Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkos tvarkymas

QUOTE(paryziete @ 2009 06 22, 13:36)

Gal kas žino kur pigiau galima įsigyti dolomito akmens, gali būti dideliais luitais, nepjaustytas, kad tik pigiau.

Gal kas žino kur pigiau galima įsigyti dolomito akmens, gali būti dideliais luitais, nepjaustytas, kad tik pigiau.

Aš tik žinau Klovainių skalda. ten dolomitu prekiauja, bet kainos mažiausios ar ne- nežinau

QUOTE(kaban @ 2009 06 22, 13:47)

Paryziuje dolomito deficitas?

Paryziuje dolomito deficitas?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif oi išdykėli tu.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 06 22, 15:13)

O jus slaita kuom pjausit
Atsakyti
QUOTE(bezelea @ 2009 06 22, 17:43)

žoliapjove. Trimeriu.
Atsakyti
QUOTE(pupa x @ 2009 06 22, 14:23)

Vat sito gero (dirvinio asiuklio) ir pas mane yra, noreciau suzinoti kaip baigesi Snowpass'ui. Ar pavyko isnaikinti chemija?

Vat sito gero (dirvinio asiuklio) ir pas mane yra, noreciau suzinoti kaip baigesi Snowpass'ui. Ar pavyko isnaikinti chemija?

Negavau chemijos, as Kaune, ir nezinau kur nusipirkti, tai kol kas nebandziau, gal kas zino, kur to MCPA gauti smile.gif I Vilniu del to vaziuoti nelabai norisi.

Dar klausimas apie zoles atsejima kai tam tikruose ploteliuose nesudygsta, po kiek laiko reikia atseti? ar po pirmo pjovimo ar anksciau ir kaip tas daroma, tiesiog pabarstyti seklas ar uzgrebliuoti reikia?
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 06 23, 07:30)

Negavau chemijos, as Kaune, ir nezinau kur nusipirkti, tai kol kas nebandziau, gal kas zino, kur to MCPA gauti smile.gif I Vilniu del to vaziuoti nelabai norisi.

Dar klausimas apie zoles atsejima kai tam tikruose ploteliuose nesudygsta, po kiek laiko reikia atseti? ar po pirmo pjovimo ar anksciau ir kaip tas daroma, tiesiog pabarstyti seklas ar uzgrebliuoti reikia?

nu mes nusipirkom Senukuose, tikrai g.gif . Tai gal ir Kaune yra ?
Snowpass - gal Jums pastu kelias dezutes ? Man nesunku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 06 23, 09:30)

atsejo mums po gero men nuo pasejimo. Jau nupjauta buvo du kartus, tai aiskiai matosi kur jau tikrai nebedygs niekas.
Atsakyti
blink.gif nezinau ka cia man ir daryt
Zodziu pries uzvezant juodzemi man sake kad susiformuociau savo slaituka, po siokio tokio padailinimo uzpuole lietus vakarykstis ir matome rezultata verysad.gif
user posted image

user posted image
Viskas teka nuo virsutinio sklypo
Turbut kiek cia betvarkyciau ir versciau zemes - viska nuplaus geras lietus. Zole irgi nuplaus.
Ka daryt blink.gif

Dije - kaip jusu slaitas? Ar zolyte sutvirtina slaita?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bezelea: 24 birželio 2009 - 15:51
QUOTE(bezelea @ 2009 06 24, 15:50)

blink.gif  nezinau ka cia man ir daryt
Zodziu pries uzvezant juodzemi man sake kad susiformuociau savo slaituka, po siokio tokio padailinimo uzpuole lietus vakarykstis ir matome rezultata  verysad.gif
user posted image

user posted image
Turbut kiek cia betvarkyciau ir versciau zemes - viska nuplaus geras lietus. Zole irgi nuplaus.
Ka daryt  blink.gif

blink.gif  nezinau ka cia man ir daryt
Zodziu pries uzvezant juodzemi man sake kad susiformuociau savo slaituka, po siokio tokio padailinimo uzpuole lietus vakarykstis ir matome rezultata  verysad.gif
user posted image

user posted image
Ka daryt  blink.gif

O, matytas vaizdelis, tik nebuvo taip giliai pas mus tokiu kaip antroje foto. Kaip pirmoje foto- tai buvo . drinks_cheers.gif Na ėmiau grėbli ir lyginau iš šonų užversdama tas išgraužas. Tada užpylėm žemių sluoksnį . Tada pasėjo žolytę, klojosi tinklas, jį tvirtino metalo kuolais, ir užpylė mažą sluoksniuką žemių, kurios paskui ir nubiro gerokai. Bet žolyte daugumoj išdygo, pro tinklą išlindo ir jokių išgraužų nera jau kolkas nei po vieno lietaus. Kol nebus žolės kuri šaknimis suaugdama sutvirtina šlaitą- tol jums ir rasis po lietaus tokios išgraužos. O kai bus veja- tikrai nenuplaus ir neišgrauš, nes žolė sulaikys. na nebent klaikios baisingos uraganinės liūtys gal ir padarytų nuošliaužas su visa žole, bet LT tokių nebūna .
Mano patarimas- kreipkites i Vyckaju forumieti konsultacijos, patarimo, o gal ir pagalbos- tikrai padės ir patars. Nes jis mums viską padarė. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutata @ 2009 06 23, 14:10)

nu mes nusipirkom Senukuose, tikrai  g.gif . Tai gal ir Kaune yra ?
Snowpass - gal Jums pastu kelias dezutes ? Man nesunku  mirksiukas.gif

nu mes nusipirkom Senukuose, tikrai  g.gif . Tai gal ir Kaune yra ?
Snowpass - gal Jums pastu kelias dezutes ? Man nesunku  mirksiukas.gif

blush-anim-cl.gif
Bliamba tikrai yar seniuose, paziurejau internete, sorry- cia tai apsi...dinau, niekam nesakykit lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(dije @ 2009 06 23, 17:17)

atsejo mums po gero men nuo pasejimo. Jau nupjauta buvo du kartus, tai aiskiai matosi kur jau tikrai nebedygs niekas.

Tai pas jus kada pirma karta pjove, kad po menesio jau buvo 2 katus nupjauta? Ir apskritai- kada pirma karta pjauti? Pas mus jau tuoj bus menuo, bet ta zolyte labai liauna atrodo ir reta blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 06 25, 09:17)

blush-anim-cl.gif
Bliamba tikrai yar seniuose, paziurejau internete, sorry- cia tai apsi...dinau, niekam nesakykit lotuliukas.gif
Papildyta:
Tai pas jus kada pirma karta pjove, kad po menesio jau buvo 2 katus nupjauta? Ir apskritai- kada pirma karta pjauti? Pas mus jau tuoj bus menuo, bet ta zolyte labai liauna atrodo ir reta blink.gif

blush-anim-cl.gif
Papildyta:

Pjauti kai pasiekia tam tikrą aukštį. Nereikia laukti kol žolė augs augs aukštyn tik ir tikėtis, kad ji tankės. Taip, pirmą kart pjovėm tokią retą, išstypusią..pačiu aukščiausiu žoliapjovės lygiu. Po kelių savaičių vėl. kuo dažniau pjauni reikiamu aukščiu- svarbu ir nenuskusti per daug- tuo žolytė tankėja.
reikia pagal nuotraukas susidėlioti kada mes pasėjom, kada jau pjovė. Tada tiksliai galėsiu surašyti . Bet tikrai nelaukėm mėnesio nuo pasėjimo iki pirmojo pjovimo. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa x @ 2009 06 22, 11:23)

Dar truputis informacijos Snowpass'ui. Suzinojau, kad dirvinis asiuklis nepakencia dazno pjovimo, t.y. veja pjaunant - kaip ir turetu jis po truputeli issinaikinti. O su chemija sako ji labai sunku isnaikinti.
Bet vis tiek parasyk kaip sureagavo i MCPA.
Atsakyti
QUOTE(bezelea @ 2009 06 24, 16:50)

user posted image

user posted image

Sveiki,
pas mus lygiai ta pati situacija verysad.gif Vanduo išgraužė šlaitus, kad net graudu žiūrėti... Nespėjom mes jų susitvarkyti doh.gif
Vat ir mums klausimas, kuo geriau juos sutvirtinti? Mastėm užsėt žole, bet ar ji tikrai sutvirtintų tuos šlaitus? O gal kas turit kokios informacijos, kaip tvirtinti šlaitus su tinklu? Kur tas tinklas parduodamas? Kal kokią foto kas turit?
Reikia kuo greičiau tvarkyti šlaitą, nes ir vėl bus bėdos doh.gif
Atsakyti