Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkos tvarkymas

QUOTE(rackiene @ 2009 07 08, 08:50)
dėkui atsakiusiems  smile.gif  O purkšti reikia kai nupjauta žolė, ant šaknų? Ir po to ar nenyks ta gėrojo žolė?  g.gif  Dabar sumasčiau, turbūt kažko valgomo jau nebus galima sodinti  kažkiek laiko?  doh.gif  kaip nieko neišmanau apie tokius reiklaus  doh.gif

Purkšti reikia ant lapų, t.y. ant nenupjautos žolės. Nors labai didelės, tvirtais stiebais žolės nunyksta sunkiau. Išpurškus apie 2 savaites nereikia judinti žemės. O dėl "valgomo" - tie chemikalai neutralizuojasi, kai jungiasi su vandeniu (todėl išpurškus reikia bent 2 val. kad lietus nelytų). Bent jau taip aiškina pardavėjai. Nors aš asmeniškai manau, kad chemija yra chemija
Atsakyti
QUOTE(rackiene @ 2009 07 08, 08:50)
dėkui atsakiusiems  smile.gif  O purkšti reikia kai nupjauta žolė, ant šaknų? Ir po to ar nenyks ta gėrojo žolė?  g.gif  Dabar sumasčiau, turbūt kažko valgomo jau nebus galima sodinti  kažkiek laiko?  doh.gif  kaip nieko neišmanau apie tokius reiklaus  doh.gif

aš jūsų vietoje nušienaučiau tik ir viskas. O jau kai planuosite veją- tada kitamet vėl visas išaugusias nupurški- nes per lapus sugeria ta roundapa ir nunyksta. Tada po 2 sav, iškultivuoji, išfrezuoji, išgrėbstai šaknis, akmenukus išrenki ir kaip ir sėti jau bus galima.
Atsakyti
sveiki,reikia patarimo:siemet isaugo is pavasario (rudeni seta) zolyte,nus is pat pradziu,daug laistem,gi pavasari visai nelijo,tai paskui suzaliavo grazuole visa...o dabar...atrodo kaip nusienauta pieva,stagaru stagarai,jokio minkstumo,svelnumo,visa nusviesejusi,rodos ir lietaus uztektu,gi lyja ir lyja...kame bedos, maniskis jau 2 kartus nuo pavasio trese,itariu,prastom trasom,ale taupyti sugalvojo,tad paprasta saletra pyle....ar gali buti kad ta saletra s.....,visai netinkama ar dar koks besas,pjauna tvarkingai 2 kartus i savaite....
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2009 07 08, 20:15)
sveiki,reikia patarimo:siemet isaugo is pavasario (rudeni seta) zolyte,nus is pat pradziu,daug laistem,gi pavasari visai nelijo,tai paskui suzaliavo grazuole visa...o dabar...atrodo kaip nusienauta pieva,stagaru stagarai,jokio minkstumo,svelnumo,visa nusviesejusi,rodos ir lietaus uztektu,gi lyja ir lyja...kame bedos, maniskis jau 2 kartus nuo pavasio trese,itariu,prastom trasom,ale taupyti sugalvojo,tad paprasta saletra pyle....ar gali buti kad ta saletra s.....,visai netinkama ar dar koks besas,pjauna tvarkingai 2 kartus i savaite....

o kuo salietra bloga smile.gif ? Rudeni PK komplekso, o per vasara su salietra, variantas. Nuo salietros zole auga kaip paselus tik spekit pjauti. Gal per zemai pjovet, bene pagrindine pradedanciuju pjoveju klaida. Nuo pastovaus per zemo pjovimo zole labai greitai nuskursta. dar gali buti prastas misinys pasetas. kol zole jauna visos atrodo minkstos, bet kai suauga is karto pasimato skirtumas, kuo geresni misiniai, tuo zemiau galima pjauti. visus pigesnius misinius pjaukite auksciau nes pacios zoliu veisles yra stambesnes sudetos.
idekit nuotrauka bus aiskiau.
Atsakyti

gal galit parekomenduot gerą mišinį, ar užtenka pirkt brangesnį. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(geraszmogus @ 2009 07 14, 15:41)
gal galit parekomenduot gerą mišinį, ar užtenka pirkt brangesnį.  ax.gif

Kad visi misiniai vienodi ir neverta pirkti brangesniu sako tik tie kurie nepriziuri veju ir todel nesupranta kodel pasejus brangu misini turi neaisku ka. Priziurint veja is karto pamatysite skirtuma tarp vidutinio ir auksciausio lygio misinio.
Atsakyti

Sakykit, ar dabar geras laikas sėti "žydinčią pievą", suprantu, kad šiemet ji jau nesužydės, tai ar laukt pavasario, ar galima ir dabar? ax.gif
Atsakyti
Visi tik sėja, puoselėja veją, o kadangi mane pagavo įkvėpimas tai eisiu ją naikinti ir formuoti gėlynus doh.gif Nusipirkau juostos atskirti žemę nuo vejos, tai dabar iškilo klausimas ar paskui su nupjovimu vejos nebus problemų ar jau reikės rankiniu būdu aplink gėlynus apeiti doh.gif Kas gali pasidalinti patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ostė @ 2009 07 24, 14:15)
Visi tik sėja, puoselėja veją, o kadangi mane pagavo įkvėpimas tai eisiu ją naikinti ir formuoti gėlynus  doh.gif Nusipirkau juostos atskirti žemę nuo vejos, tai dabar iškilo klausimas ar paskui su nupjovimu vejos nebus problemų ar jau reikės rankiniu būdu aplink gėlynus apeiti  doh.gif Kas gali pasidalinti patirtimi  4u.gif

Ikask juosta tiek,kad netrukdytu zoliapjovei-as ikasus,kad praktiskai juostos nematyti,na gal 0,5 cm. smile.gif
Atsakyti
kuo toliau tuo tos juostos baisiau atrodo, cia mano nuomone. Karta per menesi apipjaukit astriu peiliu ir krastas bus lygus ir grazus. Juosta nebent kai mulca ar akmenukus pilate ir norite, kad nebyretu uz ribos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vyckaju: 24 liepos 2009 - 14:44
Matoma juosta man ir baisiai negrazu,bet kartais jos prireikia-tik as ja slepiu zemeje smile.gif
Atsakyti
Vis kalba apie veją... O man baisiai įdomu, kaip užsiveisti žydinčią pevą? Pavasarį mačiau net kelių rūšių sėklų mišinių. Gražu man. Tik kaip prižiūrėti? Vaikščiot su kastuvėliu ir bedžiot pienes, usnis ir rūgtis? Juk tokios nešienausi - gi žydės kas?
Atsakyti