Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausi plaukų šampūnai (3)

Apklausa: Kokius šampūnus naudojate? (424 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
sena tema

user posted image

Taisyklingai trinkama galva - pirmoji ir pagrindinė sveikų plaukų ir galvos odos garantija. Deja, daugelis žmonių iš įpročio ar nežinojimo galvos trinkimą sieja su maudynėmis ar prausimusi. O reikėtų griežtai atskirti galvos trinkimo ir prausimosi poreikius - juk vienu ir kitu atveju vartojame skirtingas kosmetines priemones.

Normalius plaukus geriausia trinkti kas 3-4 dienas, specialiu šampūnu. Jei plaukai linkę greitai riebaluotis, normalu juos plauti kas 2-3 dienas, o šampūnas turi atitikti plaukų tipą. Sausus plaukus derėtų trinkti ne dažniau kaip 4-5 dienos, o šampūnas turėtų būti su aktyviais riebaliniais priedais. Šios taisyklės negalioja, jei naudojate šukavimo priemones, kaip antai, laką, putas ar gelį. Tuomet prieš miegą būtina išsitrinkti galvą ir šias priemones iš plaukų pašalinti.

Anksčiau buvo manoma, kad plaukus geriausia plauti minkštu vandeniu - lietaus ar ištirpdyto sniego. Šiandien kur kas sunkiau iš aibės kosmetinių plaukų plovimo priemonių išsirinkti tinkamą.

Noriu pabrėžti, kad galvos trinkimo tikslas - iš plaukų pašalinti dulkes ir riebalus, taip pat plaukų lako, balzamo, kitokio fiksatoriaus likučius.

Prieš plovimą reikėtų iššukuoti plaukus pirštais, tuomet juos sudrėkinti vandeniu. Truputėlį šampūno išspauskite ant delno ir tik tuomet paskirstykite jį ant plaukų sukamaisiais judesiais. Taip kartu atliekamas galvos masažas, kuris ne tik skatina plaukų augimą, bet ir nuima įtampą. Neužsimirškite, kad masažas turėtų trukti ne ilgiau kaip 2-3 minutes.

Jei pastebėjote, kad šampūnas mažai putojo, pakartokite procedūrą. Tuomet iš plaukų pašalinkite vandenį jį išspausdami abiem rankomis. Jei reikia, vartokite nuplaunamus arba nenuplaunamus balzamą, kondicionierių, kaukę.

Atsakyti
Plaukų plovimas

Į klausimą, ar dažnai reikia plauti plaukus, atsakome: visada, kai tik pajuntate, kad plaukams to reikia. Švelniomis, natūraliomis priemonėmis plaukus plauti galima dažnai, o vanduo apskritai plaukams yra naudingas visada.
Galvą trinkti galima ir tada, kai jaučiatės išsekusi, nėra nuotaikos ir pan. Perplaunant plaukus vėsiu vandeniu, pagerėja galvos odos kraujotaka, kartu ir plaukų struktūra.
Bendrų plovimo taisyklių nėra. Svarbu, kad procesas truktų kuo trumpiau ir būtų naudojama kuo mažiau putų. Plovimas turi trukti trečdalį, o skalavimas du trečdalius viso laiko.
Plaukų priežiūros priemonės niekada neturėtų erzinti plaukų ir galvos odos. Plaunant plaukus kietu vandeniu ir netinkamomis priemonėmis, galvoje lieka kalkių ir muilo likučių. Nuo to plaukai tampa šiurkštūs ir kieti. Geriausios plaukų plovimo priemonės putoja nestipriai, nes putos neturi įtakos šampūno kokybei. Šampūno neverta naudoti daug, pakaks pusės šaukšto vienam plovimui. Niekada tiesiogiai netrinkite šampūno koncentrato, o jį praskieskite.
Nelabai svarbu, ar šampūne yra gydomųjų žolelių bei vitaminų. Jos tik paviršutiniškai ir trumpam patenka ant plaukų, todėl per trumpą laiką veikliųjų medžiagų įsigeria nedaug. Kompresai plaukams
Atsakyti
asmeniskai man reikalingi 2 - 3 sampunai is profesionaliu liniju, pvz.: drekinantis, gydantis - maitinantis ir is karto po dazymo naudoju dazytu plauku sampuna. Anksciau viena nusiperku, kol isnaudoju, plaukas pripranta, prisisotina butent tam sampune esanciu veikliuju medziagu ir tampa nebeefektyvus. Aisku, naudoju ir atitinkamus balzamus po sampunu. Kazkaip pajutau, kad man tinka butent toks variantas smile.gif
Atsakyti
gal teko isandyti Leonor greyl Shampooing creme moelle de bambou ??
user posted image
Atsakyti
Man geriausiai tinka John Frieda Collection sampunai ir balzamai smile.gif
Atsakyti
Esu bandziusi kerastase- patiko labiausiai is visu turetu profesionalios linijos. Tiksliau juo vieninteliu issiplovusi pajauciau skirtuma. BET sampunui as dideles reiksmes neteikiu, man svarbiau gera kauke. rolleyes.gif Su plaukais nesipykstam kai as juos maksiminiais sampunais plaunu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puikiausioji @ 2009 05 06, 13:51)
Esu bandziusi kerastase- patiko labiausiai is visu turetu profesionalios linijos. Tiksliau juo vieninteliu issiplovusi pajauciau skirtuma. BET sampunui as dideles reiksmes neteikiu, man svarbiau gera kauke.  rolleyes.gif  Su plaukais nesipykstam kai as juos maksiminiais sampunais plaunu. biggrin.gif

butent koki turejai?
Atsakyti
QUOTE(Spicas @ 2009 05 06, 13:12)
butent koki turejai?

Is kerastases tai ruzava. O aplamai tai tigi, lakme, biodroga, keune. Tai nuo maksiminio tik kerastase pajauciau skirtuma, kaip jau sakiau.
Atsakyti
Visiškai neseniai susigundžiau Tigi šampūnais. Anksčiau niekuomet nenaudojau - teko išbandyti 3 - brunette goddess, moisture maniac ir control freak. Brunette Goddess puikiai tiko ir patiko - vienas iš geriausių iki šiol naudotų šampūnų smile.gif.
Kitas įdomus ir, mano manymu, vertas dėmesio produktas - The Body Shop alyvuogių šampūnas (normaliems plaukams) - ir efektas geras, ir kvapas superinis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintariukstis @ 2009 05 06, 16:36)
Visiškai neseniai susigundžiau Tigi šampūnais. Anksčiau niekuomet nenaudojau - teko išbandyti 3 - brunette goddess, moisture maniac ir control freak. Brunette Goddess puikiai tiko ir patiko - vienas iš geriausių iki šiol naudotų šampūnų smile.gif.
Kitas įdomus ir, mano manymu, vertas dėmesio produktas - The Body Shop alyvuogių šampūnas (normaliems plaukams) - ir efektas geras, ir kvapas superinis  thumbup.gif

man tai visiskas slamstas body shop alyvuoginis, pora kart panaudojus padejau i lentyna
tigi moisture maniac puse velnio, bet antra karta tikrai nepirkciau
control freak'as - taipogi slamtas, plaukai kaip siaudai

geriausias man is visu bandytu hempz drekinantis, ilgiau panaudojus as juo dar labiau patenkinta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2009 05 06, 15:40)
man tai visiskas slamstas body shop alyvuoginis, pora kart panaudojus padejau i lentyna
tigi moisture maniac puse velnio, bet antra karta tikrai nepirkciau
control freak'as - taipogi slamtas, plaukai kaip siaudai

geriausias man is visu bandytu hempz drekinantis, ilgiau panaudojus as juo dar labiau patenkinta rolleyes.gif

O koks tavo plauku tipas,kas kiek dienu galva plauni,ar Hempz tau neriebalina?
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2009 05 06, 15:56)
O koks tavo plauku tipas,kas kiek dienu galva plauni,ar Hempz tau neriebalina?

Plaukai normalus, nedazomi - bet ilgi ir stori, todel gera sampuna atitaikyti yra sudetinga.
Plaunu kas antra diena. Be papildomu priemoniu niekaip negaliu issiversti - arb Tigi kondicionierius, arba the body shop melyniu purskiamas ekstraktas (superinis dalykas thumbup.gif )
Atsakyti