Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ilgai maitinot savo mažyli?

QUOTE(EgleJo @ 2013 05 21, 10:48)
jis pas mane zysdavo normaliai tik tai naktimis butent, diena kaip tik krutis taip ir riksmai  blink.gif stengiausi ir daznai siulyt ir nelaukt kol isalks, bet va jam kol pienelis lengvai begdavo (atleius krutims) jam tikdavo, kai tik jam paciam reikejo traukt ir riksmas  doh.gif tiesa, jis gime neisnesiotas ir inkubatoriui buvo maitinamas is svirkstuko. Kazin ar galejo toks mazylis per 10 dienu prie to priprasti? g.gif  beja, pienelio jis dabar taip pat gaunas pagal poreiki, zinoma iki to riebiojo jis neistraukia, na bet vis sis tas manau  smile.gif

Su neisnesiotukais sunkiau, o dar berniukas...Tikrai berniukai didesni tinginiai ir greitai pripranta prie gerio...MAno dukra irgi gime maza ir silpnute (2780 g). Pirmus du menesius turejau labai daug vargo, reikejo nusitraukineti ir primaitinti is buteliuko, nes ant vakaro krutis buvo minkstos. Tekdavo dienom, naktimis pumpuoti papildomai piena. Nes irgi buvo, kad nespedavo pasigaminti pieno. Bet kazkaip pergyvenome ta krize ir palaipsniui pieno padaugejo ir po dvieju menesiu visiskai atsisakeme buteliuko. As visada pagalvodavau, kas butu, jei nebutu visu tu moderniu prietaisu. Kaip ismaitinciau vaika be pientraukio ir buteliuku? g.gif Tad dejau visas pastangas ir jegas, nes ziauriai norejau maitinti krutimi. Aciu ir gydytojai, kuri vis sakydavo, kad duok kruti, stenkis, primaitinimas pati paskutine drastiska priemone.
Atsakyti
QUOTE(EgleJo @ 2013 05 21, 10:48)
jis pas mane zysdavo normaliai tik tai naktimis butent, diena kaip tik krutis taip ir riksmai  blink.gif stengiausi ir daznai siulyt ir nelaukt kol isalks, bet va jam kol pienelis lengvai begdavo (atleius krutims) jam tikdavo, kai tik jam paciam reikejo traukt ir riksmas  doh.gif tiesa, jis gime neisnesiotas ir inkubatoriui buvo maitinamas is svirkstuko. Kazin ar galejo toks mazylis per 10 dienu prie to priprasti? g.gif  beja, pienelio jis dabar taip pat gaunas pagal poreiki, zinoma iki to riebiojo jis neistraukia, na bet vis sis tas manau  smile.gif

Su neisnesiotukais sunkiau, o dar berniukas...Tikrai berniukai didesni tinginiai ir greitai pripranta prie gerio...MAno dukra irgi gime maza ir silpnute (2780 g). Pirmus du menesius turejau labai daug vargo, reikejo nusitraukineti ir primaitinti is buteliuko, nes ant vakaro krutis buvo minkstos. Tekdavo dienom, naktimis pumpuoti papildomai piena. Nes irgi buvo, kad nespedavo pasigaminti pieno. Bet kazkaip pergyvenome ta krize ir palaipsniui pieno padaugejo ir po dvieju menesiu visiskai atsisakeme buteliuko. As visada pagalvodavau, kas butu, jei nebutu visu tu moderniu prietaisu. Kaip ismaitinciau vaika be pientraukio ir buteliuku? g.gif Tad dejau visas pastangas ir jegas, nes ziauriai norejau maitinti krutimi. Aciu ir gydytojai, kuri vis sakydavo, kad duok kruti, stenkis, primaitinimas pati paskutine drastiska priemone.
Atsakyti
kam tai rupi..kam rupi pabandyti paklausti ne vieno daktaro poziurio..kam rupi susirasti zindymo konsultante, kad ji paaiskintu apie tai, kam rupi tiesiog jei jau mirksta forume, ne apie aistras kalbeti, o vel gi metodiskai pasigilinti kam taip buna, kodel mazeja, ka daro ir cia susirasti kas labiau zindyme profesionalas..geriau..pasidyvinti..pamanyk..moteris nenori zindyti viena uzsidariusi, bendrauja su savo sveciais..pamanyk didelis vaikas zindo, kokiu pletku is to galima pasidaryti..na jei jusm taip netinka, nezindykit didelio..zindykit mazesni..6menesiu- metuku vaikas dar nedidelis..o imunitetas..jis dar ir nuo jusu gebejimu priklauso..nuo vaiko genetikos..nuo aplinkos , nuo emocinio fono..zindymas duoda galimybe rimtesnem ligom nesirgti. kaip pvz tureti komplikaciju, kaip dazni ausu uzdegimai, yra tikimybe nesirgti diabetu, autoimuninem ligom..susirasti internete rimtus saltinius del to - jei netingit visada galit..zinoma zindymas tai lasas juroje visoje musu sveikatos sistemoje zmoguje..lyg draudimas..tik norisi vaikui duoti pagrinda..niekas nesako, kad 100%, tikrai bus visko..tik tuo nepasinaudoti...neduoti, riboti..tai cia ar tikrai motiniska ir zmogiska..tikrai tikras zmogiskas poziuris i savo pacia artimiausia gyvenime butybe - savo vaika? As tikrai zinau, kad daug kur klysiu augindama savo vaikus..bet zindymas proga padaryti kazka su maziausia tikimybe suklysti..

QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 09:42)
Gydytojas galejo patarti dazniau duoti kruti ir svarbiausia duoti kruti nakti, kad kuo dazniau zistu nakti. Taip pat yra pieno kriziu. Vaiko poreikiai padideja, o hormonai nespeja per viena diena persiorientuoti. Jos trunka kelias dienas. Po ju pieno vel padaugeja, jei mamos intensyviai zinda. Dakatreliai irgi buna senu paziuru ir jiems lengviau patarti duoti misinuko. Taip lengviau....Juk ne visi dirba is pasaukimo. Daugeliu gydytoju svarbu ju ramybe, negu paciento gerove smile.gif Beje tik pirmus menesius vaikas priauga po 1 kg. Veliau visai normalu priaugti 200 - 300 gr. Niekad nestresavau del vaiko svorio. Auga ir gerai. Pasiziurekite kokie dabartiniai vaikai ??? Dauguma turi virsvori  doh.gif Mamaos nuo mazens pripratina prie sociu, riebiu misinuku, kosiu su dideliu kiekiu cukraus  doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 09:56)
Su neisnesiotukais sunkiau, o dar berniukas...Tikrai berniukai didesni tinginiai ir greitai pripranta prie gerio...MAno dukra irgi gime maza ir silpnute (2780 g). Pirmus du menesius turejau labai daug vargo, reikejo nusitraukineti ir primaitinti is buteliuko, nes ant vakaro krutis buvo minkstos. Tekdavo dienom, naktimis pumpuoti papildomai piena. Nes irgi buvo, kad nespedavo pasigaminti pieno. Bet kazkaip pergyvenome ta krize ir palaipsniui pieno padaugejo ir po dvieju menesiu visiskai atsisakeme buteliuko. As visada pagalvodavau, kas butu, jei nebutu visu tu moderniu prietaisu. Kaip ismaitinciau vaika be pientraukio ir buteliuku?  g.gif  Tad dejau visas pastangas ir jegas, nes ziauriai norejau maitinti krutimi. Aciu ir gydytojai, kuri vis sakydavo, kad duok kruti, stenkis, primaitinimas pati paskutine drastiska priemone.

as taip pat tris menesius nusitraukinejau su pientraukiu, paskui jis sugedo - teko rankomis, ir kazkaip nuo tada apmazejo to pienuko g.gif bet dabar bent smagu, kad musu vyrukas bent kazkiek ima kruti, o anksciau stresas abiems budavo blush2.gif
Atsakyti
tai ko jums truksta dabar?
juk viskas prieinama..pagalbos tikrai imanoma rasti..
yra kruva konkreciu puslapiu skirtu tik zindymui, konsultantai apmokyti, sertifikuoti nemokami..mokamai video paskaitos mamospienas.lt apie zindyma, sunkumus, kaip salinti susitelkimus, kaip gausinti, kaip primaitinti..kai turit daugiau ziniu..zymiai paprasciau suprasti ir kitus ir save..o ne vien tik gyventi su tuo, ka zinot gal is kokios nelabai susivokusios nesekmingos patirties drauges, giminaites, mamos..

QUOTE(EgleJo @ 2013 05 21, 10:01)
as taip pat tris menesius nusitraukinejau su pientraukiu, paskui jis sugedo - teko rankomis, ir kazkaip nuo tada apmazejo to pienuko  g.gif  bet dabar bent smagu, kad musu vyrukas bent kazkiek ima kruti, o anksciau stresas abiems budavo  blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2013 05 21, 10:09)
tai ko jums truksta dabar?
juk viskas prieinama..pagalbos tikrai imanoma rasti..
yra kruva konkreciu puslapiu skirtu tik zindymui, konsultantai apmokyti, sertifikuoti nemokami..mokamai video paskaitos mamospienas.lt apie zindyma, sunkumus, kaip salinti susitelkimus, kaip gausinti, kaip primaitinti..kai turit daugiau ziniu..zymiai paprasciau suprasti ir kitus ir save..o ne vien tik gyventi su tuo, ka zinot gal is kokios nelabai susivokusios nesekmingos patirties drauges, giminaites, mamos..

na namanykit, kad tuo nebuvo dometasi, kai gime mazylis mums teko ilgiau uzsibuti ligonineje, ir ten nemazai buvo kalbeta ir pateikta informacijos apie kudikio zindyma smile.gif
siuo metu jis mano pienelio patraukia pagal savo poreiki ryte ir vakare ir zinoma pries kiekviena migdymas. As neplanuoju nutraukti maitinimo tol,kol uzteks pienelio, tikiuosi tai bus ilgiau nei metus. ax.gif Na o mano verdamas darzovienes sunus valgo laabai noriai jau pusantro menesio, tad tikrai nemanau, kad reikalinga jos atsisakyt, nes ir iki siol jis isliko tinginiukas pieno traukimo klausimu. Tiesa, nepaminejau, kad kai pradejau primaitinima darzovienem vaikas pasidare ramesnis, o kai gaudavo kruti, buvo labai irzlus,piktas,kumsciukai burnoje blink.gif
Atsakyti
Tai tame ir reikalas, kad dauguma mamu randa pasiteisinima apart prisipazinusios: taip, nenorejau maitinti, nusibodo ir pan. ne vieno karto neteko girdeti: NENOREJAU MAITINTI, nes....Juk zymiai lengviau pripratinti vaika prie misinuko. Tada galima ir sportuoti nuo pirmojo menesio, ir palikti vaika tevams ir prasyti vyro keltis naktimis. Jei mama maitina krutimi, tai ji prisirisusi prie vaiko 24 val. per para. Todel labai lengva pasakyti nera pieno, neuztenka pieno ir joks vyras nepasakys tu bloga motina. Nes vyrai aplamai nieko nesupranta zindyme ir sventai tiki, kad zmona neturi pieno doh.gif
Tiesiog motinos, kurioms rupi ne tik jos pacios poreikiai, jos karjera, vyras, isvaizda ir pan. atsiranda daugiau noro maitinti, o is to noro isplaukia ir domejimasis, knygu skaitymas.
Tikrai manoji situacija buvo ne is lengvuju. Is mamos ir mociuciu tik ir girdejau, kad tikriausiai tau nepavyks, nes mums nepavyko. Uzsispyriau, nes zinojau, kad mano vaikui mano pienelis geriausias.

Neisnesiotukams MP dar labiau reikalingas, nes ju virskinimo sistema ir aplamai organizmas silpnesnis. Manau buvo ir gydytoju kalte, kad nepaaiskino MP svarba. Tokius vaikucius per anksti primaitinti tikrai nekiltu noro...Keisti gydytoojai. Jei pas mane butu tokia situacija leisciau vaikui kabeti ant krutines visa para. Pieno tikrai atsirastu, tik reiketu padirbeti abiems.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 21 gegužės 2013 - 14:05
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 14:00)
Tai tame ir reikalas, kad dauguma mamu randa pasiteisinima apart prisipazinusios: taip, nenorejau maitinti, nusibodo ir pan.  ne vieno karto neteko girdeti: NENOREJAU MAITINTI, nes....Juk zymiai lengviau pripratinti vaika prie misinuko. Tada galima ir sportuoti nuo pirmojo menesio, ir palikti vaika tevams ir prasyti vyro keltis naktimis. Jei mama maitina krutimi, tai ji prisirisusi prie vaiko 24 val. per para. Todel labai lengva pasakyti nera pieno, neuztenka pieno ir joks vyras nepasakys tu bloga motina. Nes vyrai aplamai nieko nesupranta zindyme ir sventai tiki, kad zmona neturi pieno  doh.gif
Tiesiog motinos, kurioms rupi  ne tik jos pacios poreikiai, jos karjera, vyras, isvaizda ir pan.  atsiranda daugiau noro maitinti, o is to noro isplaukia ir domejimasis, knygu skaitymas.
Tikrai manoji situacija buvo ne is lengvuju. Is mamos ir mociuciu tik ir girdejau, kad tikriausiai tau nepavyks, nes mums nepavyko. Uzsispyriau, nes zinojau, kad mano vaikui mano pienelis geriausias.

Neisnesiotukams MP dar labiau reikalingas, nes ju virskinimo sistema ir aplamai organizmas silpnesnis. Manau buvo ir gydytoju kalte, kad nepaaiskino MP svarba. Tokius vaikucius per anksti primaitinti tikrai nekiltu noro...Keisti gydytoojai. Jei pas mane butu tokia situacija leisciau vaikui kabeti ant krutines visa para. Pieno tikrai atsirastu, tik reiketu padirbeti abiems.

jus turbut nelabai mane supratote, mano vaikas valgo mano pieneli. Jus sakote leisciau vaikui kaboti 24val per para ant kruties, o jeigu tas vaikas nekabo?jeigu jis geria tik tiek kol pienelis bega lengvai?ar geriau yra det prie krutines ir matyt kaip tavo vaikas rekia ir stumiasi nuo kruties, ar duot papildomai kosiu?misinuku jis gauna labai retai. Savo vaikui as taip pat atiduodu visa save, niekada jo niekam nepalieku,uzsiemu, todel visa para bunu kartu.Nereik manyti, kad jeigu jau vaiko 100proc. mitybos nesudaro MP, tai vaikas yra paliekamas, su juo neuzsiimama ar pn. mirksiukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(EgleJo @ 2013 05 21, 15:29)
jus turbut nelabai mane supratote, mano vaikas valgo mano pieneli. Jus sakote leisciau vaikui kaboti 24val per para ant kruties, o jeigu tas vaikas nekabo?jeigu jis geria tik tiek kol pienelis bega lengvai?ar geriau yra det prie krutines ir matyt kaip tavo vaikas rekia ir stumiasi nuo kruties, ar duot papildomai kosiu?misinuku jis gauna labai retai. Savo vaikui as taip pat atiduodu visa save, niekada jo niekam nepalieku,uzsiemu, todel visa para bunu kartu.Nereik manyti, kad jeigu jau vaiko 100proc. mitybos nesudaro MP, tai vaikas yra paliekamas, su juo neuzsiimama ar pn. mirksiukas.gif  doh.gif

Sorry, savo poste neturejau omenyje butent Jus. Kalbu apibendrintai. Nieko asmenisko nesakiau 4u.gif As bendrai kalbu, kad ne viena mama nepasako, kad nenorejau maitinti. Tikrai zinau, kad ne vienas vaikelis, ypac berniukai neima kruties. Berniukus galima drasiai vadinti Silpnaja litimi , nes nuo mazens yra didesni tinginukai ir turi dazniau sveikatos problemu nuo gimimo. Sorry, kad taip apibendrinu, bet tikrai kiek teko girdeti ir skaityti istoriju, tai dazniausiai tingi zisti Berniukai. O dar zinau atveju, kad nesugebejimas zisti buvo susijes su sutrikusia vaiko raida doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 14:42)
Sorry, savo poste neturejau omenyje butent Jus. Kalbu apibendrintai. Nieko asmenisko nesakiau  4u.gif  As bendrai kalbu, kad ne viena mama nepasako, kad nenorejau maitinti. Tikrai zinau, kad ne vienas vaikelis, ypac berniukai neima kruties. Berniukus galima drasiai  vadinti Silpnaja litimi , nes nuo mazens yra didesni tinginukai ir turi dazniau sveikatos problemu nuo gimimo. Sorry, kad taip apibendrinu, bet tikrai kiek teko girdeti ir skaityti istoriju, tai dazniausiai tingi zisti Berniukai. O dar zinau atveju, kad nesugebejimas zisti buvo susijes su sutrikusia vaiko raida  doh.gif

nieko tokio 4u.gif na as tikiuosi,kad musu mazojo raida cia ne prie ko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgleJo: 21 gegužės 2013 - 15:06
QUOTE(Nikolia @ 2013 05 21, 08:24)
kada zindet? pries 7 ar 8 metus? kur zindet, Lt ar ne ? Kokia tuo metu buvo situacija ir poziuris i tai? Kas pasikeite per si laika? Ar jus per si laika pasikeitet, daugiau informacijos gavot, akiratis poziurio pasidare platesnis? Ne..kalbat ta pati per ta pati..eiliniais stereotipais..puse suejo ir gana kankintis..cia jus tiek kankinotes per ta pusmeti?
jus kalbejot apie tai, kaip jums tai nepatogu..zinoma..jei jus nieko apie tai nezinot..siaip keista truputi..lyg pasaulio matet..turetumet buti imlesne ziniom..ne vien tik uzsiciklinti uz tarybiniu pasaku..nemiegoti kartu, sekso zindant tureti neimanoma..krutinei blogai, svoriui blogai..
Blogai tam, kuris tiesiog nieko nezino, nesupanta ir nesistengia suprasti..
garnituras svarbiau nei vaikas..lengviau ji apipilti zaisliukais..teisintis kad kosytes tai jau ''pati gaminau'' nei is tikro..turint galimybe ''ismaitinti du'' imti ir tai padaryti...bet matomai..pries veja nepapusi..aplinka savo daro, jei dar artimiausias zmogus, ne tiek artimas, kad galima buti apie tai su juo pasikalbeti...ech na ir turit ka turit..klausimas KAM PO SITIEK METU..DAR VIS GRIZTI I TA ZINDYMA..IR TO NEPAMIRSTI..
kodel nediskutuojat ramiai apie gyvenime, bites toliau..o praeiti kedenat?

papo tokio amziaus vaikas neatsisako..ji is jo atima mama..ir nera ko cia daugiskaitos vartoti..jis tikrai tokio pasirinkimo padares nebutu...
sitiek knaisiojot visur ir vis tik neatknisot, kodel si tema man idomi biggrin.gif nekoks seklys tongue.gif neatrodo zema(kartojuos) landziot po svetimas zinutes g.gif o gal cia kokia slapta iskrypus meile ar pavydas blink.gif man ir baisu pasidare, dar lauksit kur uz kokio kampo blink.gif
Atsakyti
taip zinoma, o ka jus nesat tiek mandagi ir atidi pasnekovui ir nebandet pasidometi su kuo bendraujat..kokio jis lygio, mentaliteto zmogus ir koks jo gyvenimo budas..tai siek tiek paaiskina kodel jus po tiek metu nors jau nezindot..to niekaip nepaleidziat...
o man nemalonu..kai zmones nusisneka..mazyliai Mp nauda zino labiau nei jus..ir jums turetu buti siek tiek geda..kad tokius niekus cia paistot..ir vaizduojat cia su neivertinta nuomone..

viena mergyte savarankiskai nusprende baigts maitintis Mp 1.8 metu tiesiog atsigere ir nuejo..daugiau mamos jo neprase, nors mama tokiam jos zingsniui buvo labiau nepasiruosusi ir sito is jos nesitikejo..bet, kad jau taip gavosi, teko ir jai tai baigti..tai gi jau metai praejo..o mazoji dar tai pamena..ypac kai jai buna sunku, supyksta, ar dar kokie negerumai aplanko..vis prisiglaudzia prie mamos- aprimsta ir palietus krutine sako ''as cia valgiau'', ''cia buvo pienukas''

o jus..ko jums baimintis ir kamuotis..visada galima pabandyti is naujo..

QUOTE(Flirt @ 2013 05 21, 18:08)
sitiek knaisiojot visur ir vis tik neatknisot, kodel si tema man idomi biggrin.gif  nekoks seklys tongue.gif  neatrodo zema(kartojuos) landziot po svetimas zinutes g.gif  o gal cia kokia slapta iskrypus meile ar pavydas blink.gif  man ir baisu pasidare, dar lauksit kur uz kokio kampo blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 21 gegužės 2013 - 18:41