Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas - Soske. Privalumai ir trūkumai.

Ciulptukas mums reikalingas uzmigti ax.gif Jai neuzmiega valgydamas tai tada butina, bet kai uzmiega jo nebereikia bigsmile.gif Taciau stengiuosi kad jo neprireiktu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2010 11 07, 16:00)
Ciulptukas mums reikalingas uzmigti ax.gif  Jai neuzmiega valgydamas tai tada butina, bet kai uzmiega jo nebereikia bigsmile.gif  Taciau stengiuosi kad jo neprireiktu ax.gif

Ah koks geras daiktas ta soske 2.gif lotuliukas.gif
Pirmas vaikas nepripazino, tai mamos papukas buvo vietoj soskes - kosmaras!
Antras miega su soskyte - viskas liuks, atsibudo - pravirko - soskyte i burna ir miegam laimingi toliau thumbup.gif
As uz! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pradzioje meginau pripratinti-nepavyko,db dziaugiuosi-tikiuosi nebereiks biggrin.gif
Atsakyti
dar ligoninej kisau soske, neeme. pirmus tris menesius po valanda papa laike, uzmigdavo tik su papuliu.. kancia. teko sveciuotis baltarusijoj, ten vaistinej nupirkau pogiausia soske "romashka" tokia su kuria mes augome. ir patiko!!!! tai nuo 3men pavalgo ikisu soske iskart ir uzmiega ramiai smile.gif dienos metu neciulpia, tik uzmiegant. tikras issigelbejimas
Atsakyti
Paskaicius daugelio atsiliepimus taip ir nezinau, gerai tas ciulptukas ar ne? unsure.gif
Bet asmeniskai as dar nemaciau nei vieno vaikio ramiai sau vezimaityje snaudziancio be soskes doh.gif
Todel zadu surizikuoti ir sito daikto i pirkiniu sarasus neitraukti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2010 11 30, 13:59)
Paskaicius daugelio atsiliepimus taip ir nezinau, gerai tas ciulptukas ar ne?  unsure.gif
Bet asmeniskai as dar nemaciau nei vieno vaikio ramiai sau vezimaityje snaudziancio be soskes doh.gif
Todel zadu surizikuoti ir sito daikto i pirkiniu sarasus neitraukti  schmoll.gif


Mano vaikas auga be soskes. Ir miega... Jeigu miego nori ir vezimelyje nuluzta ramiai.
Ir miegodavo ilgai vezimelyje, ir dabar kartais dar miega, bet mes dazniau i lauka einam su vaiku pazaisti, nei ji migdyti.
O ta reiskia jusu savoka - snaudziantis vaikas, nelabai supratau smile.gif
Atsakyti
Paskaicius kai kuriuos pasisakymus, atrodo, kad jei duodi ciulptuka, tai esi bloga mama, nebendrauji su vaiku, nemyli ir pan. Bet ar tikrai ciulptukas parodo mamos meile?
Daviau ciulptuka pirma savaite, nes nakti niekaip negalejo nurimti, o as ir taip jauciausi labai pavargusi, o dar su maitinimu problemu buvo. Daug skaiciau internete apie ciulptuko blogi ir radau labai ivairiu nuomoniu. Ir netgi gydytojai odontologai sako, kad nera blogai, jei atpratinama iki 20 menesio. Valgyt ismoko ir dabar teisingai apzioja, speneliu nenugrauzia, bet vis viena siek tiek paskaudena nuo intensyvaus siurbimo. Pavalgo per 5-10 min, pati paleidzia papa ir neikisi net jei ir nerami buna. Papukas tik valgymui, o ne nusiraminimui. Nusiraminimui yra ciulptukas. Jei nori valgyti, ciulptuka isspjauna ir neikisi. Migdosi ne visada su ciulptuku. Buna, kad iskart uzmiega pavalgiusi. Del to, kad iskrito soske miegant, neprabunda. Bet nakti prabudus sunkiai uzmiega, tai prireikia soskes, nes neuztenka pasiguldyti salia. O soske dirbti nenoriu nei diena, nei nakti. Diena kai pradeda budintis ir pradeda verkslenti, pasiguldau ant krutines ir leidziu taip miegoti. Nekisu soskes bet kokia proga. Bet ir savo gyvenima noriu turet.
Atsakyti
kai buvau nescia prisiskaiciau kad tai blogis ir nedaviau. pagimdzius idomumo delei kisau soske bet neeme, spjove laukan, buvo silikonine kieta. na ir tris menesius buvo papu menesiai... buvo sunku nes net i miesta isejus slinge porisirisus tekdavo daznai ieskot vietos kur maitinti arba siaip duot nusiraminti su papu... kol nepamaciau kaip drauges maziuke su soske uzmiega, tai ramu ir greitai viskas. isigijau kauciukine soske ir tiko!!! kaip viskas aplengvejo, lengviau vaikas uzmiega ir soske reikalinga tik uzmigdyti, ir pasaka. tai gavos kiap ir rekomenduoja kad soske duot nuo 3men

kazkuri rase kad nemate nei vieno vaiko vezime be soskes. o ir teisingai, geriau apsisarvuoti soske ir neleisti vaikui verkti saltam ore kad neprisirytu salto oro.

ir didele nesamone kad mamos tipo maziau myli kad duoda soske ir pan. vaikui reikia patenkinti ciulpimo refleksa. kurios maitina tik is buteliuko manau butina duot soske.
Atsakyti
pirmas savaites, kai bandziau duoti soske, isspaudavo lauk, nes turejo tik du poreikius: pavalgyti ir ramiai miegoti. veliau atrado ir ciulpimo dziaugsma - pastebejau, kad nori krutines, net jei ir neisalkes. tada vel daviau soskute, nes pati nenorejau buti soske:)
tik viena problema - veidukas parausta tose vietose, kur yra soskes krastai, reiks paieskoti kitos firmos (dabar turiu NUK).
Atsakyti
as irgi i gimdymo namus nusiveziau dvi soskes, bet isdalinau palatos draugems smile.gif vaikutis buvo labai ramus, pavalgo ir miega. nereikejo jam ciulpti nusiraminimui. nebuvau nusistacius pries, bet mums jau virs 10 men, ir niekad neprireike jam sito daikto, o per prievarta juk nepratinsi. jei vaikutis neramus, manau, soske issigelbejimas. jau geriau pailsejus mama, tada ir vaikutis laimingesnis smile.gif
Atsakyti
Mano pirmasis augo su tiūte iki kokių 3 metų. atpratinti išties buvo sunku. Bet užtat miegodavo ramiai, lengva buvo nuraminti. Ėmė ją nuo pirmos dienos. O va antrasis ima, tačiau jau ne taip noriai. Užmiega be tos tiūtės, ir nurimsta be jos. Duodu tik tada, kai matau, jog sotus, o burnele papo ieško. Pirmasis noriai kramtė Avent firmos, o va antasis vargsta su NUK. Aventjam nebandžiau, bet ketinu:)
Atsakyti
pasisakysiu iš mamos, jau "paauginusios" vaikus, pozicijos. Vyresnėlis užaugo su čiulptuku, mažoji kategoriškai atsisakė, spjaudavo lauk schmoll.gif nežinau sutapimas ar ne, bet pas sūnų baisus sąkandis, kurį bandom lyginti plokštele. Pas dukrą, tuo tarpu, idealus sąkandis ir tiesūs dantukai.
Papildyta:
QUOTE(saulyte1986 @ 2010 05 05, 23:20)
mums ligoninej logopede patare, kad geriau vystosi burnytes raumenukai, nes negalejo zysti, glejo inkubatoriu, tai patare duot, tai neissiskyrem iki siol smile.gif


na žinok mūsų atveju, pas dukrą ir kalba nepalyginus geriau išsivysčiusi, bet čia gali būti todėl, kad mergaitė.
Atsakyti