Išplakta , 36 procentų ( Žemaitijos ) grietinėlė atrodo taip ....mes ja pertepsime tortą ( medutį ) ....
Meškino forma iškirpta iš kardono , apipjauta prieš kepimą , dėta į skardą be jokio popieriaus , tiesiog rankomis .....taip atrodo , jau pertepti lakšteliai , kaip matosi , kremas nedateptas iki kraštų , juos užpildys beze ...
Taip atrodo , gerai išplakta beze , šaukštą laikau apversta aukštyn kojom.....
Krečiame ją ant netepto grietinėle , paviršiaus ....
Aptepame visą tortą ( nebūtinai , kad nesimatytų lakštelių ) nes vistiek dzibuosime .....
Dabar turime nusipiešti , kur bus snukutis , lepciukai , kur pilvukas .....tada imame reikalingos spalvos beze ir į darbą ----dzibuojam.....taip apdzibavome tik ten kur reikia rusvos beze .....
Meškino forma iškirpta iš kardono , apipjauta prieš kepimą , dėta į skardą be jokio popieriaus , tiesiog rankomis .....taip atrodo , jau pertepti lakšteliai , kaip matosi , kremas nedateptas iki kraštų , juos užpildys beze ...
Taip atrodo , gerai išplakta beze , šaukštą laikau apversta aukštyn kojom.....
Krečiame ją ant netepto grietinėle , paviršiaus ....
Aptepame visą tortą ( nebūtinai , kad nesimatytų lakštelių ) nes vistiek dzibuosime .....
Dabar turime nusipiešti , kur bus snukutis , lepciukai , kur pilvukas .....tada imame reikalingos spalvos beze ir į darbą ----dzibuojam.....taip apdzibavome tik ten kur reikia rusvos beze .....
....BUS PRATESIMAS .....
.....TĘSINYS....
Dabar imame baltą beze ir dzibuojame , tan kur reikia jos ....vaizdelis toks ...
Nu ką ...liko tamsiausia spalva , su ja taip pat apdirbame ten , kur to reikia.....
Darome dar tamsesnę spalvą ( vis damaišydami dažų ) , su ja pro visai mažutį antgaliuką ( 2 mm. ) padarome paryškinimus ( pėdutes , aplink veiduką , pilvuką , nosį ir burnyte , akis ) ......su žaliu geliu ( iš tūtelių ) paspalvinam akis , užrašom ( jei taip prašo užsakovas ) , pagrąžinam karoliukais , vistik tai vaiko gimtadienis ....
Kadangi Inočka sakė viską perkels į papuošimų - nuorodų temą , tai foto iš čia dings , ir nebadys pakartotinai jums akių .
QUOTE(daividija @ 2009 05 07, 20:24)
imk cia neverkus
cipciuk rugiagele
Cipciuk - labai saunus tortas, ir fotosesija tokia informatyvi
Rugiagele, ir čia tau nepavykęs tortas Aukščiau nosį - ir dar kooooks pavykęs labai gražus, o ciuckis kaip gyvas
Cipciuk, kaip jūs visur spėjat Koks nuostabus meškis ir ačiū už fotosesiją kaip man jos patinka viskas tuomet aiškiau negu aišku, tik imk ir daryk
mmergyte, nu iš tavęs humoro jausmo neatimsi
Cipciuk, kaip jūs visur spėjat Koks nuostabus meškis ir ačiū už fotosesiją kaip man jos patinka viskas tuomet aiškiau negu aišku, tik imk ir daryk
mmergyte, nu iš tavęs humoro jausmo neatimsi
...Atejau tik akimirkai -- ir nuojauta jau kuzda, kad "stigsiu"
Cipciuk, be galo mielos ir malonios akiai tos jusu meskio gamybos nuotraukeles, prasom ju niekur nepradaiginti
Beje, ta nuotrauka, kur nufotkinti "nedatepti lakstai", tai ir i fotomenininku konkursa drasiai pretenduoja. Lazinuosi, neatspetu, kas cia per grozis -- ar konditerijos, ar architekturos sedevras
Kiti ideti tortukai irgi Ech, cia visokio gerio tik daugeja... jei dar taip su pristatymu i namus butu...
Kchem, leiskite pasisakyti
1 - jei kalba eina apie mase, kurios sudetyje yra gliukozes ar dirbtinio medaus, tai zeles tokia mase dengti negalima -- liks slapia vieta. Sekme garantuota
2 - placiau pakomentuosiu varianta, jei dengtumet mase pagal ta mano ideta recepta, na, kur su sirupu.
Jis toleruoja zele tikrai gerai, bet yra vienas BET: tiek gliukozine, tiek si mase reaguoja su skysciais. Tiesa, gliukozine kur kas nepakantesne, nes ir be kontakto su dregme ji islieka tokia tasi, na, neisdziuna galutinai (todel siai net ir pacios zeles uztenka, kad imtu leistis) -- tuo tarpu mase su sirupu isdziuvusi tampa trapi, ne tasi, todel dregme daug, DAUG geriau toleruoja.
Kodel jums tai aktualu? Paaiskinu Jei zele bus labai tvirta (t.y., didelis pacios zelatinos kiekis), ir ypac -- jei negaus progos gerai isilti, mase laikysis puikiai. Bet jeigu zele bus "lengvos formos drebutis", na, mazai zelatinos, tai bestovedama kambario t-roj (o gal net ir saldytuve) ji nepriestaraus kiek patirpti (na, isivaizduokite is saldytuvo isimta normalia zele, kuri pastovi kambario t-roj ir kiek patezta -- forma ji laiko puikiai, bet tampa vos minkstesne, teisingai?) Tai stai, tas patezimas ir yra faktorius, galintis sukelti problemu apdengimo masei. Vietose, kur mase liesis su zele, zelei teztant, maseje esantis cukrus darys tai, kas ir priklauso cukrui, panardintam i skysti -- ims tirpti. Galbut tas patirpimas bus labai svelnus, ir tiesiog mase is vidines puses bus ne trapi, o kiek klampoka -- dregme bus uzrakinta viduje, aciu dievui. Taciau jei zelei to neuzteks ir ji nuspres patezt labiau, tai mases vidine dalis po truputi transformuosis i cukraus sirupa ir sekmingai persikraustys ant lekstes dugno. Gali buti, kad po truputi tokiu budu, tirpstant is vidines puses, su laiku ten nukeliaus ir visa likusioji mase
Siaip ar taip, ne viena torta su tikrai riebiu zeles sluoksniu dengiau ta savo mase, ir neturejau jokio vargo. Taciau ir zeles sluoksniai buvo verti kario vardo uz tvirtuma
* * *
Pamastymas pabaigai. Susimasciau, o kodel jus apskritai norit zele apdengti cukraus mase? Pirmiausia, zeles tortai dazniausiai daromi gaivus, tad jiems "skambesio" suteikia tokie dalykai, kaip vaisiu rugstis -- cukraus patalelis vargu ar labai pagerintu skomi
Antra svari priezastis -- juk jus norit uzdengti zeles virsu O tai -- juk puiki puosybos priemone savaime. Juk tikrai zele torta galima padaryti toki istaiginga (ir, beje, neissvaistant tam per daug laiko), kartu ne tik nesugadinant, bet netgi pagerinant skoni (ir vaizdines apetito suzadinimo priemones ). Galu gale, puosimo budu is zeles galima prisigalvoti nors vezimu vezk -- pradedant elementariausiu vaisiu / uogu / lupeneliu "imontavima" i zele; zeles aplipdyma kitais, plonu sluoksniu paskleistais, tvirtai sustingdytais ir po to formelemis ispjautais zeliukais; papuosimai, isvirksciant i vidu kitos spalvos zele svirkstu ir israitant formas... galu gale, juk galima ant sustingusios zeles tiesiog imti ir piesti zele (beje, tik nesugalvokit piesti "belekokia" zele, nutekes... buvau idejusi recepta, kaip pasiruosti piesimui skirta zele.)
Savo pamastymams paaiskinti idedu kelias zele papuosimu nuotraukos... Na, cia visur viena technika, visur puosta svirkstu; siaip ar taip, juk labai sekmingai isnaudotos zeles galimybes, a
Sventa tiesa
Cipciuk, be galo mielos ir malonios akiai tos jusu meskio gamybos nuotraukeles, prasom ju niekur nepradaiginti
Beje, ta nuotrauka, kur nufotkinti "nedatepti lakstai", tai ir i fotomenininku konkursa drasiai pretenduoja. Lazinuosi, neatspetu, kas cia per grozis -- ar konditerijos, ar architekturos sedevras
Kiti ideti tortukai irgi Ech, cia visokio gerio tik daugeja... jei dar taip su pristatymu i namus butu...
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 06, 16:26)
Ar galiu zelini torta apdengti cukrine mase??? ir kur paskui ji man laikyti, kad neaprasotu ir mase netirptu... ir zele neistirptu
beje, virsus irgi zele bus uzpiltas..
beje, virsus irgi zele bus uzpiltas..
Kchem, leiskite pasisakyti
1 - jei kalba eina apie mase, kurios sudetyje yra gliukozes ar dirbtinio medaus, tai zeles tokia mase dengti negalima -- liks slapia vieta. Sekme garantuota
2 - placiau pakomentuosiu varianta, jei dengtumet mase pagal ta mano ideta recepta, na, kur su sirupu.
Jis toleruoja zele tikrai gerai, bet yra vienas BET: tiek gliukozine, tiek si mase reaguoja su skysciais. Tiesa, gliukozine kur kas nepakantesne, nes ir be kontakto su dregme ji islieka tokia tasi, na, neisdziuna galutinai (todel siai net ir pacios zeles uztenka, kad imtu leistis) -- tuo tarpu mase su sirupu isdziuvusi tampa trapi, ne tasi, todel dregme daug, DAUG geriau toleruoja.
Kodel jums tai aktualu? Paaiskinu Jei zele bus labai tvirta (t.y., didelis pacios zelatinos kiekis), ir ypac -- jei negaus progos gerai isilti, mase laikysis puikiai. Bet jeigu zele bus "lengvos formos drebutis", na, mazai zelatinos, tai bestovedama kambario t-roj (o gal net ir saldytuve) ji nepriestaraus kiek patirpti (na, isivaizduokite is saldytuvo isimta normalia zele, kuri pastovi kambario t-roj ir kiek patezta -- forma ji laiko puikiai, bet tampa vos minkstesne, teisingai?) Tai stai, tas patezimas ir yra faktorius, galintis sukelti problemu apdengimo masei. Vietose, kur mase liesis su zele, zelei teztant, maseje esantis cukrus darys tai, kas ir priklauso cukrui, panardintam i skysti -- ims tirpti. Galbut tas patirpimas bus labai svelnus, ir tiesiog mase is vidines puses bus ne trapi, o kiek klampoka -- dregme bus uzrakinta viduje, aciu dievui. Taciau jei zelei to neuzteks ir ji nuspres patezt labiau, tai mases vidine dalis po truputi transformuosis i cukraus sirupa ir sekmingai persikraustys ant lekstes dugno. Gali buti, kad po truputi tokiu budu, tirpstant is vidines puses, su laiku ten nukeliaus ir visa likusioji mase
Siaip ar taip, ne viena torta su tikrai riebiu zeles sluoksniu dengiau ta savo mase, ir neturejau jokio vargo. Taciau ir zeles sluoksniai buvo verti kario vardo uz tvirtuma
* * *
Pamastymas pabaigai. Susimasciau, o kodel jus apskritai norit zele apdengti cukraus mase? Pirmiausia, zeles tortai dazniausiai daromi gaivus, tad jiems "skambesio" suteikia tokie dalykai, kaip vaisiu rugstis -- cukraus patalelis vargu ar labai pagerintu skomi
Antra svari priezastis -- juk jus norit uzdengti zeles virsu O tai -- juk puiki puosybos priemone savaime. Juk tikrai zele torta galima padaryti toki istaiginga (ir, beje, neissvaistant tam per daug laiko), kartu ne tik nesugadinant, bet netgi pagerinant skoni (ir vaizdines apetito suzadinimo priemones ). Galu gale, puosimo budu is zeles galima prisigalvoti nors vezimu vezk -- pradedant elementariausiu vaisiu / uogu / lupeneliu "imontavima" i zele; zeles aplipdyma kitais, plonu sluoksniu paskleistais, tvirtai sustingdytais ir po to formelemis ispjautais zeliukais; papuosimai, isvirksciant i vidu kitos spalvos zele svirkstu ir israitant formas... galu gale, juk galima ant sustingusios zeles tiesiog imti ir piesti zele (beje, tik nesugalvokit piesti "belekokia" zele, nutekes... buvau idejusi recepta, kaip pasiruosti piesimui skirta zele.)
Savo pamastymams paaiskinti idedu kelias zele papuosimu nuotraukos... Na, cia visur viena technika, visur puosta svirkstu; siaip ar taip, juk labai sekmingai isnaudotos zeles galimybes, a
QUOTE(eglejk @ 2009 05 06, 18:27)
atleisk jei ne i tema bet jei ruosiesi dengti Meian dengimo mase meduti, tai gali drasiai ji aptepti grietinele. As savo dviauksti meduti islyginau grietinele ir dejau ta mase ir viskas puikiai gavosi
Sventa tiesa
Aciu Meian uz komentara
esme ta, kad MB druago gimtadieniui kepsiu torta. Snekejau su jo zmona, jis tortu nemegejas, bet mano valgo tai vat, parodziau jai torta- papus labai patiko ir sake ka ir jos vyrui labai patiktu.. tik va ji nori kad butu zele toras o as aju buvau nusprendusi "Snickers" ir "Slduka" daryt.
Vis galvoju, kaip issisukti nuo cukrines mases gal man baltu sviestiniu kremu aptepti kalnelius, o dekoruoti irgi sviestiniu kremu su dazais
esme ta, kad MB druago gimtadieniui kepsiu torta. Snekejau su jo zmona, jis tortu nemegejas, bet mano valgo tai vat, parodziau jai torta- papus labai patiko ir sake ka ir jos vyrui labai patiktu.. tik va ji nori kad butu zele toras o as aju buvau nusprendusi "Snickers" ir "Slduka" daryt.
Vis galvoju, kaip issisukti nuo cukrines mases gal man baltu sviestiniu kremu aptepti kalnelius, o dekoruoti irgi sviestiniu kremu su dazais
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 08, 07:50)
Aciu Meian uz komentara
esme ta, kad MB druago gimtadieniui kepsiu torta. Snekejau su jo zmona, jis tortu nemegejas, bet mano valgo tai vat, parodziau jai torta- papus labai patiko ir sake ka ir jos vyrui labai patiktu.. tik va ji nori kad butu zele toras o as aju buvau nusprendusi "Snickers" ir "Slduka" daryt.
Vis galvoju, kaip issisukti nuo cukrines mases gal man baltu sviestiniu kremu aptepti kalnelius, o dekoruoti irgi sviestiniu kremu su dazais
esme ta, kad MB druago gimtadieniui kepsiu torta. Snekejau su jo zmona, jis tortu nemegejas, bet mano valgo tai vat, parodziau jai torta- papus labai patiko ir sake ka ir jos vyrui labai patiktu.. tik va ji nori kad butu zele toras o as aju buvau nusprendusi "Snickers" ir "Slduka" daryt.
Vis galvoju, kaip issisukti nuo cukrines mases gal man baltu sviestiniu kremu aptepti kalnelius, o dekoruoti irgi sviestiniu kremu su dazais
perskaiciau sita sakini ir sustingau,nes buvau praleidus zodi torta galvoju nu nieko sau ,papus visiems rodo o va as mb paklausiau ar noretu kada tokio torto sake ne uz ka tai kad kartais zmonos irgi ne viska zino
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 08:10)
perskaiciau sita sakini ir sustingau,nes buvau praleidus zodi torta galvoju nu nieko sau ,papus visiems rodo o va as mb paklausiau ar noretu kada tokio torto sake ne uz ka tai kad kartais zmonos irgi ne viska zino
nu dar reiks pakalusti, kad paskui neisizeistu...
oi Cipciuk jus nuostabi Cia jum