Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ilgai maitinot savo mažyli?

QUOTE(Nikolia @ 2013 05 21, 17:37)
taip zinoma, o ka jus nesat tiek mandagi ir atidi pasnekovui ir nebandet pasidometi su kuo bendraujat..kokio jis lygio, mentaliteto zmogus ir koks jo gyvenimo budas..tai siek tiek paaiskina kodel jus po tiek metu nors jau nezindot..to niekaip nepaleidziat...
o man nemalonu..kai zmones nusisneka..mazyliai Mp nauda zino labiau nei jus..ir jums turetu buti siek tiek geda..kad tokius niekus cia paistot..ir vaizduojat cia su neivertinta nuomone..

viena mergyte savarankiskai nusprende baigts maitintis Mp 1.8 metu tiesiog atsigere ir nuejo..daugiau mamos jo neprase, nors mama tokiam jos zingsniui buvo labiau nepasiruosusi ir sito is jos nesitikejo..bet, kad jau taip gavosi, teko ir jai tai baigti..tai gi jau metai praejo..o mazoji dar tai pamena..ypac kai jai buna sunku, supyksta, ar dar kokie negerumai aplanko..vis prisiglaudzia prie mamos- aprimsta  ir palietus krutine sako ''as cia valgiau'', ''cia buvo pienukas''

o jus..ko jums baimintis ir kamuotis..visada galima pabandyti is naujo..

dar karta pakartosiu, eikit dar paskaityt mano zinutes, dar leidziu pasitaisyt mirksiukas.gif turesit uzsiemimo visam vakarui thumbup.gif
ar tik nebusit is serijos "senmerge ir jo vaikas" doh.gif
viso labo 4u.gif
Atsakyti
oi, jus kazka paraset..dekui, bet gal tiek to..atsisveikinkit..kad nereiktu to vel, ir vel daryti.

..
QUOTE(Flirt @ 2013 05 21, 18:53)
dar karta pakartosiu, eikit dar paskaityt mano zinutes, dar leidziu pasitaisyt mirksiukas.gif  turesit uzsiemimo visam vakarui thumbup.gif
ar tik nebusit is serijos "senmerge ir jo vaikas" doh.gif
viso labo 4u.gif

Atsakyti
Grazus vienos mamos pamastymai apie ilgalaiki zindyma:

Reflections on extended breastfeeding
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 14:00)
Tai tame ir reikalas, kad dauguma mamu randa pasiteisinima apart prisipazinusios: taip, nenorejau maitinti, nusibodo ir pan.  ne vieno karto neteko girdeti: NENOREJAU MAITINTI, nes....Juk zymiai lengviau pripratinti vaika prie misinuko. Tada galima ir sportuoti nuo pirmojo menesio, ir palikti vaika tevams ir prasyti vyro keltis naktimis. Jei mama maitina krutimi, tai ji prisirisusi prie vaiko 24 val. per para. Todel labai lengva pasakyti nera pieno, neuztenka pieno ir joks vyras nepasakys tu bloga motina. Nes vyrai aplamai nieko nesupranta zindyme ir sventai tiki, kad zmona neturi pieno  :

truputi papriestsrausiu 4u.gif mano vyras brazilas ir buvo maitintas iki kol pats norejo,kiek daugiau nei 3metus,tad puikiai atsimena tuos vakarus kai mama ji zindydavo ir jis buvo tas varikliukas kuris vis kartojo "tu gali,tu privalai" tad didesnini ismaitinau iki 1,8metu,buciau maitinus ilgiau bet kad jis pora vakaru uzmigo kol skaiciau pasaka ir paskui nebereikejo smile.gif mazaji noreciau bent 2 metus maitint,cia minimum,nes matau daug pavyzdziu kai mamos zindo vyresnius nei 2-3 metu vaikus smile.gif autobusus vyras vadina zindimo kambariu,nes jei ilipa kokia mama su vaiku tai ziu po minutes kitos ir vaikas jau snaudzia zyzdamas tongue.gif o vaiku amzius nuo naujagimio iki kokiu 4metu bigsmile.gif as is vis Brazilija vadinu rojum zindyvems,maitinos jos be jokiu kompleksu,kartais jau net per atvirai,bet niekas nieko nesako ir net nezvilgteli I zindyves puse smile.gif
ech,kad taip Lt... ax.gif
Atsakyti
vis dar maitinu, bet jau tik vienas-du maitinimai paroj beliko, ir tie tik paryčiais ar ryte nubudus. žindymas ėjosi sakyčiau idealiai, be jokių nugraužtų spenelių, pieno sąstovių, guzų ir pan dalykų. neseniai pradėjau retinti maitinimus, nes poreikis pasidarė labai didelis, nori, atbėga, patraukia pora kartų ir toliau lekia žaist ar kažkuo užsiimt. taip pamažu liko maitinimai besimigdant ir naktį. vėliau pastebėjau, kad naktį pabudęs užmiega ir be krūties be didelių isterijų, tad ir tų maitinimų praktiškai nebeliko. o prieš daugiau nei savaitę pradėjau migdyti be krūties, tad dieną nebeliko ir šių maitinimų. na kol kas toks pereinamasis periodas šiuo klausimu, nes nors krūties ir nebeprašo, bet migdosi sunkokai dieną, nakčiai lengviau. prieš miegą atsigeria nebent vandenuko ir viskas. tad tas atjunkymas pas mus ilgas procesas, kuris tikiuosi užsibaigs savaime, nes pienelio ne kažin kas beliko. tad galbūt beliko koks mėnuo ar pora iki visiško nutraukimo.
šiaip žaviuosi motinomis, kurios turi kantrybės maitinti iki tol, kol vaikas pats atsisako. savyje šio bruožo pasigendu, nors visgi manau, kad 1,5 metų žindymo palikotarpis nebuvo trumpas.
Atsakyti
Greit du su puse, dar maitinu. Ir ne truputį biggrin.gif
Atsakyti
Neseniai baigiau maitinti. .. dukrą išmaitinau 2 metus ir porą sav... smile.gif
Atsakyti
Sūnų maitinau iki 3,5 metų, o dukrytę tik 1,5 metų. Pieno buvo sočiai ir sūnus tikrai netraukdavo krūties viešose vietose, tik zyzdavo pašonei :"pieno noriu". Aišku didesnis pienuko norėdavo tik prieš miegą ir kartais nubudęs naktį. Nutraukti maitinimą nusprendžiau aš, o kad pienukas netekėtų net teko gerti tabletes, kurių išrašė ginekologė. Vaikui paaiškinau, kad pienuko jau nebus, ta proga, kad jau didelis ir be pieno, išsirinko naują mašinytę parduotuvėje. Užmigo sunkokai, naktį prabudo ir prašė pieno, sakau:" juk jau nėra", tai jis:" duok mašiną" ir apsikabinęs mašinytę užmigo lotuliukas.gif Tikrai nesitikėjau, kad taip lengvai jis atpras nuo pienuko, aišku įprotis užmigti prie manęs prisiglaudus buvo beveik iki 5,5 metų. Mažają maitinau gerokai trumpiau, nes teko gerti antibiotikus ir savo pienuko duoti negalėjau. Kai ji, pirmą vakarą, visai nestresuodama išgėrė karvės pienuką iš buteliuko ir užmigo, nusprendžiau maitinimo nebetęsti. Nors ji dar labai ilgai užmigdavo tik rankytę man ant krūties uždėjusi.
Atsakyti
Antrąją dukrą maitinau iki 2m. 4 mėn. smile.gif Pirmajai, deja, teko mažiau - tik 9 mėn...
Atsakyti
Maitinau iki 1m. ir 2mėn. Nutraukėm labai palaipsniui, natūraliai, vaikas tiesiog pats vieną vakarą pasakė ne ne ne. Ir man jokių problemų nebuvo ir jam jokių kvailų prisiminimų galvytėje nėra, manau. Bet pats periodas kol pripratau ir su visais guzais susitvarkiau buvo sunkus. Ir dėl to suprantu kodėl vistik daugelis mamų nemaitina. Iš pradžių tai tikrai nelengva. Bet įveikus sunkiąją pradžią vėliau nesugalvotum didesnio patogumo kaip viskas čia ir dabar ir be atskiro ruošimosi biggrin.gif Džiaugiuosi, kad pavyko maitinti ir kad laiku baigėsi. Tas ilgas maitinimas, kai vaikas atbėga ir plėšia nuo mamos marškinėlius man labai neestetiškai atrodo...Bet čia tik mano asmeninė nuomonė...
Atsakyti
Abi maitinau iki 6 mėn., po to dar kurį laiką nusitrauktu pienu ir mišinukais. Sveikos ir žvitrios.
Atsakyti
Maitinau mažylį MP 7 mėn., nors tikslą buvau užsibrėžus iki 1 metų smile.gif Nuolat kovojau dėl pienuko, nes vis dinginėdavo (gal kad sportavau), o dar iš vienos (.) mažius atsisakė valgyt, tai pientraukiu darbavausi. Žodžiu, sunkoka buvo, bet visaip kaip stengiausi -viskas vaiko labui wub.gif
Dabar mažyliui beveik 1,5 metų, auga įprastai kaip ir kiti jo amžiaus vaikai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Salamandra*: 26 gruodžio 2013 - 22:20