tortas kunigaikstis
biskvitas
4 kiausiniai
3 saukstai miltu
1 saukstas krakmolo
4 saukstai cukraus
puse saukstelio kepimo milteliu
morengas
3 L dydzio kiausiniu baltymai
2/3 stiklines cukraus
puse saukstelio ar maziau citrinos rugsties
kremas:
2 pakeliai sviesto
2 indeliai kondensuoto pieno
aguonu
graikisku riesutu
Eiga:
kiausiniu trynius isplakame iki baltumo su cukrumi, baltymus iki standziu putu, tada miltus krakmola ir kepimo miltelius sumaisome ir atsargiai dedame i baltymus sumaisytus su tryniu mase. Kepame orkaiteje 220 as kepu vien ir dalinu i tris dalis, galima kepti po tris.
Plakame morengui baltymus kai jie standus dedame po 2 saukstus cukraus, plakame kol cukrus istirpsta tada dedame kitus 2 saukstus kol sudedama visa cukru, i pabaiga citrinos rugsteles. Tada nusibreziam ant sviestinio popieriaus tokio dydzio forma koks bus tortas, dzioviname 105 laipsniu orkaitei apie 4 valandas kol graziai igauna svelniai rusva atspalvi
Kambario temperaturos sviesta isplakame kol turis padideja 2-3 kartus ir pilame kambario temperaturos kondensuota piena po kelis saukstus plakame supilame kitus ir taip kol supilame visa kondensuota piena. Tada krema padaliname i 3 dalis, viena sumaisome su riesutais, kita su aguonom ir viena dalis be nieko
imame biskvita gausiai sulaistome su citrinu sltimis skiestu vandeniu dedame aguonini krema, ant jo dedame bisvita tepame riesutini krema, tada morengas ant morengo paprastas kremas, tada bisvita kuri sulaistome ir galiausiai aptepame sviestiniu kremu, ypac gerai sonus kad morengas negautu dregmes. puosiame savo nuoziura.
Pjuvio nuotraukos neturiu
P.S galima vietoj kondensuoto pieno deti rududu, esu valgiusi ir buvo skanu