboje maciau tokias ale viksvas, na lapai ilgi, lyg agavos, bet ne tokie mesingi, toks ispudis, kad jie kaip tik ir auga palei pamata.. Tik nzn pavadinimo ir internete neuztikau, bet labai populiarus, beveik kiekvienoj sodyboj pamatysi.. Siuo metu ten tik lapai, gal anksciau zydejo  g.gif  Gal kas zino, apie ka as cia? smile.gif

Čia gvazdikėliai - labai kantrios gėlytės.
Gal turit omeny kanai.
Atsakyti
QUOTE(gitushke @ 2010 08 17, 09:23)
Vietoj ju ir noriu kazkokiu aukstesniu augaliuku, beje vienoje sodyboje maciau tokias ale viksvas, na lapai ilgi, lyg agavos, bet ne tokie mesingi, toks ispudis, kad jie kaip tik ir auga palei pamata.. Tik nzn pavadinimo ir internete neuztikau, bet labai populiarus, beveik kiekvienoj sodyboj pamatysi.. Siuo metu ten tik lapai, gal anksciau zydejo  g.gif  Gal kas zino, apie ka as cia? smile.gif

gal pluostines jukos:
http://www.google.de...e...sa=N&tab=wi
Atsakyti
O man visai ne senoviška tie geltoni gvazdikėliai(arba tagetės).Jos žydi visą vasarą,gražiai keroja,joms nereikia daug priežiūros.Gėlynas spalvingas ,margas,ir visai gerai atrodo.Pasodinai ir užmiršai,jos pačios auga.Tegu atrodo gal kam senoviškai,gerbiu tą nuomonę,o man ne. Yra juk gėlynai senovinių gėlių,kiti specialiai sodina -ir gerai-nepamirškim močiučių jaunystės gėlių. kas bus jei nebeliks jų?
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2010 08 18, 09:41)
O man visai ne senoviška tie geltoni gvazdikėliai(arba tagetės).Jos žydi visą vasarą,gražiai keroja,joms nereikia daug priežiūros.Gėlynas spalvingas ,margas,ir visai gerai atrodo.Pasodinai ir užmiršai,jos pačios auga.Tegu atrodo gal kam senoviškai,gerbiu tą nuomonę,o man ne. Yra juk gėlynai  senovinių gėlių,kiti specialiai sodina -ir gerai-nepamirškim močiučių jaunystės gėlių. kas bus jei nebeliks jų?

drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=vida777,2010 08 17, 22:53]
gal pluostines jukos:
[url=http://www.google.de/images?hl=de&client=firefox-

labai panasu, tik kazi ar jos LT auga, manau, kad gal ten nuzydeje irisai.. labai panasus irgi lapai, bet jau kyla noras nulekti su dviraciu iki tos sodybos ir paklausti seimininku, jie iorgi prie laiptui pasodino tuos lapus ir dar prie namo kampo.., ten vietos panasiai kaip pas mane..
O ka manote apie pasodinta kampe magnolija ir rododendra?

Suvargs?
Atsakyti
QUOTE(gitushke @ 2010 08 18, 13:14)
labai panasu, tik kazi ar jos LT auga, manau, kad gal ten nuzydeje irisai.. labai panasus irgi lapai, bet jau kyla noras nulekti su dviraciu iki tos sodybos ir paklausti seimininku, jie iorgi prie laiptui pasodino tuos lapus ir dar prie namo kampo.., ten vietos panasiai kaip pas mane..
O ka manote apie pasodinta kampe magnolija ir rododendra?

Suvargs?

jukos Lietuvoje auga be problemu - saules atokaitoje, sausoje ir prastoje dirvoje. Jei tai, ka matete yra vilkdalgiai, ju lapai siuo metu jau turetu buti gerokai aprudave, o jei jukos - zali.
Magnolijos uzauga didumo kaip obelys - pagalvokite pati, ar ten tilptu obelis tame kampelyje g.gif ? Magnolijoms reikia nuo veju apsaugotos sauletos vietos, o rododendrams - pavesio (geriausia rytine saule) ir daug vandens.
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2010 08 18, 09:41)
O man visai ne senoviška tie geltoni gvazdikėliai(arba tagetės).Jos žydi visą vasarą,gražiai keroja,joms nereikia daug priežiūros.Gėlynas spalvingas ,margas,ir visai gerai atrodo.Pasodinai ir užmiršai,jos pačios auga.Tegu atrodo gal kam senoviškai,gerbiu tą nuomonę,o man ne. Yra juk gėlynai  senovinių gėlių,kiti specialiai sodina -ir gerai-nepamirškim močiučių jaunystės gėlių. kas bus jei nebeliks jų?

drinks_cheers.gif As pastaruoju laiku tapau ju gerbeja - kitos "naujoviskos" geles labai lepios, tai tas jiems ne taip, tai anas, tai vejo bijo, tai lietaus, tai karpyk jas, tai trumpai zydi ir t.t. ir pan.
O sitos - jokiu problemu, zydi sau, bujuoja, graziai atrodo. Rusiu ju ivairiu yra - man oranzines labai patinka bei smulkiaziedes wub.gif

Gitushke, man atrodo tame siaurame plotelyje jums augs tik vienmetes geles, arba kokios sliauziancios daugiametes, galsilokas ar gvazdikeliai - jie labai nereiklus, giliai saknu neleidzia ir gan graziai atrodo net kai ir nezydi

Gvazdikai
Sedum
Papildyta:
Gvazdikeliai:
user posted image

Dar
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evansmum: 18 rugpjūčio 2010 - 19:23
thumbup.gif gvazdikai roziniai nerealus.. ar jie siekia koki 30-40 cm? tada liuks..
Bet turbut visu tokiu gelikiu sodinimas tik pavasari>?

bet i ta laiptu kampa ismeigciau dar koki nepikta vijokli, ka patartumet>?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitushke: 19 rugpjūčio 2010 - 12:08
Gitushke vijoklis ant jusu to tureklo butu labai grazu wub.gif Bent jau man taip atrodo rolleyes.gif Tik reikia ziureti, kad jis nekenktu toms gelytems, kurios bus apacioje. Na bet pasirinkimas didelis, tai tikrai ka nors rasite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gitushke @ 2010 08 16, 17:13)
sveiki... dekui uz bet kokius komentarus ir issivysciusia "karsta" diskusija.. Visai idomu wink.gif  Siunciu foto to plotelio, kuriam noriu priduoti zalios spalvos. beje, paziurekit, kas vyksta su mano graziuoju pamato tinku, jis tepasi.. sad.gif ir net su spaudimu nebenusiplauna. reikia kazka daryti..  beje, i ta kampiuka ikisau magnolija, kuri auga i auksti ir rododendra, sakysite, isprotejau, bet gal ten jiems patiks.. Padariau rugscia terpe..Iskasiau daug visokio tipo zemes ir pripyliau durpe, sumaisyta su pusu spygliais. Kodel durpe dar rugstinau, todel, kad nusipirkau neutralizuota  blush2.gif 

user posted image

Pas mus panašiame (kiek didesniame)kampelyje ir prie tokio pačio pamato tinko smile.gif auga trys tujos, o ant žemės supyliau rudą mulčą (ar skiedras nežinau kaip pavadint) Pradžioj buvau prieš tujas, bet dabar visai patinka ax.gif
Atsakyti
gera ideja del mulco.., esu nusipirkusi, bet pirma israusiu tuos gvazdikus, pasodinsiu vijokli, dar truputi sliauzianciu ale samaneliu ir tada uzpilsiu mulca.. , turetu tikti prie to pamato, beje, turiu dar ir grazios skaldos, ji irgi tiktu smile.gif labai aciu uz idejas, galite siulyti daugiau 4u.gif

QUOTE(ostė @ 2010 08 20, 15:12)
Pas mus panašiame (kiek didesniame)kampelyje ir prie tokio pačio pamato tinko  smile.gif  auga trys tujos, o ant žemės supyliau rudą mulčą (ar skiedras nežinau kaip pavadint) Pradžioj buvau prieš tujas, bet dabar visai patinka  ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitushke: 20 rugpjūčio 2010 - 14:42
QUOTE(gitushke @ 2010 08 20, 14:41)
gera ideja del mulco.., esu nusipirkusi, bet pirma israusiu tuos gvazdikus, pasodinsiu vijokli, dar truputi sliauzianciu ale samaneliu ir tada uzpilsiu mulca.. , turetu tikti prie to pamato, beje, turiu dar ir grazios skaldos, ji irgi tiktu smile.gif  labai aciu uz idejas, galite siulyti daugiau  4u.gif

Aš po tom skiedrom tiesiau specialią plėvelę, kad ant pamato netikštų žemės 4u.gif
Atsakyti