Gal kuri nors zinote vanilinio kremo recepta? Is pakeliu kazkaip nesinori daryti...
Paieškok Sonatinos temoje, tikrai yra vanilinis kremas
mergaites, as ne i tema, bet gal zinosite- per kiek laiko reikia uzsakinet torta konditerijos imonese(bijola ir pan)?pvz noriu kazkoki, kurio neturi, pagal uzsakyma
QUOTE(gamtos stebuklas @ 2009 08 28, 14:41)
mergaites, as ne i tema, bet gal zinosite- per kiek laiko reikia uzsakinet torta konditerijos imonese(bijola ir pan)?pvz noriu kazkoki, kurio neturi, pagal uzsakyma
Geriau jau užsisakyk pas mūsų mergaites, bus ir daug skaniau, ir daug gražiau
Sveikutės, auksarankės, gal kartais kuri žinote receptėlį tokio pyrago "Jonis"? Jo yra pirkti Vilniuje Jakšto g. "Elguvos" kavinukėje ir dar girdėjau, kad šokolado parduotuvėje yra toj pačioj gatvėj.
Žiauriai skanus pyragas, bet kaip jį pagaminti
Žiauriai skanus pyragas, bet kaip jį pagaminti
DŽIOVINTŲ VAISIŲ IR RIEŠUTŲ TORTAS ("nemedaus" Parašiau šitą pavadinimą, kad būtų aišku apie kokį tortą rašau)
Tešla
Cipciuko medaus torto receptas, tik vietoj medaus reikia dėti kondensuota piena
Cipciuko medaus tortas
Kremai:
Visam tešlos kiekiui pagal duota recepta imu 2 grietines (450 ml.) ir 2 grietineles (450 ml.)
Dziovintos slyvos apie 400 gr. (pagal skoni, galima ir daugiau)
Graikiniai riesutai apie 300 gr.
Dziovinti abrikosai apie 300 gr.
Cukraus pagal skoni. Vienam grietineles indeliui dedu 2 valg. saukstus cukraus ir rugsties pagal skoni.
Diena pries tepant torta:
1. nuvarvinu grietine. T.y. sudedu grietine i seteli, seteli pastatau i koki puoda, kad neliestu dugno ir dedu i saldytuva. Kita diena lieka is grietines standi mase.
2. Dziovintus vaisius uzpilu virintu vandeniu
3. Riesutus susmulkinu iki smulkiu kruopeliu su blenderiu
Kita diena susmulkinu su blenderiu slyvas ir abrikosus.
Kremu paruosimas:
Isplaku grietinele (plaku po 1 indeli) sumaisau su standzia nuvarvinta grietines mase ir vel gerai isplaku, kad nebutu grietines gumuliuku. Plakta grietinele su grietine padalinu i 3 dalis. Stai tiek bus kremu
1 kremas: Smulkintos ismirkytos dziovintos slyvos sumaisytos su smulkintais riesutais bei grietines grietineles mase. Man sitas kremas yra ptas skaniausias. Kuo daugiau slyvu tuo skaniau
2 kremas. Abrikosai sugrietines grietineles mase
3 kremas.Riesutai su grietines grietineles mase.
Tortas tepamas sluoksniais. Slyvu riesutu kremas, abrikosu, riesutu ir t.t Is principo nera skirtumo koms kremas po kokio.
Is pilnos normos gaunu apie 6 kg. torto
Is 2-ju kiausiniu apie 4 kg torto. (kremo ir idaro atitinkamai maziau)
Pjuvis
Tešla
Cipciuko medaus torto receptas, tik vietoj medaus reikia dėti kondensuota piena
Cipciuko medaus tortas
Kremai:
Visam tešlos kiekiui pagal duota recepta imu 2 grietines (450 ml.) ir 2 grietineles (450 ml.)
Dziovintos slyvos apie 400 gr. (pagal skoni, galima ir daugiau)
Graikiniai riesutai apie 300 gr.
Dziovinti abrikosai apie 300 gr.
Cukraus pagal skoni. Vienam grietineles indeliui dedu 2 valg. saukstus cukraus ir rugsties pagal skoni.
Diena pries tepant torta:
1. nuvarvinu grietine. T.y. sudedu grietine i seteli, seteli pastatau i koki puoda, kad neliestu dugno ir dedu i saldytuva. Kita diena lieka is grietines standi mase.
2. Dziovintus vaisius uzpilu virintu vandeniu
3. Riesutus susmulkinu iki smulkiu kruopeliu su blenderiu
Kita diena susmulkinu su blenderiu slyvas ir abrikosus.
Kremu paruosimas:
Isplaku grietinele (plaku po 1 indeli) sumaisau su standzia nuvarvinta grietines mase ir vel gerai isplaku, kad nebutu grietines gumuliuku. Plakta grietinele su grietine padalinu i 3 dalis. Stai tiek bus kremu
1 kremas: Smulkintos ismirkytos dziovintos slyvos sumaisytos su smulkintais riesutais bei grietines grietineles mase. Man sitas kremas yra ptas skaniausias. Kuo daugiau slyvu tuo skaniau
2 kremas. Abrikosai sugrietines grietineles mase
3 kremas.Riesutai su grietines grietineles mase.
Tortas tepamas sluoksniais. Slyvu riesutu kremas, abrikosu, riesutu ir t.t Is principo nera skirtumo koms kremas po kokio.
Is pilnos normos gaunu apie 6 kg. torto
Is 2-ju kiausiniu apie 4 kg torto. (kremo ir idaro atitinkamai maziau)
Pjuvis
Ačiū Asseni už torto receptą, bus išbandytas ir pristatytas plačiajai giminės auditorijai
As cia dabar pagalvojai, kad gal su vaisiu ir riesutu gramais negerai parasiau. Niekad nesveriu. Ziuriu pagal kieki, kiek man reikia. Tai labai neziurekit i tuos gramus.
O kam nepatinka graikiniai riesutai, galima pakeisti i lazdynu
O kam nepatinka graikiniai riesutai, galima pakeisti i lazdynu
Asseni,aciu uz recepta,noriu paklausti,o jokio standiklio i grietine nereikia deti?ir kaip del cukraus ir citrinos rugsteles i krema?kiek dedate,ar rugstele i visus 3 kremus dedat?ar i slyvini irgi reikia,sakau gal nuo slyvu kazkiek tos rugstele buna?vnzodz,kaip jus darote?
Pintikė, standiklio nededu. Jo nereikia. Grietine po nakties buna labai standi, kaip mascarpones suris, panasios konsistencijos. Del to ir parasiau, kad gerai ismaisyti idejus i grietinele.
Del cukraus. Visai pamirsau parasyt.
Vienam grietineles indeliui imu 2 valg. saukstus cukraus ir 1/4 arbatinio saukstelio citrinos milteliu. Kai sumaisau su grietine daugiau nededu cukraus. Tai is viso tokiam kiekiui kremu dedu 8 valg. saukst. cukraus
O slyvos tikrai nerugscios, o saldzios.
Del cukraus. Visai pamirsau parasyt.
Vienam grietineles indeliui imu 2 valg. saukstus cukraus ir 1/4 arbatinio saukstelio citrinos milteliu. Kai sumaisau su grietine daugiau nededu cukraus. Tai is viso tokiam kiekiui kremu dedu 8 valg. saukst. cukraus
O slyvos tikrai nerugscios, o saldzios.
sveikos,
jau isbandziau si torto recepta,"dziovintu vaisiu ir riesutu".
tai pasakysiu savo atiliepimus,kadangi neissikaiciau gerai recepto,tai vaisius buvau uzpilusi tik porai valandu grietine sieteli laikiau visa diena,bet labai gerai issivarvejo.tortuka dariau nelabai dideli,nes vyras megsta labai saldzius ir dazniausiai be vaisiu.Taip,kad pirma auksta (labai nedidelio skersmens tortas buvo,gal iki 1.5kg,bet dariau dvieju aukstu),tepiau kaip iprastai meduti,grietinele ir zele gabaliukais,o antraji su siais kremais.ai kai torto paragavau kita diena nuo sutepimo,sakiau,kad jo turbut daugiau ir negamunsiu,per sausas man,bet klydau...paragavusdar kita diena tortas buvo nepaprastai skanus!!!!! Net vyras nemegejas tokiu tortu,valge ir gyre,tik sako,galejai vaisius dar brendi ar rome pamirkyt taip,kad isvada mano,ji pasigaminti pries 2dienas ir tik tada valgyt trecios dienos jis nesulauke man labai buvo geras derinys,pirmiau su vaisiais ir riesutais torto gsabalelis,o paskui gaivesnio su zele gabaliukais
jau isbandziau si torto recepta,"dziovintu vaisiu ir riesutu".
tai pasakysiu savo atiliepimus,kadangi neissikaiciau gerai recepto,tai vaisius buvau uzpilusi tik porai valandu grietine sieteli laikiau visa diena,bet labai gerai issivarvejo.tortuka dariau nelabai dideli,nes vyras megsta labai saldzius ir dazniausiai be vaisiu.Taip,kad pirma auksta (labai nedidelio skersmens tortas buvo,gal iki 1.5kg,bet dariau dvieju aukstu),tepiau kaip iprastai meduti,grietinele ir zele gabaliukais,o antraji su siais kremais.ai kai torto paragavau kita diena nuo sutepimo,sakiau,kad jo turbut daugiau ir negamunsiu,per sausas man,bet klydau...paragavusdar kita diena tortas buvo nepaprastai skanus!!!!! Net vyras nemegejas tokiu tortu,valge ir gyre,tik sako,galejai vaisius dar brendi ar rome pamirkyt taip,kad isvada mano,ji pasigaminti pries 2dienas ir tik tada valgyt trecios dienos jis nesulauke man labai buvo geras derinys,pirmiau su vaisiais ir riesutais torto gsabalelis,o paskui gaivesnio su zele gabaliukais
na kadangi tai vis dėl to iš esmės yra medaus tortas su kondensuotu pienu, tai kitos minties ir neturėjau daryti jo vėliau, nei tris dienas prieš prapjaunant, tai žiūriu, kad neklydau, šiandien kepsiu lakštelius, rytoj sutepsiu, šeštadienį suvalgysim sugundėt tik abrikosus keisiu ananasais, nemėgstu aš jų