Menka čia , bėda ---trupa vadinasi per mažai medaus , taip jis kai kaulas ----aš atsippjaunu vienai roželiai ( 6 gabaliukus ) , jei vesiau virtuvėje , tai netgi 3 roželėms ( 18 ) , pirma padarau viduriusus , tada iš kito gabaliuko padarau rutuliuką , truputi jį suploju , dedu tarp celofanų , ir pirštu , lyginu ( darydama , apvalų lapelį ) vieną kraštą , labai smarkiai nuploninu , kitą palieku storesnį 1 - 1,5mm. va jį ir suku aplink viduriuką , vėl imu kitą gabaliuką ir vėl iš naujo ....padarius roželę peiliu nupjaunu apačią ( iš jos dar 2 lapeliai kitai gėlytei išeis , tik reikia pašaldyti ) pastatau ir ji bestovėdama , virtuvėje , sukietėja , nereikia net šaldytuvo .
Taip jį lydant jis istirpsta , ir vis maisant ( sukant ) jis sušoka į minkštą gabalą , gali truputi išsiskirti riebalų , bet tai ne bėda .
Nereikia jo taip ilgai laikyti šaldytuve , aš padarau iš ryto - vakare jau lipdau .
Jei tos masės neišmetei , dėk ir perlydyk , tik dadėk truputi medaus , ji kai sukietėja , būna kaip kaulas , bet pjaunant turi jaustis šioks toks tąsumas ( lipnumas ) ....na gal suprasi apie ką aš čia peizėju
QUOTE(RiMami @ 2009 05 14, 07:59)
Inočka ir Cipciukai, šokoladinių rožių profės, pakonsultuokit prašau
Bandžiau vakar lipdyt rožes iš juodo šokolado (ruošinį joms laikiau 2 paras šaldytuve). Nu kodėl man trupa smulkiais trupinukais kai kočioju tarp plėvelių dzibą centrinį dar šiaip taip suformavau, bet kočiot visiškai neįmanoma buvo Gal aš dirbtinio medaus per daug užkabinau (nu tokį gerą kupiną v. š.) gal reikia nubrauktą ir kiek ją maždaug kaitinat tik, kol šokoladas ištirpsta ir atšoka nuo indo sienelių ar ilgiau Ar jums ta masė irgi gaunasi kieta kaip kaulas (man netai kad atsipjaut kubelį, o atskelt gabaliuką sunku buvo ) Padėkit išsiaiškint kur mano klaidos Pas jus jos tokios plastiškos išsilenkusiais žiedlapiais gaunasi
Kartą jau esu bandžius jas lipdyt - tuomet irgi smarkiai trupėjo, bet vargais negalais kažką ten sulipdžiau, o dabar išvis beviltiškai gavosi Nebežinau kame reikalas
Bandžiau vakar lipdyt rožes iš juodo šokolado (ruošinį joms laikiau 2 paras šaldytuve). Nu kodėl man trupa smulkiais trupinukais kai kočioju tarp plėvelių dzibą centrinį dar šiaip taip suformavau, bet kočiot visiškai neįmanoma buvo Gal aš dirbtinio medaus per daug užkabinau (nu tokį gerą kupiną v. š.) gal reikia nubrauktą ir kiek ją maždaug kaitinat tik, kol šokoladas ištirpsta ir atšoka nuo indo sienelių ar ilgiau Ar jums ta masė irgi gaunasi kieta kaip kaulas (man netai kad atsipjaut kubelį, o atskelt gabaliuką sunku buvo ) Padėkit išsiaiškint kur mano klaidos Pas jus jos tokios plastiškos išsilenkusiais žiedlapiais gaunasi
Kartą jau esu bandžius jas lipdyt - tuomet irgi smarkiai trupėjo, bet vargais negalais kažką ten sulipdžiau, o dabar išvis beviltiškai gavosi Nebežinau kame reikalas
Nors as ir nesu situ roziu profe,bet darau pagal si recepta.
125g sokolado,
2v.s. gliukozes arba medaus.
Sokolada istirpinu karsto vandens voneleje,tada nuimu nuo ugnies ir imaisau gliukoze arba sokolada.Sukisu i maiseli ir saldytuvan 1 val,tada buna pats tas,tokia tasi mase.O jei labai sukauleja ikisu trumpam i mikrobange,kad suminkstetu.
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 14, 08:24)
As atsiprasau uz off topic, taciau kaip pastebejau cia daugiausai kepejeliu lankosi
noriu mociutei iskepti torta 81 gimtadienio proga, bet esme ta, kad ji serga cukriniu deabetu.... cukraus vartoti negali.... gal kas gali patarti, kaip reikalai su gliukoze?? ar bent skanu gautusi, jei cukru gliukoze pakeisciau??
noriu mociutei iskepti torta 81 gimtadienio proga, bet esme ta, kad ji serga cukriniu deabetu.... cukraus vartoti negali.... gal kas gali patarti, kaip reikalai su gliukoze?? ar bent skanu gautusi, jei cukru gliukoze pakeisciau??
I tokius kepinius dedama fruktoze ("diabetinis cukrus") arba pilama skysto saldiklio.
QUOTE(spin2liux @ 2009 05 14, 12:27)
aciu uz paaiskinima, jau sugalvojau kaip puosiu ir beze neprireiks, na bet kaip pradedanciai naudinga informacija nepakenks
o i apdengimo mase galima deti dazu? nepakenks pacia masei, elastingumui ar pan?
o i apdengimo mase galima deti dazu? nepakenks pacia masei, elastingumui ar pan?
Be abejo galima! O daugeliu atveju net ir reikia. Dazai tinka arba milteliu pavidalo, arba gelio. Kazkodel man atrodo, kad apie tai kiek placiau buvau rasiusi salia recepto.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 05 14, 12:39)
Menka čia , bėda ---trupa vadinasi per mažai medaus , taip jis kai kaulas ----aš atsippjaunu vienai roželiai ( 6 gabaliukus ) , jei vesiau virtuvėje , tai netgi 3 roželėms ( 18 ) , pirma padarau viduriusus , tada iš kito gabaliuko padarau rutuliuką , truputi jį suploju , dedu tarp celofanų , ir pirštu , lyginu ( darydama , apvalų lapelį ) vieną kraštą , labai smarkiai nuploninu , kitą palieku storesnį 1 - 1,5mm. va jį ir suku aplink viduriuką , vėl imu kitą gabaliuką ir vėl iš naujo ....padarius roželę peiliu nupjaunu apačią ( iš jos dar 2 lapeliai kitai gėlytei išeis , tik reikia pašaldyti ) pastatau ir ji bestovėdama , virtuvėje , sukietėja , nereikia net šaldytuvo .
Taip jį lydant jis istirpsta , ir vis maisant ( sukant ) jis sušoka į minkštą gabalą , gali truputi išsiskirti riebalų , bet tai ne bėda .
Nereikia jo taip ilgai laikyti šaldytuve , aš padarau iš ryto - vakare jau lipdau .
Jei tos masės neišmetei , dėk ir perlydyk , tik dadėk truputi medaus , ji kai sukietėja , būna kaip kaulas , bet pjaunant turi jaustis šioks toks tąsumas ( lipnumas ) ....na gal suprasi apie ką aš čia peizėju
Taip jį lydant jis istirpsta , ir vis maisant ( sukant ) jis sušoka į minkštą gabalą , gali truputi išsiskirti riebalų , bet tai ne bėda .
Nereikia jo taip ilgai laikyti šaldytuve , aš padarau iš ryto - vakare jau lipdau .
Jei tos masės neišmetei , dėk ir perlydyk , tik dadėk truputi medaus , ji kai sukietėja , būna kaip kaulas , bet pjaunant turi jaustis šioks toks tąsumas ( lipnumas ) ....na gal suprasi apie ką aš čia peizėju
Norejau ir as parasyti, ale, cia surasytas visas procesas 1:1 kaip ir as darau. Ir patarimai parasyti tokie pat, kaip ir as parasyciau. Nes nezinau ka ir pridurt.
oi koks grazus kirmeliukas
O grybas irgi is medaus torto?
Medaus tortas...
Man kazkaip geles ant kirmeles ir grybo netinka.. bet siaip ideja puiki!
Medaus tortas...
Man kazkaip geles ant kirmeles ir grybo netinka.. bet siaip ideja puiki!
JOLKA999 ir drugeliukus žiūriu kaip sumaniai jau panaudojai fainuolis
JOLKA999, koks fainutis tortukas
Papildyta:
Olesta, labai ačiū tau už dar vieną fotosesiją Labai smagus meškiukas.
O kaip tu gavai tokią rudą spalvą?
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2009 05 12, 07:06)
Olesta, labai ačiū tau už dar vieną fotosesiją Labai smagus meškiukas.
O kaip tu gavai tokią rudą spalvą?
JOLKA999, MOLODEC.
Nesvarbu, kad i kirmeliuka nelabai panasu. Man patinka
Nesvarbu, kad i kirmeliuka nelabai panasu. Man patinka
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 05 14, 18:23)
ideja buvo padaryti kirmeliuka,kas gavos ne pati nezinau
tortas medutis,puosta su beze.
tortas medutis,puosta su beze.
tiesa pasakius, pamaniau, jog cia kalvele bet siaip graziai atrodo, o tas grybas tai superinis, as suvalgyciau grybo kepure, paskui kota o tada uzsigardziuociau drugeliais
ruda spalva išgauta grietinėlę plakant su Dan Sukerio šokoladiniais cukraus milteliais, BET dėta du pakeliai standiklio, kitaip būčiau neišplakus, į išplaktą grietinėlę jo dadėt yra gerai, o vien su juo išplakti neina, būtinai reikia dėti cukraus ar jo pudros ir tik paspalvinti galima su juo, bet jau gautųsi gerokai saldu, šiuo atveju nedėta nei cukraus nei pudros, bet teko panaudoti standiklį, ko iš esmės nemėgstu daryti, griebiuosi tik tuo atveju, jei matau, kad nepavyksta išgauti dzibams reikalingos konsistencijos, kartais grietinėlė grietinėlei nelygu, tai rytojau tortui užsisakiau ŽP, bus garantuotai gera (tphux3), šiaip ganašas būtų patikimiausias rudos spalvos atstovas jei neturit rudų dažų