Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Menka čia , bėda ---trupa vadinasi per mažai medaus , taip jis kai kaulas ----aš atsippjaunu vienai roželiai ( 6 gabaliukus ) , jei vesiau virtuvėje , tai netgi 3 roželėms ( 18 ) , pirma padarau viduriusus , tada iš kito gabaliuko padarau rutuliuką , truputi jį suploju , dedu tarp celofanų , ir pirštu , lyginu ( darydama , apvalų lapelį ) vieną kraštą , labai smarkiai nuploninu , kitą palieku storesnį 1 - 1,5mm. va jį ir suku aplink viduriuką , vėl imu kitą gabaliuką ir vėl iš naujo ....padarius roželę peiliu nupjaunu apačią ( iš jos dar 2 lapeliai kitai gėlytei išeis , tik reikia pašaldyti ) pastatau ir ji bestovėdama , virtuvėje , sukietėja , nereikia net šaldytuvo .

Taip jį lydant jis istirpsta , ir vis maisant ( sukant ) jis sušoka į minkštą gabalą , gali truputi išsiskirti riebalų , bet tai ne bėda .
Nereikia jo taip ilgai laikyti šaldytuve , aš padarau iš ryto - vakare jau lipdau .

Jei tos masės neišmetei , dėk ir perlydyk , tik dadėk truputi medaus , ji kai sukietėja , būna kaip kaulas , bet pjaunant turi jaustis šioks toks tąsumas ( lipnumas ) ....na gal suprasi apie ką aš čia peizėju blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 05 14, 07:59)
Inočka ir Cipciukai, šokoladinių rožių profės, pakonsultuokit prašau blush2.gif
Bandžiau vakar lipdyt rožes iš juodo šokolado (ruošinį joms laikiau 2 paras šaldytuve). Nu kodėl man trupa smulkiais trupinukais kai kočioju tarp plėvelių verysad.gif dzibą centrinį dar šiaip taip suformavau, bet kočiot visiškai neįmanoma buvo  unsure.gif Gal aš dirbtinio medaus per daug užkabinau  (nu tokį gerą kupiną v. š.) g.gif gal reikia nubrauktą  g.gif ir kiek ją maždaug kaitinat tik, kol šokoladas ištirpsta ir atšoka nuo indo sienelių ar ilgiau  g.gif Ar jums ta masė irgi gaunasi kieta kaip kaulas (man netai kad atsipjaut kubelį, o atskelt gabaliuką sunku buvo unsure.gif) Padėkit išsiaiškint kur mano klaidos  verysad.gif Pas jus jos tokios plastiškos išsilenkusiais žiedlapiais gaunasi  wub.gif
Kartą jau esu bandžius jas lipdyt - tuomet irgi smarkiai trupėjo, bet vargais negalais kažką ten sulipdžiau, o dabar išvis beviltiškai gavosi  verysad.gif Nebežinau kame reikalas  verysad.gif

Nors as ir nesu situ roziu profe,bet darau pagal si recepta.
125g sokolado,
2v.s. gliukozes arba medaus.
Sokolada istirpinu karsto vandens voneleje,tada nuimu nuo ugnies ir imaisau gliukoze arba sokolada.Sukisu i maiseli ir saldytuvan 1 val,tada buna pats tas,tokia tasi mase.O jei labai sukauleja ikisu trumpam i mikrobange,kad suminkstetu.
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 14, 08:24)
As atsiprasau uz off topic, taciau kaip pastebejau cia daugiausai kepejeliu lankosi  blush2.gif
noriu mociutei iskepti torta 81 gimtadienio proga, bet esme ta, kad ji serga cukriniu deabetu....  verysad.gif  cukraus vartoti negali.... gal kas gali patarti, kaip reikalai su gliukoze?? ar bent skanu gautusi, jei cukru gliukoze pakeisciau?? g.gif

I tokius kepinius dedama fruktoze ("diabetinis cukrus") arba pilama skysto saldiklio.

QUOTE(spin2liux @ 2009 05 14, 12:27)
aciu uz paaiskinima, jau sugalvojau kaip puosiu ir beze neprireiks, na bet kaip pradedanciai naudinga informacija nepakenks rolleyes.gif
o i apdengimo mase galima deti dazu? nepakenks pacia masei, elastingumui ar pan? blush2.gif

Be abejo galima! O daugeliu atveju net ir reikia. Dazai tinka arba milteliu pavidalo, arba gelio. Kazkodel man atrodo, kad apie tai kiek placiau buvau rasiusi salia recepto. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 14, 12:39)
Menka čia , bėda ---trupa vadinasi per mažai medaus , taip jis kai kaulas ----aš atsippjaunu vienai roželiai ( 6 gabaliukus ) , jei vesiau virtuvėje , tai netgi 3 roželėms ( 18 ) , pirma padarau viduriusus , tada iš kito  gabaliuko padarau rutuliuką , truputi jį suploju , dedu tarp celofanų , ir pirštu , lyginu ( darydama , apvalų lapelį ) vieną kraštą , labai smarkiai nuploninu , kitą palieku storesnį 1 - 1,5mm. va jį ir suku aplink viduriuką , vėl imu kitą gabaliuką ir vėl iš naujo ....padarius roželę peiliu nupjaunu apačią ( iš jos dar 2 lapeliai kitai gėlytei išeis , tik reikia pašaldyti ) pastatau ir ji bestovėdama , virtuvėje , sukietėja , nereikia net šaldytuvo .

Taip jį lydant jis istirpsta , ir vis maisant ( sukant ) jis sušoka į minkštą gabalą , gali truputi išsiskirti riebalų , bet tai ne bėda .
Nereikia jo taip ilgai laikyti šaldytuve , aš padarau iš ryto - vakare jau lipdau .

Jei tos masės neišmetei , dėk ir perlydyk , tik dadėk truputi medaus , ji kai sukietėja , būna kaip kaulas , bet pjaunant turi jaustis šioks toks tąsumas ( lipnumas ) ....na gal suprasi apie ką aš čia peizėju  blush2.gif


Norejau ir as parasyti, ale, cia surasytas visas procesas 1:1 kaip ir as darau. Ir patarimai parasyti tokie pat, kaip ir as parasyciau. Nes nezinau ka ir pridurt.
Atsakyti
user posted image
ideja buvo padaryti kirmeliuka,kas gavos ne pati nezinau lotuliukas.gif
tortas medutis,puosta su beze.
Atsakyti
wub.gif wub.gif wub.gif oi koks grazus kirmeliukas 4u.gif
Atsakyti
O grybas irgi is medaus torto?

Medaus tortas... unsure.gif

Man kazkaip geles ant kirmeles ir grybo netinka.. bet siaip ideja puiki!
Atsakyti
JOLKA999 ok.gif good.gif swoon.gif ir drugeliukus žiūriu kaip sumaniai jau panaudojai thumbup.gif fainuolis wub.gif
Atsakyti
JOLKA999, koks fainutis tortukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 05 12, 07:06)

user posted image       




Olesta, labai ačiū tau už dar vieną fotosesiją 4u.gif Labai smagus meškiukas.

O kaip tu gavai tokią rudą spalvą?
Atsakyti
JOLKA999, MOLODEC. thumbup.gif thumbup.gif

Nesvarbu, kad i kirmeliuka nelabai panasu. Man patinka

Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 05 14, 18:23)
ideja buvo padaryti kirmeliuka,kas gavos ne pati nezinau lotuliukas.gif
tortas medutis,puosta su beze.



tiesa pasakius, pamaniau, jog cia kalvele blush2.gif bet siaip graziai atrodo, o tas grybas tai superinis, as suvalgyciau grybo kepure, paskui kota o tada uzsigardziuociau drugeliais essen.gif tongue.gif
Atsakyti
ruda spalva išgauta grietinėlę plakant su Dan Sukerio šokoladiniais cukraus milteliais, BET dėta du pakeliai standiklio, kitaip būčiau neišplakus, į išplaktą grietinėlę jo dadėt yra gerai, o vien su juo išplakti neina, būtinai reikia dėti cukraus ar jo pudros ir tik paspalvinti galima su juo, bet jau gautųsi gerokai saldu, šiuo atveju nedėta nei cukraus nei pudros, bet teko panaudoti standiklį, ko iš esmės nemėgstu daryti, griebiuosi tik tuo atveju, jei matau, kad nepavyksta išgauti dzibams reikalingos konsistencijos, kartais grietinėlė grietinėlei nelygu, tai rytojau tortui užsisakiau ŽP, bus garantuotai gera rolleyes.gif (tphux3), šiaip ganašas būtų patikimiausias rudos spalvos atstovas jei neturit rudų dažų ax.gif
Atsakyti