Olesta labai grazus tavo tortukas toks svenus.
o pedutes ir gelyte kuom klijavai?kiausinio baltymu?
Cipciuk
Dar buvo toks tvarkingas stovintis, uzsimusk nerandu, gal matet?
Dar buvo toks tvarkingas stovintis, uzsimusk nerandu, gal matet?
QUOTE(Olesta @ 2009 05 15, 21:54)
vidus Cipciuko medutis, viršus, Meian masė
pati turiu dvi versijas:
1 - medutis bebrikdamas suplėšė masę, nes labai plonai iškočiojau, gal 2 mm ne daugiau
2 - pėdutės džiūdamos traukėsi kažkiek ir suplėšė masę
masei priekaištų jokių, tokios malonios dar nebuvau čiupinėjus, tikrai gera ir lengva dirbti, lygiai ir gražiai nusidažo, pasakykit kur padariau klaidą, nes net pilvą skauda kaip negera ant dūšios, kam įtrūko
pati turiu dvi versijas:
1 - medutis bebrikdamas suplėšė masę, nes labai plonai iškočiojau, gal 2 mm ne daugiau
2 - pėdutės džiūdamos traukėsi kažkiek ir suplėšė masę
masei priekaištų jokių, tokios malonios dar nebuvau čiupinėjus, tikrai gera ir lengva dirbti, lygiai ir gražiai nusidažo, pasakykit kur padariau klaidą, nes net pilvą skauda kaip negera ant dūšios, kam įtrūko
Visu pirma: tortas atrodo tikrai sauniai Medalis uz kurybinguma paslepiant itrukimus
Dabar del to, kodel itruko. Man paciai siaip nera buve su jokia mase, kad itruktu, taciau itariu, zinau, kur suo pakastas. Tai TIKRAI ne pedutes, o mases plonumas itakos turi tik IS DALIES.
Mano spejimas butu, kad sutepto torto nepalaiket (neleidot nei kiek "subrest"), apdenget mase is karto. Kas gavosi: mase greit isdziuna ir praranda elastinguma, o pats tortas po sutepimo (visais atvejais -- na, gal kiek maziau aktualu tiems tortams, kurie pertepti tik marmeladu ar tirstu sviestiniu kremu) net PARA LAIKO "bresta" ir keicia forma. Dazniausiai tortai megsta uzsiaugint "pilva" ties centru (nuo svorio, islinksta sonai kiek i isore), taciau buna ir taip, kad apskritai visas tortas kiek "isplera" i sonus -- t.y., atsipalaiduoja ir pasiduoda i ploti.
Todel mano nuomone bedos nebutu buve, jei tortas butu "griebtas uz ragu" po bent jau paros pastovejimo. Bet, aisku, as nezinau, ar jis nestovejo -- tik speju.
Nei vandens, nei zelatinos kiekio, nei kitu ingredientu proporcingumo siuo atveju negalima kaltinti, nes visos klaidos butu isryskeje PRIES apdengiant torta -- mase butu arba per trapi, arba per lipni, ir t.t.. Cia esme torto ir mases santykiuose
Tiesa, dar del plonai iskociotos mases. Siaip jau, ar + ar - koki 1 mm, efektas vis tiek bus tas pats -- mase greiciau isdzius, negu tortas nusistoves Tas mases plonumas svarbus tik tada, kai ja apdengiamas tortas. Jei pavyko torta apdengt mase jos nesudraskius, reiskia, ji nebuvo per plona. Cia tik dziaugtis ir didziuotis reikia savo meistriskumu, kad taip graziai pavyko darbas.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 15, 23:00)
Mergaitės , aš vėl čia su savo dirbiniu
Rytoj mano širdies šeimininko tortadienis , apžiūrėjau baltinukus - nugi jau visi toki smarkiai panaudoti , tai va naujus užfundinau
Rytoj mano širdies šeimininko tortadienis , apžiūrėjau baltinukus - nugi jau visi toki smarkiai panaudoti , tai va naujus užfundinau
Cipciuk, nespeji atsikvepti po vieno jusu torto -- ir brinkt kitas Tiesiog negailestingai.
Alia, idomus momentas... mes su jusu "sirdies seimininku", pasirodo, ta pacia diena gime Sveikinu, turit nuostabaus charakterio vyra (nes, ka cia nuslepsi, kas gi gali but geriau uz Jauti )
QUOTE(Olesta @ 2009 05 15, 23:04)
Kokie baltinukai čiki piki, spalva kokia faina, tokia vyriška a tai kodėl Neramuolei taip nesutrūkinėjo, ir pačiai Meian viskas gaunasi čiki, o man kaip tyčia, kuo lengviau padaryti, tuo daugiau problemų, eisiu draugauti su beze, abu saldūs
Na, as jau minimum 7 merginu apdengtus tortus sia mase maciau (aisku, neskaiciuojant saves pacios bei savo eksperimentu iki tos recepturos "isvedimo"), ir turiu pasakyt, kad jums pirmai pavyko pasiekt toki itrukima. Bet tai tikrai nereiskia, kad kitos daro kazka geriau, nei jus -- tai tik rodo, kad jus sugebat iskelt masei aukstesnius reikalavimus, nei kitos
* * *
... Na, bet atsiprasau Inockos ir Cipciuko, kad nutraukiau "zemutiniu kuno daliu" diskusija. Laukiam tesinio
QUOTE(Meian @ 2009 05 16, 01:18)
Alia, idomus momentas... mes su jusu "sirdies seimininku", pasirodo, ta pacia diena gime Sveikinu, turit nuostabaus charakterio vyra (nes, ka cia nuslepsi, kas gi gali but geriau uz Jauti )
... Na, bet atsiprasau Inockos ir Cipciuko, kad nutraukiau "zemutiniu kuno daliu" diskusija. Laukiam tesinio
.....na kas liečia darbą - tai jus super panašūs , bet kitką ....
Nestovėk čia su šakutėm , bu daugiau neturiu ....rezervai tušti , reikės pasikapstinėti kai kur , nes žiūriu reikaliukas bresta tokiems tortams
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 15, 22:27)
...ot ištvirkus motera , še - stovintis ir tvarkingas dar ir su kvietkom ....
na ir grozybes,net akys linksta zemyn o apie valgyma tai is vis patyliu,na neisivaizduoju kaip reiktu isiziot ,ir dar su kvietkom,cipciuk cia jusu kuryba....
va va va, štai ir mano klaida, kaip ir įtariau - tortas tikrai nebuvo brandintas, o kai pradėjo bręsti, tai sudraskė man tą gražuolę masę, nes masei sakau jokių priekaištų ir išsiskočioja ir ant rankų paėmus lengva uždėt, viskas su ja tvarkoj, proporcijos ir elastingumas tikrai šį kartą buvo padarytos 10-ukui nesigiriant, nes žinau kaip dariau pirmą kartą, tai ten jin man nelabai vykus, o šį kartą dirbau pakaitomis su pudra ir aliejumi, tai gavosi puiki tikrai. Dabar žinosiu tvirtai kame šaknys ir jei kada dar prireiks, tai nebebijosiu ja dengti. O aš kaip visada ką nors svarbaus skaitydama praleidžiu, matyt kažkur buvo parašyta, o aš nedaskaičiau nu dvynių bėda, o kad jaučiai geriečiai, tai mano mamytė ir dukrytė jautukai
ir dar dėl masės: beminkant kvapelis ne itin maloniausias nuo aliejaus ir apetito man nekeliantis, tai žinot ką padariau, vieną kartelį vietoj aliejaus pasidrėkinau rankas keliais lašais aliejiniu citrinų kvapu masei nenutiko nieko, o kvapas iš karto super reikės man to kokosinio gėrio įsigyti jei teks dar su ta mase dirbti ateity, ir beje gėlytės super lipdosi iš tos masės ir pėdutės.....uje gi klausėt su kuo priklijuota - ogi su ta pačia mase, paėmiau gumuliuką masės, užpyliau šlakelį verdančio vandens ir gerai išmakalavu, kad būtų vientisa tąsi, bet skysta masė, teptuku šiek tiek drėkinau pėdutes, širdutes, pirštukus ir gėlytes ir klijavau...beje rinkinukas nuostabus gėlyčių, jis išgelbėjo man vakarykštį tortą ir dar kažkas kažko manęs klausė, einu paskaityt atgal, jaučiuosi kažko neatsakius
ir dar dėl masės: beminkant kvapelis ne itin maloniausias nuo aliejaus ir apetito man nekeliantis, tai žinot ką padariau, vieną kartelį vietoj aliejaus pasidrėkinau rankas keliais lašais aliejiniu citrinų kvapu masei nenutiko nieko, o kvapas iš karto super reikės man to kokosinio gėrio įsigyti jei teks dar su ta mase dirbti ateity, ir beje gėlytės super lipdosi iš tos masės ir pėdutės.....uje gi klausėt su kuo priklijuota - ogi su ta pačia mase, paėmiau gumuliuką masės, užpyliau šlakelį verdančio vandens ir gerai išmakalavu, kad būtų vientisa tąsi, bet skysta masė, teptuku šiek tiek drėkinau pėdutes, širdutes, pirštukus ir gėlytes ir klijavau...beje rinkinukas nuostabus gėlyčių, jis išgelbėjo man vakarykštį tortą ir dar kažkas kažko manęs klausė, einu paskaityt atgal, jaučiuosi kažko neatsakius
mane žudo rytinis SM strigimas, nerodo nerodo žinučių, nu paskui kai prkopijuoja tai nėr kur dėti, atsiprašau už temos teršimą pažadu puošimo fotosesiją už tai
[quote=Olesta,2009 05 16, 07:41]
olesta, kokia kalta jauciuos taigi as patariau is kart dengti ta mase, nelaukti man nieko neatsitiko, ot patareja issirinkai atsiprasau, nenorejau klaidinti, tik pasakiau kaip as dariau
Cypciuk, jusu baltiniu spalvyte, uhh kokia grazi, ideja nukopijuota, bus panaudota
olesta, kokia kalta jauciuos taigi as patariau is kart dengti ta mase, nelaukti man nieko neatsitiko, ot patareja issirinkai atsiprasau, nenorejau klaidinti, tik pasakiau kaip as dariau
Cypciuk, jusu baltiniu spalvyte, uhh kokia grazi, ideja nukopijuota, bus panaudota
QUOTE(Olesta @ 2009 05 15, 18:54)
color=red]KODĖL TAIP ATSITIKO??????????[/size][/color] O KAD BŪTŲ AIŠKU APIE KĄ KALBA, TRŪKIO NEFOTKINOM, BET JIS PASLĖPTAS PO GĖLYTĖMIS, ĮDEDU FOTO:
įtrūkimo pusė
įtrūkimo pusė
Na,torto trukumus uzmaskavai kaip reikiant ir labai grazu
AS visada tortus sutepu is vakaro,kaip sakant leidziu jiems susistovet,o kita diena puosiu,todel jie nebesiplecia,nebesitraukia..
Cipciuk,labai grazus marskinukai,vyrui,manau,patiks
O tu grozybiu kad pridejot,net ziaugciot pradejau,jau kaip neapetitnai atrodo
Labas rytas,
Tikiuosi kad cia pataikiau.Jeigu ne tai labai atsiprasau.Iskilo man toks klausimas:Daugelis jusu per bendra uzsakyma pirkot Americolor dazus.Ar yra kazkokia parduotuve Amerikoje kur butu galima tiesiog nuvaziuoti i ja ir nusipirkti tokiu dazu??Nes turiu pazystamu ten ir artimu laiku skrenda i Lietuva, tai galvojau kad gal atveztu. Atsiprasau jeigu jau buvo apie tai kalbeta, bet kiek skaiciau temas tai maciau tik internetines parduotuves.
Beto jusu visu tortukai nuostabus..Apseilejau visa ekrana jau
Tikiuosi kad cia pataikiau.Jeigu ne tai labai atsiprasau.Iskilo man toks klausimas:Daugelis jusu per bendra uzsakyma pirkot Americolor dazus.Ar yra kazkokia parduotuve Amerikoje kur butu galima tiesiog nuvaziuoti i ja ir nusipirkti tokiu dazu??Nes turiu pazystamu ten ir artimu laiku skrenda i Lietuva, tai galvojau kad gal atveztu. Atsiprasau jeigu jau buvo apie tai kalbeta, bet kiek skaiciau temas tai maciau tik internetines parduotuves.
Beto jusu visu tortukai nuostabus..Apseilejau visa ekrana jau