QUOTE(uzniukas @ 2009 05 20, 12:54)
nu štai manasis kūrinys
Labai simpatiskas
QUOTE(naitas @ 2009 05 20, 13:45)
štai tokio grožio "formulę" nagrinėju.. pastoviai seilės tyška pasižiūriu, ir ant dūšios gera pasidaro.. nagrinėju, kaip ten tokias plonas linijas padarė.
Na, jeigu jau taip rupi, tai:
1 - geles darytos is cukraus mases (galimi receptai -- pastiliazas, meksikietiska mase, "gum paste" ir panasios). Atskirai gaminti geliu lapai (sie iskart daryti zali), ziedlapiai (buvo balti, isdziuvusius nudaze milteliais) ir centriukai, tada viskas suformuota i bendra puokste.
2 ir 3 -- apdengus torta, sie ornamentai padaryti ispaudu pagalba (lieka grioveliai apdengimo maseje); tada nuspalvinti. 2 naudotas vien lapelio ispaudas, spalvinta tik zaliais dazais; 3 naudotas kitas ispaudas ir dar papildomai nudazyti ziedeliai kitomis spalvomis. Akivaizdziai matosi, kad dazyta leidziant subegti dazams i griovelius (kad susidarytu tarsi sodresne spalva ten, kur ispaude formeles) -- taigi pirmiausia naudoti zali dazai, veliau kur reikia pagrazinta kitomis spalvomis (3 - geliu ziedai).
Olesta, labai mieli tortukai
QUOTE(Vaidulyteee @ 2009 05 20, 23:03)
vat ir tortukas mazai mergaitei
Labai grazu ir originalu, tikrai
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 20, 23:04)
Che che, matytas katukas
Papildyta:
Cia klausimas buvo del krikstynu... Ne per seniausiai vienai merginai i az kaip tik si bei ta apie krikstynas rasinejau, ir ziuriu, yra islikus zinute -- tai pacituosiu ir jums Ten konkreciai klausimas buvo, kaip batukus ant torto padaryt (na, tai vienas populiariausiu budu papuost krikstynu torta...) -- tai va pora pasiulymu, kaip ta igyvendint.
1 - jei tortas bus puosiamas beze, grietinele ar pan., tai patogiausia batuka daryt valgoma. Zemiau idedu nuotraukas, kaip ji galima suformuot is 2 nedideliu keksiuku Paprasta ir grazu.
2 - galima daryt ir is geliu mases, marcipano ar pan. pagal sablona. Issipjovus visas dalis, jas reikia sulipdyt. Pirmiausia -- priekine dali prie pado, isdziovint ikisus suglamzyta popierini ranksluosti i vidu; kai isdzius -- prilipdyt kulno dali. Kai visas batukas jau bus isdziuves, galima pervert juostele.
Idedu sablona, kaip issikarpyt dalis.
Olesta, o tortų kiek pridirbus jau zuikis koks fainuolis snikersiukas irgi labai mielas
uzniuk, rožės kokios elegantiškos
Vaidulyteee, labai dailus tortukas su mergyte Labai gražiai tos karbatkos ant šonų atrodo
uzniuk, rožės kokios elegantiškos
Vaidulyteee, labai dailus tortukas su mergyte Labai gražiai tos karbatkos ant šonų atrodo
ačiū merginos, didžiausias komplimentas tai Jums, gi iš Jūsų mokinuosi. Ganašą darau taip, užvirinu grietinėlę, nukeliu ją nuo ugnies, sudedu šokoladą sulaužytą gabaliukais, ir maišau, kol šokoladas ištirpsta, atvėsinu, dedu į šaldytuvą, na ir pabūna jis ten, geriausiai jei per naktį, nors puikiai išsiplaka ir gerai atšalęs po kelių valandų. Ištraukus iš šaldytuvo paplaku ir viskas, o santykis 1:1 gaunasi tirštas, gerai dzibukai išeina. Tortas zuikis buvo 4 kg svorio ir iškeliavo į šiandien vyksiantį mūsų mažo pusbroliuko gimtadienį, mes nedalyvausim ir neparagausim, nes pirmiausiai tai serga abu mano mažyliai, o visų antra mes sergantys kažkaip šiandien turim krikštynas sūnaitėlio atlaikyti o va snikeriukas tai jau ant prabos mums bet jau yar draugyčių, kurios savoms krikštynoms jų nori, nes labai jau viliojantis skonis jo. Tai man pastabų dėl karamelini ganašo gaminimo bus? Kiek beplakiau buvo skystas, tada dadėjau dar grietinėlės, standiklio ir aptepimui buvo pats tas, bet sakai dzibų, kaip Daividijos (atsiprašau jei apsirinku) snikersas, man nei iš tolo sakau gal nepakankamai karamelę pakaitinau, nu ruda jau buvo, šviesiai ruda, gal reikėjo stipriai ruda kad būtų ale skonis, sakiau ant batono arba į eklerus
QUOTE(naitas @ 2009 05 20, 11:15)
[:
[]tik daugiau tai nedėk ant keturkampio torto apvalų tortą.. nedėk.. bo atrodo kaip antkapis.. dar su kalijom.. atsiprašau už atvirumą, bet žinai, jeigu kilo tokia mintis man, tai kils ir kitam.. o geriau kad nekiltų, ypač geram klientui kad nekiltų.. [/color]
[]tik daugiau tai nedėk ant keturkampio torto apvalų tortą.. nedėk.. bo atrodo kaip antkapis.. dar su kalijom.. atsiprašau už atvirumą, bet žinai, jeigu kilo tokia mintis man, tai kils ir kitam.. o geriau kad nekiltų, ypač geram klientui kad nekiltų.. [/color]
Nėra čia jokio antkapio, net mintis nekilo, kad apvalus tortas galėtų būti panašus į antkapį, labai šauniai padaryta, galima kelias gėlytes nuimt ir bus tvarka, šaunuolė
Nebuvau,atrodo,savaite,o tiek prikepet,kad galva apsisuko nuo groziu
Olestos ypac grazus,kas del ganaso,tai karamele reikejo daugiau padeginti,butu tapus rudesne,o kas dekl skonio,tai sakiau,kad trecdali suvalgiau betepliodama
Saunuoles visos,mane irgi laukia tortukas...
Olestos ypac grazus,kas del ganaso,tai karamele reikejo daugiau padeginti,butu tapus rudesne,o kas dekl skonio,tai sakiau,kad trecdali suvalgiau betepliodama
Saunuoles visos,mane irgi laukia tortukas...
Mergaites labai aciu uz pagirimus
Olesta as noriu tavo snikers tortuko recepto,buvau radus nuoroda su receptu SM bet man jos neatidaro:(
Olesta as noriu tavo snikers tortuko recepto,buvau radus nuoroda su receptu SM bet man jos neatidaro:(
tortas Snikers recepte netikslumas - 2 stiklinės miltų, 1 stiklinė cukraus
As noreja patarimo:
padariau torta kazka panasaus i Cipciuko stiklo sukes (keturi biskvitai, pertepri grietine+kefyras+zelatina+ivairi zele) virsu aptepiau taip pat.
Ir noriu apdengti Meian cukrine mase ar geraiu sviestiniu kremu lygiai istepti, o gal grietinele?? nes pas kui dar dekoruosiu raudonai dazyta grietinele.
Olesta super
padariau torta kazka panasaus i Cipciuko stiklo sukes (keturi biskvitai, pertepri grietine+kefyras+zelatina+ivairi zele) virsu aptepiau taip pat.
Ir noriu apdengti Meian cukrine mase ar geraiu sviestiniu kremu lygiai istepti, o gal grietinele?? nes pas kui dar dekoruosiu raudonai dazyta grietinele.
Olesta super
Laba, noriu patarimo, niekur neradau želatinos tortų puošimui(na kai vaisius reikia merkt ir jie tada blizga) , ir noriu paklausti ar man tiks paprasta želatina Labai bus AČIŪ už pagalbą
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 21, 15:02)
As noreja patarimo:
padariau torta kazka panasaus i Cipciuko stiklo sukes (keturi biskvitai, pertepri grietine+kefyras+zelatina+ivairi zele) virsu aptepiau taip pat.
Ir noriu apdengti Meian cukrine mase ar geraiu sviestiniu kremu lygiai istepti, o gal grietinele?? nes pas kui dar dekoruosiu raudonai dazyta grietinele.
Olesta super
padariau torta kazka panasaus i Cipciuko stiklo sukes (keturi biskvitai, pertepri grietine+kefyras+zelatina+ivairi zele) virsu aptepiau taip pat.
Ir noriu apdengti Meian cukrine mase ar geraiu sviestiniu kremu lygiai istepti, o gal grietinele?? nes pas kui dar dekoruosiu raudonai dazyta grietinele.
Olesta super
vis skaitau Meian komentara, del dengimo cukrine mase zele torta. Pas mane visas tortas apteptas varske+zelatina+zele gabaliukai.
ir niekaip neagliu apsispresti... ar rizikuoti su cukrine mase, ar grietinele aptepti
Šiaip jau kaip taisyklė, torto dengimo masės yra pakankamai sunkios ir jomis dengiami sunkesni tortukai, bet tik ne vaisiniai/jogurtiniai/grietinėlės ir pan.
Aptepčia ugeriau grietinėle. Yra gan neblogi grietinės kietintojo milteliai. Aš kartais panaudoju juos plakamai grietinėlei kai tortus puošiu, nepavandenija nei trupučio ir puikiai laikosi
Aptepčia ugeriau grietinėle. Yra gan neblogi grietinės kietintojo milteliai. Aš kartais panaudoju juos plakamai grietinėlei kai tortus puošiu, nepavandenija nei trupučio ir puikiai laikosi