QUOTE(Meian @ 2009 05 19, 10:46)
Tokios gelytes daromos taip: pirmiausia dubenelyje reikia sustingdyti labai tvirtos bespalves zelatinos (su dideliu zelatinos kiekiu). Kai sustingsta, atskiram indelyje pasiruosiam spalvotos zelatinos, leidziam jai atvesti (turi buti jau bepradedanti tirsteti, bet dar skysta). Tada imamas svirskas, i ji pritraukiama spalvotos zelatinos, uzdedama adata, smeigiama i tos bespalves zelatinos dubenelio centriuka, pradedama svirksti, ir svirskas palengva traukiamas i virsu (taip bespalveje zelatinoje gaunasi spalvota juostele).
Labai aciu Meian, dar norejau pasitikslinti, koks svirkstas tinka darbui - paprastas didesnio turio medicininis ar yra kazkoks specialus konditerinis? Medicininio adatos gan smulkios ir siauros, ar galima prasvirksti jau aptirstejusia zelatina?
Dar gal vienas durnas klausimas - kadangi pats gaminys gaunasi kietas, suprantu, kad jis naudojamas labiau kaip papuosimas torto virsui o ne atskiras desertas. Kaip ta dalis tada tvirtinama prie tarkim zelatininio torto pagrindo? Gal turetumete kokiu pavyzdziu parodyt, kaip atrodo visas tortas?
Labai aciu uz jusu laika ir atsakyma