QUOTE(Mažytė mergytė @ 2006 10 17, 15:12)
Sveikutės, mergaitės, aš angliškai mezgimo tikrai nesuprasiu, gal galėtumėt kas mezgusios parašyt man lietuviškai-tikrai nuoširdžiai dėkinga būčiau. mano el.paštas "vadukasbeatukas@gmail.com"
gerai verčiu raštelį. Nors aš pagal schmą viską darau o ne pagal aprašymą.
Pats raštelis (pažymėtas kvadratėliu) užima šešias akis. Tai galima apsiskaičiuoti kiek norėsit tų rombiukų.
1eilė - 1a. kraštinė. , 5 geros, 2 a. suimamos gerąja akim iš dešinės, 1 užmetimas, 1 akis gera 1 užmetimas, 2 a. sumezgamos geraja akim iš kairės 1 gera (galima kartot kiek nori kartų), 5 geros a. ir kraštinė.
2,4,6,8,10,12,14,16,(visos lyginės eilės mezgamos vien blogosiomis akimis.
3 eilė - 1 kraštinė, 4 geros, 2 a. suimamos gerąja akim iš dešinės, 1 užmetimas, 3 geros, 3 a. sumezgamos geraja akim (nusikeli vieną akį, tada sumezgi dvi akis ir perkiši per nukeltą akį) (taip reikia jei raštelį kartojam, jei ne paprasčiausiai 2 a. sumezgamos geraja akim iš kairės ) 4 geros ir 1 kraštinė.
5,7,9,11,13 eilės - 1 kraštinė, 5 geros a., 1 užmetimas, 2 a. suimamos gerąja akim iš dešinės, 1 gera, 2 a. sumezgamos geraja akim iš kairės, 5 geros ir kraštinė.
15 eilė - 1 kraštinė, 6 geros, 1 užmetimas, 3 a. sumezgamos geraja akim (nusikeli vieną akį, tada sumezgi dvi akis ir perkiši per nukeltą akį), 1 užmetimas, 2 geros(jei raštelis kartojasi tada 3 geros) 4 geros ir kraštinė akis.
Ir vėl kartojasi iš pradžių.
Tikiuosi aiškiai parašiau. Jei kyla klausimų kreipkitės. Bandysiu padėt.