Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Ačiū mergaitės , stengiausi , dėl vaikiuko .....aš nusipiešiau , po to išsikirpau jį iš kardono ....bus sesija , ten truputi matysis , bent jau forma kokia smile.gif
Atsakyti
Išplakta , 36 procentų ( Žemaitijos ) grietinėlė atrodo taip ....mes ja pertepsime tortą ( medutį ) ....

user posted image

Meškino forma iškirpta iš kardono , apipjauta prieš kepimą , dėta į skardą be jokio popieriaus , tiesiog rankomis .....taip atrodo , jau pertepti lakšteliai , kaip matosi , kremas nedateptas iki kraštų , juos užpildys beze ...

user posted image

user posted image

Taip atrodo , gerai išplakta beze , šaukštą laikau apversta aukštyn kojom.....

user posted image

Krečiame ją ant netepto grietinėle , paviršiaus ....

user posted image

Aptepame visą tortą ( nebūtinai , kad nesimatytų lakštelių ) nes vistiek dzibuosime .....

user posted image

Dabar turime nusipiešti , kur bus snukutis , lepciukai , kur pilvukas tongue.gif .....tada imame reikalingos spalvos beze ir į darbą ----dzibuojam.....taip apdzibavome tik ten kur reikia rusvos beze .....

user posted image

....BUS PRATESIMAS .....

Atsakyti
.....TĘSINYS....

Dabar imame baltą beze ir dzibuojame , tan kur reikia jos ....vaizdelis toks ... tongue.gif

user posted image

Nu ką ...liko tamsiausia spalva , su ja taip pat apdirbame ten , kur to reikia.....
Darome dar tamsesnę spalvą ( vis damaišydami dažų ) , su ja pro visai mažutį antgaliuką ( 2 mm. ) padarome paryškinimus ( pėdutes , aplink veiduką , pilvuką , nosį ir burnyte , akis ) ......su žaliu geliu ( iš tūtelių ) paspalvinam akis , užrašom ( jei taip prašo užsakovas ) , pagrąžinam karoliukais , vistik tai vaiko gimtadienis .... smile.gif

user posted image

user posted image

Kadangi Inočka sakė viską perkels į papuošimų - nuorodų temą , tai foto iš čia dings , ir nebadys pakartotinai jums akių mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 05 07, 20:24)
Nu jau meskino grozis bis.gif  bis.gif  bis.gif  bis.gif  swoon.gif  swoon.gif Kaip pliusinis!!!!
AS irgi nooooriu meskiukooooo cray.gif  cray.gif

imk cia neverkus lotuliukas.gif

user posted image

cipciuk thumbup.gif thumbup.gif rugiagele thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 00:08)
imk cia neverkus lotuliukas.gif

user posted image

cipciuk thumbup.gif  thumbup.gif  rugiagele thumbup.gif  thumbup.gif

user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image.....einu miegoti , jei užmigsiu , tiek prisikvatojus ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cipciukas: 07 gegužės 2009 - 23:55
Cipciuk - labai saunus tortas, ir fotosesija tokia informatyvi thumbup.gif
Atsakyti
Rugiagele, ir čia tau nepavykęs tortas blink.gif blink.gif blink.gif Aukščiau nosį - ir dar kooooks pavykęs thumbup.gif labai gražus, o ciuckis kaip gyvas bigsmile.gif

Cipciuk, kaip jūs visur spėjat wink.gif Koks nuostabus meškis bigsmile.gif ir ačiū už fotosesiją 4u.gif kaip man jos patinka wub.gif viskas tuomet aiškiau negu aišku, tik imk ir daryk biggrin.gif

lotuliukas.gif mmergyte, nu iš tavęs humoro jausmo neatimsi user posted image
Atsakyti
...Atejau tik akimirkai -- ir nuojauta jau kuzda, kad "stigsiu" lotuliukas.gif

Cipciuk, be galo mielos ir malonios akiai tos jusu meskio gamybos nuotraukeles, prasom ju niekur nepradaiginti mirksiukas.gif

Beje, ta nuotrauka, kur nufotkinti "nedatepti lakstai", tai ir i fotomenininku konkursa drasiai pretenduoja. Lazinuosi, neatspetu, kas cia per grozis -- ar konditerijos, ar architekturos sedevras bigsmile.gif

Kiti ideti tortukai irgi wub.gif Ech, cia visokio gerio tik daugeja... jei dar taip su pristatymu i namus butu...

QUOTE(akvadigi @ 2009 05 06, 16:26)
Ar galiu zelini torta apdengti cukrine mase??? ir kur paskui ji man laikyti, kad neaprasotu ir mase netirptu... ir zele neistirptu  g.gif

beje, virsus irgi zele bus uzpiltas..

Kchem, leiskite pasisakyti 4u.gif

1 - jei kalba eina apie mase, kurios sudetyje yra gliukozes ar dirbtinio medaus, tai zeles tokia mase dengti negalima -- liks slapia vieta. Sekme garantuota ban.gif

2 - placiau pakomentuosiu varianta, jei dengtumet mase pagal ta mano ideta recepta, na, kur su sirupu.
Jis toleruoja zele tikrai gerai, bet yra vienas BET: tiek gliukozine, tiek si mase reaguoja su skysciais. Tiesa, gliukozine kur kas nepakantesne, nes ir be kontakto su dregme ji islieka tokia tasi, na, neisdziuna galutinai (todel siai net ir pacios zeles uztenka, kad imtu leistis) -- tuo tarpu mase su sirupu isdziuvusi tampa trapi, ne tasi, todel dregme daug, DAUG geriau toleruoja.

Kodel jums tai aktualu? Paaiskinu ax.gif Jei zele bus labai tvirta (t.y., didelis pacios zelatinos kiekis), ir ypac -- jei negaus progos gerai isilti, mase laikysis puikiai. Bet jeigu zele bus "lengvos formos drebutis", na, mazai zelatinos, tai bestovedama kambario t-roj (o gal net ir saldytuve) ji nepriestaraus kiek patirpti (na, isivaizduokite is saldytuvo isimta normalia zele, kuri pastovi kambario t-roj ir kiek patezta -- forma ji laiko puikiai, bet tampa vos minkstesne, teisingai?) Tai stai, tas patezimas ir yra faktorius, galintis sukelti problemu apdengimo masei. Vietose, kur mase liesis su zele, zelei teztant, maseje esantis cukrus darys tai, kas ir priklauso cukrui, panardintam i skysti -- ims tirpti. Galbut tas patirpimas bus labai svelnus, ir tiesiog mase is vidines puses bus ne trapi, o kiek klampoka -- dregme bus uzrakinta viduje, aciu dievui. Taciau jei zelei to neuzteks ir ji nuspres patezt labiau, tai mases vidine dalis po truputi transformuosis i cukraus sirupa ir sekmingai persikraustys ant lekstes dugno. Gali buti, kad po truputi tokiu budu, tirpstant is vidines puses, su laiku ten nukeliaus ir visa likusioji mase smile.gif

Siaip ar taip, ne viena torta su tikrai riebiu zeles sluoksniu dengiau ta savo mase, ir neturejau jokio vargo. Taciau ir zeles sluoksniai buvo verti kario vardo uz tvirtuma wink.gif

* * *

Pamastymas pabaigai. Susimasciau, o kodel jus apskritai norit zele apdengti cukraus mase? Pirmiausia, zeles tortai dazniausiai daromi gaivus, tad jiems "skambesio" suteikia tokie dalykai, kaip vaisiu rugstis -- cukraus patalelis vargu ar labai pagerintu skomi g.gif

Antra svari priezastis -- juk jus norit uzdengti zeles virsu blink.gif O tai -- juk puiki puosybos priemone savaime. Juk tikrai zele torta galima padaryti toki istaiginga (ir, beje, neissvaistant tam per daug laiko), kartu ne tik nesugadinant, bet netgi pagerinant skoni (ir vaizdines apetito suzadinimo priemones rolleyes.gif ). Galu gale, puosimo budu is zeles galima prisigalvoti nors vezimu vezk -- pradedant elementariausiu vaisiu / uogu / lupeneliu "imontavima" i zele; zeles aplipdyma kitais, plonu sluoksniu paskleistais, tvirtai sustingdytais ir po to formelemis ispjautais zeliukais; papuosimai, isvirksciant i vidu kitos spalvos zele svirkstu ir israitant formas... galu gale, juk galima ant sustingusios zeles tiesiog imti ir piesti zele smile.gif (beje, tik nesugalvokit piesti "belekokia" zele, nutekes... buvau idejusi recepta, kaip pasiruosti piesimui skirta zele.)

Savo pamastymams paaiskinti idedu kelias zele papuosimu nuotraukos... blush2.gif Na, cia visur viena technika, visur puosta svirkstu; siaip ar taip, juk labai sekmingai isnaudotos zeles galimybes, a wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image

QUOTE(eglejk @ 2009 05 06, 18:27)
atleisk jei ne i tema  ax.gif  bet jei ruosiesi dengti Meian dengimo mase meduti, tai gali drasiai ji aptepti grietinele. As savo dviauksti meduti islyginau grietinele ir dejau ta mase ir viskas puikiai gavosi smile.gif

Sventa tiesa drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aciu Meian uz komentara 4u.gif

esme ta, kad MB druago gimtadieniui kepsiu torta. Snekejau su jo zmona, jis tortu nemegejas, schmoll.gif bet mano valgo ax.gif tai vat, parodziau jai torta- papus labai patiko lotuliukas.gif ir sake ka ir jos vyrui labai patiktu.. tik va ji nori kad butu zele toras verysad.gif o as aju buvau nusprendusi "Snickers" ir "Slduka" daryt.

Vis galvoju, kaip issisukti nuo cukrines mases g.gif gal man baltu sviestiniu kremu aptepti kalnelius, o dekoruoti irgi sviestiniu kremu su dazais g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2009 05 08, 07:50)
Aciu Meian uz komentara  4u.gif

esme ta, kad MB druago gimtadieniui kepsiu torta. Snekejau su jo zmona, jis tortu nemegejas,  schmoll.gif bet mano valgo  ax.gif  tai vat, parodziau jai torta- papus labai patiko lotuliukas.gif ir sake ka ir jos vyrui labai patiktu.. tik va ji nori kad butu zele toras  verysad.gif  o as aju buvau nusprendusi "Snickers" ir "Slduka" daryt.

Vis galvoju, kaip issisukti nuo cukrines mases  g.gif gal man baltu sviestiniu kremu aptepti kalnelius, o dekoruoti irgi sviestiniu kremu su dazais  g.gif

perskaiciau sita sakini ir sustingau,nes buvau praleidus zodi torta doh.gif lotuliukas.gif galvoju nu nieko sau ,papus visiems rodo doh.gif lotuliukas.gif o va as mb paklausiau ar noretu kada tokio torto sake ne uz ka schmoll.gif ax.gif tai kad kartais zmonos irgi ne viska zino lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 08:10)
perskaiciau sita sakini ir sustingau,nes buvau praleidus zodi torta doh.gif  lotuliukas.gif  galvoju  nu nieko sau ,papus visiems rodo doh.gif  lotuliukas.gif  o va as mb paklausiau ar noretu kada tokio torto sake ne uz ka schmoll.gif  ax.gif  tai kad kartais zmonos irgi ne viska zino lotuliukas.gif

g.gif nu dar reiks pakalusti, kad paskui neisizeistu... blush2.gif
Atsakyti
oi Cipciuk jus nuostabi Cia jum
user posted image
Atsakyti