Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Oksanik, kalbama ne apie ,,pagalbą" ar ,,nepagalbą", bet apie Jūsų toną 4u.gif
Atsiprašau užtemos teršimą, daugiau nebeteršiu blush2.gif 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(pupainga @ 2009 11 04, 12:18)
Oksanik, kalbama ne apie ,,pagalbą" ar ,,nepagalbą", bet apie Jūsų toną 4u.gif 
Atsiprašau užtemos teršimą, daugiau nebeteršiu blush2.gif  4u.gif

kaip jūs tą toną girdit g.gif
Atsakyti
mielos moterys, nesivelkim į bereikalingas diskusijas ir neterškime geros tortų temos, matote netikslumus recepte, neaiškius matavimo vienetus, braukite tą receptą iš savo kulinarinių svajonių arba ieškokite to žmogaus, kuris tą receptą patalpino arba klauskite, gal kuri nors kepėte ir galėtumėte patarti, arba prašau patikslinti receptą, o ne atėjus: „nežinau kaip čia Jūs visos dirbate“, va apie tokį toną manau ir norėjo pasakyti Pupainga... negi taip sunku neužsipuolant niekuo dėtų forumiečių išsiaiškinti Jums rūpimus klausimus... čia niekas receptų netikrina ar jie tinkami ar ne, atsiranda moderatorių, ar tiesiog forumiečių, kurios turi tam tikrą statusą, daro sunkų ilgą darbą, surenka iš 50 psulapių plepalų koncentratą ir visus receptus sudeda į vieną vietą, kad visoms patogu būtų rasti ir ta forumietė neprivalo nei perkepti visų receptų tortų, nei jų sudėties tikrinti, čia mes mano galva turim atsirinkti, tai kas mums priimtina ir aišku, o jei neaišku aiškintis, o ne eksperimentuoti ir dar kelti vaidus 4u.gif
Atsakyti
Mergaites nezinau kurioj temoj klausti pastebejau daug tortuku tokiu suapvalintai krastais ir apdengtu masem kaip tuos apvalumus taip lygiai suformuoti a cia taip apipjaustot ir su kremais lyginat ar jau tokioj uzapvalintoj formoj kepat nes man biski nedaeina tai noreciau zinoti pries darant nes pastoviai pirma pridarau o paskui klausineju doh.gif
Atsakyti
sutepi tortuką normaliai, kaip ir kremu puoštum, paskui jį prieš dengimą tenka aptepti sviestiniu kremu, kai apdengi tortą, švelniai rankomis paglostai per masę ir tau gaunasi gražus kraštelis, jis tik nuotraukose gal smarkiai užsapvalintas matosi, o realybėj nieko ten nupjaustyto nėra, tiesiog tortas tinkamai paruoštas apdengimui, arba tai yra bulvytės masė ir plius sviestinis kremas, arba tiesiog sviestinis kremas 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Olesta bandysiu glostyti blush2.gif ziuresiu kas gausis
Atsakyti
tai mane reiketu susaudut uz receptu rasymauser posted image
Atsakyti
Gal kas galit pasakyt kokiam kiekiui vandens dažniausiai yra skirtas visas pakelis želatinos, na tas mažesnis 20g. Bandysiu kepti Šampano tortą ir recepte parašyta imti 2,5 pokelio želatinos, kai pakelis skirtas 0,5 l vandens. Tai dabar galvoju ar tiks bet koks mažesnis pakelis ar kaip kitais spresti reikia.
Atsakyti
QUOTE(Sniege26 @ 2009 11 04, 13:32)
Gal kas galit pasakyt kokiam kiekiui vandens dažniausiai yra skirtas visas pakelis želatinos, na tas mažesnis 20g. Bandysiu kepti Šampano tortą ir recepte parašyta imti 2,5 pokelio želatinos, kai pakelis skirtas 0,5 l vandens. Tai dabar galvoju ar tiks bet koks mažesnis pakelis ar kaip kitais spresti reikia.

ar ant pakelio niekur nėra kažin parašyta, na kaip ant Oetkerio, kaip būna, kiek gramų litrui skysčio???? apžiūrėkit pakelį, nes želatinų stiprumas skiriasi mirksiukas.gif dabar apžiūrėjau savo namines želatinas, tai ant Oetkerio parašyta, kad vienam litrui skysčio, o pakelyje 20 g.... Klingai turiu tai rašo, kad 6-8 arbatiniai šaukšteliai litrui vandens, pažiūrėkit, gal ir ant jūsiškės bus parašyta kur nors mirksiukas.gif Daividija su RiMami galėtų pagelbėti, kepusios man regis šampaninį tortuką 4u.gif
Atsakyti
Dėkui užpagalba, bandysiu pažiūrėt parduotuvese 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sniege26 @ 2009 11 04, 11:32)
Gal kas galit pasakyt kokiam kiekiui vandens dažniausiai yra skirtas visas pakelis želatinos, na tas mažesnis 20g. Bandysiu kepti Šampano tortą ir recepte parašyta imti 2,5 pokelio želatinos, kai pakelis skirtas 0,5 l vandens. Tai dabar galvoju ar tiks bet koks mažesnis pakelis ar kaip kitais spresti reikia.

kaip Olesta minejo,reiketu ziureti kokiam kiekiui vandens reikia zelatinos,buna parasyta ant pakeliu.Kremo gaunasi apie 1,5l tai reiketu tam kiekiui zelatinos,visa zelatina skirtinga.Jei sita oetker,kur litrui skyscio,tai reiketu pusantro pakelio+dar biski idek del viso pikto,as dar arbatini sauukstuka idedu.
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 03, 22:40)
Nzn, kaip jus cia dirbat, kad net receptu normaliai nepatikrinat, bent jau proporcijas patikrinkit darbininkes.
Man is kremo spyga isejo, nes kaip supratau pieno perdaug buvo  ir kada miltus deti irgi neraso, gerai, kad jus cia ases, o vat, paprasta moteriske, kaip as produktus tik sugadino mad.gif
Paklausus apie ka, iskarto moderatore grasinama.
Toks vaizdas, kad cia ateina ir gali klausti tik profes, tai gal tada perspekit, kad nepatyrusioms cia ne vieta.
nu tikrai sunervinot su priekaistais, jei nenori ar tingi rasyt, tai tada isvis nerasyk


Manau nieks nekaltas, kad seimininke negalvoja gamindama g.gif ne visoms viskas iskart gaunasi, o receptai nekalti del galutinio produkto gavimosi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 04 lapkričio 2009 - 19:35