Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkos tvarkymas

QUOTE(Vyckaju @ 2010 08 13, 12:40)
Gincijates del to, kad gincytis???. Niekas ten nieko neaugs, nereikia patarineti nesamoniu. duobes 1m plocio iskaskite trinkelese iki normalios dirvos ar dar giliau, uzpilkite juodzemiu  vat tada augs.

nu kad ne, yra tokiu augalu kaip pusys, kurios megsta smeliuka, zvyra, pas manes plotelis palei langa yra 40*1m. plocio ir puikiai ten jauciasi miniatiurines pusaites mirksiukas.gif, aisku kokia 40cm. virsuje pyliau juodzemiuka kur isodinau.turbut senai buvot pajuryje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raja28: 13 rugpjūčio 2010 - 12:45
QUOTE(Raja28 @ 2010 08 13, 13:44)
nu kad ne, yra tokiu augalu kaip pusys, kurios megsta smeliuka, zvyra, pas manes plotelis palei langa yra 40*1m. plocio ir puikiai ten jauciasi miniatiurines pusaites mirksiukas.gif, aisku kokia 40cm. virsuje pyliau juodzemiuka kur isodinau.turbut senai buvot pajuryje biggrin.gif

turite galvoje varganas ir nusususias puseles kurios skursta smelyje? tai kodel juodzemio pylete reikejo tiesiai i smeli, butu kaip pajuryje smile.gif irgi gincijates tik del ginco nes i zvyra nesodinote, kaip puseles paaugs tai tikrai prades skursti jusu dirbtiniuose vazonuose kol mazos viskas ok. kas dar nori pasipasakot koks puikus gruntas yra zvyras ir skalda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyckaju @ 2010 08 13, 16:28)
turite galvoje varganas ir nusususias puseles kurios skursta smelyje? tai kodel juodzemio pylete reikejo tiesiai i smeli, butu kaip pajuryje smile.gif irgi gincijates tik del ginco nes i zvyra nesodinote, kaip puseles paaugs tai tikrai prades skursti jusu dirbtiniuose vazonuose kol mazos viskas ok. kas dar nori pasipasakot koks puikus gruntas yra zvyras ir skalda  doh.gif

blink.gif blink.gif , idomu ko taip visi verziasi i ta pajuri, turbut prisi.......juroj isimaudyt ir nusususiu puseliu kvapo pakvepuot g.gif lotuliukas.gif gerbiu jusu komensus vejos temoje bet cia tai vejus snekate mirksiukas.gif
Atsakyti
dar jei tai saulės atokaita, tai įvertinkit, kad viską degins įkaitęs betonas... kažkodėl ir aš manau, kad ten medžiams nevieta... augs tik tie augalai, kurie gali visą savo gyvenimą gyventi 30 cm skersmens vazone...

(kažkada pati bandžiau iškalti duobę tarp trinkelių... tai manau augalas tikrai nebujos tokioj terpėj...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 13 rugpjūčio 2010 - 16:04
nesigincyju kad gincytis, o issakau savo nuomone. tam forumas ir skirtas, tik su viena nuomone ir viena kazkieno primetama tiesa nebus tos tikrosios tiesos.
Tai jus pasakykit kodel ten turetu kazkas neaugti?
Tebunie pavirsiuje bus skalda, smelis ir pan, o po jais strukturinis dirvozemis. Jame ir vyksta visas givybes procesas. Kam saknims raizgytis po skalda jei keliais cm giliau yra puikiausia terpe? Trinkeles atstos mulca po kuriuo laikysis reikiama dregme, o oras strukturiniame dirvozemyje gaunamas per mikro kanalus (saknys, sliekai). Zvyras ir skalda yra laidus vandeniui ir orui. Mulcas (trinkeles) kuris turi gera silumine talpa yra privalumas, niekas ten neperkais. Diena sugers saules energija, o nakti atiduos, o kita diena vel vesins dirvozemi kol isils.
Stai mano nuomone, kas vyks po trinkelem. Prasom pasidalinkit savaja.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 08 13, 22:11)
nesigincyju kad gincytis, o issakau savo nuomone. tam forumas ir skirtas, tik su viena nuomone ir viena kazkieno primetama tiesa nebus tos tikrosios tiesos.
Tebunie pavirsiuje bus skalda, smelis ir pan, o po jais strukturinis dirvozemis. Jame ir vyksta visas givybes procesas. Kam saknims raizgytis po skalda jei keliais cm giliau yra puikiausia terpe? Trinkeles atstos mulca po kuriuo laikysis reikiama dregme, o oras strukturiniame dirvozemyje gaunamas per mikro kanalus (saknys, sliekai). Zvyras ir skalda yra laidus vandeniui ir orui. Mulcas (trinkeles) kuris turi gera silumine talpa yra privalumas, niekas ten neperkais. Diena sugers saules energija, o nakti atiduos, o kita diena vel vesins dirvozemi kol isils.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal kas zinote kur graziu 1,20-1,50 m. tuju isigyti? Ir aisku uz protinga kaina rolleyes.gif Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Soledad @ 2010 08 16, 01:30)
Gal kas zinote kur graziu 1,20-1,50 m. tuju isigyti? Ir aisku uz protinga kaina  rolleyes.gif Labai aciu  4u.gif

Smaragdiniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 08 13, 21:11)

nezinau kaip tuo konkrečiu atveju, bet pvz pas mane buvo molynas ir skaldos ar kokio ten bieso pripilta tikrai ne 10 cm. pati esu padarius skylę trinkelėse (tik ženkliai didesnę). kai reikėjo tą skylę apsodinti, kasiau duobę. tiksliau kaliau su laužtuvu. kantrybės užteko mažiau nei norėjau... augalai aišku ir pro asfaltą išlenda, bet kažkaip nelabai įsivaizduoju kaip jie bujoja tokioje terpėje, kurią aš kaliau. + bent jau pas mane ta skylė gavosi dubens formos, nes gi tos trinkelės turi ant kažko laikyti. negali gi nukasti to žvyro stačio krašto... tai jei skylė tik 30 cm pločio...

o dėl karščio. pas mane žolė pietų pusėj nuo bordiuro per gerų 10 cm nudega. jei ne daugiau...
Atsakyti
sveiki... dekui uz bet kokius komentarus ir issivysciusia "karsta" diskusija.. Visai idomu wink.gif Siunciu foto to plotelio, kuriam noriu priduoti zalios spalvos. beje, paziurekit, kas vyksta su mano graziuoju pamato tinku, jis tepasi.. sad.gif ir net su spaudimu nebenusiplauna. reikia kazka daryti.. beje, i ta kampiuka ikisau magnolija, kuri auga i auksti ir rododendra, sakysite, isprotejau, bet gal ten jiems patiks.. Padariau rugscia terpe..Iskasiau daug visokio tipo zemes ir pripyliau durpe, sumaisyta su pusu spygliais. Kodel durpe dar rugstinau, todel, kad nusipirkau neutralizuota blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitushke: 16 rugpjūčio 2010 - 17:16
gitushke nu nieko visai kampelis smile.gif Tik pvz man asmeniskai tos oranzines gelytes labai senoviskai atrodo ax.gif
O su tinku taip jau yra doh.gif Del to mes savo namo pamata klijavome geru vokisku klinkeriu, kurio ir spalva dekinga zemems rolleyes.gif Tikiuosi, kad ir plausis gerai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soledad: 16 rugpjūčio 2010 - 23:00
QUOTE(Soledad @ 2010 08 16, 23:59)
gitushke nu nieko visai kampelis  smile.gif Tik pvz man asmeniskai tos oranzines gelytes labai senoviskai atrodo  ax.gif
O su tinku taip jau yra  doh.gif Del to mes savo namo pamata klijavome geru vokisku klinkeriu, kurio ir spalva dekinga zemems  rolleyes.gif Tikiuosi, kad ir plausis gerai  g.gif

joo, del gelyciu - sutinku.. baisiai senoviska, tik nenorejau izeisti pagyvenusio zmogaus, kuris man jas atnese ir padovanojo wink.gif Vietoj ju ir noriu kazkokiu aukstesniu augaliuku, beje vienoje sodyboje maciau tokias ale viksvas, na lapai ilgi, lyg agavos, bet ne tokie mesingi, toks ispudis, kad jie kaip tik ir auga palei pamata.. Tik nzn pavadinimo ir internete neuztikau, bet labai populiarus, beveik kiekvienoj sodyboj pamatysi.. Siuo metu ten tik lapai, gal anksciau zydejo g.gif Gal kas zino, apie ka as cia? smile.gif
Atsakyti