Atnešu braškinio torto receptą
" Tiesiog braškinis tortas " , Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.
Sudrėkinimas:
150 ml likerio
Įdaras:
500 g braškių,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g juodojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių.
Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės
1 v. š. cukraus,
braškių papuošimui.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti likeriu ir apdėlioti supjaustytas braškes. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės,prieš tai i jį įmaišius šokoladą.Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, cukrum ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti braškėmis.
Aš biskvito lakštus sulaisčiau melionu likeriu.Šokolado neįmaišiau i kremą,bet tiesiog barsčiau ant jo,kai pertepiau biskvitą.
Nuotrauka torto 1psl.