QUOTE(jurgita1999 @ 2014 12 27, 18:40)
sveikutes
radviliux kaip manai ar didelis skirtumas yra tarp mamytes maitinancios savo leliuka krutim ir kitos mamytes kuri maitina savo leliuka pieno misinuku?lauksiu atsakymo
as manau kad cia priklauso nuo genu o ne nuo to kiek tu vaika maitinsi savo krutim nu pvz; savo vaika ismaitinau 2,5 metu tai prasirgom ir bronhitais ir plauciu uzdegimu neseniai sirgom tai nemanau kad geras imunitetas priklauso nuo to ar ilgai maitini.
QUOTE(šakute @ 2014 12 27, 20:20)
Žindymas yra vienas imunitetą (kaip ir intelektą) formuojančių/nulemiančių veiksnių, o ne visa lemiantis faktorius, todėl neatsižvelgiant į kitus dalykus galima susidaryti klaidingą nuomonę apie jo naudą.
Pritariu nuomonei, kad žindymas yra
tik vienas iš daugelio veiksnių, formuojančių vaiko imunitetą bei intelektą.
Pavyzdžiui, mano draugė savo dukrytę žindė beveik iki metų (aš iki 3 mėn.), tačiau jos mergaitė didžiausią dienos dalį praleidžia įsodinta į kėdutę, kai mes tuo tarpu daug laiko skiriam "pokalbiams", bendravimui, žaidimams, mylavimuisi ir pan.
Imunitetas galbūt irgi iš dalies priklauso nuo genų. Kiti vaikai jau gimsta su polinkiu sirgti tam tikromis ligomis. Nors man atrodo, kad daugumą ligų papraščiausiai reikia išaugti
Bet visiškai nuvertinti mamytės pieno naudos taip pat nereikia
Aš visom keturiom "už