Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ilgai maitinot savo mažyli?

QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 20, 13:34)
Tai labai fainiai, jei Jusu vaikas be problemu ir be psichologinio mamos spaudimo sugebejo atsiakyti kruties. Man ziauru, kai mamos staigiai bando atpratinti vaika nuo kruties. Tokie drastiski metodai mano manymu perbrezia visa fiziologine motinos pieno nauda. Sutinku, kad jei vaikas be isteriju ir verksmu pats atsiako kruties, tai super. Kiek bandziau dukrai aiskinti, kad ji jau didele, nepavyko. pries megeli siuliau paskaityti knygeles, apsikabnti. Nieko jai nereikia pries miega Ji praso krutines ir viskas. Man vaiko zindymas pries miega ir is ryto nesukelia jokiu problemu.

As irgi pries staigu nutraukima, aiskinimus, kad esi didelis, speneliu tepima garstyciomis ir t.t. drinks_cheers.gif Kad to isvengti, pamazu pradejau po viena maitinima pakeisti nutrauktu pienu, jau pries pirmaji gimtadieni tik nutraukta gere, maza vaika manau lengviau atpratinti nei dideli. Toli grazu nesakau, kad tai geriausias variantas, visi turi taip daryti ar pan, tiesiog mano atveju pasiteisino, su mano baime, kad gali tekti zindyti labai ilgai kol pati atsisakys ir tuo, kad vaikas noriai eme buteliuka.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 20, 14:34)
As priimu kitokia nuomone, jei zmogaus kalba argumentuota ir diplomatiska.  Pasakytumete tai kita kalba, o ne taip agresyviai su izeidinejimas ir akivaizdzia nepagarba kitiems.  n Is Jusu postu atrodo, kad kaltinate kitas mamas, nes paciai nepasiske. Cia as taip pastebejau. Sorry, jei apsirikau. Zmogus tokia butybe, kuri visada ras pasiteisinima net blogiausiam savo poelgiui.  Labai sudetinga prisipazinti ne tik kitiems, bet ir paciai sau, TAIP NEMAITINAU< NES PRITRUKO JEGU< INFORMACIJOS< TIESIOG TINGEJAU< ESU SAVANAUDE IR pan. Reikia apkaltinti kitas, kad neva jos namu seimininkes, SUPERMAMOS, kurios nieko kito nemoka, tik diskutuoti supermamoje ir zindyti savo ugtelejusius vaikelius  doh.gif

na va ir vel tas pats doh.gif ir tingejimas, savanaudiskumas, jegos g.gif nieko nera paprasciau uz maitinima krutimi ax.gif ra tau rytas ar vakaras istraukei papa ir rami, nei nakti keltis misinuku sildyt nei ka thumbup.gif
kas jus izeidinejo, kas ka kaltino. kiekvieno pasirinkimas. kitos is vis nemaitina ir ju cia reikalas ax.gif as issakiau savo nuomone kas man patinka kas ne. niekada nesakiau, kad ilgiau maitinti yra blogai, ar ne? o kad man negrazu, tai cia mano bedos, bet pasisakyti juk galima??? visur raso, kad pati svarba yra vaika maitinti iki 6men ir rekomenduojama testi iki 2 metu. as pagrinda daviau. vaikas pradejo valgyt kosytes(gaminau pati) ir palaipsniui atsisakem papo. nematau tame nieko blogo.
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 20, 19:38)
na va ir vel tas pats doh.gif  ir tingejimas, savanaudiskumas, jegos g.gif  nieko nera paprasciau uz maitinima krutimi ax.gif  ra tau rytas ar vakaras istraukei papa ir rami, nei nakti keltis misinuku sildyt nei ka thumbup.gif
kas jus izeidinejo, kas ka kaltino. kiekvieno pasirinkimas.  kitos is vis nemaitina ir ju cia reikalas ax.gif  as issakiau savo nuomone kas man patinka kas ne. niekada nesakiau, kad ilgiau maitinti yra blogai, ar ne? o kad man negrazu, tai cia mano bedos, bet pasisakyti juk galima??? visur raso, kad pati svarba yra vaika maitinti iki 6men ir rekomenduojama testi iki 2 metu. as pagrinda daviau. vaikas pradejo valgyt kosytes(gaminau pati) ir palaipsniui atsisakem papo. nematau tame nieko blogo.

O ka jus davete vaikuciui vietoj MP kai nustojote zindyti? Misinuka? nes maziukams pradejus primaitinti vistiek reikalingas dar ir pienukas.
Atsakyti
QUOTE(Enriko mama @ 2013 05 20, 17:55)
O ka jus davete vaikuciui vietoj MP kai nustojote zindyti? Misinuka? nes maziukams pradejus primaitinti vistiek reikalingas dar ir pienukas.

Taip, misinuka, bet ir prie jo priejom palaipsniui.
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 20, 21:10)
Taip, misinuka, bet ir prie jo priejom palaipsniui.

O as esu nusistaciusi pries misinukus, nes tai yra nenaturalu, jie skirti tik tuo atveju kai mamyte jau nebegali maitinti, bet jei turi pieno tai kam tas misinukas vaikui. Todel ir maitinau ilgai nes norejau, kad uzaugtu be misinuko.
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 20, 18:38)
na va ir vel tas pats doh.gif  ir tingejimas, savanaudiskumas, jegos g.gif  nieko nera paprasciau uz maitinima krutimi ax.gif  ra tau rytas ar vakaras istraukei papa ir rami, nei nakti keltis misinuku sildyt nei ka thumbup.gif
kas jus izeidinejo, kas ka kaltino. kiekvieno pasirinkimas.  kitos is vis nemaitina ir ju cia reikalas ax.gif  as issakiau savo nuomone kas man patinka kas ne. niekada nesakiau, kad ilgiau maitinti yra blogai, ar ne? o kad man negrazu, tai cia mano bedos, bet pasisakyti juk galima??? visur raso, kad pati svarba yra vaika maitinti iki 6men ir rekomenduojama testi iki 2 metu. as pagrinda daviau. vaikas pradejo valgyt kosytes(gaminau pati) ir palaipsniui atsisakem papo. nematau tame nieko blogo.

Izeidinimai visur, nes man pvz nemalonu skaityti Jusu postus. Pati esu kategoriskas zmogus, tad suprantu Jus. Tiesiog kam tiek agresyviu zodziu ?? papas, erzilas ir pan...

Neamaitinote vaikeli ilgai, tad nezinote, kad po metuku, kai Jusu misisnuku ir kosiu prisivalge vaikai ramiausiai miega visa nakti ir uztenka tik pakisti zinduka, kad toliau ramiai miegotu, as turiu duoti krutine. Tad jau trecius metus as beveik kas nakti keliuosi po kelis kartus. Sutinku, kad kazkiek savanaudiskumo tame ilgame zindyme yra, nes teko ir man pirmosius du menesius nusitraukineti pienuka ir maitinti is buteliuko. Tikrai pragaras, o ne gyvenimas. Zymiai lengviau naturaliai maitinti. Taip, man patogu maitinti krutimi kol pati neatsisakys, nes nematau kitos iseities. Visu pirma galvoju apie vaiko gerove, o ne apie savo norus. Sutinku ir su tuo, kad ne visoms vienodai isvystytas motinystes jausmas. Tad nera ko gincitis. Tiesiog skirtingi musu poziuriai i vaiko auklejima ir auginima 4u.gif
Man tik uzkliuvo Jusu perdetas kategoriskumas ir agresyvumas.
Atsakyti
oho kokios emocijos cia verda blink.gif nebukit tokios pikto blink.gif , blink.gif vigi mamos esat 4u.gif wub.gif na pasakysiu ir as savo nuomone..Savo mazyli maitinu jau puse metu, zinoma pienelio nera laaabai gausiai tai teko pradet primaitinima kosytemis ir kartais net misinuku unsure.gif as manau, kad pats pagrindas yra maitinti vaika iki puses metu, o jeigu yra pienelio, manau galima testi tai ir ilgiau.Iki 2 metuku manau yra pakankamai, juk jau paskui to pienelio nepavalgymui reikia, o tiesiog nuraminimui, ar tam vadinamam mamos ir vaiko psichologiniam rysiui palaikyti (kuri galima isreiksti ir kitais budais, apkabinimu, dainomis ir pan.). Manau, kad tas pienelis reikalingas tik del vaikucio zarnyno dar jautraus ir butent del to rysio(kol dar maziukas). Kas del pieno ir vaiko imuniteto, tai turiu daugybe pavyzdziu kuomet mamos maitino virs 3metuku, o vaikelio imunitetas silpnas..As esu UZ vaikucio naturalu zindyma, taciau nereikia ir su tuo perspausti 4u.gif man taip pat nelabai grazu, kai vaikutis vos ne 4 metuku ir dar mamai traukia kruti is liemeneles, na bet kiekviena mama zino kas jos vaikui yra geriausia mirksiukas.gif
Atsakyti
kada zindet? pries 7 ar 8 metus? kur zindet, Lt ar ne ? Kokia tuo metu buvo situacija ir poziuris i tai? Kas pasikeite per si laika? Ar jus per si laika pasikeitet, daugiau informacijos gavot, akiratis poziurio pasidare platesnis? Ne..kalbat ta pati per ta pati..eiliniais stereotipais..puse suejo ir gana kankintis..cia jus tiek kankinotes per ta pusmeti?
jus kalbejot apie tai, kaip jums tai nepatogu..zinoma..jei jus nieko apie tai nezinot..siaip keista truputi..lyg pasaulio matet..turetumet buti imlesne ziniom..ne vien tik uzsiciklinti uz tarybiniu pasaku..nemiegoti kartu, sekso zindant tureti neimanoma..krutinei blogai, svoriui blogai..
Blogai tam, kuris tiesiog nieko nezino, nesupanta ir nesistengia suprasti..
garnituras svarbiau nei vaikas..lengviau ji apipilti zaisliukais..teisintis kad kosytes tai jau ''pati gaminau'' nei is tikro..turint galimybe ''ismaitinti du'' imti ir tai padaryti...bet matomai..pries veja nepapusi..aplinka savo daro, jei dar artimiausias zmogus, ne tiek artimas, kad galima buti apie tai su juo pasikalbeti...ech na ir turit ka turit..klausimas KAM PO SITIEK METU..DAR VIS GRIZTI I TA ZINDYMA..IR TO NEPAMIRSTI..
kodel nediskutuojat ramiai apie gyvenime, bites toliau..o praeiti kedenat?

papo tokio amziaus vaikas neatsisako..ji is jo atima mama..ir nera ko cia daugiskaitos vartoti..jis tikrai tokio pasirinkimo padares nebutu...

QUOTE(Flirt @ 2013 05 20, 17:38)

Atsakyti
QUOTE(EgleJo @ 2013 05 21, 09:58)
oho kokios emocijos cia verda  blink.gif nebukit tokios pikto blink.gif , blink.gif vigi mamos esat  4u.gif  wub.gif  na pasakysiu ir as savo nuomone..Savo mazyli maitinu jau puse metu, zinoma pienelio nera laaabai gausiai tai teko pradet primaitinima kosytemis ir kartais net misinuku  unsure.gif as manau, kad pats pagrindas yra maitinti vaika iki puses metu, o jeigu yra pienelio, manau galima testi tai ir ilgiau.Iki 2 metuku manau yra pakankamai, juk jau paskui to pienelio nepavalgymui reikia, o tiesiog nuraminimui, ar tam vadinamam mamos ir vaiko psichologiniam rysiui palaikyti (kuri galima isreiksti ir kitais budais, apkabinimu, dainomis ir pan.). Manau, kad tas pienelis reikalingas tik del vaikucio zarnyno dar jautraus ir butent del to rysio(kol dar maziukas). Kas del pieno ir vaiko imuniteto, tai turiu daugybe pavyzdziu kuomet mamos maitino virs 3metuku, o vaikelio imunitetas silpnas..As esu UZ vaikucio naturalu zindyma, taciau nereikia ir su tuo perspausti  4u.gif man taip pat nelabai grazu, kai vaikutis vos ne 4 metuku ir dar mamai traukia kruti is liemeneles, na bet kiekviena mama zino kas jos vaikui yra geriausia  mirksiukas.gif

Mazai pienelio NEBUNA, jei vaikas normaliai zinda. Is ko sprendziate, kad truksta pienelio? g.gif doh.gif Na tiesiog idomu, kai mamos is kazkur apsprendzia, kad truksta pieno. Jei pacios nusprendzia ir pradeda primaitineti misinukais ir sociomis kosemis, tai nuo to pieno tikrai nepadauges, nes vaikas nenores zisti privalges sociai... Nenoriu gilintis.

Pati zadejau maitinti ne ilgiau 2 m. Bet toms kurios sventai tiki, kad lengvai atpratins 2 m. vaika nuo krutines, patarciau nuo 6 men. atpratineti, nes 2 m. vaika beveik neimanoma be psichologinio smurto atpratinti. O del to, kad galima ta glaudu rysi pakeisti kitomis formomis, tai irgi patarciau jau dabar pradeti keisti. Nes 2 m. vaikas nores nusiraminimo prie kruties, o ne tiesiog pabuciavimo ar apkabinimo. KOL NESUSIDURETE SU dvimecio reakcija i atjunkima, nieko negalite teigti smile.gif As nesuprantu kur Jus matete 4mecius, kurie viesai zinda kruti??? Man NEGRAZU, kai motinos saukia , izeidineja ir musa savo vaikus viesai. Geriau jau viesai maitintu lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Nikolia @ 2013 05 21, 10:24)
kada zindet? pries 7 ar 8 metus? kur zindet, Lt ar ne ? Kokia tuo metu buvo situacija ir poziuris i tai? Kas pasikeite per si laika? Ar jus per si laika pasikeitet, daugiau informacijos gavot, akiratis poziurio pasidare platesnis? Ne..kalbat ta pati per ta pati..eiliniais stereotipais..puse suejo ir gana kankintis..cia jus tiek kankinotes per ta pusmeti?
jus kalbejot apie tai, kaip jums tai nepatogu..zinoma..jei jus nieko apie tai nezinot..siaip keista truputi..lyg pasaulio matet..turetumet buti imlesne ziniom..ne vien tik uzsiciklinti uz tarybiniu pasaku..nemiegoti kartu, sekso zindant tureti neimanoma..krutinei blogai, svoriui blogai..
Blogai tam, kuris tiesiog nieko nezino, nesupanta ir nesistengia suprasti..
garnituras svarbiau nei vaikas..lengviau ji apipilti zaisliukais..teisintis kad kosytes tai jau ''pati gaminau'' nei is tikro..turint galimybe ''ismaitinti du'' imti ir tai padaryti...bet matomai..pries veja nepapusi..aplinka savo daro, jei dar artimiausias zmogus, ne tiek artimas, kad galima buti apie tai su juo pasikalbeti...ech na ir turit ka turit..klausimas KAM PO SITIEK METU..DAR VIS GRIZTI I TA ZINDYMA..IR TO NEPAMIRSTI..
kodel nediskutuojat ramiai apie gyvenime, bites toliau..o praeiti kedenat?

papo tokio amziaus vaikas neatsisako..ji is jo atima mama..ir nera ko cia daugiskaitos vartoti..jis tikrai tokio pasirinkimo padares nebutu...

drinks_cheers.gif Tikrai ir as susiduriau su mamu uzsispyrimu ir ziniu stoka doh.gif Man mamos sako, kad zino geriausiai ko JU vaikams truksta lotuliukas.gif Nieko neskaito, nesidomi ir tiesiog sventai isitikinusios, kad is kazkur viska pacios geriausiai zino. Tikrai daug mamu musu laikais neskaito ir nesidomi. Bet tokiu zmoniu dauguma, tad ir emocijos virs ir gincai vyks pastoviai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 09:25)
Mazai pienelio NEBUNA, jei vaikas normaliai zinda. Is ko sprendziate, kad truksta pienelio?  g.gif  doh.gif  Na tiesiog idomu, kai mamos is kazkur apsprendzia, kad truksta pieno. Jei pacios nusprendzia ir pradeda primaitineti misinukais ir sociomis kosemis, tai nuo to pieno tikrai nepadauges, nes vaikas nenores zisti privalges sociai... Nenoriu gilintis.

Pati zadejau maitinti ne ilgiau 2 m. Bet toms kurios sventai tiki, kad lengvai atpratins 2 m. vaika nuo krutines, patarciau nuo 6 men. atpratineti, nes 2 m. vaika beveik neimanoma be psichologinio smurto atpratinti. O del to, kad galima ta glaudu rysi pakeisti kitomis formomis, tai irgi patarciau jau dabar pradeti keisti. Nes 2 m. vaikas nores nusiraminimo prie kruties, o ne tiesiog pabuciavimo  ar apkabinimo. KOL NESUSIDURETE SU dvimecio reakcija i atjunkima, nieko negalite teigti smile.gif As nesuprantu kur Jus matete 4mecius, kurie viesai zinda kruti??? Man NEGRAZU, kai motinos saukia , izeidineja ir musa savo vaikus viesai. Geriau  jau viesai maitintu  lotuliukas.gif

visu pirma krutys budavo minkstos,antra vaikas pradejo i menesi priaugti po 200-300g. Bevalgydamas rekdavo, sukdavvosi nuo kruties, kai duodavau kita, pazysdavo pora minuciu ir vel viskas is naujo. Tik daktaro liepimu buvo pradetas primaitinimas. Tame nieko blogo nematau mirksiukas.gif sau artimoje aplinkoje teko susidurti kai 3 su puse metu vaikas sedint sveciams traukia mamos kruti is liemeneles, nes jis uzsimane pazysti. Kaip ir sakiau kiekvienai savo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(EgleJo @ 2013 05 21, 10:33)
visu pirma krutys budavo minkstos,antra vaikas pradejo i menesi priaugti po 200-300g. Bevalgydamas rekdavo, sukdavvosi nuo kruties, kai duodavau kita, pazysdavo pora minuciu ir vel viskas is naujo. Tik daktaro liepimu buvo pradetas primaitinimas. Tame nieko blogo nematau  mirksiukas.gif  sau artimoje aplinkoje teko susidurti kai 3 su puse metu vaikas sedint sveciams traukia mamos kruti is liemeneles, nes jis uzsimane pazysti. Kaip ir sakiau kiekvienai savo  mirksiukas.gif

Gydytojas galejo patarti dazniau duoti kruti ir svarbiausia duoti kruti nakti, kad kuo dazniau zistu nakti. Taip pat yra pieno kriziu. Vaiko poreikiai padideja, o hormonai nespeja per viena diena persiorientuoti. Jos trunka kelias dienas. Po ju pieno vel padaugeja, jei mamos intensyviai zinda. Dakatreliai irgi buna senu paziuru ir jiems lengviau patarti duoti misinuko. Taip lengviau....Juk ne visi dirba is pasaukimo. Daugeliu gydytoju svarbu ju ramybe, negu paciento gerove smile.gif Beje tik pirmus menesius vaikas priauga po 1 kg. Veliau visai normalu priaugti 200 - 300 gr. Niekad nestresavau del vaiko svorio. Auga ir gerai. Pasiziurekite kokie dabartiniai vaikai ??? Dauguma turi virsvori doh.gif Mamaos nuo mazens pripratina prie sociu, riebiu misinuku, kosiu su dideliu kiekiu cukraus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 21, 09:42)
Gydytojas galejo patarti dazniau duoti kruti ir svarbiausia duoti kruti nakti, kad kuo dazniau zistu nakti. Taip pat yra pieno kriziu. Vaiko poreikiai padideja, o hormonai nespeja per viena diena persiorientuoti. Jos trunka kelias dienas. Po ju pieno vel padaugeja, jei mamos intensyviai zinda. Dakatreliai irgi buna senu paziuru ir jiems lengviau patarti duoti misinuko. Taip lengviau....Juk ne visi dirba is pasaukimo. Daugeliu gydytoju svarbu ju ramybe, negu paciento gerove smile.gif Beje tik pirmus menesius vaikas priauga po 1 kg. Veliau visai normalu priaugti 200 - 300 gr. Niekad nestresavau del vaiko svorio. Auga ir gerai. Pasiziurekite kokie dabartiniai vaikai ??? Dauguma turi virsvori  doh.gif Mamaos nuo mazens pripratina prie sociu, riebiu misinuku, kosiu su dideliu kiekiu cukraus  doh.gif

jis pas mane zysdavo normaliai tik tai naktimis butent, diena kaip tik krutis taip ir riksmai blink.gif stengiausi ir daznai siulyt ir nelaukt kol isalks, bet va jam kol pienelis lengvai begdavo (atleius krutims) jam tikdavo, kai tik jam paciam reikejo traukt ir riksmas doh.gif tiesa, jis gime neisnesiotas ir inkubatoriui buvo maitinamas is svirkstuko. Kazin ar galejo toks mazylis per 10 dienu prie to priprasti? g.gif beje, pienelio jis dabar taip pat gauna pagal poreiki, zinoma iki to riebiojo jis neistraukia (stengiuos veliau vel siulyt ta pacia kruti) , na bet vis sis tas manau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgleJo: 21 gegužės 2013 - 09:49