Sveiki,
Aš tik ką prisijungiau Taigi kažkas čia klausė kur gauti dolomitinio akmens luitais,galėčiau duoti tel. tai ir atvežtu tik šiaip jis nepigus
Stai ka atradau ,man tai naujiena,puikus budas ,kaip galima paseti veja
Gal kam idomu ir aktualu
vejos sejimo budas
Gal kam idomu ir aktualu
vejos sejimo budas
<........Tada pasėjo žolytę, klojosi tinklas, jį tvirtino metalo kuolais, ir užpylė mažą sluoksniuką žemių, kurios paskui ir nubiro gerokai. Bet žolyte daugumoj išdygo, pro tinklą išlindo ir jokių išgraužų nera jau kolkas nei po vieno lietaus. Kol nebus žolės kuri šaknimis suaugdama sutvirtina šlaitą- tol jums ir rasis po lietaus tokios išgraužos. ....>
Sveiki,
man irgi aktuali ši problema.Gal galite patikslinti dėl tinklo ir tvirtinimo jį metalo kuolais?
Sveiki,
man irgi aktuali ši problema.Gal galite patikslinti dėl tinklo ir tvirtinimo jį metalo kuolais?
Sveiki, as cia naujoke, bet galiu patarti del zolytes. Yra tokios groteles zolynu, labai gera danga ir kiemui masinoms ir zolei kieme
nezinau kaip nuoroda idet, bet pabandysiu
http://www.ltkatalog...-inovgreen.html
QUOTE(NASA @ 2009 06 26, 17:29)
<........Tada pasėjo žolytę, klojosi tinklas, jį tvirtino metalo kuolais, ir užpylė mažą sluoksniuką žemių, kurios paskui ir nubiro gerokai. Bet žolyte daugumoj išdygo, pro tinklą išlindo ir jokių išgraužų nera jau kolkas nei po vieno lietaus. Kol nebus žolės kuri šaknimis suaugdama sutvirtina šlaitą- tol jums ir rasis po lietaus tokios išgraužos. ....>
Sveiki,
Sveiki,
tinklas klojamas ir kampuose, buvo įkalami 10 storio rifliuotos armatūros kuolais. Juos darė pats MB.
QUOTE(Sunvysne @ 2009 06 26, 18:03)
Sveiki, as cia naujoke, bet galiu patarti del zolytes. Yra tokios groteles zolynu, labai gera danga ir kiemui masinoms ir zolei kieme
Na šitoks tinklas gal daugiau ten kur bus intensyviai važinėjama, toje kiemo dalyje kur stovės auto ant vejos ir t.t.
Neaukštiems šlaitams sutvirtinimui tikrai užtenka ir to tinklo, juo prekiaujama senukuose gera kaina. Tokio pat panašaus yra ir ShetelightLIT, bet ten toks perpintas, dviejų sluoksnių, todėl brangesnis.
QUOTE(dije @ 2009 06 21, 10:42)
Rašau iš patirites kaip darėm mes:
Jau rezultatas pamažu ryškėja, vakar atsėjo tuos plikus plotelius. tai tikiuosi viskas gražiai sudygs ir sužaliuos.
Jau rezultatas pamažu ryškėja, vakar atsėjo tuos plikus plotelius. tai tikiuosi viskas gražiai sudygs ir sužaliuos.
kokia grazi veja
o pas mus nieko gero ,sodinti ir vel reiks;...nes nesudygo daugiau nei 50% ploto va ka reikia sausra...paliko savaitele ir dabar vel sausa 2 savaite
tai nebesitikiu is tu seklu kad beisdyks kazkas
dabart ispurskem piktzoles, baigia sudziuti kada galim vel seti zolyte
QUOTE(laimikė @ 2009 06 26, 19:34)
kokia grazi veja
o pas mus nieko gero ,sodinti ir vel reiks;...nes nesudygo daugiau nei 50% ploto va ka reikia sausra...paliko savaitele ir dabar vel sausa 2 savaite
Manau nesudygo ,nes kaip rašei neturėjot galimybės nuolat laistyti. Mes po pasėjimo liejom nuoširdžiai kasdieną. Iki tų lietingų dienų.
Jei dabar viską nupurškėte, tai mano manymu ir vejos daigus sunaikinote. Tai kaip ir gaunasi kad reikia vel viska nuo pradžių daryti- žemes perkasti, sugrėbti, sulyginit, tas džiuvenas piktžoles išrinkti. Ir po nupurškimo 2 savaitės turi praeiti, kad galutinai tos piktžolės nuruduotų.
QUOTE(dije @ 2009 06 26, 19:27)
Neaukštiems šlaitams sutvirtinimui tikrai užtenka ir to tinklo, juo prekiaujama senukuose gera kaina.
o kaip konkreciai tas tinklas atrodo, gal kokia nuoroda idetumete, nes man aktualu
QUOTE(zvejys @ 2009 06 27, 21:18)
o kaip konkreciai tas tinklas atrodo, gal kokia nuoroda idetumete, nes man aktualu
Prašom čia nuoroda iš Senukų prekių katalogo, kur yrair šlaitų tviritnimo ir nuo išvažinėjimo.
Kam įdomu , mūsų vejos istorija.
Pasėta gegužės 16 d.
Laistėm intensyviai kasdien iki lietingųjų dienų, tada jau pati gamta laistė.
Iki šios dienos yra atlikta tiek pjovimų: viršutinė aikštelė (kur žemės prastesnės, todėl dygo ir auga prasčiau) pjauta 2 kartai.
Apatinės- nupjovėms šiandien trečią kartą.
Yra likę maži plotukai nesudygę, ten atsėjo. Tręšta sėjant ir dar po to kartą.
čia pataplinau paskutines foto (keliose nuotraukose užfiksuotas dar nebaigtas pjauti šlaitas )
Pasėta gegužės 16 d.
Laistėm intensyviai kasdien iki lietingųjų dienų, tada jau pati gamta laistė.
Iki šios dienos yra atlikta tiek pjovimų: viršutinė aikštelė (kur žemės prastesnės, todėl dygo ir auga prasčiau) pjauta 2 kartai.
Apatinės- nupjovėms šiandien trečią kartą.
Yra likę maži plotukai nesudygę, ten atsėjo. Tręšta sėjant ir dar po to kartą.
čia pataplinau paskutines foto (keliose nuotraukose užfiksuotas dar nebaigtas pjauti šlaitas )
QUOTE(dije @ 2009 06 26, 19:27)
tinklas klojamas ir kampuose, buvo įkalami 10 storio rifliuotos armatūros kuolais. Juos darė pats MB.
Na šitoks tinklas gal daugiau ten kur bus intensyviai važinėjama, toje kiemo dalyje kur stovės auto ant vejos ir t.t.
Neaukštiems šlaitams sutvirtinimui tikrai užtenka ir to tinklo, juo prekiaujama senukuose gera kaina. Tokio pat panašaus yra ir ShetelightLIT, bet ten toks perpintas, dviejų sluoksnių, todėl brangesnis.
as viska apieskojau, bet neradome niekur tokiu groteliu, bent jau pries metus.
Kaip senukuose tos groteles vadinasi?
QUOTE(Iriska @ 2009 06 28, 10:27)
as viska apieskojau, bet neradome niekur tokiu groteliu, bent jau pries metus.
Jūs ieškojote to tinklo ar plastikinio korio- gtoteliu?
tuos plastikinius korius rasite lauko prekybos aikštėje.
tinklu prekiaujama viduje,prie sodo-daržo prekių, vazonų.