Sakai nuramint............... Nu gyvas pavyzdys - AŠ

Nepykit kad taip pasakysiu, bet skaityt kad "misinukus gere, puikiausiai isaugo, jei baiginejasi pienas neimk i galva ir primaitink" bent jau man liudna. Suprantu, kai buna visai bloga situacija, kai mamyte tikrai negali maitint - na tai visaip gi buna. Bet brangiosios - kiek imanoma, kiek yra galimybe galetumet ir pasiaukot del savo pumpureliu. Girdziu snekant, kad ai koks skirtumas, ar maitintas ar nemaitintas vaikas, ar sirgs ar nesirgs apsprendzia ne tai... O KAIP del mamos ir vaiko nenutraukiamo rysio, apie jausma, kai vaikeliui esi nepakeiciama ir suteiki toki skanu ir silta maisteli, kai jis prie taves glaudziasi ir pasisotines uzknarkia... Asmeniskai man visam gyvenimui isliks vienas ryskiausiu pojuciu is pupuliuko kudikystes - maitinimas... Gal ir lengviau apie tai negalvot, bet noreciau primint, kad pienukas tam ir sukurtas, kad vaikelis gautu tik jam tinkama ir subalansuota maistuka, ir, jei dar nezinot, mamos piene esanciu medziagu nera jokiame kitame pasaulio produkte, jo neimanoma niekuo pakeisti. As maitinau beveik iki metu, kol viena dienele mano pupa nebeeme kruties,nors diena pries tai valge net keturis kartus. Ir dziaugiuos kad galesiu galvot, kad atlikau viska ka galejau ir taip ilgai buvau susieta nenutrukstamu rysiu su savo karalaiciu.
Jei vadovautis posakiu "visi uzauga, ir mano uzaugs...kazkaip", tai po to nesistebekit, kad uzauge vaikai issilaksto po miestus ir nejaucia rysio su tevais ir tevai lieka vienisi...
Jei kam nepatiks sorry - bet tokia mano po daug psichologijos apie mamos ir vaiko bendravima skaitymu susdaryta nuomone.

astirix, 31 Rug 2005 - 14:41, parašė:
astirix, 31 Rug 2005 - 14:41, parašė: ![]()
O dėl to ryšio tai čia iš viso mamų svaigimai. Motinos pasidaro didvyrės ir galvoja kad yra nepakeičiamos todėl kad jos taip nori, o ne todėl kad taip yra. Maitinant iš buteliuko paėmus ir prisiglaudus vaikelį ryšys tikrai nebus mažesnis. O jei kas nors galvoja, kad maitinant krūtimi vaikas neišlėks į miestą ir tėvai nebus vieniši tai kiek tada nedaug reikia.

bet mamos, nereikia lialia, kad krūtimi nemaitinami vaikai su mamom ryšio neturi...kai mes augom, nedaug mamų išvis tais maitinimais užsiėmė, bet šeimos vertybės manau ne tokios ir menkos dabar

Tegul tavo drauge nesijaudina ir viskas bus taip kaip ji nori

Man labai patiko kažkurios forumietės mintis, kad jei negali vaiko priglausti prie krūties, tu visada jį gali priglausti prie mylinčios širdies, ir nuo to nei ryšys nei meilė vaikui tikrai nemažėja. Čia kiekvienas kaip nori, taip galvoja.
aišku jei pieno yra, tai lai maitina, bet nervintis dėl to kad pienas mažėja ir laikyti save nvykele - didžiausia nesamonė.
Geriau tegu pasaugo mamytė nervus ateičiai

Arba tegu paskaito temą "ILGO IR SĖKMINGO ŽINDYMO PASLAPTYS" gal ten ras naudingų patarimų
Sage, 31 Rug 2005 - 13:13, parašė:
Sage, 31 Rug 2005 - 13:13, parašė: ![]()
Manau, kad pacios mamytes maitindamos savo mazylius net negauna tiek ivairiu vitaminu, kiek yra misineliuose.
Visiška nesąmonė. Niekur, jokiame mišinėlyje, kad ir pačiame brangiausiame, nebus tiek kūdikiui naudingų medžiagų, kiek jų yra motinos piene!
Danguole55, 31 Rug 2005 - 14:19, parašė:
Danguole55, 31 Rug 2005 - 14:19, parašė: ![]()
Maitinau 2 menesius
Bet vaikas niekuo nesiskiria nuo tu, kurie maitinami krutimi ilgai

O kuo turėtų skirtis? Ausų ar akių dydžiu?