QUOTE(smulkute @ 2005 10 13, 20:23)
Nesutinku

, nes mano mama, jos 3 seserys, mano abi pusseserės, žodžiu, nei viena mano giminės moteris neturėjo pieno, o aš turiu

mano manymu, 2 pagr. priežastys, kodėl taip yra:
1. Motyvacija (labai labai norėjau turėti pieno, nebuvo man lengva, ypač baisu prisiminti iki kraujų nugriaužtus spenelius, bet nemečiau dėl to židymo

)
2. Duoti krūtį, kai tik kūdikis to prašo. Buvo metas, kai ją duodavau net kas pusvalandį, o kartais ir dar dažniau (čia pačioj pradžioj), tiesa, to pasekmė ir atsirado nugraužti speneliai (nors ir žindžiau teisingai). Ankščiau, mūsų mamos, maitino tik kas tris val., nežinojo, kad reikia duoti krūtį ir dažniau, jei leliui to reikia, todėl pienas ir dingdavo
Skausmingasis periodas praėjo, dukrelei 1,2 m. Vis dar maitinu pati. bijau prisišnekėt (tfu tfu tfu

) dukrelė, išskyrus slogą, dar nebuvo nieko pasigavus. Nežinau, ar tai dėl žindymo, bet tikiuos, kad mano pastangos davė ir duos vaisių, nesinorėtų manyti, kad viską dariau veltui
Turiu sutikti 100%

Anksciau mamos maitindavo net naujagimius kas 2-3 val., nes taip buvo pasakyta gydytoju. O nakti isvis nemaitindavo...kaip mano mama sake, kad mes nuo pirmos paros miegodavom per nakti, o jei prabusdavom tai duodavo gliukozes vandenuko...dar gimdymo namuose

Man tai absoliuciai nesuprantama ir nepriimtina...Todel dauguma musu mamu ir ismaitindavo, duok dieve, 3 menesius.
Va pirma augindama buvau ziopla, stengiausi laikytis "grafiko" nuo pirmu dienu, vaikutis buvo be galo neramus, kankino pilvo diegliai, kaltinau savo piena, pradejau duoti misiniu...ir ismaitinau krutimi tik 2men

Oi kaip skaudejo sirdi ir grauze sazine, kai nebesugebejau atgaivinti pienuko gamybos
Su antru pasiryzau- skausmai pilvuko, ar ne, nesimetyti prie misiniu, o kantriai maitinti ir nesukti galvos del maitinimo kas 2-3 val... tekdavo maitinti ir kas 15min. nes irgi pute pilva ir niekaip negaledavo pabaigti valgyti, tuoj pradedavo cypti ir vel alkanas tuoj budavo

Bet buvau uzsispyrusi, nors verkdavau kartu su savo vaiku kartais...Taigi ismatitnau vyruti visus pilnus 12men(su puse

)
Treciam kleckui beveik 13men.- vis dar maitinu