Įkraunama...
Įkraunama...

Aplinkos tvarkymas

QUOTE(Snowpass @ 2009 06 10, 11:16)
Apdeliot akmenimis o i tarpus virziai ir smilgos biggrin.gif

Netinka unsure.gif
Ten reik laikas nuo laiko uzlipt, + kas tai darys? As tikrai ne, o zmones pas mus labai pasyvus, neis i talka
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2009 06 10, 17:51)
Netinka  unsure.gif
Ten reik laikas nuo laiko uzlipt, + kas tai darys? As tikrai ne, o zmones pas mus labai pasyvus, neis i talka

uzlipimui taigi laiptukus is tu paciu akmenu padaryti galima - bus labai i tema thumbup.gif .
o del to kas tai darys - taigi nereikia muryti, tik sudeti graziai grazius akmenis, na, ispraudziant juos siek tiek i zeme. nieko per daug sudetingo, man atrodo rolleyes.gif
o ar tai, ar ka kita - vis tiek kazkas tures daryt smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Rutata @ 2009 06 10, 23:56)
uzlipimui taigi laiptukus is tu paciu akmenu padaryti galima - bus labai i tema  thumbup.gif .
o del to kas tai darys - taigi nereikia muryti, tik sudeti graziai grazius akmenis, na, ispraudziant juos siek tiek i zeme. nieko per daug sudetingo, man atrodo  rolleyes.gif
o ar tai, ar ka kita - vis tiek kazkas tures daryt smile.gif

Na, tampyti akmenis i statu kalna nera labai lengva moteriai. Vyrai pas mus visi uzimti, laiko neturi.
O kokiu seklyciu pabarstyt kelios kaimynes tikrai galesim.
Tik va nzn kokios tos seklos optimaliausias variantas butu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 06 05, 11:43)
Vyckaju, tikrai dabar intriga sukureti, tai kur to MCPA gauti blink.gif

Nes jaugu niekur nerasiu, tai teks jum atvaziuoti ir tuos asiuklius nuzudyt biggrin.gif

Aš perku UAB Kemira GrowHow Klientų aptarnavimo centre, Liudvinavo 1 c, Vilnius tel. 8 5 2640128

Atsakyti
Mes užsiimame Vilniuje želdinimu (suprojektuojame želdinius, takelius, šviestuvus pasodiname augalus, įrengiame veją) ir priežiūra (gėlynų tvarkymas, genėjimas, vejos aeravimas, tręšimas, pjovimas). 8-650-25272

Kai išpurški Roundup, žolės rauti nereikia, tik sugrėbti, bet palaukti po purškimo apie 4 sav, kad sunyktų labiau. Jei purkšite per didelę žolę, kuri jau žydi, vėl pasisės sėklos ir vėl užsiterš žemė, trudkdys lyginti stambesnių žolių stiebai.
Jei nėra laistymo sistemos, sėklas geriau mulčiuoti ta pačia prasijota žeme, kad sėklai būtų pastovesnė drėgmė.
2 proc. nuolydis dideliam plote vejai būtų sveika.
Atsakyti
laba diena turiu klausimeli, gal kas siandien atrasys nes jei ne tai eisiu i litagra konsultuotis. pas mane 25 arai zemes, aisku joje namas ir t.t. paseta zolyte jau 3 metai zeme vietomis apysunke bet auga neblogai, aisku reikia priziureti purksti kad neaugtu visokie dobilai ir t.t. bet siemet mano veja uzpuole grybai ir ju tiek daug g.gif itariu kad zolyte susirgo gal kam teko su tuo susidurti...kauip naikinot
Atsakyti
turiu ir as klausimeli. Skaiciau skaiciau, ir berods neradau to ko noriu, o gal praleidau blush2.gif
Mum reikia pasikelt sklypa apie 20 -25 cm, taip pat yra slaitas statokas, kaip tas kur Vyckaju paruose su tinklu, tokio turbut prireiks ir mum. Tik as slaita noriu isnaudoti darzui (gal kam pasirodys juokinga, bet vaikam noreciau kokiu salotikiu, braskeliu, ir sau aisku prieskoniniu zoliu). Aisku reikes kazka daryt su gelem - bet geles veliau smile.gif. Tai va - nezinau nuo ko pradeti. Sake mum, kad pirma reikia ta slaiteli susiformuoti, o paskiau mum uzvers zeme kuri buvo nustumta - tik isivaizduoju, kad ten bus su pievos zolem ir piktzolem, balandom ir tt. Dabar tas kalnas visas zaliuoja salia balandom ir rugiagelem. Tai man kazkaip iskilo klausimas ar purksti roundapu kai tas zemes islygins, ar laukti kol sudygs bolgis. O gal ant tos zemes uzberti juodzemio prasijoto ir iskart be purskimo zole uzseti. Siaip noretusi isvis tos zemes nesiversti, varyciau tik juodzemi, bet tada kiek jo reiketu doh.gif , kalba kazkur apie 5-6 a ir 20 cm. Ir kiek laiko reikia ta roundapa laikyt ant piktzoliu ir kada galima zole seti. Ir kiek laiko vaiku negalima po purskimo i lauka leist?
Atsakyti
QUOTE(bezelea @ 2009 06 20, 20:19)
turiu ir as klausimeli. Skaiciau skaiciau, ir berods neradau to ko noriu, o gal praleidau  blush2.gif
Mum reikia pasikelt sklypa apie 20 -25 cm, taip pat yra slaitas statokas, kaip tas kur Vyckaju paruose su tinklu, tokio turbut prireiks ir mum. Tik as slaita noriu isnaudoti  darzui (gal kam pasirodys juokinga, bet vaikam noreciau kokiu salotikiu, braskeliu, ir sau aisku prieskoniniu zoliu). Aisku reikes kazka daryt su gelem - bet geles veliau smile.gif. Tai va - nezinau nuo ko pradeti. Sake mum, kad pirma reikia ta slaiteli susiformuoti, o paskiau mum uzvers zeme kuri buvo nustumta - tik isivaizduoju, kad ten bus su pievos zolem ir piktzolem, balandom ir tt. Dabar tas kalnas visas zaliuoja salia balandom ir rugiagelem. Tai man kazkaip iskilo klausimas ar purksti roundapu kai tas zemes islygins, ar laukti kol sudygs bolgis. O gal ant tos zemes uzberti juodzemio prasijoto ir iskart be purskimo zole uzseti. Siaip noretusi isvis tos zemes nesiversti, varyciau tik juodzemi, bet tada kiek jo reiketu  doh.gif , kalba kazkur apie 5-6 a ir 20 cm. Ir kiek laiko reikia ta roundapa laikyt ant piktzoliu ir kada galima zole seti. Ir kiek laiko vaiku negalima po purskimo i lauka leist?

Rašau iš patirites kaip darėm mes:
turėjom irgi tokią krūvą- tai nupurškėm ją. Ir nepagailėti roudapo, dėti dvigubą dozę.
Po 3 savaičių kai žolės nudžius, jas nugrėbkite ir lyginkite. MEs lyginom su bobcatu, nesijojom, nes na 20 cm 6 arų fiziškai persijoti manau nelabai pavyktų..jau kruvinas ilgas darbas gautusi. Išlyginom tą turėto nustumto juodžemio krūvą . Turėtų žemių buvo dar permažai iki norimo aukštumo, tai dar atsivežėm 3 "tarakonus" (90 kubų) žemių. Jas irgi lygino bobkatu ir dar teko ir rankomis su tačkele ir grėbliuku. Visi žemių lyginimo darbai buvo baigti rudeniop, dar nupurškėm vėl visą plotą 2 kartus.
Pavasarį irgi dar nupurškėm kartą- bet žolių-blogiečių- dar vistiek viena kita lenda.
tada jau po pavasarinio purškimo, praėjus reikiamam laikui buvo sėjama veja.
///////
jei ant šlaito galvojate dėti tinklą- tai daržo ten jau nepasidarysite, nes tinklas dedasi negiliai pačiame paviršiuje ir žolytė per jį sudygsta.Taigi negalėsit jei bus tinklas- nei su kauptuku purenti nei perkasti rudeni ir nieko žodžiu negalima daryti kur paklotas tinklas. schmoll.gif Jei jau darysite ten daržiuką- tinklo neklokite. Aš gal otkiu atveju daryčiau toki anglišką daržą- loveliuose viską sodini, juos išdėlioji laiptiškai ir juose augini prieskonius, salotas, braškytes ir visa kita.

buvo prieš gerą mėn:
user posted image

dabar: ax.gif

user posted image

user posted image

Jau rezultatas pamažu ryškėja, vakar atsėjo tuos plikus plotelius. tai tikiuosi viskas gražiai sudygs ir sužaliuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dije: 21 birželio 2009 - 09:57
QUOTE(dije @ 2009 06 21, 10:42)
Rašau iš patirites kaip darėm mes:
turėjom irgi tokią krūvą- tai nupurškėm ją. Ir nepagailėti roudapo, dėti dvigubą dozę.
Po 3 savaičių kai žolės nudžius, jas nugrėbkite ir lyginkite. MEs lyginom su bobcatu, nesijojom, nes na 20 cm 6 arų fiziškai persijoti manau nelabai pavyktų..jau kruvinas ilgas darbas gautusi. Išlyginom tą turėto nustumto juodžemio krūvą . Turėtų žemių buvo dar permažai iki norimo aukštumo, tai dar atsivežėm 3 "tarakonus" (90 kubų) žemių. Jas irgi lygino bobkatu ir dar teko ir rankomis su tačkele ir grėbliuku.  Visi žemių lyginimo darbai buvo baigti rudeniop, dar nupurškėm vėl visą plotą 2 kartus.
Pavasarį irgi dar nupurškėm kartą- bet žolių-blogiečių- dar vistiek viena kita lenda.
tada jau po pavasarinio purškimo, praėjus reikiamam laikui buvo sėjama veja.
///////
jei ant šlaito galvojate dėti tinklą- tai daržo ten jau nepasidarysite, nes tinklas dedasi negiliai pačiame paviršiuje ir žolytė per jį sudygsta.Taigi negalėsit jei bus tinklas- nei su kauptuku purenti nei perkasti rudeni ir nieko žodžiu negalima daryti kur paklotas tinklas.  schmoll.gif  Jei jau darysite ten daržiuką- tinklo neklokite. Aš gal otkiu atveju daryčiau toki anglišką daržą- loveliuose viską sodini, juos  išdėlioji laiptiškai ir juose augini prieskonius, salotas, braškytes ir visa kita.

As jau galvojau simet zoles turet g.gif
Mum bobcatas ta zeme isstumdys, bet lygint vistiek reiks su grebliu manau. Ziauriai daug akmenu doh.gif.Tas purskimas man ziauriai ne prie sirdies, nes dabar vaikai kaip po smelio deze po visa sklypa duodas, o jei truco uzvarysi - tai gali prisikvepuoti. Ta kalna nupurksciau, bet jei kita savaite ves, tai neapsimoka gal, vel viska sumakaluos - zodziu esu nevilty su tom zemem. Gal palaukt kol isstumdys ir tada purkst ir isvaryt atostogauti 3 sav.
O ta kalna dabar gal su kokiu dalgiu apipjauti - zoles jau pusmetrines g.gif

Aš gal otkiu atveju daryčiau toki anglišką daržą- loveliuose viską sodini, juos išdėlioji laiptiškai ir juose augini prieskonius, salotas, braškytes ir visa kita. - panasiai ir noriu, tik gal be loveliu ir tik dali slaito - prie virtuves lotuliukas.gif kad toli nereiketu tu prieskoniu eit. O kita dali su tinklu
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 06 05, 11:43)
Vyckaju, tikrai dabar intriga sukureti, tai kur to MCPA gauti blink.gif

Nes jaugu niekur nerasiu, tai teks jum atvaziuoti ir tuos asiuklius nuzudyt biggrin.gif

Vat sito gero (dirvinio asiuklio) ir pas mane yra, noreciau suzinoti kaip baigesi Snowpass'ui. Ar pavyko isnaikinti chemija?
Atsakyti
Gal kas žino kur pigiau galima įsigyti dolomito akmens, gali būti dideliais luitais, nepjaustytas, kad tik pigiau.
Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2009 06 22, 14:36)
Gal kas žino kur pigiau galima įsigyti dolomito akmens, gali būti dideliais luitais, nepjaustytas, kad tik pigiau.

Paryziuje dolomito deficitas?
Atsakyti