Merginos, sveikutes.
Gavau kelis uzklausymus i AZ del Stai
SITO torto recepto. Gaila, kad neturiu pjuvio, bet keik zinau, tortas buvo labai skanus. Ji darydama bandziau sujungti keliu tortu skonius. Gavosi
DAUGIASLUOKSNIS ŠOKOLADINIS TORTAS Lai buna toks pavadinimas
Pagal sita produktu kieki gausit didziuli 6 kg per visa orkaites skarda 30x40 torta.Sokoladinis biskvitas: (biskvitu receptas kiek panasus i negro bucinio lakstus, tik proporcijos kiek kitokios)
2 kiausiniai L dydzio
100 gr. margarino
2 valg. saukstai nesaldzios kakavos
4 valg. saukstai cukraus
350 ml. bet kokio jogurto
250 gr. miltu
1 "geras" a. s. sodos
1 a.s. citrinos rugsties
Varskes kremas:2 pok. (po 180 gr.) plombiro skonio varskes
450 gr. grietineles
1 v. s. cukraus
citrinos rugsties pagal skoni, dedu ant sauksciuko galo
Sokoladinis kremas:0,9 l. pienos
250 gr. cukraus
100 gr. nesaldzios kakavos miltu
80 gr. miltu
40 gr. krakmolo
100 gr. juodo sokolado
Vanilinis pudingo kremas:1 pakelis vanilinio pudingo
500 gr. pienos
100 gr. cukraus
200 gr. sviesto
Papildomai:Sauja riesutu, as dejau graikinius
Vysniu 300 gr.
Biskvitas:Tortui mums reikes 2 tokiu biskvitu, t.y. visus produktus dauginam is 2. As tesla darau kiekvienam biskvitui, man taip geriau.
Kiausinius isplakti su cukrum, ideti minksta margarina, gerai isplakti, sudeti kakavos miltelius, vel isplakti. Jogurta ipilti i stiklapni ar puoduka, ideti citrinos rugsties ir soda, pamaisyti, turi suputuoti, ipilti i tesla, sumaisyti, sudeti persijotus miltus, sumaisyti iki vientisos mases. Kepti 180 C jau ikaitintoje orkaiteje apie 20 min. Patikrinti sausu pagaliuku. Jau salta biskvita perpjauti pusiau. Iskepti antra biskvita ir vel perpjauti pusiau. Turesim 4 plonucius biskvitus.
Stai toks gaunasi biskvitas.
Jeigu kepsite 30 cm formoje, tai biskvitas bus siek tiek storesnis, galima ji perpjauti net i 3 dalis. 25 cm formoje keptas biskvitas puikiai persipjauna i 4 dalis. 20 cm formoje reikia kepti biskvita is 1 kiausinio, persipjauna i 3 dalis puikiai, kartais net i 4, priklausomai kaip iskila.Kremai:
Varskes kremas: Grietinele isplakti su cukrum ir citrinos rugstimi, sujungti su varske ir isplakti iki vientisos mases
Sokoladinis kremas:Visus sausus produktus (be sokolado) sumaisyti. Uzvirinti piena, plona srovele supilti i sausa misini, gerai ismaisyti, pastatyuti ant mazos ugnies ir virti kol sutirsties, apie 15-20 min. Nuimti nuo ugnies, sudeti sokolada, ismaisyti ir leisti kremui pilnai atvesti. Kremo konsistencija t.b. standi
Pudingo kremas:Pudinga isvirti taip kaip nurodyta ant papuotes tik ideti 100 gr. cukraus ir butinai 500 ml. pieno. Atvesinti iki kambario temperaturos. Atskirai isplakti sviesta iki baltu putu. Sujungti pudinga su sviestu. Pudinga i sviesta reikia detio po sauksta nuolat plakant.
Svarbu: pudingo ir sviesto temperatura t.b. vienoda
Riesutus smulkiai supjaustom.
Vysnias uzpilam cukrumi ir romu ir palaikom, kad issiskirtu sultys.
Surinkimas:
Dedam biskvita, siek tiek sulaistom, as laistau sultim nuo vysniu. Plonai sutepam varskes kremu, sudedam vysnias ir likusi varskes krema. Vel biskvitas, vel truputuka sulaistom, dedam sokoladini krema, sudedam riesutus. Biskvitas, sulaistom, pudingo kremas (siek tiek paliekam kremo viso torto aptepimui). Dedam paskutini biskvita, aptepam likusiu pudingo kremu. Statom torta i saldytuva, kad kiek pastingtu ir puosiam kaip kam patinka.
Pas mane visas tortas apteptas ganasu, sonai rastas is ganaso, virsuje pabarstytas sutarkuotas sokoladas.