jaučiu paskutinį kartą tai darau, bet tingiu ieškot per forumą, kur parašiau, man jau sklerozė, atleiskit, durnai padariau, kad neišsisaugojau žinutės numerio, tiek to:
1. Biskvitas viskas tvarkoj, kepu nenuklysdama nuo recepto, šventai laikausi jo kepimo instrukcijų. Yra gudrybė, jei Jūsų biskvitas iškilo netolygiai arba pakilęs per vidurį per daug, išimkit biskvitą iš formelės dar šiltą, išverskit veidu ant kepimo popieriaus ir paslėkit kokia medine lentute, biskvitas išsilygins.... dar gi juodo miško biskvitas turbūt vienintelis leidžiasi trankomas, jei skarda mažo skersmens, o biskvitas reikalingas ne su kuprele, tai skystą biskvitą kai supilat į formelę, nuo dušios trinktelėkit į stalą ir tada kiškit kepimui.....
2. Toliau pertepimas: 420 arba 450 g grietinėlės, 60-80 g cukraus ir 0,3-05 a.š. citrinos rūgštelės (į neplaktą grietinėlę sudedu cukrų, citrinos rūgštelę ir plaku iki kol išsiplaka). Pilnai normai sunaudoju 2 indelius grietinėlės.
3. Šokoladas + grietinėlė (ne pienas kaip recepte, tik kiekis tas pats), pjūvis nelūžinėja, pjaunasi minkštai ir yra ne kieto šokolado, o ganašo konsistencijos.
4. Vyšnias dedu namines konservuotas savo pačios + pamaišau su šaldytomis, iš vakaro supilu stiklainiuką su sirupu ant šaldytų, tai jos salstelėja nuo tų konservuotų, o sirupas pagauna rūgštelės.... kai neturėdavau dėdavau ir konservuotas, ir šaldytas, visokias pirktines, šiemet apsirūpinau
5. sutepus tortą, jei matot, kad jis kažkur nelygus, paimat skardelės lanką, apjuosiat apteptą/suteptą tortą, viršų palikdamos neteptą ir apjuosiat skardos lanku ir užspaudžiat, jei viršus nelygus, uždedat skardelės dugną ir paslegiat tortą, kai tortas susistovės, nuimat visus apjuosimus, ir tada puošiat pagal fantazijos galimybes
6. Juodam miškui puošti tinka grietinėlė, trupiniai, šokoladas, masės, nebandžiau tik sviestinio kremo. Iš jo lengva suformuoti tortus, kurie reikalauja apvalaus viršaus, nes biskvitas turi tokį polinkį kuo mažesnė skarda, tuo didesnė kupra - man tas pasitarnauja boružių darymui kaip formuoti boružę iš juodo miško yra Asseni viršutinėj tortų puošimų temoj be plepėsių
QUOTE(Vaidosee @ 2009 10 22, 19:33)
labas vakarelis
Aciu Asseni uz fotosesija,tokie vaizdeliai,tikrai palengvina darba ir nuima blogas mintis,kad ka nors darai netaip
Dar turiu klausimuka,gal kas pades ,siandien noriu susitepti juoda miska,biskvitai jau sala,tik turiu klausimu ar galeciau grietinele maisyti su grietine,kad nebutu taip saldu?Ir dar,recepte nepamineta citrinos rugstis ar jos nereikia i grietinele?
Aciu Asseni uz fotosesija,tokie vaizdeliai,tikrai palengvina darba ir nuima blogas mintis,kad ka nors darai netaip
Dar turiu klausimuka,gal kas pades ,siandien noriu susitepti juoda miska,biskvitai jau sala,tik turiu klausimu ar galeciau grietinele maisyti su grietine,kad nebutu taip saldu?Ir dar,recepte nepamineta citrinos rugstis ar jos nereikia i grietinele?
Fantazuokit merginos, fantazuokit... juk nebutina visad laikytis recepto
Labas vakaras ,mergikes, norejau paklausti ,kai daraot tortui pertepima ta is varskes ir grietines ar ko ten (plakimo grietineles) tuos du ingridientus sumaisius isplakus ir gaunasi tokia vientisa mase? nes as tinginiui varske su pienu plakiau ir man vistiek gavosi tokie varskes gumuliukai.. kaip ta varske ir su kuom pertrint reikia?
gal suprasit apie ka as cia kalbu
gal suprasit apie ka as cia kalbu
desertinė varškė nebūna labai jau grublėta ar paprastą rūgščią dedi
išplaki grietinėlę iki standumo, sudedi varškę ir išmaišai iki vientisos masės, visas kremas nu dar pagal skonį gali citrinos rūgštelės ar cukraus jei reikia dasidėt, rytoj darysiu tokį kremą su plombyrine varške ir persikais konservuotais
išplaki grietinėlę iki standumo, sudedi varškę ir išmaišai iki vientisos masės, visas kremas nu dar pagal skonį gali citrinos rūgštelės ar cukraus jei reikia dasidėt, rytoj darysiu tokį kremą su plombyrine varške ir persikais konservuotais
QUOTE(Neila+69 @ 2009 10 22, 22:09)
Labas vakaras ,mergikes, norejau paklausti ,kai daraot tortui pertepima ta is varskes ir grietines ar ko ten (plakimo grietineles) tuos du ingridientus sumaisius isplakus ir gaunasi tokia vientisa mase? nes as tinginiui varske su pienu plakiau ir man vistiek gavosi tokie varskes gumuliukai.. kaip ta varske ir su kuom pertrint reikia?
gal suprasit apie ka as cia kalbu
gal suprasit apie ka as cia kalbu
Aš kažkada ,kai dukra buvo visai mažytė ir jai reikėdavo varškytės,tai paprastą varškę iš kaimo iki vientisos masės,be menkiausio gumuliuko,suplakdavau mikseriu,bet ne plaktuvu,kur plaku tarkim kiaušinių baltymus,bet toks kokteilinis,kaip ąsotis. Į jį sudėdavau varškę ir kokį šaukštą pieno-suplakdavo,kad varškė atrodydavo kaip koks jogurtas. Na tokia,kaip parduotuvėj desertinės varškytės
QUOTE(Olesta @ 2009 10 22, 21:45)
desertinė varškė nebūna labai jau grublėta ar paprastą rūgščią dedi
išplaki grietinėlę iki standumo, sudedi varškę ir išmaišai iki vientisos masės, visas kremas nu dar pagal skonį gali citrinos rūgštelės ar cukraus jei reikia dasidėt, rytoj darysiu tokį kremą su plombyrine varške ir persikais konservuotais
išplaki grietinėlę iki standumo, sudedi varškę ir išmaišai iki vientisos masės, visas kremas nu dar pagal skonį gali citrinos rūgštelės ar cukraus jei reikia dasidėt, rytoj darysiu tokį kremą su plombyrine varške ir persikais konservuotais
nu tu man pasakyk neismanelei kaip ta plombyrine varske atrodo...as kaip is menulio iskritus, pirma kart apie tokia girdziu ...gal idetum kaip ji atrodo
QUOTE(Dai'na @ 2009 10 23, 08:31)
nu tu man pasakyk neismanelei kaip ta plombyrine varske atrodo...as kaip is menulio iskritus, pirma kart apie tokia girdziu ...gal idetum kaip ji atrodo
nu labai mažą foto radau internete, tai yra Žemaitijos pieno produktas, vadinasi SOTI, desertas su varške, plombyros kionio ir ledai papaišyti ant jos, 180 g pakelis, prie visų desertinių varškių būna, jos yra ir daugiau rūšių ne tik plombyrinės paveiksliukas
QUOTE(Dai'na @ 2009 10 23, 08:31)
nu tu man pasakyk neismanelei kaip ta plombyrine varske atrodo...as kaip is menulio iskritus, pirma kart apie tokia girdziu ...gal idetum kaip ji atrodo
gal pas jus Sweden tokios ir nera - Lietuvoj yra
QUOTE(Dai'na @ 2009 10 23, 08:31)
nu tu man pasakyk neismanelei kaip ta plombyrine varske atrodo...as kaip is menulio iskritus, pirma kart apie tokia girdziu ...gal idetum kaip ji atrodo
Labai panašią į plombyrinę galima pasidaryt ir iš paprastos varškės reikia varškę pertrinti, ją pasaldinti cukrumi, paskaninti vanile ir įmaišyti 3-4 šaukštus kondensuoto pieno Čia Meianos patarimas surastas šiame torto receptuke Pati dariau šį tortą, kur varškiniam sluoksniui va taip va pasiruošiau a'la plombyrinę varškę - viskas kuo puikiausiai
Hm...kepu Sroves bananines svajones biskvitus, ale tokie jie man ploni gavos, vos perpjoviau per puse turbut blogai isplakiau kazka....jauciu net nelaistyt dabar ju
As tai varske daznai blenderiuoju.
QUOTE(Olesta @ 2009 10 22, 23:15)
desertinė varškė nebūna labai jau grublėta ar paprastą rūgščią dedi
išplaki grietinėlę iki standumo, sudedi varškę ir išmaišai iki vientisos masės, visas kremas nu dar pagal skonį gali citrinos rūgštelės ar cukraus jei reikia dasidėt, rytoj darysiu tokį kremą su plombyrine varške ir persikais konservuotais
išplaki grietinėlę iki standumo, sudedi varškę ir išmaišai iki vientisos masės, visas kremas nu dar pagal skonį gali citrinos rūgštelės ar cukraus jei reikia dasidėt, rytoj darysiu tokį kremą su plombyrine varške ir persikais konservuotais
as paprasta kaimiska varske dejau ,bet nesigavo man isplakt, matyt per daug skyscio buvo,reiks kokia dienele truputuka pabandyt isplakt su laseliu pieno ,kaip cia viena mamyte dare, tai gal ir man pavyks isgaut...
aciu visom