Aciu Asseni uz pamokele su Otelu. Praeita savaite kazkaip permetus visus receptus, kaip tik man ta kakava kazkaip istrigo - norejau jau klaus taves, o tu lyg tycia cia. ACIUUUUU !!!!! Imk
Jau nebezinau ne kurioj temoj glaustis,pasidariau sokoladine saldainiu mase,pudros suejo daugiau nei 0,5kg vietoj 150g.,kociot kociojasi,bet tik kilstelt nors biski taip ir nutruksta ,ar jau mest man ja ar ryte kas nors bus geriau,nes nusprendziau nezaist su ja ir ikisau i saldytuva
QUOTE(Olesta @ 2009 10 23, 07:45)
nu labai mažą foto radau internete, tai yra Žemaitijos pieno produktas, vadinasi SOTI, desertas su varške, plombyros kionio ir ledai papaišyti ant jos, 180 g pakelis, prie visų desertinių varškių būna, jos yra ir daugiau rūšių ne tik plombyrinės paveiksliukas
dekui ,kai grisiu bandysiu ieskot,dabar jau nors zinau nors kaip atrodo
QUOTE(ooo @ 2009 10 23, 08:35)
gal pas jus Sweden tokios ir nera - Lietuvoj yra
tikrai,kad nera,ir net paprastos varskes nera...tik grudeta
QUOTE(RiMami @ 2009 10 23, 09:46)
Labai panašią į plombyrinę galima pasidaryt ir iš paprastos varškės reikia varškę pertrinti, ją pasaldinti cukrumi, paskaninti vanile ir įmaišyti 3-4 šaukštus kondensuoto pieno Čia Meianos patarimas surastas šiame torto receptuke Pati dariau šį tortą, kur varškiniam sluoksniui va taip va pasiruošiau a'la plombyrinę varškę - viskas kuo puikiausiai
issisaugojau,gal kada ant greito pravers
QUOTE(*Jonė* @ 2009 10 23, 19:16)
Jau nebezinau ne kurioj temoj glaustis,pasidariau sokoladine saldainiu mase,pudros suejo daugiau nei 0,5kg vietoj 150g.,kociot kociojasi,bet tik kilstelt nors biski taip ir nutruksta ,ar jau mest man ja ar ryte kas nors bus geriau,nes nusprendziau nezaist su ja ir ikisau i saldytuva
nu panos, nu kiek galiu rašyti, NEDĖKIT CUKRAUS PUDROS, KOL MASĖ KARŠTA IR EIK IŠTRAUK JĄ IŠ ŠALDYTUVO, JUK Į AKMENĮ SUŠALS, PASKUI KNISIES PUSĘ DIENOS, KOL JĄ ATGAIVINSI DABAR TAIP, RYTOJ JĄ KIŠI Į MIKROBANGĘ KAS 15 SEKUNDŽIŲ PATIKRINK KAIP JINAI JAUČIASI, NEPERKAITINK, NES VĖL IŠSKYS IR TURĖSI DĖTI CUKRAUS PUDRĄ, MASĖ TURI LENGVAI MINKOMA BŪTI, PERMINKYK, KOČIOK IR BANDYK DENGTI GAL NESUTRŪKINĖS TIEK PUDROS PRIVARIUS
Tai va ,matai kaip gaunasi Dariau tiksliai pagal recepta,galvoj lyg ir smestelejo mintis,kad lyg kazkur skaiciau,kad i karsta negalima deti pudros,nieko baisaus,tai tik treniruote pirma su dengimo mase,kazkaip norisi ismokt su sita,nes ji skani,bet su mases dazymu,tai jomajo,musu miesteli tik vienam taske radau saldainiu pirkt ir tai tik spalvoti,spalva gavosi murzina Apdengiau as ji pakankamai nesunkiai,padejo youtube,aisku celiulito yra,isvis esu patenkinta,nes pavyko biskvita perpjauti i tris dalis,na va idedu savo nelaimeli
Papildyta:
Mases nemazai liko,kur man laikyt?Spintelej?
Papildyta:
Mases nemazai liko,kur man laikyt?Spintelej?
susuk į maišelį ir dar į maišelį, gali dėt į šaldytuvą dabar kai jau liko ir nežinai kada bepanaudosi, gali ir kambario tempoj laikyti...
paspaminsiu, klausėt aną savaitę ar tai savaitės pradžioj, kaip Rafaelas pjaustomas į 4 dalis:
sulaisčiau konservuotų persikų sultimis į jas įspaudusi citrinos sulčių, kremui naudojau Asseni minėtą plombyrinės varškės, grietinėlės pertepimą, pridėliojau dar persikų, vidurinis sluoksnis - iš džiovintų vaisių ir riešutų torto: grietinė, grietinėlė, džiovintos slyvos, trečias pertepimas vėl persikai ir varškės kremas....
papuošimai: žalios gėlės pirktinės, tos mažos trys iš Cipciuko gėlių masės, lapeliai plikytos tešlos, tortas barstytas juodo šokolado ir kokoso drožlių mišiniu... tortas gedulingoms metinėms mūsų šeimos rate, tai labai čia ir nepersistengiau taip sakant... apie skonį rytoj, nes dar neprapjautas, nieko negaliu pasakyt, o jei nutaikysiu momentą, tai gal ir pjūvis bus
paspaminsiu, klausėt aną savaitę ar tai savaitės pradžioj, kaip Rafaelas pjaustomas į 4 dalis:
sulaisčiau konservuotų persikų sultimis į jas įspaudusi citrinos sulčių, kremui naudojau Asseni minėtą plombyrinės varškės, grietinėlės pertepimą, pridėliojau dar persikų, vidurinis sluoksnis - iš džiovintų vaisių ir riešutų torto: grietinė, grietinėlė, džiovintos slyvos, trečias pertepimas vėl persikai ir varškės kremas....
papuošimai: žalios gėlės pirktinės, tos mažos trys iš Cipciuko gėlių masės, lapeliai plikytos tešlos, tortas barstytas juodo šokolado ir kokoso drožlių mišiniu... tortas gedulingoms metinėms mūsų šeimos rate, tai labai čia ir nepersistengiau taip sakant... apie skonį rytoj, nes dar neprapjautas, nieko negaliu pasakyt, o jei nutaikysiu momentą, tai gal ir pjūvis bus
QUOTE(Olesta @ 2009 10 20, 21:14)
cha, radai ką palygint, tavo paminėtus ganašus ir užsimerkus padaryčiau, bet va Tu pabandyk tą karamelinį padaryt, nu jei tau pavyks, tai išduok paslaptį kaip, nes daugeliui jis nesigauna o skanus brūdelis
Parašysiu off topic. Bandžiau daryti karamelinį ganašą, bet iki plakimo "rankos nepriejo", nes mažiukas vis trukdė, bet aš jį visą per keletą dienų SUVALGIAU (valgyti mažius netrukdė ).
Kažin ar būtų susiplakęs - gavosi toks tirštas (Grietinėlę pyliau pakaitintą). Buvo skirtas snikersui, bet nesigavo man biskvitai - tokie sunkūs iškepa ir perpjovus tik dvi dalys gaunasi, o ne keturios. Nedraugauja biskvitai su manim
man ir snickersui biskvitas gavosi sunkus ir neiskilo tiek kad perjauti i 4 dalis galeciau
QUOTE(Sikste @ 2009 10 24, 18:47)
man ir snickersui biskvitas gavosi sunkus ir neiskilo tiek kad perjauti i 4 dalis galeciau
o tai jus cia bandet per viena karta biskvita iskept? as kepiau per 2,puikiai iskilo
QUOTE(Himeko @ 2009 10 24, 14:31)
Parašysiu off topic. Bandžiau daryti karamelinį ganašą, bet iki plakimo "rankos nepriejo", nes mažiukas vis trukdė, bet aš jį visą per keletą dienų SUVALGIAU (valgyti mažius netrukdė ).
Kažin ar būtų susiplakęs - gavosi toks tirštas (Grietinėlę pyliau pakaitintą). Buvo skirtas snikersui, bet nesigavo man biskvitai - tokie sunkūs iškepa ir perpjovus tik dvi dalys gaunasi, o ne keturios. Nedraugauja biskvitai su manim
Kažin ar būtų susiplakęs - gavosi toks tirštas (Grietinėlę pyliau pakaitintą). Buvo skirtas snikersui, bet nesigavo man biskvitai - tokie sunkūs iškepa ir perpjovus tik dvi dalys gaunasi, o ne keturios. Nedraugauja biskvitai su manim
Mergaites reikejo kepti du biskvitus ir juos perpjauti per puse,nes ju tesla tokia kietoka...
Ganasas gal ir butu issiplakes... bet kadangi net neteko pamegint,tai teks kepti dar karta
Dėl snikerso, tai aš ir kepiau per du kartus ir labai šauniai gavosi.
O ganašas supylus grietinėlę tikrai nesutirštėjo buvo skystas ir atšaldžius neišsiplakė.
O cukraus sirupas labai rudas turi būti? Nes man tik truputį parudavo, gal per mažai kaitinau ?
O ganašas supylus grietinėlę tikrai nesutirštėjo buvo skystas ir atšaldžius neišsiplakė.
O cukraus sirupas labai rudas turi būti? Nes man tik truputį parudavo, gal per mažai kaitinau ?
snikerso biskvitą būtina skelti į 2 dalis
mergaitės, žinokit baisiai skanus tas mano paskutinis brūdelis, kur aukščiau keliomis žinutėmis, verta bandyti, būtų buvę skanu ir be slyvų pertepimo, nes tas varškini pertepimas, tai nerealiai skanus
mergaitės, žinokit baisiai skanus tas mano paskutinis brūdelis, kur aukščiau keliomis žinutėmis, verta bandyti, būtų buvę skanu ir be slyvų pertepimo, nes tas varškini pertepimas, tai nerealiai skanus