Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ilgai maitinot savo mažyli?

Maitinau iki 15 mėnesių, bet imunitetas labai silpnas, nors sako visiems pirmi ir antri metai darželyje ligų metas, tada treti metai jau žymiai lengvesni būna. Na tikėkimės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 05 16, 10:58)
Mamytės, įdomi jūsų nuomonė g.gif Mano dukrytei 1 metai 6 mėn, deja, normaliai maitinau tik pirmą mėn, paskui mastitas vienoje krūtyje, antroje krūtyje, atrodo pasveikau, ir trečiakart mastitas... Taigi antras maitinimo mėnesis su didelėm problemom ir galų gale mažytė atsisakė krūties. Galvojau, gal tiesiog pačios krūties nebenori, nusitraukinėjau, bet mano pienuko neėmė. Ar skonis, ar kvapas, bet kažkas pasikeitė, vistik pieno turėjau dar 7 mėn, nors nemaitinau. Paskui atrodė jau ir dingo, bet va kartais kai priglaudžiu mažyte, pradeda lyg priešpienis tekėti... Keli lašiukai. Ar taip gali būti? g.gif

Aisku gali. Kai priglaudziate mazyle prie saves Jums smegenyse issikiria oksitocinas ( meiles ir prieraisumo hormonas), kuris skatina susitraukineti pieno laiukas, kurios vis dar gaminamas pienas. Kadangi mazyle nezinda, tai tuo pienuko pasigamina labai mazai, nes neskatinama pieno gamyba. Man iki metuku uztekdavo tik pagalvoti apie mazyle ir pienas liejosi fontanais doh.gif

Siaip mastytas irgi siaip sau neissivysto. Tiesiog norint maitinti krutimi nepakanka tiesiog duoti kruti. Siam procesui reikia pasiruosti is anksto. Ideali Vytkausko knyga. Turejau ir as pirmus du menesius problemu del zindymo. Perskaiciau knyga ir viskas tapo aisku. Blogai, kad neperskaiciau ja iki gimdymo. Gal tureeciau maziau problemu.
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 14, 13:27)
O kaip Jums pienas eme ir baigesi? Siaip pas mane nuo 1. 8 m. jau kaip ir irgi ne labai matosi, kad to pienuko yra. Dukrai uz menesio 3 m. Zindau tik pries nakties miega ir  nakti buna papraso. Pieno beveik nera, bet dukra sako, kad dar truputuka yra biggrin.gif Tikrai nera tokiu atvieju, kad pienas imtu ir baigtusi pats. Cia jau tik mamos noras uzbaigti viska padaro savo.

As manau, kad ne tiek pats zindymas, kiek mamos artumas, svelnumas, protas daro poveiki vaiko vystymuisi. Juk zindyti ilgiau puses metu pasizryzta toli grazu ne kiekviena mama. Kol kas musu salyje dar mazai tyrimu sia tema. Labai gaila  doh.gif

As maitinau nutrauktu pienuku paskutiniu metu, viena karta per diena tiktai paskutiniais menesiais, tai pradejo mazeti mazeti kol isvis nebeliko ka traukti (isvis stebiuosiu kad taip ilgai gavosi). Kadangi planavau maitinti tik iki metu, tai nematau cia problemos.

O del mamos artumo ir svelnumo, tai yra ir kitu budu tam, ritualu. Tikrai nemanau, kad mano praktiskai nezindyta pirma dukra gavo maziau artumo ir svelnumo negu antroji, kuris kruti gavo iki metu. Buvo ir pakankamai odos prie odos kontakto, akiu kontakto ir t.t. Taipogi, nemanau, kad musu dabartiniai vakariniai ritualai yra tikrai maziau artumo ir svelnumo teikiantys nei zindymas. Tiesiog kita israiska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snieguota_Ela: 17 gegužės 2013 - 01:01
Iki 5-6 menesiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 05 17, 01:58)
As maitinau nutrauktu pienuku paskutiniu metu, viena karta per diena tiktai paskutiniais menesiais, tai pradejo mazeti mazeti kol isvis nebeliko ka traukti (isvis stebiuosiu kad taip ilgai gavosi). Kadangi planavau maitinti tik iki metu, tai nematau cia problemos.

O del mamos artumo ir svelnumo, tai yra ir kitu budu tam, ritualu. Tikrai nemanau, kad mano praktiskai nezindyta pirma dukra gavo maziau artumo ir svelnumo negu antroji, kuris kruti gavo iki metu. Buvo ir pakankamai odos prie odos kontakto, akiu kontakto ir t.t. Taipogi, nemanau, kad musu dabartiniai vakariniai ritualai yra tikrai maziau artumo ir svelnumo teikiantys nei zindymas. Tiesiog kita israiska.

Tada viskas aisku. Bet tokiu atvieju cia neskaitosi vaiko zindymas. Cia jau tiesiog maitinimas motinos pienu is buteliuko. Ir tokiu atvieju nera prasmes kalbeti apie ilgo zindymo privalumus ir teigiamas puses.
Atsakyti
Del kokiu priezasciu maitinat vaika daugiau nei puse metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 17, 13:47)
Del kokiu priezasciu maitinat vaika daugiau nei puse metu g.gif

nes, todėl kad nutraukus maitinimą nuo pusės metų vistiek vaikas nori daugiau skysčio nei kieto maisto,ir kuo mp pakeisti?Karvės pienu, mišiniu?Tai tikrai ne pats geriausias variantas, dėl alergijų, pilvo pūtimo, skrandžio problemų ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(wweditela @ 2013 05 17, 13:07)
nes, todėl kad nutraukus maitinimą nuo pusės metų vistiek vaikas nori daugiau skysčio nei kieto maisto,ir kuo mp pakeisti?Karvės pienu, mišiniu?Tai tikrai ne pats geriausias variantas, dėl alergijų, pilvo pūtimo, skrandžio problemų ir t.t.

na kiek zinau, tai svarbiausia yra iki puses metu, taip ir padariau, kam cia save kankint ir is vaiko cirka daryt g.gif man nera negraziau, kai matau vaika vos nevaikstanti ir dar papa ciulpia doh.gif
Atsakyti
šiaip tai pagal rekomendacijas reikia žindyti iki dviejų metų ir ilgiau,o ne iki 6mėn,nes iki 3 metų formuojasi vaiko žarnynas ir tuo pačiu imuninė sistema,o tam formuotis pagrindas yra MP ir to neatstos nei mišinys,nei karvės pienas.O kad jums negražu,tai čia jau jūsų problemos dėl iškreipto supratimo šiuo klausimu
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2013 05 17, 13:57)
šiaip tai pagal rekomendacijas reikia žindyti iki dviejų metų ir ilgiau,o ne iki 6mėn,nes iki 3 metų formuojasi vaiko žarnynas ir tuo pačiu imuninė sistema,o tam formuotis pagrindas yra MP ir to neatstos nei mišinys,nei karvės pienas.O kad jums negražu,tai čia jau jūsų problemos dėl iškreipto supratimo šiuo klausimu

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2013 05 17, 10:07)
Tada viskas aisku. Bet tokiu atvieju cia neskaitosi vaiko zindymas. Cia jau tiesiog maitinimas motinos pienu is buteliuko. Ir tokiu atvieju nera prasmes kalbeti apie ilgo zindymo privalumus ir teigiamas puses.

Tai sakote motinos pienas neturi jokiu privalumu ir teigiamu pusiu? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Flirt @ 2013 05 17, 15:17)
na kiek zinau, tai svarbiausia yra iki puses metu, taip ir padariau, kam cia save kankint ir is vaiko cirka daryt g.gif  man nera negraziau, kai matau vaika vos nevaikstanti ir dar papa ciulpia doh.gif

parodykit kur parašyta, kad iki pusės metų?

O jei dėl kankinimo, tai tada iškart galėjot mišinuką pasiūlyti.Beje vaikas iki metų skaitosi dar kūdikis.

O man asmeniškai negražu, kai vaikai vaikšto su bonkėmis, ir tutėmis iki 2-3metų.Jau geriau natūralumas, nei gumos gabalas.
Atsakyti