Dukrą maitinau 9 mėn., pati atsisakė. Kankinausi dar porą mėnesių kol visai dingo. Dabar vaikinuką maitinu jau metai. Ir tikrai mielu noru jau nustočiau (gal kas ir pasmerks), bet kad jis nei soskės, nei beveik buteliuko nepripažįsta (100 ml per diena išgeria). Tai taip ir maitinu.
Nemanau, kad nuo maitinimo priklauso ar vaikas bus protingas, ar ne. Ir maitinti MP vaikai serga. Tai tik gal šiek tiek sveikesnis maistas.
Oh, kad prirašiau.
QUOTE(Ausruze @ 2009 01 19, 00:34)
smagu skaityt,kai kitos mamos taip ilgai uztenka pieno,as vos 3 men istempiau. pats mazylis viska sureguliavo,po 2 men nebeeme kruties apziojes raitydavosi zirzdavo,bet nezinde visaip bandziau isiulyt,bet nieko,teko nutraukinet ir is buteliuko.o pradzioj po gimdymo tiek daug pieno turejau,tikrai maniau,kad ilgai matinsiu..turbut tas nusitraukinejimas ir sumazino mano pieno gamyba.jau kuri laika valgom misinukus,nes pieno vos porui kartu beuztenka...
kai mano mazius atsisake krutes jam buvo apie 1,5 men. pieno to metu buvo ziauriai sumazeje. pradejau nusitraukinet ir duot is buteliuko (koki menesi taip, paskui vel prie kruties menesi pratinau) . pradzioj irgi vos porai kartu uztekdavo. paskui pradejo dauget. svarbiausiai nusitraukinet su geru pientraukiu (man pvz Avent ) ir kuo dazniau. Aisku dar daug valgyti ir gerti. Ir kuo daugiau ilsetis, aisku jei iseina. Turetu padauget pienelio. Pasistenk, jei tave tas taip kankina...
Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2009 01 18, 19:04)
įdomiai tu čia
taip, idomiai. Kaip jau kazkur sakiau, vienu metu mano poreikis maitinti buvo toks didelis, kad visiskai pamirsau vaiko poreiki pavalgyti O pavalgyti vaikui, manau, tkrai daug svarbiau, nei pazisti kruti
kai pati visus tuos matinimo sunkumus patyriau, pilnai suorantu tas, kurios neistveria ir pasiduoda. Pvz., mano vienai pazistamai 2 men kudikis iki 3 val. nakties rekdavo, kai manot kiek ilgai galima tiai istvert? dave misinelio, iskart nurimo.
Maitinau dukrytę beveik 1,5 metų, va kaip tik pora dienų kaip nutraukiau ir nesunkiai visai nei man nei jai.. matyt abi pribrendom
Viskas O.K. su jūsų nuomonėm, bet jūs kažkaip paneigiat viso pasaulio mokslininkų tyrinėjimus šioje srityje, nuvertinat žindymą, prilyginat jį tik fiziologijai, o aš pvz. tikiu, kad tai ne vien fiziologija, tai kur kas daugiau, nesismulkinsiu, nors, jei norėsim, galėsim padiskutuot, bet teiginys, kad žindymas psichologiškai reikalingas mamai, o ne kūdikiui, juokingas, gal čia koks jūsų išskirtinis atvejis. Neaišku, apie kokio amžiaus kūdikį kalbat, aišku, kad jis turi būti žindymo nutraukimo iniciatorius, bet ne visada taip pavyksta, dėl ligų, užimtumo ar pan. Nutraukus žindymą, aišku, ir pati mama kurį laiką jaučia tarytum kokį ilgesį pasakyčiau, ypač jei žindyta ilgai, bet tai normalu.
Vyresnėlę maitinau iki metų su keliais mėnesiais, o mažylę dar vis maitinu (jai 1 metai ir 1 mėnuo dabar) Nežinau, dar pamaitinsiu, bet jau yra minčių apie nujunkymą
DUKRA MAITINAU 11 MENESIU MANAU PAKANKAMAI
Paskaičius daugelį pasisakymų, kyla mintis, kad:
mūsų medicinos darbuotojai ( yra išimčių) tik ano amžiaus metodika vadovaujas
daugelis mamų turi toookią klaidinga informaciją (o kiek kursų, knygų, internetas!!!) kad kažką sakyt apie mp- tarsi saulei įrodinėt, kad ji vakaruose patekėt turi...
Kažkas turi išlaikyt žindukų, buteliukų, miltukų pramonę... o miltukų pramonė pasaulyje tik 60-70metų, o kaip tai žmonija ne vieną tūkstantmetį pergyveno.
Mamos, mamos, kada Jūs suvoksit, kad nieko geresnio už mp vaikui neindėsit in burnytę???
Ech...
mūsų medicinos darbuotojai ( yra išimčių) tik ano amžiaus metodika vadovaujas
daugelis mamų turi toookią klaidinga informaciją (o kiek kursų, knygų, internetas!!!) kad kažką sakyt apie mp- tarsi saulei įrodinėt, kad ji vakaruose patekėt turi...
Kažkas turi išlaikyt žindukų, buteliukų, miltukų pramonę... o miltukų pramonė pasaulyje tik 60-70metų, o kaip tai žmonija ne vieną tūkstantmetį pergyveno.
Mamos, mamos, kada Jūs suvoksit, kad nieko geresnio už mp vaikui neindėsit in burnytę???
Ech...
Žindymas krūtimi sumažina riziką susirgti krūties vėžiu 25%
Skatina greičiau susitraukti gimdą į buvusią padėtį(nežinau ar tiesa ar ne-bet sakė,jei pirmą maitinai krūtimi,antras gims daug lengviau nežinau,kaip kitoms,bet aš antrą labai greit pagimdžiau,todėl galvoju,kad tai gali būti tiesa)
Ir jei kam aktualu,maitinimas krūtimi atitolina paveldimos cukraligės riziką(dėl to stengiuosi maitinti mažylius virš metų,kol pradeda išrenginėt viešoj vietoj ),nes pas mane giminėje abi mano močiutės,tiek iš mamos ,tiek tėčio pusės serga šia liga,o ji kaip žinia persiduoda anūkams ir pastebėjau moteriškai giminei
Skatina greičiau susitraukti gimdą į buvusią padėtį(nežinau ar tiesa ar ne-bet sakė,jei pirmą maitinai krūtimi,antras gims daug lengviau nežinau,kaip kitoms,bet aš antrą labai greit pagimdžiau,todėl galvoju,kad tai gali būti tiesa)
Ir jei kam aktualu,maitinimas krūtimi atitolina paveldimos cukraligės riziką(dėl to stengiuosi maitinti mažylius virš metų,kol pradeda išrenginėt viešoj vietoj ),nes pas mane giminėje abi mano močiutės,tiek iš mamos ,tiek tėčio pusės serga šia liga,o ji kaip žinia persiduoda anūkams ir pastebėjau moteriškai giminei
mano žiogui tuoj sueis 11 mėnesių. MP gauna 2 kartus per parą.
stengsiuos maitinti tiek, kiek pavyks.
bet planas-minimumas - bent iki metų
stengsiuos maitinti tiek, kiek pavyks.
bet planas-minimumas - bent iki metų
pirma sunu maitinau iki 2 metu 4 men , o maziu iki 1 ir 4 men , nes susirgau ir turejo leisti antibijotikus , abu nebuvom pasiruose tai tikrai sunkiai ir ilgai kentejom kol pamirso
labutis...
aš taaaip norėjau maitinti ilgai, jūs net neįsivaizduojat, bet pieniuko jau visai mažai...
aš taaaip norėjau maitinti ilgai, jūs net neįsivaizduojat, bet pieniuko jau visai mažai...
pirmaji maitinau 7 men, jam is buteliuko buvo skaniau
pirmas susirgimas buvo sloga 1,5 metu ir iki darzelio (3 metu) beveik nesirgo
o va antras nepripazista nei soskes, nei buteliuko, nei misinuko, nei karves pienuko, jau metai ir trys men ir uzsimigdymui butinai turi pagert MP
bandziau neduot pries pietu miegeli - prasikuite lovoj virs valandos, bet taip ir liko nemiegojes....
noreciau jau po biski baigt, bet negaliu su mazium susitart...
o mazas jau sloga keliskart turejo, dantys dygsta su temperatura
pirmas susirgimas buvo sloga 1,5 metu ir iki darzelio (3 metu) beveik nesirgo
o va antras nepripazista nei soskes, nei buteliuko, nei misinuko, nei karves pienuko, jau metai ir trys men ir uzsimigdymui butinai turi pagert MP
bandziau neduot pries pietu miegeli - prasikuite lovoj virs valandos, bet taip ir liko nemiegojes....
noreciau jau po biski baigt, bet negaliu su mazium susitart...
o mazas jau sloga keliskart turejo, dantys dygsta su temperatura