Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(naitas @ 2009 05 20, 10:15)
[b]pirkot visą tą lagaminėlį?[/b] mega_shok.gif
Papildyta:
Meian, ar galit dar numalšint mano smalsumą  blush2.gif  dėl plonų linijų... Pavyzdžiui, padaro drugelio atspaudą, iš baltos cukraus masės. Ir kaip tada jį nuspalvint  g.gif  imti ploną ploną teptuką ir piešti? Kaip spalvina smulkius gėlių atspaudus (žiedeliai ir lapeliai kartu spaudžiami)?
Papildyta:
Vaidulyteee, jeigu per du mėnesius jau gaudaisi kas ir kaip su tortais, tai labai sveikinu  4u.gif o jei dar net ir užsakymų turi.. tai iš viso - esi šaunuolė  wub.gif

tik daugiau tai nedėk ant keturkampio torto apvalų tortą.. nedėk.. bo atrodo kaip antkapis.. dar su kalijom.. atsiprašau už atvirumą, bet žinai, jeigu kilo tokia mintis man, tai kils ir kitam.. o geriau kad nekiltų, ypač geram klientui kad nekiltų..

lotuliukas.gif lotuliukas.gif ....ne baik tu juokus , tik kokių spalvų trūko , taip pas mane visokių yra , firmų , konsistencijos ax.gif

Žiedeliai spaudžiami - sau , lapeliai - sau ( atskirai ) , masę padarai norimos spalvos , tai ir spalvinti nebūtina , tik jei nori tamsesnio gėlės kraštelio , ar lapelio gyslelės tamsesnio atspallio , tada dirbi plonu teptuka . smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 20, 11:36)
tik jei nori tamsesnio gėlės  kraštelio , ar lapelio gyslelės tamsesnio atspallio , tada dirbi plonu teptuka . smile.gif

aha, gyslelės.. man atrodo, kad visas fintas torto puošime yra smulkumas ir plonumas, tonai, atspalviai, tamsesni/ šviesesni kraščiukai.

Cipciukas vis dar su savo avataru turiu apsiprasti.. tiek metų "be veido" rolleyes.gif
išėjau į "Arevita"...
Atsakyti
Meian, ar galit dar numalšint mano smalsumą  blush2.gif  dėl plonų linijų... Pavyzdžiui, padaro drugelio atspaudą, iš baltos cukraus masės. Ir kaip tada jį nuspalvint  g.gif  imti ploną ploną teptuką ir piešti? Kaip spalvina smulkius gėlių atspaudus (žiedeliai ir lapeliai kartu spaudžiami)?

1. Taip, labiausiai iprastas budas -- piesti plonu teptuku. Taciau tai reikalauja itin didelio kruopstumo, reikia labai tolygiai spausti, nes kiek labiau spusteli -- ir linija tampa kreiva sleiva.
2. Prisipazinsiu, viena karta mane galutinai uzkniso tas teptuko sleivumas, pradejau gudraut ax.gif -- paisau ispausdama griovelius dantu krapstuku, ir tik po to dazau. Taip dazai lengviau patenka, kur reikia. tongue.gif
3. Egzistuoja dar ir toks dalykas, kaip maistiniai flomasteriai. Kazkaip visa laika buvau labai pries juos nusistacius -- maziausiai noriu, kad mano tortai atrodytu kaip vaikiskais flomasteriais ispaisyti doh.gif Betgi stai neseniai nusipirkau pora.. pirkau labai konkreciam tikslui, ir kol kas dar ju neisbandziau, tad ir pakomentuot negaliu. Siaip ar taip, jie butent ir skirti plonoms linijoms.

Kaip spalvina smulkius gėlių atspaudus (žiedeliai ir lapeliai kartu spaudžiami)?

Labai atsiprasau, bet niekaip nesupratau, ko norejote paklausti siuo sakiniu. Niekaip neisivaizduoju, kas yra "smulkus geliu antspaudai su lapeliais" mastau.gif

tik daugiau tai nedėk ant keturkampio torto apvalų tortą.. nedėk.. bo atrodo kaip antkapis.. dar su kalijom.. atsiprašau už atvirumą, bet žinai, jeigu kilo tokia mintis man, tai kils ir kitam.. o geriau kad nekiltų, ypač geram klientui kad nekiltų..

lotuliukas.gif
Del kaliju, jos ir man kelia tam tikru, ne itin smagiu, asociaciju, taciau visgi pirmiausia gele yra gele, ir stereotipu ne visada butina laikytis. Va tik vienu atveju ypac vengiu ant tortu krauti tokias geles, kaip kalijos, ciklamenai ir pan. -- kai reikia iskepti torta garbiems jubiliejams (80, 100, ir pan.). Nes zmogus gali pagalvot, kad uzslepta mintis yra -- atseit, tevuk sulaukei jau savo 80-mecio, na, tai sekantis zingsnis jau aiskus su tavim unsure.gif (atleiskit uz juoda humora, vienok blush2.gif ). Visais kitais atvejais pagal situacija ziuri -- galu gale, ir tos pacios kalijos ne vien baltos buna, ir netgi vestuviniuose tortose gali ypac graziai dereti.

Tuo tarpu del pacios torto formos is principo, tai niekaip negaleciau sutikti. Galbut siuo atveju jums tokia mintis kilo (nors pati tikrai nebuciau taip pagalvojus), kad i antkapi panasu -- greiciausiai todel, kad antrasis aukstas buvo apgyvendintas ne per pirmojo a. viduri, o kraste. O siaip mano galva apvalus tortas ant staciakampio gali buti netgi LABAI efektingas derinys.

Siaip ar taip, pritariu jusu nuomonei, kad Vaidulyte tikrai is sirdies pasistenge ir "sutvere" saunu torciuka. O svarbiausia -- nepasikuklino ji pademonstruoti drinks_cheers.gif
Atsakyti
nu štai manasis kūrinys
user posted image
toks ant greitųjų, noriu nunešt bendradarbėm prie kavos blush2.gif o ir norėjau dar kartelį išbandyt Meian DENGIMO MASĘmirksiukas.gif taigi gavosi vėl viskas puikiai ,tik kadangi viduj JUODASIS MIŠKAS tai truputį persišviečia juodas biskvitas (nes grietinele aptepiau bet taip kur kliuvo kur ne blush2.gif ) Rožės ir lapeliai iš Inočkos balto šokolado masės tik bėriau raudono cukraus ir žalio lapeliams (nes dažų dar neturiu ax.gif ) na lygtai viską paaiškinau tongue.gif tiesa, šonai tokie nelygūs nes bandžiau spaust "ornamentą" (su tokia dekoratyvine diržo sagtim lotuliukas.gif ) aišku, ššš gavos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uzniukas: 20 gegužės 2009 - 11:56
nu kaip jums tos rožės tokios gražios gaunasi, priimat į mokyklėlę tuojaus pat 000164.gif aš vakar padariau 18 vnt. ir spėkit a nors viena graži doh.gif
Atsakyti
BRAVO Cipciukui, Rimami, Inockai, Rugiagelei ir kitoms kepejelems!!!!!!!!!!!!!
Jus visos nuostabios! 4u.gif Aciu Jums visoms uz idejas ir patarimus. Daug laiko praleidziu beskaitinedama.Jauciu pareiga parodyti savo nevykusiu darbu.... blush2.gif

www.part.lt
Papildyta:
Tortas pagal Cipciuko medaus torto recepta, papuosta grietinele, gelytes is marcipano
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 20 gegužės 2009 - 12:04
Norejau paklausti kaunieciu. Gal zinot ar yra Kaune urmo bazej (nebutinai bazej, gal dar kur..) pirkti dazu (ta prasme papuosimams)? Jei taip tai kokiam sandeli galetu buti..? blush2.gif is internetiniu svetainiu nenoriu uzsisakineti..
Atsakyti
sweikos merginos,gal buwo jau kurioj temoj kazkas panasaus o jei ne,gal patartumet kaip papuosti torta krikstynoms berniuko? ax.gif tarkim kazkoki angeliuka kaip padaryti ant torto ar kazka panasaus..? gal turite minciu ar nuorodu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 05 20, 13:30)
Labai atsiprasau, bet niekaip nesupratau, ko norejote paklausti siuo sakiniu. Niekaip neisivaizduoju, kas yra "smulkus geliu antspaudai su lapeliais"

štai tokio grožio "formulę" nagrinėju.. pastoviai seilės tyška rolleyes.gif pasižiūriu, ir ant dūšios gera pasidaro.. nagrinėju, kaip ten tokias plonas linijas padarė. mastau.gif
user posted image

QUOTE(Meian @ 2009 05 20, 13:30)
greiciausiai todel, kad antrasis aukstas buvo apgyvendintas ne per pirmojo a. viduri, o kraste.

tik dėl to ir kilo ta mintis blush2.gif

QUOTE(uzniukas @ 2009 05 20, 13:54)
nu štai manasis kūrinys

o bendradarbės kaip? nagų dar nenusigraužė iš pavydo? bigsmile.gif

QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 05 20, 14:05)
Norejau paklausti kaunieciu. Gal zinot ar yra Kaune urmo bazej (nebutinai bazej, gal dar kur..) pirkti dazu (ta prasme papuosimams)? Jei taip tai kokiam sandeli galetu buti..? blush2.gif is internetiniu svetainiu nenoriu uzsisakineti..

Žuvies turguj, urmo bazėj, yra prieskonių kioskas, stiklinis. Va ten ir klausk maloniai ir tyliai.
Papildyta:
QUOTE(Pandute Li @ 2009 05 20, 14:16)
sweikos merginos,gal buwo jau kurioj temoj kazkas panasaus o jei ne,gal patartumet kaip papuosti torta krikstynoms berniuko?  ax.gif  tarkim kazkoki angeliuka kaip padaryti ant torto ar kazka panasaus..? gal turite minciu ar nuorodu?  4u.gif

man tai dieviško grožio.. ir formos angeliukams nereikia.. lipdai kaip išeina..
user posted image
Papildyta:
štai dar vienas tirpdantis širdį:
user posted image
Atsakyti
Sveikutės vis varvinu seilę į Jūsų kūrinius ax.gif pati nelabai darau nes nėra kas valgo sad.gif Klausykit, o gal kas žino ar yra kur pirkti mažų tortinių? Kaip kilogramo tortui tada man būtu pats idealiausias variantas.

Ir dar Cipciuk priimkit mane pas Jus mokintis konditerinio meno blush2.gif Ar kas iš Vilniaus rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz kritika ir pagirimu biggrin.gif stenksiuosi kita karta geriau padaryt biggrin.gif na su jumis linksma,kaip as zvengiau is Meian zinutes.iki asaru del to grabo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
torta tai dariau bendradarbiai jai 40metuku sukako,norejosi nustebintin biggrin.gif
Olesta vat specialiai tau mano sodas http://s617.photobuc...19052009009.jpg
Atsakyti
QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 05 20, 13:05)

Tu pačiu laiku paklausiai

DĖMESIO , DĖMESIO , DĖMESIO ,

Ką tik parsivilkau iš URMO BAZĖS 17 SANDELIO , YRA DAŽŲ ....BRAŠKINIŲ , VYŠNINIŲ , ORANŽINIŲ IR SLYVOS SPALVOS ....KAINA 1 POKIUKO 0.90 CENTŲ ...( BUVO PO 1.50 g.gif ), AŠ PERSPĖJAU PARDAVĖJĄ , KAD GALI PLŪSTELTI MOTERIŠKAIČIŲ , NES AŠ JAS INFORMUOSIU , TAIP , KAD VAROTE Į BAZĘ .

Pakartosiu , kaip jį rasti , įeinate pro duris ( 17 sandelys , žuvies turgus ) , sukate į dešinia ...pirmi : sausainiai , po jų prekės gyvūnams , po jų ūkinės prekės ....o va sekančiame jie ir yra , ten cukrus , kremai , kruopos , papuošimai ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 20 gegužės 2009 - 14:27