Labukas merginos Perskaiciau visa temele, prisiziurejau jusu meno kuriniu Darysiu juodaji miska, tai noriu pasitiklsint:
1. Ar uztenka jusu manymu 200 g vysniu?
2. Niekur neradau, kaip jus padariusios tortus, juos sugebat perkelt nuo lentutes ant jau svarios serveteles
3. (Radau Olestos komentarus, tai parasyta, jog sunaudoja 2 indelius grietineles) Tai klusymukas, ar 2 didelius indelius (po 400 ar 450, nepamenu po kiek tiksliai )
As darau ant dideles lekstes, tai ir puosiu joje, nes dar net nepapuosus, nesugebu jo pajudint nuo lekstes
Aciu
QUOTE(Alincia @ 2009 11 03, 08:21)
Labukas merginos Perskaiciau visa temele, prisiziurejau jusu meno kuriniu Darysiu juodaji miska, tai noriu pasitiklsint:
1. Ar uztenka jusu manymu 200 g vysniu?
2. Niekur neradau, kaip jus padariusios tortus, juos sugebat perkelt nuo lentutes ant jau svarios serveteles
3. (Radau Olestos komentarus, tai parasyta, jog sunaudoja 2 indelius grietineles) Tai klusymukas, ar 2 didelius indelius (po 400 ar 450, nepamenu po kiek tiksliai )
As darau ant dideles lekstes, tai ir puosiu joje, nes dar net nepapuosus, nesugebu jo pajudint nuo lekstes
Aciu
1. Ar uztenka jusu manymu 200 g vysniu?
2. Niekur neradau, kaip jus padariusios tortus, juos sugebat perkelt nuo lentutes ant jau svarios serveteles
3. (Radau Olestos komentarus, tai parasyta, jog sunaudoja 2 indelius grietineles) Tai klusymukas, ar 2 didelius indelius (po 400 ar 450, nepamenu po kiek tiksliai )
As darau ant dideles lekstes, tai ir puosiu joje, nes dar net nepapuosus, nesugebu jo pajudint nuo lekstes
Aciu
Vyšnių aš sunaudojau visą pakelį (400gr.) ir man jų nė kiek nebuvo pe daug,o dėl grietinėlės...tiksliai nepamenu,bet man kažkodėl atrodo,kad aš sunaudojau vieną didelį indelį
QUOTE(Alincia @ 2009 11 03, 09:21)
Labukas merginos Perskaiciau visa temele, prisiziurejau jusu meno kuriniu Darysiu juodaji miska, tai noriu pasitiklsint:
1. Ar uztenka jusu manymu 200 g vysniu?
2. Niekur neradau, kaip jus padariusios tortus, juos sugebat perkelt nuo lentutes ant jau svarios serveteles
3. (Radau Olestos komentarus, tai parasyta, jog sunaudoja 2 indelius grietineles) Tai klusymukas, ar 2 didelius indelius (po 400 ar 450, nepamenu po kiek tiksliai )
As darau ant dideles lekstes, tai ir puosiu joje, nes dar net nepapuosus, nesugebu jo pajudint nuo lekstes
Aciu
1. Ar uztenka jusu manymu 200 g vysniu?
2. Niekur neradau, kaip jus padariusios tortus, juos sugebat perkelt nuo lentutes ant jau svarios serveteles
3. (Radau Olestos komentarus, tai parasyta, jog sunaudoja 2 indelius grietineles) Tai klusymukas, ar 2 didelius indelius (po 400 ar 450, nepamenu po kiek tiksliai )
As darau ant dideles lekstes, tai ir puosiu joje, nes dar net nepapuosus, nesugebu jo pajudint nuo lekstes
Aciu
As irgi sunaudojau 400 gr vysniu ir nebuvo perdaug Del grietineles man irgi buvo klausimas.As dejau 1 dideli (daugiau neturejau),gerai sulaisciau biskvitus,buvo skanu,nesausa.Tai va Olesta deda 2 didelius po 420 (ar kiek ten).Asseni deda 1 dideli.Tai cia kaip megstat,jei megstat kremo daug tai nepamaisys ir 2 dideli po 400 gr.
Olesta nesuvokia, kaip su vienu dideliu indeliu sutepti 26 cm skersmens tortą, jinai nori gražaus pjūvio, normalaus aukščio torto ir labai skanaus torto, tai jinai deda du didelius indelius po 420 g Saulės pieno grietinėlės, maišo puslitriuką naminių vyšnių konservuotų ir 300-400 g šaldytų, užpila šaldytas konservuotomis su visu skystimu, palaiko ir deda daug grietinėlės užtepu tiek, kad apdengtų vyšnias, kai kremas susigeria, tai gaunasi kokie 1,5 cm sluoksniukas
tortą pagal galimybes sutepa arba ant besisukančios lentutės, arba jei jinai užimta, bet kur kitur, tortą sutepusi ir aptepusi grietinėle, stato kelioms valandoms į šaldytuvą, kai jis sutvirtėja, po juo kiša platų ilgą peilį ir perkelia ant servetėlės ar padėkliuko ir ten baigia jį puošti....
tortą pagal galimybes sutepa arba ant besisukančios lentutės, arba jei jinai užimta, bet kur kitur, tortą sutepusi ir aptepusi grietinėle, stato kelioms valandoms į šaldytuvą, kai jis sutvirtėja, po juo kiša platų ilgą peilį ir perkelia ant servetėlės ar padėkliuko ir ten baigia jį puošti....
Ojej kaip aciu jau aiskiau nebuna O jau koks pjuvis Dar karta aciu visoms
QUOTE(mergaiciuke30 @ 2005 11 26, 12:13)
ŠOKOLADINIS TORTAS SU VARŠKĖS KREMU
Biskvitui:
100 g cukraus,
8 kiaušiniai,
220 g miltų,
60 g kakavos.
Kremui:
6 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
50 g miltų,
11 pieno,
150 g sviesto,
200 g šokolado.
Varškės kremui:
500 g varškės,
30 g želatinos,
200 g grietinėlės,
200 g cukraus.
Iš biskvitui skirtų produktų iškepame biskvitą. Ruošiame kremą: kiaušinio trynius ištriname su cukrumi, užplikome karštu pienu, pakaitiname, kol sutirštės. Sudedame šokoladą, masę atvėsiname ir, įdėję sviesto, gerai išmaišome. Ruošiame varškės kremą: želatiną išbrinkiname ir išlydome. Varškę ištriname, suberiame cukrų, supilame želatiną, sumaišome su išplakta grietinėle. Biskvitą pertepame varškės kremu, puošiame šokoladiniu kremu.
Biskvitui:
100 g cukraus,
8 kiaušiniai,
220 g miltų,
60 g kakavos.
Kremui:
6 kiaušinių tryniai,
200 g cukraus,
50 g miltų,
11 pieno,
150 g sviesto,
200 g šokolado.
Varškės kremui:
500 g varškės,
30 g želatinos,
200 g grietinėlės,
200 g cukraus.
Iš biskvitui skirtų produktų iškepame biskvitą. Ruošiame kremą: kiaušinio trynius ištriname su cukrumi, užplikome karštu pienu, pakaitiname, kol sutirštės. Sudedame šokoladą, masę atvėsiname ir, įdėję sviesto, gerai išmaišome. Ruošiame varškės kremą: želatiną išbrinkiname ir išlydome. Varškę ištriname, suberiame cukrų, supilame želatiną, sumaišome su išplakta grietinėle. Biskvitą pertepame varškės kremu, puošiame šokoladiniu kremu.
Nzn, kaip jus cia dirbat, kad net receptu normaliai nepatikrinat, bent jau proporcijas patikrinkit darbininkes.
Man is kremo spyga isejo, nes kaip supratau pieno perdaug buvo ir kada miltus deti irgi neraso, gerai, kad jus cia ases, o vat, paprasta moteriske, kaip as produktus tik sugadino
Paklausus apie ka, iskarto moderatore grasinama.
Toks vaizdas, kad cia ateina ir gali klausti tik profes, tai gal tada perspekit, kad nepatyrusioms cia ne vieta.
nu tikrai sunervinot su priekaistais, jei nenori ar tingi rasyt, tai tada isvis nerasyk
mes čia nedirbam, mes čia mokomės lygiai taip kaip ir Jūs, ir jei kas neaišku dėl recepto, matot kas autorė, tai imkit ir paklauskit į az, nes iš Jūsų posto tai vos ne visos čia kaltos, kad Jums kremas nesigavo....man irgi snikerso karamelinis ganašas nesigavo, bezas nesigavo, bet nekaltinau tuo forumiečių
dabar žiūriu į receptą, ten iš vis neaišku, kiek to pieno aplamai pilti, ar 11, ar 110 g ar 1 litrą, prieš darant būčiau klausus per az, kiek dėt, nes kiekiai tortui matosi nemaži surašyti ir rizikuoti padaryti kažką ne taip nesinorėtų
nu bet Jūs ir pasiutus moteriškė, tai kodėl neklausėt jei kas neaišku prieš darant tortą???? jei Jūs taip piktai čia kas kartą burbuliuosit, tai pagalbos ir nesulauksit....
dabar žiūriu į receptą, ten iš vis neaišku, kiek to pieno aplamai pilti, ar 11, ar 110 g ar 1 litrą, prieš darant būčiau klausus per az, kiek dėt, nes kiekiai tortui matosi nemaži surašyti ir rizikuoti padaryti kažką ne taip nesinorėtų
nu bet Jūs ir pasiutus moteriškė, tai kodėl neklausėt jei kas neaišku prieš darant tortą???? jei Jūs taip piktai čia kas kartą burbuliuosit, tai pagalbos ir nesulauksit....
QUOTE(Olesta @ 2009 11 03, 23:58)
mes čia nedirbam, mes čia mokomės lygiai taip kaip ir Jūs, ir jei kas neaišku dėl recepto, matot kas autorė, tai imkit ir paklauskit į az, nes iš Jūsų posto tai vos ne visos čia kaltos, kad Jums kremas nesigavo....man irgi snikerso karamelinis ganašas nesigavo, bezas nesigavo, bet nekaltinau tuo forumiečių
dabar žiūriu į receptą, ten iš vis neaišku, kiek to pieno aplamai pilti, ar 11, ar 110 g ar 1 litrą, prieš darant būčiau klausus per az, kiek dėt, nes kiekiai tortui matosi nemaži surašyti ir rizikuoti padaryti kažką ne taip nesinorėtų
dabar žiūriu į receptą, ten iš vis neaišku, kiek to pieno aplamai pilti, ar 11, ar 110 g ar 1 litrą, prieš darant būčiau klausus per az, kiek dėt, nes kiekiai tortui matosi nemaži surašyti ir rizikuoti padaryti kažką ne taip nesinorėtų
Vualia, taip ir maniau, kad taip atrasysit
Veliava jums i rankas uz jusu isminti
Tai pries talpinant i bendra sarasa, jei jau apsiimat tuo, reikia patikrinti, o neisvedzioti cia savo tiesu, as net neziurejau ar autore recepto tebera registruota ir kaip daznai lankosi forume. Cia jums:
http://www.supermama...?showuser=27499
Visaip kaip dekinga jums uz jusu supratima ir pastangas padeti.
Cia turbut visu LT zmoniu bruozas tylet, kai s... krauna salia
Vat ir klausiau pries darant, bet uz tai sulaukiau tik grasinimu
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 03, 22:40)
Nzn, kaip jus cia dirbat, kad net receptu normaliai nepatikrinat, bent jau proporcijas patikrinkit darbininkes.
Aš dabar žiūriu žiūriu į šitą tavo pacituotą torto kremą ir prisiminiau, kad pati kartą dariau labai panašų, va pastudijuok šito mano daryto kremo sudėtį ir daug maž gal išsiaiškinsi, kur klaidas padarei skirtumas tik, kad aš grietinėlę naudojau - ji riebi + tryniai ir surišo plikytą kremą, o tavo atveju pienas (jis liesesnis) + dėl to papildomai dedami miltai + tryniai, žinai, aš bijočiau pilt daugiau nei 1 st. pieno (ir tai dar reiktų gerai pagalvot ar gerai būtų ) Šiaip tai šis kremas tikrai vienas iš sudėtingesnių, visi komponentai turi būt vienodos temperatūros, kuomet sumaišomi, beeeeet galiu pasakyti, jei gerai pavyko - tai laaaaabai skanus kremas aš jį suradau pas rusaites, radau įvairiausių panašių variantų - labiausiai intriguojantis pasirodė šis variantas, bet dar jo nebandžiau (čia taip supratau šiuo kremu morenginiai laštai pertepami ). Sėkmės analizuojant
Šiaip tai aš seniai buvau pastebėjus šitą forumietę mergaičiuke30, kurios čia receptą pacitavai - tai ji vienu metu aklai kopijavo receptus iš kažkurio tai puslapio, net nepažiūrėjusi kas ten rašoma po to kažkas ją apibarė, kam kopijuoja pati nepabandžius ir dingo po to ji daugiau jos nemačiau arba persiregistravo kitu vardu taip, kad vargiai per a.ž. ar atsakytų
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 03, 22:40)
Nzn, kaip jus cia dirbat, kad net receptu normaliai nepatikrinat, bent jau proporcijas patikrinkit darbininkes.
As labai atsiprasau, bet Kodel Jus reikalaujat is musu? Mes visom padedam, jeigu pacios zinom. O jeigu nezinom ko, tai pacios ir klausiam.
Idomu kaip galima patikrinti visus pasaulio receptus Buciau as dariusi ta torta, gal ir pati buciau sugadinus produktus, tai ka dabar daryt. Nepatikrinsi nesuzinosi. Cia tas pats, kad buciau parasius mezginiu temoje, kad man neisejo tokio dydzio megstinis is nurodyto kiekio siulu. Matyt ne taip mezgu, per silpnai, ar per stipriai. Tai ir cia tas pats. Gal ko nedaplakei. Jeigu kremas nelaike formos, ar buvo per daug skystas, buciau idejus dar plikytu miltu arba zelatinos, visada galima rasti iseiti.
Tai gal nereikejo cia kaltint mus o paklaust, kaip galima pataisyt
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 03, 22:40)
Nzn, kaip jus cia dirbat, kad net receptu normaliai nepatikrinat, bent jau proporcijas patikrinkit darbininkes.
Man is kremo spyga isejo, nes kaip supratau pieno perdaug buvo ir kada miltus deti irgi neraso, gerai, kad jus cia ases, o vat, paprasta moteriske, kaip as produktus tik sugadino
Man is kremo spyga isejo, nes kaip supratau pieno perdaug buvo ir kada miltus deti irgi neraso, gerai, kad jus cia ases, o vat, paprasta moteriske, kaip as produktus tik sugadino
Nu tikrai meginos, kaip čia dabar dirbat, nepatikrinat visų receptų, neįdedat kiekvieno torto gaminimo pažingsniui nuotraukų. Aptingot ar kokį galą Nu nesuprantu aš . Po to darom darom, gadinam produktus ir nieko neišeina
Nu žinokit būtų labai pikta, jei ne juokinga nuo tokių kometarų
Reikia savo galva galvot Oksanik. O kodėl Jūs negalit sugadint produktų? Žinot kiek čia merginos sugadino produktų, kol atidirbo 100-tus čia naudojamų receptų, masių, biskvitų ir kremų? Ir nepurkštauja čia atėjusios, o dalina savo patirtį kitoms. O čia matai sugadino ir dar koliojasi, nu trūksta žodžių
Supratau, kad beviltiska cia kazka rasyt, parasiau, kad receptas su klaidom ir kad ji perskaiciau sios temos pirmam pslp, o jus puolat iskarto, jau jusu vietoj buciau ta recepta arba pataisius arba nedeciau kitose temose.
Tik tiek is jusu prasoma, daugiau nebepasitikesiu cia esanciais receptais
RiMami, aciu jums uz nuodugnu paaiskinima ir pagalba
Tik tiek is jusu prasoma, daugiau nebepasitikesiu cia esanciais receptais
RiMami, aciu jums uz nuodugnu paaiskinima ir pagalba