QUOTE(ssiimmaa @ 2009 09 14, 19:46)
as maximoj isvis grietineles neradau. patraukiau i parduotuve salia namu, mazulyte tokia, ziuriu ogi pupso sau grietinele plakimui 36 procentu
kad ciupau
klausimu turiu milijona apie JUODA MISKA. tikiuosi kasnors patars, nes planuoju si vakara issikept jau biskvitus. ryt ryte tepsiu, apliesiu kazkuo ir vakare jau valgysim. ar gerai taip? ar geriau siandien panaktineti ir susitepti viska? o kaip su tom vysniom? su alkoholiu mirkyt nesinori (nors ir skanu speju pasakiskai
) nes vaikas valgys, tai kaip daryti? vandenuku uzpilt? cukriuku tik saldytas apipilt ir viskas? issiskirs sirupo tiek kad sulaistyti laktsus?
oi vargeli pirma syki torta gaminsiu
padekit mergytes, noriu graziai viska padaryti, o nelabai ka moku.
aplieti zadu sokoladu, ale kaip? kada? istirpint sokolada su kuo? sviestuku? pienu? imt karsta ir pilt? vajej vajej
sveika, galiu pagelbėti, juodą mišką kepiau jau dauuuuuuuuuug kartų
geriau būtų jį padaryti šiandien, papuošti gali ir rytoj, esmės nesudaro, darbo nėra daug su pertepimu, tai štai, iškepi biskvitus, atvėsini, supjaustai, jų turi būti 4, jei darysi pagal receptą, šaldytas vyšnias apipilk cukrumi, atsiras sulčių, jomis sulaistysi biskvitus, sirupo dar ir liks, o ir vyšnios nebus tokios rūgščios, gal turi konservuotų savo vyšnių, pamaišytum su tom šaldytom
toliau imi gerai atšaldytą grietinėlę, 105 g cukraus, 0,5 a.š. citrinos rūgštelės ir viską išplaki, kiek suprantu teturi vieną, pilnai normai jo man asmeniškai mažoka, aš sudedu du, bet kaip pirmam kartui pasibandysi, gal tau ir užteks, ypač jei dėsi gausiai vyšnių. Nedėk tiek cukraus į kremą kiek parašyta recepte, neapsikęsi saldumo
dedi biskvitą, uogas, krema, biskvitą, šokoladinį sluoksnį, biskvitą, uogas, kremą, užvoži paskutiniu biskvitu, šonus užpildai irgi grietinėle, viršaus neaptepinėk, nesijaudink, jei gausis banguotas, ar su kuprele, imi skardelės dugniuką, uždedi ant viršutinio biskvito, ant jo ką nors padedi, margarino pakelį, puslitriuką ar dar kažką ne itin sunkaus, ir plieki pasislėgti, iš ryto galėsi puošti.... jei liks biskvito, šonus apdenk jo trupinukais sutarkavusi per tarką, viršų apipilk šokoladine glazūra: 100 g juodo šokolado, šaukštas sviesto, 2 šaukštai grietinėlės, viską ištirpdyti ant garų vonelės, neperkaitinti, prisimažinti ugnį reikia - vos šokoladas ištirpsta, glazūrą pili ant viršutinio torto biskvito, išlygini ar išvingiuoji, išbraižai ar dar kokį fantastinį reikalą padarai, jei puoši gėlytėmis, tai kol nesustingus glazūra reikia tą daryti, paskui nebeįkiši, lūžinės šokoladas, na va ir lieka šonus apdėti trupiniais, su vienu indeliu grietinėlės sudėtinga, bet įmanoma
ploniau į sluosknius pritepsi grietinėlės, tik pasilik jos šiek tiek šonams
galutiniam variante turėtum gauti kažką panašaus
sėkmės dideliausios
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...