TIRAMISU SURIO TORTAS
1/4 puodelio maltos netirpios kavos
1 puodelis verdančio vandens
1/3 puodelio marsalos (itališko spirituoto vyno), bet kokio likerio
2 v. š. smulkaus cukraus
250 g biskvitinių pirštelių( jei kepi biskvita, tai ju nereikia, tada gali ir sausainiukus issikepti)
2 a. š. želatinos
150 g kreminio sūrio (tinka tos desertines varskes Zemaitijos pieno ar kt.)
1/3 puodelio cukraus pudros
250 g maskarponės italiskas suris, indelis apie 7Lt.
2 v. š. Marsalos, bet kokio likerio
300 ml riebios grietinėlės 35% (100ml atidek puosimui) jei puosi ne su grietinele pakaks 200ml
100 g kavos pupelių, dengtų šokoladu-puosimui
Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti. Sumaišyti paruoštą kavą ir marsala 2 v. s.
Želatiną užbarstyti ant 2 v. š. šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti. Aušinti 5 min.
Desertine varske išplakti su cukraus pudra(gali ir nedeti, jei saldziai nenori) iki vientisos masės. Sudėti maskarponę, supilti marsalos trecdali puodelio, želatiną ir viską gerai išmaišyti. Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę.
22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais. Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio. Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles. Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno (jei issikepei biskvita, dedi biskvita). Sukrėsti sūrio masę. Tada kita biskvito sluoksni ir likusia surio mase.
Tortą pašaldyti. Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis.
Atrodo SONATINO's receptas .
Biskvita taip pat kepiau pati, bet galima ir su sausaineliais
"SVAIGINANTIS"-TORTAS SU RIEŠUTAIS
RIEŠUTŲ TEŠLAI:
4 kiaušinių baltymai,
125g cukraus,
100g maltų lazdyno riešutų,
20g krakmolo.
BISKVITO TEŠLAI:
3 kiaušiniai,
75g cukraus pudros,
50g miltų,
50g krakmolo,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. šalto vandens,
1/2 citrinos žievelės.
KREMUI:
250g sviesto,
250g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
4 v.š. šokoladinio likerio.
PAPUOŠIMUI:
riešutų,
šokolado,
cukraus pudros.
Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo.Plakdami suberkite pusę cukraus.Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas.Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi.Riešutų tešlą sukrėskite formą ir išlyginkite.Kepkite 20 min ant apatinės lentynos 150 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite.Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį riešutų tešlos lakštą.
Biskvitui atskirkite trynius nuo baltymų.Trynius išsukite iki purumo su 3 v.š. šalto vandens ir 65g cukraus pudros.Baltymus išplakite su likusia cukraus pudra iki standumo ir sukrėskite ant trynių masės.Ant jos persijokite miltų,krakmolo ir kepimo miltelių mišinį.Sudėkite citrinos žievelę.Viską atsargiai išmaišykite.Iš tešlos vieną po kito iškepkite du biskvitus.Kepkite 20 min,ant apatinės lentynos,175 laipsnių temperatūroje.
Biskvitus ataušinkite.
Kremui nešaltą,kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po šaukštą berdami cukraus pudrą.Įdėkite kiaušinio trynį,supilkite likerį.
Pirmąjį riešutų biskvitą aptepkite kremu ir uždėkite ant jo paprastą biskvitą.
Jį apšlakstykite likeriu ir užtepkite kremu.Taip pat su kitais biskvitais.
Visą tortą aptepkite kremu.Viršų pabarstykite cukraus pudra (per sietelį),riešutais ir šokoladu.
Mano komentaras:tortukas skanus,saldokas (nors man visi tokie ),ir tikrai svaiginantis Vietoj šokoladinio likerio ten reikėjo naudoti vyšnių,ale tokio neturėjau o ir šiaip man atrodo,riešutai ir šokoladas labiau dera Išvaizda tortuko,naminiam vartojimui Kepiau jį pirmą kartą,tiesiog norėjosi kažko naujo
RIEŠUTŲ TEŠLAI:
4 kiaušinių baltymai,
125g cukraus,
100g maltų lazdyno riešutų,
20g krakmolo.
BISKVITO TEŠLAI:
3 kiaušiniai,
75g cukraus pudros,
50g miltų,
50g krakmolo,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. šalto vandens,
1/2 citrinos žievelės.
KREMUI:
250g sviesto,
250g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
4 v.š. šokoladinio likerio.
PAPUOŠIMUI:
riešutų,
šokolado,
cukraus pudros.
Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo.Plakdami suberkite pusę cukraus.Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas.Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi.Riešutų tešlą sukrėskite formą ir išlyginkite.Kepkite 20 min ant apatinės lentynos 150 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite.Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį riešutų tešlos lakštą.
Biskvitui atskirkite trynius nuo baltymų.Trynius išsukite iki purumo su 3 v.š. šalto vandens ir 65g cukraus pudros.Baltymus išplakite su likusia cukraus pudra iki standumo ir sukrėskite ant trynių masės.Ant jos persijokite miltų,krakmolo ir kepimo miltelių mišinį.Sudėkite citrinos žievelę.Viską atsargiai išmaišykite.Iš tešlos vieną po kito iškepkite du biskvitus.Kepkite 20 min,ant apatinės lentynos,175 laipsnių temperatūroje.
Biskvitus ataušinkite.
Kremui nešaltą,kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po šaukštą berdami cukraus pudrą.Įdėkite kiaušinio trynį,supilkite likerį.
Pirmąjį riešutų biskvitą aptepkite kremu ir uždėkite ant jo paprastą biskvitą.
Jį apšlakstykite likeriu ir užtepkite kremu.Taip pat su kitais biskvitais.
Visą tortą aptepkite kremu.Viršų pabarstykite cukraus pudra (per sietelį),riešutais ir šokoladu.
Mano komentaras:tortukas skanus,saldokas (nors man visi tokie ),ir tikrai svaiginantis Vietoj šokoladinio likerio ten reikėjo naudoti vyšnių,ale tokio neturėjau o ir šiaip man atrodo,riešutai ir šokoladas labiau dera Išvaizda tortuko,naminiam vartojimui Kepiau jį pirmą kartą,tiesiog norėjosi kažko naujo
skaniai atrodo Mmergyte tavo tortukas ,vertas pavadinimo SVAIGINANTIS....tikkrai svaiginantis,ir prapjautas kaip graziai atrodo,visi sluoksniai ...niam niam
ateinu ir cia
TORTAS MĖNULIS
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
1 v. š. Kakavos,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
romo ir apelsinų esencijos.
Kremui:
250 g sviesto,
apelsinų esencijos,
100 g pertrintos varškės,
250 g cukraus pudros,
2 3 v. š. aviečių sirupo.
Tortui papuošti:
šokolado drožlių,riešutų.
Iš visų tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo .Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome. Į skardą lygiu sluoksniu pilame 2 - 3 v. š. tešlos. Kepame ~220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Taip iškepti ~8-10 torto lakštų. Lakštus atvėsinti.
Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame apelsinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Po šaukštą supilame aviečių sirupą.
Lakštus aptepame kremu ir sudedame vieną ant kito. Torto viršų apipilame šokoladu,pabarstome drožlėmis ir riešutais.. Tortą apie 1 val. palaikome šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
Mano pastabos:
Pagal receptą turėjo būti kreme citrinos esencija ir žemuogiu sirupas,kadangi neturėjau,pakeičiau į apelsinų esenciją ir aviečių sirupą.Skonis?Nestipriai saldus su rūgštele ir kąsneliu gaivumo
TORTAS MĖNULIS
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
1 v. š. Kakavos,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
romo ir apelsinų esencijos.
Kremui:
250 g sviesto,
apelsinų esencijos,
100 g pertrintos varškės,
250 g cukraus pudros,
2 3 v. š. aviečių sirupo.
Tortui papuošti:
šokolado drožlių,riešutų.
Iš visų tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo .Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome. Į skardą lygiu sluoksniu pilame 2 - 3 v. š. tešlos. Kepame ~220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Taip iškepti ~8-10 torto lakštų. Lakštus atvėsinti.
Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame apelsinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Po šaukštą supilame aviečių sirupą.
Lakštus aptepame kremu ir sudedame vieną ant kito. Torto viršų apipilame šokoladu,pabarstome drožlėmis ir riešutais.. Tortą apie 1 val. palaikome šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
Mano pastabos:
Pagal receptą turėjo būti kreme citrinos esencija ir žemuogiu sirupas,kadangi neturėjau,pakeičiau į apelsinų esenciją ir aviečių sirupą.Skonis?Nestipriai saldus su rūgštele ir kąsneliu gaivumo
TAS PRAPJAUTAS GABALIUKAS SKANIAI ATRODO,SUVALGYCIAU JI MIELAI
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 06, 19:17)
"SVAIGINANTIS"-TORTAS SU RIEŠUTAIS
o jau kaip skaniai atrodo toks slapias ir minkstas..
QUOTE(@zemuoge@ @ 2009 05 09, 21:15)
o jau kaip skaniai atrodo toks slapias ir minkstas..
sveikos turiu pagaminti torta, tik niekaip negaliu issirinkti koki daryt pertepima... Biskvitas bus sokoladinis (negriuko). Gal ka pasiulytumet?
[quote=kisule,2009 05 06, 15:25]
[quote=uzniukas,2009 05 06, 12:20]
Manau šitas tortas irgi vertas būti įvardintas- tai Sonatinos "Mėnulis" , bet kadangi aš jį darau biški savaip tai parašysiu būtent taip kaip aš darau
[COLOR=red]TORTAS MĖNULIS
Labai skaniai skamba reikes pabandyti ACIU labai
p.s. O tie lakstai jie nera labai kieti?
[/quote]
Tortas tikrai , nemėgėja kepti bet kiek kepiau visada gavosi, o svarbiausiai visiems labai patiko
Lakštai sumirksta su pertepimu ir gaunasi , aš vieną kartą dar laisčiau su apelsinų sultim gavosi šlapias gaivus skanus
[quote=uzniukas,2009 05 06, 12:20]
Manau šitas tortas irgi vertas būti įvardintas- tai Sonatinos "Mėnulis" , bet kadangi aš jį darau biški savaip tai parašysiu būtent taip kaip aš darau
[COLOR=red]TORTAS MĖNULIS
Labai skaniai skamba reikes pabandyti ACIU labai
p.s. O tie lakstai jie nera labai kieti?
[/quote]
Tortas tikrai , nemėgėja kepti bet kiek kepiau visada gavosi, o svarbiausiai visiems labai patiko
Lakštai sumirksta su pertepimu ir gaunasi , aš vieną kartą dar laisčiau su apelsinų sultim gavosi šlapias gaivus skanus
Merginos reikia konsultacijos, noriu kepti Vaikystės napaleoną, jo man reikia šeštadieniui, o kada jį geriausia sutepti ir ar lakšus galiu susikepti iš anksto?
QUOTE(shrekiuke @ 2009 07 27, 12:54)
Merginos reikia konsultacijos, noriu kepti Vaikystės napaleoną, jo man reikia šeštadieniui, o kada jį geriausia sutepti ir ar lakšus galiu susikepti iš anksto?
kuris ten tas Vaikystes??/
issikepk lakstus ketvirtadieni,penktadieni sutepsi,sestadieniui turesi sviezuteli torta.
Gali issikepti ir penktadieni ir sutepti,jie atsala greitai.