Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip ilgai maitinot savo mažyli?

QUOTE(aguliero @ 2007 11 11, 12:50)
Mūsų visuomenė dar nelabai priima tokius, kokie yra ne kaip visi. Aš ir pastoviai jaučiu spaudimą, kad negražu jau maitint (1,5 metai) ir t.t. O man nusišvilpt. Mano vaikas. Mano gyvenimas. Maitinau ir maitinsiu kiek norėsiu. Kam nepatinka, tegul nežiūri, nebendrauja. Kiek pastebėjau, tai mažiau išsilavinę žmonės tiesiog "sukrėsti" tokio reginio  lotuliukas.gif Tegul jie galvoja, kad tam mamos piene nieko nėr, kad ir taip užaugs, taigi viską jau valgo. Aš geriausiai žinau, ko mano vaikui reik. Mano berniokui bus 7 metai, yra labai meilus vaikas. Ir aš žinau, tai ilgo maitinmo rezultatas. Draugė net stebėjos, sako, mano vaikas niekad prie manęs neprieina ir taip neprisiglaudžia. Gal čia ir nuo bendravimo priklauso, bet kad ryšys labai stiprus tarp manęs ir vaikų yra, tai faktas. Ir man tai labai svarbu. Ir maitinimas prie to didelį pliusą deda  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Aš saviškį 17 mėn. maitinau - nemačiau problemos maitinti ir dar ilgiau, tik kad kažkaip natūraliai išsiskyrėm tongue.gif
Kai nueidavau į polikliniką su vaiku, jaučiausi kaip ufonautė - 5 mėn. - dar maitinate? 6,9,12...? Ir tai sakė gydytoja g.gif
Paskui jau nebeklausinėjo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tyrksė @ 2007 11 11, 16:16)
drinks_cheers.gif Aš saviškį 17 mėn. maitinau - nemačiau problemos maitinti ir dar ilgiau, tik kad kažkaip natūraliai išsiskyrėm tongue.gif
Kai nueidavau į polikliniką su vaiku, jaučiausi kaip ufonautė - 5 mėn. - dar maitinate? 6,9,12...? Ir tai sakė gydytoja g.gif
Paskui jau nebeklausinėjo lotuliukas.gif

Manes neurologe irgi nustebusi klause:" neduodat jokio buteliuko? g.gif lotuliukas.gif sesi menesiai, dar zindote? Kaip gerai." Keista, pasirode kad ji nustebo bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2007 11 11, 16:09)
drinks_cheers.gif ne aplinkinių reikalas kiek ilgai mama žindo, o tik jos ir vaikelio  wub.gif .
aš jau ne pirmą kart iš anytos išgirstu tokią repliką: " nu kaip jam negėda, toks didelis, o dar papo nori"  blink.gif  blink.gif vakar kai taip pareplikavo, o aš eilinį kart pasakiau kad ketinu žindyt iki 2 (bet į tai nesulaukiau jokios reakcijos, apsimetė kad negirdi  doh.gif ), tai net susinervinau. jei dar kartą taip leptels, nu tada jau rėšiu atgal viską ką manau apie tokius komentarus. neburbuliuos čia man kiekviena boba kiek maitint ir mano vaikui neįvarinės nepilnavertiškumo kompleksų su kažkokia pseudogėda.

Anytai galima pasakyt, kad daktarai liepia dabar maitint iki triju metu. tongue.gif Kazi jei ilgiau maitinsiu ka sava sakys. Ji visai nemaitino, sake mastitas.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 11 10, 13:53)
Lenk  tą gydytoją kuo toliau.  O dantukai dėl žindymo negenda, tai gali būti dėl kito maisto, gėrimų, vaistų, net dėl vaistų ir ligų per nėštumą. Mano mergytei taip pat tuoj du metukai bus, o naktiniai maitinimai kažkodėl labai sudažnėję yra.  Nujunkyti ją būtų didžiulis stresas jai ir man vargas. Juk geriau naktį pakišt krūtį ir toliau abiems ramiai miegoti.  O dėl stazių, tai gal tenka jau į darbelį išeiti ar šiaip vaikutį palikti ir krūtys persipildo. Čia turbūt nuo organizmo priklauso. Tenka ir man palikti net visai dienai dukrytę, vakare krūtys būna pilnos, bet kokių problemų nekyla.  Sėkmės

Ačiū už atsakymą, stebiuosi, kad poliklinikoj ir pediatrai liepia nutraukti žindymą iki vaikui sueis metukai. Tikrai daug yra vaikučių, kuriems duosi krūtį - gerai, neduosi - nereikalauja, tada mamos ir nutraukia maitinimą, bet mano kaip koks maniakas, atsigula ant manes ir tik laka laka, ir dieną, ir naktį, bandau naktį nukalbint, tai pradeda šaukt, rėkt, o, atrodo, jau viską supranta, jau greit 2 metukai, net gali mane mušt pradėt, aš gi ne tokia žiauri, kad turiu pieno, ir dabar pagailėsiu, neduosiu. Tai ir maitinu, nors su mielu noru jau nebemaitinčiau, nes vadinamasis "buteliuko" (kaltas tas naktinis maitinimas) ėduonis suėdė mano vaikučio priekinius dantis. Priežastis nemaitinti labai svari, aš tai suprantu, bet neištversiu tų kelių parų jo draskymosi, jis net ant rankų neina, jo nepaimsi, nepanešiosi, guli lovoj ir klykia. Visai kitoks buvo mano pirmasis vaikelis, jam svarbiausia, kad jį paimi ant rankų, ir tada viskas gerai. O mažasis stebina savo savarankiškumu, tvirta nuomone. Skaičiau, kad prasidedant tretiesiems metams, daugelis mažylių atsisako bent jau naktinio maitinimo, pažįstamos vaikelis atsisakė žindymo būdamas 2 m. ir 3 mėn. Tai ir aš dar laukiu, blaškausi, bet, jei jam suges ir iltiniai dantys, tada, garbės žodis, pražilsiu. Ačiū visoms mamytėms už atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2007 11 12, 16:52)
Ačiū už atsakymą, stebiuosi, kad poliklinikoj ir pediatrai liepia nutraukti žindymą iki vaikui sueis metukai. Tikrai daug yra vaikučių, kuriems duosi krūtį  - gerai, neduosi - nereikalauja, tada mamos ir nutraukia maitinimą, bet mano kaip koks maniakas, atsigula ant manes ir tik laka laka, ir dieną, ir naktį, bandau naktį nukalbint, tai pradeda šaukt, rėkt, o, atrodo, jau viską supranta, jau greit 2 metukai, net gali mane mušt pradėt, aš gi ne tokia žiauri, kad turiu pieno, ir dabar pagailėsiu, neduosiu. Tai ir maitinu, nors su mielu noru jau nebemaitinčiau, nes vadinamasis "buteliuko" (kaltas tas naktinis maitinimas) ėduonis suėdė mano vaikučio priekinius dantis. Priežastis nemaitinti labai svari, aš tai suprantu, bet neištversiu tų kelių parų jo draskymosi, jis net ant rankų neina, jo nepaimsi, nepanešiosi, guli lovoj ir klykia. Visai kitoks buvo mano pirmasis vaikelis, jam svarbiausia, kad jį paimi ant rankų, ir tada viskas gerai. O mažasis stebina savo savarankiškumu, tvirta nuomone. Skaičiau, kad prasidedant tretiesiems metams, daugelis mažylių atsisako bent jau naktinio maitinimo, pažįstamos vaikelis atsisakė žindymo būdamas 2 m. ir 3 mėn. Tai ir aš dar laukiu, blaškausi, bet, jei jam suges ir iltiniai dantys, tada, garbės žodis, pražilsiu. Ačiū visoms mamytėms už atsakymus.

Buteliuko sindromas, tai tada jei duodi jam saldžius gėrimus iš buteliuko. O dėl krūties žindimo jam dantukai negenda-to yra visai kitos priežastys. Skaičiau docento A.Vingro pasisakymą-nuo naktinio žindymo nei vienam vaikui dantys nesugedo. Ten buvo ir plačiau pakomentuota, bet nepacituosiu.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 11 12, 20:40)
Buteliuko sindromas, tai tada jei duodi jam saldžius gėrimus iš buteliuko. O dėl krūties žindimo jam dantukai negenda-to yra visai kitos priežastys. Skaičiau docento A.Vingro pasisakymą-nuo naktinio žindymo nei vienam vaikui dantys nesugedo. Ten buvo ir plačiau pakomentuota, bet nepacituosiu.

Būtų įdomu paskaityt tą straipsnį, o kokiam žurnale jis buvo?
Atsakyti
Saviškį maitinau ilgai.. rolleyes.gif beveik iki 1metukų ir 3mėnesiukų.. Planavau maitint daug trumpiau, nes atrodė, kad didesnio jau niekaip neatpratinsiu, bet pavyko per pora dienų blink.gif clap.gif todėl dabar net didžiuojuos, kad taip ilgai maitinau.. ax.gif blush2.gif
Atsakyti

QUOTE(Aivita @ 2007 11 14, 18:12)
Būtų įdomu paskaityt tą straipsnį, o kokiam žurnale jis buvo?

Kažkuriam mamų žurnale , kur Vingras atsako į klausimus.
Atsakyti
Aš vyresnėlę maitinau 18 mėnesių (1,5 metų) bigsmile.gif dabar mažiukui 10 mėnesių ir taip pat vis dar maitinu pati ir žadu tai daryti dar keletą mėnesių bigsmile.gif

Mamytės, prisijunkite ir papasakokite kiek laiko jūs maitinote ar žadate maitinti savo mažylius... gathering.gif
Atsakyti
Mano mazyliui beveik 16 menesiu, maitinu, ir ketinu maitinti dar keleta menesiu. O gal net iki 2 metuku ax.gif
Atsakyti
Maitinau tik 6mėn, nors norėjau bent iki metukų unsure.gif

Beje, apie žindymą yra atskiras skyrelis rolleyes.gif
Atsakyti
Pirmaja 17men. tada suzinojau, kad pastojus ir nutraukiau, o dabar 9men. maitinu ir maitinsiu, kol tik bus MP mirksiukas.gif
Atsakyti
Šaunuolės mamytės mirksiukas.gif Smagu žinoti, kad yra ir daugiau ilgai maitinančių mamyčių bigsmile.gif
Atsakyti