sunu maitinau iki 10 men. Kadangi pati nuo vaikystes turiu sienlige, tikejausi zindydama sumazinti rizika, jog vaikutis irgi bus alergiskas. Deja...Vos pradejes lankyti darzeli eme sirgti kvepavimo taku ligomis, kiekviena menesi-po obstrukcini bronchita. Kiekviena sloga baigdavosi bronchitu ir antibiotikais, 2 metus is eiles gydemes vaiku "gintaro" sanatorijoje...Dabar sunui 10 metu. Pernai prasidejo sienlige. Visa birzeli negalejo be vaistu iseit is namu. Pienelis nepadejo apsaugot... Dukrytei 2 metukai ir vis dar geria mamos pienuka. Nusivilimas neatmuse noro zindyti. Kai praejus 3 sav. po dukrytes gimimo eme dingti pienas, verkiau, kad sunu ismaitinau iki 10 men. o dukryte liks nuskriausta. Bet kazkaip stebuklingai viskas susitvarke (isigydziau zaizdotus spenelius, dingo skausmas,stresas) ir pienelis sugrizo. Nepasiduokit pirmiems sunkumams, net jei pienukas ir stebuklingai neapsaugos nuo ligu.
as didyji maitinau 1 metus ir 10men, antra suneli 1metus ir 8 menesius. antraji buciau ir ilgiau maitinusi, bet mano sveikata pablogejo ir teko operacija daryti. na o dukryte dar tebemaitinu ir bent jau metus tikrai maitynsiu, o daugioau paziuresim kaip dievas duos. didiesiems tai gaila buvo nutraukti maitinima, bet man organizma tai sekina. atrodo ir vitaminus geriau
Nezinau, man atrodo, kad tas maitinimas yra labai ispustas burbulas, del rysio, na, as saviski temaitinau 1 men., bet tikrai nepasakyciau, kad musu labai prastas rysys, kiekvienai toki, juk ne per piena atsiranda tas rysys, o per uzsiemima su paciu vaiku, aisku, jei manysi, kad vaikas lai pats uzsiima, zaidzia, tai to rysio ir su ziburiu nerasi. O ir musu nera is neprotinguju vaikas, kiekvienam taip. Taip, kad as nesureiksminu to maitinimo, kaip bus taip bus, bus pieno, valio, nebus, nu ir nereikia, bet stresuoti del to tikrai nematau reikalo.
maitinau 2,5 men. nepastebiu skirtumo tarp ilgai zindytu ir maitintu misiniais vaiku. zinau viena mergaite kuri issikiria bendraamziu (nuo 11men be pampersu, 2 metu nesunkias deliones deliojo skaicius rase 123 ir raides abc, ir tt.) ji maitinta misinuku. o kitas dar zindomas vaikas 2 metu ( su pampersu, kelis zodzius tare mama, ate, tete ir serga daznai). man atrodo kad cia nuo vaikiuko priklauso ir tevai dar dasideda truputi. mp yra maistas, netikiu kad cia kazkoks stebuklingas aleksyras nuo kurio protingeja, pasveiksta ir tt. kas maitinat tai labai saunu viskas gerai . bet mane zeidzia kazkokios tai sapaliones apie tai, kad jau maitinamu misiniu vaikiukai tai silpnesni, ne tokie protingi ir isvis motinos neturi rysio su jais . nereik traumuot mamu kuriom neiseina maitinti mp, nes as kai pradejau misiniu maitinti tai taip susi... jauciausi kokia bloga mama, vos ne nuodiju savo vaika.
QUOTE(pugaciova @ 2009 01 17, 19:09)
maitinau 2,5 men. nepastebiu skirtumo tarp ilgai zindytu ir maitintu misiniais vaiku. zinau viena mergaite kuri issikiria bendraamziu (nuo 11men be pampersu, 2 metu nesunkias deliones deliojo skaicius rase 123 ir raides abc, ir tt.) ji maitinta misinuku. o kitas dar zindomas vaikas 2 metu ( su pampersu, kelis zodzius tare mama, ate, tete ir serga daznai). man atrodo kad cia nuo vaikiuko priklauso ir tevai dar dasideda truputi. mp yra maistas, netikiu kad cia kazkoks stebuklingas aleksyras nuo kurio protingeja, pasveiksta ir tt. kas maitinat tai labai saunu viskas gerai . bet mane zeidzia kazkokios tai sapaliones apie tai, kad jau maitinamu misiniu vaikiukai tai silpnesni, ne tokie protingi ir isvis motinos neturi rysio su jais . nereik traumuot mamu kuriom neiseina maitinti mp, nes as kai pradejau misiniu maitinti tai taip susi... jauciausi kokia bloga mama, vos ne nuodiju savo vaika.
pati vis dar maitinu mp, nors teko kryziaus kelius del to praeiti. bet mane irgi asmeniskai nervina ta MP propaganda SM forumuose. Labai jau ji neetiska, jei galima taip pavadint. Vercia negalincias maitint mamas jaustis nepilnavertemis. Atseit pas kiekviena gali pieno upes teketi, tk noro tereikia. Gryna nesamone
Labai įdomu, o kodėl nesąmonė? Kodėl gi sveika moteris negalėtų žindyti? Įdomu būtų paskaityti, kur smerkiamos mišinukais maitinančios mamos, sėdžiu forume, bet tokių dalykų neužtikau, tik dažnai skaitau, kad pačios nežindančios mamos apie tai perdėtai kalba. Mes, kurios žindėm, sėdim tyliai ir ramiai, patenkintos viskuo, o kuo jūs savo vaikus maitinat nelabai mums ir terūpi, patikėkit.
As dar maitinu, ir dar ketinu maitinti. Nezinau, ar sutapimas, bet iki siol tfutfutfu susirgimu neturejom, net slogos normalios isvengem. Tai nezinau, cia susije ar ne, bet dziaugiuosi galedama tai daryti iki dabar .
Pvz giminaiciai irgi kazkiek nustemba, kad dar maitinu, o daktares labai giria
Pvz giminaiciai irgi kazkiek nustemba, kad dar maitinu, o daktares labai giria
QUOTE(Aivita @ 2009 01 18, 15:46)
Labai įdomu, o kodėl nesąmonė? Kodėl gi sveika moteris negalėtų žindyti?
Mano drauges tetis veterinaras daugybe metu. Jis pasakojo, kad vienintelis dalykas galintis siek tiek itakoti gyvulio pieninguma, tai maistas. Bet daugumoj tai priklauso nuo genetiniu faktoriu. Gali daryt ka nori , bet viena karve vistiek neduos daugiau pieno, o kita nors ir badu marink, kibirais duoda. taip jau gamtos suredyta. Ir kurioms pienas silpniau gaminasi, tutiesiog kudikiai pripranta prie mazesnio maisto kiekio ir tek. Pacios pagalvokit, kodel vienu krutim maitinami priauga po 1 kg ar net daugiau kas menesi, o kitu net minimalios keliu simtu gramu normos neistempia. Pati is savo patirties galiu pasakyt. neseniai vaikas buvo pasigaves rota virusa, nieko kito nevalge tik MP (gerai kad maitinu, tai labai lengvai praslinko, tik paviduriavo savaite). Praktiskai istisai ant papo beveik savaite kabejo. o pieno nepadaugejo. kitoms panasiu atveju kiek teko girdeti po to krutine pilnutele kaip pirmom dienom po gimdymo pasidarydavo. o man nieko.kaip buvo pustuste taip ir liko. Ir siaip lelius nuo gimimo nesitustindavo net iki savaites (naujagimis!!). O kai psitustindavo tai pastoviai zaliai (akivaizdus pieno trukumas). bet siaip ne taip istempiau iki primaitinimo kietu mastu. tuomet staigiai visi tustinimaisi susitvarke, svoris normaliai augt pradejo. Taigi, toli grazu ne vien didelis noras ir sveikumas itakoja pieno kieki. Genetiniai faktoriai cia taip pat turi itin didele reiksme.
QUOTE(Aivita @ 2009 01 18, 15:46)
Labai įdomu, o kodėl nesąmonė? Kodėl gi sveika moteris negalėtų žindyti? Įdomu būtų paskaityti, kur smerkiamos mišinukais maitinančios mamos, sėdžiu forume, bet tokių dalykų neužtikau, t.
patikek pilna tokiu postu. kai turejau problemu tikrai daugybe forumu isnarsiau ir fanatizmo juose apstu. Yra tokiu kurioms mp vienintelis maistas tinkantis kudikiams, o visa kita atseit prilygsta traskuciams, kokakoloms ir kitam brudui. daug yra tiesioginiu ir netiesioginiu pasisakymu, kad maitinimas ne mp ir ne iki 6 men. tolygu vako nuodijimui. O jau kiek varymo ant tu kurios pacios nusprendzia del tam tikru priezasciu nemaitint . Atseit jos neturi motinystes instinkto, savanaudes (cia svelniausi apibudinimai) , vargsai ju vaikeliai, nemylimi, nepriziureti ir pan. MP tik maistas, aisku sveikiausias, bet tikrai nieko daugiau. jis tikrai ne koks stebukingas eleksyras. o pats zindymo procesas psichologiskai daug svarbesnis mamai nei paciam kudikiui. bent as pati ta patyriau.
nu pripostringavau as cia, rekomenduociau negaist laiko ir neskaityt iki galo
QUOTE(MarryJane @ 2009 01 18, 15:52)
100%
mano drauge dabar kankinasi vargse jos maziukas per pirma men net 150 gr nepriaugo. damaitinti daktare liepe tai isvis papulio nebeima jau niekaip. ir sveika moteris, pati medike, labai propoguoja zindyma o pienelio . buna ir taip
o pats zindymo procesas psichologiskai daug svarbesnis mamai nei paciam kudikiui. bent as pati ta patyriau
įdomiai tu čia
smagu skaityt,kai kitos mamos taip ilgai uztenka pieno,as vos 3 men istempiau. pats mazylis viska sureguliavo,po 2 men nebeeme kruties apziojes raitydavosi zirzdavo,bet nezinde visaip bandziau isiulyt,bet nieko,teko nutraukinet ir is buteliuko.o pradzioj po gimdymo tiek daug pieno turejau,tikrai maniau,kad ilgai matinsiu..turbut tas nusitraukinejimas ir sumazino mano pieno gamyba.jau kuri laika valgom misinukus,nes pieno vos porui kartu beuztenka...